Didy

'380382' door Didy '380382' door Didy

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Mooie molen bij...zon

Didy

Afgelopen zondagmorgen voor dat ik ging werken was er een mooie lucht bij zonsopgang. Heb de auto aan de kant van de weg gezet en de tijd genomen om deze molen met mijn gsm te fotograferen. De carnavalvierders lagen misschien nog niet eens zo lang in bed?

'380378' door Didy '380378' door Didy

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Speld zoeken in een..

Didy

De speld in de hooiberg is gevonden! Het raadsel is dus opgelost van de bordjes die bij de hooiberg staan. Het is dus een ouderwetse hooiberg of wel korenmijt. Op het bordje is te lezen hoe dit vroeger gebeurde en waarom. Zie andere foto's.

'380020' door Didy '380020' door Didy

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Speld zoeken in een..

Didy

Liefde voor het platteland! Heb de speld gezocht en gevonden in/bij de hooiberg! Op een koude zondagochtend een foto gemaakt van de hooiberg met twee bordjes op de voorgrond. De korenmijt staat bij het dorp Oploo. Het is dus een korenmijt! Foto met de tekst op het bordje volgt nog. Foto is gemaakt met mijn gsm

'378982' door Didy '378982' door Didy

KroatiëOverig kustgebied

KroatiëOverig kustgebied

Donkere wolken boven.

Didy

Met grote snelheid kwamen er donkere regenwolken aan toen we over de oude fort muren liepen. Dit was bij Sibenik een mooie kustplaats in Dalmatië, Kroatië. Een verfrissend regenbuitje was niet erg. Kreeg net een tip dat foto wat onscherp is. Als je vergroot is dit niet zo.

'377999' door Didy '377999' door Didy

Oostenrijk

Oostenrijk

Vanuit de auto!

Didy

Vanuit het autoraam is deze foto genomen in Oostenrijk. Het raam is naar beneden en met de snelheid van de auto is het moeilijk om te fotograferen. Ook spannend want je moet toch de camera niet teveel bewegen, en dan afwachten of het wat geworden is. Er was toen bijna geen "kip" op de weg!

'377919' door Didy '377919' door Didy

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Snelheid water

Didy

In het Nationaal Park van Plitvice zijn wel 90 watervallen. Geen idee hoe snel het water naar beneden gaat. Maar het is en blijft een indrukwekkend park wat je eigenlijk een keer bezocht moet hebben! Zie andere foto's.

'376250' door Didy '376250' door Didy

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Snelheid luchtballon?

Didy

Vanuit het raam van de studentenkamer van onze oudste zoon , in Den Bosch, met mijn gsm deze luchtballon op de foto gezet. Vraag mij niet wat de snelheid is van zo'n ding want dat weet ik echt niet. Is natuurlijk ook afhankelijk van de wind.

'374579' door Didy '374579' door Didy

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Speld zoeken in een..

Didy

Bij het dorp Oploo zag deze hooiberg in augustus nog mooi uit. De hooiberg staat er nu nog waarom? Weet het niet, alleen is deze nu niet zo mooi van kleur meer. Er is ook een band onderaan omgedaan aan de onderkant. Ook staat er nu een bordje bij. Bedankt voor de leuke reacties! Mogelijk wordt dit verhaal vervolgd!!

'374082' door Didy '374082' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Muzikant bij Deventer

Didy

De Afrikaanse groep met steltenlopers werd door deze man muzikaal bij gestaan met zijn trommel. Over aandacht en bewondering hebben ze niet te klagen.! Er stond een grote mensen massa aandachtig te kijken en te luisteren naar deze bonte groep van Steltlopers met muzikale begeleiding! Erg leuk om mee te maken! Dit alles is dan te zien in het centrum van Deventer , in juli. Zie andere foto (s).

'374080' door Didy '374080' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Bloedhete Deventer op

Didy

Tijdens het jaarlijkse festijn van Deventer op Stelten in 2010 was het bloedheet. Er was een grote mensenmassa op dit festijn afgekomen. De mussen vielen zowat dood van het dak. Grote bewondering voor deze Afrikaanse groep die zich helemaal vast hadden gemaakt aan de lange houten palen. Als je de foto vergroot kun je het natuurlijk nog beter zien. Ook droegen ze nog maskers bij een temperatuur van 30+!! Zie andere foto's!

'374013' door Didy '374013' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Voor museum de Waag,.

Didy

Voor museum de Waag in Deventer, tijdens het laatste Charles Dickenfestijn, was er ook hier een grote mensenmassa op af gekomen. Zie ook andere foto's van dit jaarlijkse evenement. (Dit is vrij toegankelijk voor iedereen in tegenstelling tot de Walsstraat)

'374012' door Didy '374012' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Jaarlijks Charles...D

Didy

Deze foto heeft mijn man genomen ,bij de ingang van de Walstraat in Deventer, tijdens het Charles Dickens festijn. Ook zie je nog wat dames lopen met witte mutsen die meespelen. Het publiek moet wel betalen om dit mee te maken. Je moet niet claustrofobisch zijn en ook geduld hebben. Nu dit jaar kun je op zaterdag 15 december en zondag 16 december a.s. het meemaken in de binnenstad van Deventer. Zie ook andere foto's.

'374010' door Didy '374010' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Deventer op Stelten 8

Didy

Tijdens het jaarlijkse festijn van Deventer op Stelten deed deze mevrouw onder de boom haar best om het toegestroomde publiek te vermaken. Ondanks het regenachtige weer was het toch best druk.

'373726' door Didy '373726' door Didy

Egypte

Egypte

Muurschilderingen bij

Didy

Onderweg naar Vallei der Koningen hebben zijn we gestopt om bij een albastwinkel souveniers te kopen. De winkel ligt achter deze plaats, waar onder een afdak deze heren hun albast voorwerpen verkopen. Op de muur waren mooie Egyptische afbeeldingen geschilderd. Hier van is een klein gedeelte te zien.

'373702' door Didy '373702' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Charles Dickens...fes

Didy

De tekst nog bij dit schilderij:"Dit was een gevangenis, mijnheer Een straf gevangenis?........ Kon iedereen hier naar binnen? Iedereen kon naar binnen, zei de man nadrukkelijk Maar niet iedereen kon weer naar buiten!!" vrij naar Charles Dickens in Little Dorrit Nog beter te lezen is om foto te vergroten! Zie andere foto van het Charles Dickens festijn. Er moet wel betaald worden om dit alles te kunnen zien/mee maken!! Voor de liefhebbers: Op zaterdag 15 en zondag 16 December 2012 is er een Charles Dickens festijn!

'373701' door Didy '373701' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Charles Dickens...fes

Didy

Na het jaarlijkse Charles Dickens festijn kon je ook nog mooie beschilderingen ,of soms een garagedeur, bewonderen. Voor de Kerst is het erg druk met dit festijn en dan is het hutje mutje achter elkaar lopen. Dit hebben we nog nooit gedaan want met iemand erbij in een scootmobiel is dit geen doen! Deze foto is gemaakt op een rustige Nieuwjaarsdag van 2011 Als je vergroot is het wat duidelijker

'372659' door Didy '372659' door Didy

SloveniëBled

SloveniëBled

Overnachtingscamping.

Didy

Tijdens een van onze overnachtingen op camping Sobec, Lesce. in Slovenië haddden we geluk dat er een folklore groep een optreden verzorgde. Het publiek met volwassenen en kinderen werden bij de dansen betrokken. In dit geval deden de kinderen leuk mee met het dansen. De muur van het gebouw was mooi beschilderd met een toepasselijke tekst! Lesce ligt dicht bij het plaatsje Bled, aan het gelijknamige meer van Bled. Wij hebben alleen gekeken en niet meegedanst dat zit er niet (meer in na een hele dag autorijden)!

'371167' door Didy '371167' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Vanaf de trappen van.

Didy

Vanaf de trappen bij Museum de Waag, op de Brink,in Deventer heb ik deze foto gemaakt van de jaarlijkse Boekenmarkt. Na deze foto werd het een natte boel want het begon weer eens te regenen! De boekenmarkt is de grootste van Europa. Ook staan er allemaal kraampjes op straat langs de IJssel. Op de voorgrond zie je de muzikant die ik op de andere foto heb staan. (Een goede tip en idee van het instrument waar de man muziek mee maakt komt van Corrie de Winter: Hij is op een wok aan het slaan!! Ha, ha Zie andere foto!)

'371021' door Didy '371021' door Didy

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Muzikant bij Deventer

Didy

Deze muzikant zat op De Brink voor museum De Waag in Deventer muziek te maken. Dit was tijdens de Deventer Boekenmarkt. Het begon te druppelen en hierna heel hard te regenen. Erg jammer voor al de mensen met de kraampjes en ook de bezoekers. We hebben kunnen schuilen maar we weten niet of er veel schade is geweest door deze extreme hoosbui? Goed idee en grappig idee van Corrie de Winter: hij is op een wok aan het slaan/trommelen!!

'370948' door Didy '370948' door Didy

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Grote stenen handen

Didy

Deze foto heeft mijn man gemaakt. Wij hebben maar een camera en maken om en om foto's. Deze grote stenen handen zie je bij een pleintje bij een van de uitzichtspunten boven in het oude centrum van Vrsar.

'370736' door Didy '370736' door Didy

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Begin/einde van een..

Didy

Dit is het begin of het einde van een trap in het oude centrum van Vrsar. Je kan nog de zee met een stukje van een van de vele eilandjes voor de kust zien liggen. Nog beter als je de foto vergroot!

'370697' door Didy '370697' door Didy

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Zonsondergang bij de.

Didy

De zonsondergang in de haven van Vrsar geeft bij deze foto ook het water nog een kleurtje. Veel boten en veel masten. Als je de foto vergroot kun je het nog beter zien. Zie andere foto's van Vrsar

'370696' door Didy '370696' door Didy

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Glas in lood,...Maria

Didy

In de Mariabasiliek, Vrsar, waren een paar mooie glas in lood ramen. Het zonlicht schijnt nog een beetje door het raam waardoor je de details goed kan zien.

'370680' door Didy '370680' door Didy

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Beroemde trappen bij.

Didy

Deze beroemde trappen bij de Hindoe tempel van de Batu Caves zijn wij omhoog gegaan. Het zijn er 272 treden en boven in de grottempel heb je een mooi uitzicht over Kuala Lumpur. Het was die dag niet zo zonnig. Maar heb er geen spijt van gehad en het was zeker de klim waard.

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik