DidiScheeres

'180802' door DidiScheeres '180802' door DidiScheeres

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Denker

DidiScheeres

Hoe zal de toekomst van dit masai jongetje er uit zien. Zal hij voor het geld en het 'westerse' leven kiezen en naar de stad trekken. Waar hij in een sloppenwijk beland en alleen nog de herinnering aan de wijdse vlakten heeft. Of blijft hij in zijn dorp en heeft alle vrijheid die er is tussen het land en de lucht.

'471946' door DidiScheeres '471946' door DidiScheeres

CubaHavana

CubaHavana

Dansshow

DidiScheeres

Heel bekend in Cuba is de Tropicana show. Maar deze is erg prijzig en als men regen verwacht wordt de boel gecanceld. Veel toeristen weten dit niet. Een goedkoper en ook heel leuk alternatief is de show die gegeven word in Hotel Nacional. Je komt over een rode loper binnen en het zaaltje doet aan als een oud mafia thuishonk. De heel bijzondere sfeer van vervlogen tijden is nog aanwezig. De show is heel afwisselend, drukke show dansen met mooie kostuums afgewisseld met intieme tango's. Je kunt kiezen voor show met diner of zonder. Heerlijke coctails genieten maar. Een leuk avondje uit.

'180282' door DidiScheeres '180282' door DidiScheeres

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Zingende masai vrouw

DidiScheeres

Een zingende masia vrouw die opgaat in haar lied. Ik heb geen ideen waarover het gaat maar haar gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen.

'180276' door DidiScheeres '180276' door DidiScheeres

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Bijzondere Echo

DidiScheeres

Misschien kennen jullie haar van een van de bekende documentaires over deze olifant, bv 'echo of the elephants'. Die overigens heel herkenbaar is aan haar schuine slagtanden. Haar moeder, tevens de matriarch van de groep, stierf toen echo 4 was. Zij moest daardoor op jonge leeftijd het leiderschap overnemen. Dit was echt bijzonder en een groep onderzoekers heeft haar daarom haar hele leven gevolgd. Ze raakte, doordat haar moeder haar niet meer kon beschermen heel vroeg zwanger en moest ook nog eens de zorg van de familie van 7 op zich nemen. Door haar goede leiderschap wist de familie zich uit te breiden naar 40 olifanten. Na 36 jaar leiderschap is ze helaas is ze op 4 mei dit jaar overleden.

'179806' door DidiScheeres '179806' door DidiScheeres

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Kleine kleutertjes

DidiScheeres

Deze kleine masai waren ontzettend vertederend. Let vooral op alle gezichtsuitdrukkingen.

'179518' door DidiScheeres '179518' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Grote Kerel

DidiScheeres

Deze gigantische mannetjes olifant is bronstig. Dat kun je zien aan het vocht dat uit de klieren aan de zijkant van zijn hoofd komt. In deze periode zijn ze erg agressief. Oppassen dus.

'179491' door DidiScheeres '179491' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Wat mot je......

DidiScheeres

Deze olive baboon (groene Baviaan?) en haar baby leverde ontzettend veel kijkplezier op. Moeder trok zich weinig van ons aan maar de kleine vond het allemaal reuze intressant die 'vreemde rechtop lopende apen'.

'179476' door DidiScheeres '179476' door DidiScheeres

ItaliëRome

ItaliëRome

De duif en de draak

DidiScheeres

Weer een van de mooie fonteinen van Rome. Nu in combinatie met de stadsbewoners die zich helemaal thuis voelen tussen al dat steen.

'179242' door DidiScheeres '179242' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Trein door Tsavo

DidiScheeres

De uitgestrekte vlaktes van Tsavo, wat slachtplaats betekend, worden doorkruist door de Nairobi-Mombasa spoorweg. Deze historische spoorlijn was in 1899 het toneel van één van de grootste avontuurlijke verhalen uit Afrika.Twee grote leeuwen hadden het continue voorzien op de spoorwegmedewerkers die een brug over de Tsavo rivier bouwden en maakten meer dan 120 slachtoffers. Ze wisten meer dan een jaar aan de jagers te ontkomen en zo werd de legende van de Menseneters van Tsavo geboren (zie ook mijn foto van de manenloze leeuwen)

'471891' door DidiScheeres '471891' door DidiScheeres

Kenia

Kenia

Een beetje Swahili.

DidiScheeres

Mensen vinden het prachtig als je een paar woordjes Swahili praat, het breekt het ijs en er volgen vaak hele leuke, persoonlijke gesprekken over van alles en nog wat.: Jambo = hallo Habari / Habari yako = hoe gaat het Pole pole = rustig Pole = sorry (in Kenia gebruiken ze sorry ook op een andere manier: als jij bijvoorbeeld je hoofd stoot of iets laat vallen zal een Afrikaan dit spijtig voor je vinden en sorry dat het jou overkomt zeggen à pole) Asante (sana) = bedankt (heel erg) Hakuna matata = geen probleem Kwaheri = tot ziens Karibu = welkom (letterlijk als uitnodiging) of bedankt ("your welcome")

'178793' door DidiScheeres '178793' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Manenloze leeuwen van

DidiScheeres

Tsavo betekent 'slachtplaats'. De leeuwen die op de vlakten van Tsavo jagen staan bekend om hun exceptionele grootte, hun manenloze mannetjesleeuwen en hun historische jacht op mensen. Iets meer dan een eeuw geleden terroriseerden twee woeste leeuwen het Tsavo-gebied in Oost-Afrika en doodden meer dan 135 mensen.

'178648' door DidiScheeres '178648' door DidiScheeres

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Op het dak van de Sin

DidiScheeres

Op het dak van de Sint Pieter heb je een prachtig uitzicht over Rome. aan alle ijden is wel wat te zien maar het bekendste is natuurlijk het zicht op het Sint Pietersplein

'178485' door DidiScheeres '178485' door DidiScheeres

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Kilamanjaro &...olifa

DidiScheeres

Wij hadden het geluk dat de kilamanjaro niet in de wolken hing tijdens ons bezoek aan Amboseli, wat een beelden!

'178312' door DidiScheeres '178312' door DidiScheeres

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Zwitserse Garde

DidiScheeres

Twee leden van de zwitserse garde, het leger van paus. Zij zijn de enigen die voor wat verjonging (en kinderen) zorgen in Vaticaanstad.

'177145' door DidiScheeres '177145' door DidiScheeres

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Spiegelbeeld

DidiScheeres

Genieten in het klein. De groene kikkers die in de Nederlandse poelen te vinden zijn leveren soms prachtige beelden op.

'176929' door DidiScheeres '176929' door DidiScheeres

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Was ophangen

DidiScheeres

Even ben je getuige van een klein stukje dagelijks leven op Cuba. Het ophangen van de was in het tuintj van een schamel huisje. Tussen de kippen en het verroeste wrak van een oldtimer.

'176926' door DidiScheeres '176926' door DidiScheeres

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Zoek het dier

DidiScheeres

Zo mooi, zo klein en toch trok het mijn aandacht.

'176914' door DidiScheeres '176914' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Avond

DidiScheeres

Niets zo mooi als een zon die ondergaat boven een grote vlakte. Langzaam vallen het zicht weg, juist dan moet je je oren openen en hoor je de meest waanzinnige dierengeluiden.

'176557' door DidiScheeres '176557' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Dood

DidiScheeres

Onze gids moest controleren waarin dit olifantje was gstorven. Gelukkig geen stropers (want slagtandjes zitten er nog) . Waarschijnlijk een slangenbeet. Zo'n triest gezicht, het pootje nog in een houding alsof het beetsje wilde opstaan......

'176505' door DidiScheeres '176505' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Vier op een rij

DidiScheeres

Wat zijn het toch mooie sierlijke dieren. Wijz agen ze meestal alleen. Dit rijtje deed daarom een beetje vreemd aan. Een soort 'horen, zien en zwijgen'.

'176504' door DidiScheeres '176504' door DidiScheeres

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Speelkwartier

DidiScheeres

Moeder en jong. De moeder was heeloplettend. Het jong haalde alleen maar kattekwaad uit. Een soort tikkertje met andere olifanten.

'176227' door DidiScheeres '176227' door DidiScheeres

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Verstoppertje

DidiScheeres

Niets is zo mooi als op je gemaak naar olifanten kijken. langzaam zien hoe families in elkaar zitten. De verschillende families ontwijken elkaar. Volgens de gids is dit omdat ze soms elkaars jongen stelen. Deze jongen worden goed verzorgd en groeien in de andere groep op om zo voor genetische diversiteit te zorgen. Dit jong staat veilig.

'176166' door DidiScheeres '176166' door DidiScheeres

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Krijgers dans

DidiScheeres

Zeer indrukwekkend deze dans en het bijbehorende gezang.

'176162' door DidiScheeres '176162' door DidiScheeres

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Familie portret

DidiScheeres

Drie broertjes, nog niet zo oud. Deze jachtluipaarden deden nog alles samen. Zo mooi om gewoon de tijd te nemen en er naar te kijken.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik