Diana

'373199' door Diana '373199' door Diana

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Aanval

Diana

In Masaï Mara hadden we het geluk om een cheetahmoeder met haar 3 jonge welpjes tegen te komen. Volgens onze chauffeur waren ze 2-3 weken oud. Nadat mams effe met haar kroost had gespeeld, vond ze het op een gegeven moment wel welletjes en ging een dutje doen. Deze kleine dreumes was het daar niet mee eens en zette de aanval in op moeder, om haar over te halen om toch nog verder te spelen. Mams stonk er echter niet in.....

'373175' door Diana '373175' door Diana

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Favoriet

Diana

Ondanks alle mooie dieren in Kenia was dit toch een van mijn favorieten: de Lilac Breasted Roller, of in gewoon nederlands, de vorkstaartscharrelaar. Deze vogel is meestal te vinden in de toppen van struiken, dus geen risico op een nekhernia als je dit vliegende juweeltje wilt fotograferen. Hij is niet al te schuw en soms kreeg ik de indruk dat hij weet hoe mooi hij is; hij liet zich altijd weer in alle rust fotograferen.

'372973' door Diana '372973' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Humor

Diana

Locate: Sweetwaters Game Reserve. Alhier leeft Baraka, de blinde neushoorn. Iin 1994 werd deze zwarte neushoorn in Sweetwaters geboren en hij kreeg de veelzeggende naam Baraka die in het Swahili "gezegend" betekent. In zijn jonge jaren is hij betrokken geweest bij een gevecht waardoor hij gewond raakte aan een oog. Helaas ontstond er een abces bij het gewonde oog dat op een dag scheurde. Hierdoor waren artsen genoodzaakt om het oog te verwijderen. Baraka had de pech om aan zijn andere oog gekristalliseerd cataract te ontwikkelen waardoor ook dit oog na vele pogingen om het redden moest worden verwijderd en zo kwam het dat de neushoorn volledig blind werd. Baraka leeft nu in alle rust in het Sweetwaters Game Reserve en men kan altijd een kijkje bij hem gaan nemen. Op weg naar Baraka kom je langs een informatiecentrum, waar wij deze muurtekening tegenkwamen. De tekenaar had een humorvolle benadering hoe hij dacht dat Baraka en alle andere neushoorns tegen de gemiddelde safariganger aankijken

'372511' door Diana '372511' door Diana

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Contrast

Diana

Onderweg richting het Lasithiplateau kwamen wij een stel molens tegen. De zon stond vrij ongunstig, maar na wat geklim en gehannes lukte het mij om achter een paar van die molens te komen. In plaats van de hele molens op de fot te zetten, vond ik het wel leuk om in te zoomen, zodat het sterke contrast in kleuren er goed uit zou knallen.

'372466' door Diana '372466' door Diana

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Tegenlicht

Diana

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Onderweg naar het Lasithaplateau kwamen we langs het Homo Sapiensmuseum, alwaar ook deze molens staan. Uitstappen en fotootje maken, alleen de zon kon op dat moment niet slechter staan; hij stond pal achter de molens en naar de andere kant lopen ging helaas niet. Effe gewacht totdat de zon achter een stel wolken kroop, foto gemaakt en hopen dat het toch nog iets zou worden. Dit is het resultaat.

'372462' door Diana '372462' door Diana

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Kerstkaart

Diana

8 November. Ik vond het vandaag, nadat we een lange herfstwandeling hadden gemaakt, langzaam aan tijd worden om me te buigen over het kerstkaartenprobleem. Hoeveel moet ik er dit jaar sturen? Welke foto ga ik gebruiken? Willen we wel of niet met onze giechel op die kaart staan? Wil ik überhaupt wel een foto gebruiken of ga ik toch maar een stapel kaarten bij de Hema kopen? Daar wij niet zo vaak in besneeuwde landschappen komen (met dank aan mijn hubbie, die op Nieuw Zeeland na, een bloedhekel heeft aan vakanties waar het kouder is dan 20 graden) moet ik elk jaar putten uit mijn steeds schaarser wordende Nieuw Zeeland voorraad. Na wat geneus vond ik er nog eentje waarvan ik denk dat hij er wel mee door kan; een opname van de Abel Tasman Glacier, die je mooi kunt zien vanaf de gelijknamige route in het Mount Cook NP. Rechtsonder de beste wensen, klaar.

'372456' door Diana '372456' door Diana

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Zuur

Diana

Dit oude baasje in traditionele kleding kwamen wij tegen tijdens een tochtje door het Lasithiplateau. Hij vond het prima dat ik hem fotografeerde, maar toen hij het resultaat zag, keek hij een beetje zuur. Bij een tweede poging keek hij net zo zuur. Ik ben err niet achter kunnen komen of het aan mij lag of dat hij gewoon niet tevreden was met hoe hij er uitzag.....

'372302' door Diana '372302' door Diana

NederlandZeeland

NederlandZeeland

RR-dag: naar huis via

Diana

Nadat we gistersn nog een dag in antwerpen hebben rondgehangen, was het vandasg weer tijd om naar huis te gaan. Wel via een omweg. Zo vaak komen wij limburgers niet in de buurt van zeeland dus we hebben nog effe een kijkje genomen bij de deltawerken. Foto gemaakt met onze smartphone.

'371886' door Diana '371886' door Diana

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Blij

Diana

Op de valreep wil ik jullie deze maandthemafoto niet onthouden. Dit mooie plaatje kwamen wij vorige maand tegen in Myrtos, een leuk dorpje aan de Lybische zee in het zuiden van Kreta. Ik word nog steeds helemaal blij van deze foto!

'371871' door Diana '371871' door Diana

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Puffen en zweten deel

Diana

Santorini en trappen; het is onmogelijk om beide dingen los van elkaar te zien. met name in het kunstenaarsdorpje Ia is het stijgings,- en dalingspercentage behoorlijk en is het een uitdaging om bij 35+ graden door het dorp te sjezen. Hier een opname van een gedeelte van het dorpje Ia om degenen die er een naartoe willen een idee te geven wat hun te wachten staat....maar eerlijk is eerlijk; je krijgt er veel moois voor terug!

'371823' door Diana '371823' door Diana

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Trappen? Big Buddha!

Diana

't Is welliswaar geen Santorini, maar dit vond ik wel een goede tweede, de trappen die je naar boven moet klimmen om bij Big Buddha te komen, Deze boeddha is met z'n 26 meter de grootste zittende boeddha ter wereld.

'371816' door Diana '371816' door Diana

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Puffen en zweten

Diana

Ik ben een paar weken niet echt actief geweest op RR, dus toen ik vandaag zag wat (nog 2 dagen) het maandthema was, vond ik het tijd worden om weer iets te plaatsen. Want trappen en Santorini, dat is bijna een inkoppertje. Iedereen die er wel eens geweest is, weet dat het, zeker bij temperaturen van +35 graden, een ware uitdaging is om op dit eiland iets te bezichtigen. Het begint al bij aankomst. Kom je aan met een feryy, heb je er geen last van, maar kom je aan met een cruiseschip, heb je de hoofdprijs. Tenminste...als je geen gebruik maakt van de kabelbaan (te druk) of de ezeltjes (te zielig). Dan mag je bijna 1000 treden recht omhoog klauteren. En dan ben je er net. De dorpjes Fira, Firostefanie en Ia zijn v.w.b. de trappen een ware uitdaging. Hier een overzichtsfoto van een gedeelte van het kunstenaarsdorpje Ia. Dit om een idee te krijgen wat het stijgings, en dalingsperentage ter plaatse is..... Maar eerlijk is eerlijk: je krijgt veel moois terug voor al dat geploeter!

'369919' door Diana '369919' door Diana

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Er voor gaan zitten..

Diana

Dit oude vrouwtje kwamen wij tegen tijdens een van onze tochten door Santorini. In tegenstelling tot sommige andere vrouwtjes, die er in mijn ogen om schreeuwen om gefotografeerd te worden, begon zij meteen te glimlachen toen zij mijn fototoestel zag en ze ging er eens goed voor zitten, wat voor mij een teken was om er ook eens goed voor te gaan zitten. Mét camera uiteraard. Met dit als resultaat.

'369707' door Diana '369707' door Diana

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Afgezaagd..?

Diana

Afgelopen zondag zijn wij teruggekeerd van een vakantie in Griekenland. Hierbij waren wij o.a. 4 dagen op het eiland Santorini, een druk bezocht, maar onzettend mooi eiland, In het stadje Ia is het een must om vanaf het hoofdstraatje elk steegje in te duiken, waar je telkens weer op een mooi en schilderachtig tafereeltje getrakteerd wordt, zoals ook hier op deze foto te zien is. Een heel bekend plaatje dat je op zoveel schilderijen tegenkomt, dat het bijna afgezaagd is om er nog een foto van te maken, zo herkenbaar is het. Maar toch...ook in het echt is het héél mooi....

'368714' door Diana '368714' door Diana

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Must do

Diana

In de vier weken dat we in kreta zijn, besloten we om afgelopen maandag voor vier nachten naar santoroni te gaan. we werden hier niet teleurgesteld. wat een mooi eilan is dit! Met de snelboot ben je vanaf kreta binnen 2 uur op Santorini. ehet is, zoals een amerikaan gisteren zei een echte "must do". Vavond gaan we met de ferry weer terug naar kreta. Foto genomen met onze smartphone.

'366966' door Diana '366966' door Diana

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Percy

Diana

Locatie: Barine Lake, Queensland. Dit meer staat bekend om zijn veelzijdige flora en fauna. Hier groeien bomen die alleen maar op deze plek voorkomen en ook de slangenliefhebber kan hier zijn hart ophalen. En dan is er nog dit geval: zijn naam is Percy en Percy is een pelikaan zonder enige schaamte of andere fatsoensnorm. Percy waggelt achter je aan, Percy kruipt in je auto als je het portier niet op tijd sluit en Percy stalkt elke boot die erop uit gaat. Het is een en al lol met dit gekke beest. Kortom: Percy rocks!

'366914' door Diana '366914' door Diana

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Wie helpt!?

Diana

Poging 2 en ik hoop dat de redactie het mij vergeeft, maar ik word hier langzaam maar zeker een beetje gek van. Deze foto hebben we in 2008 gemaakt op weg terug van een rondvlucht boven het Great Barrier Reef. Kort voor de kust zagen wij deze....ja...wat...? De piloot had dit nog nooit gezien en had er dan ook geen idee van wat dit kon zijn. Tijdens het verdere verloop van onze route hebben deze foto zo links en rechts aan wat mensen laten zien, echter zonder resultaat. Eind vorig jaar heb ik de foto naar het Sea aquarium in Monterey gestuurd, daar men daar veel oceanologisch onderzoek doet. Helaas ook zonder resultaat. Nu zit ik nog steeds met deze foto in mijn maag (ik heb ook nog een niet ingezoomd exemplaar waar de gehele formatie zichtbaar is) en ik weet nog steeds niet wat dit is. Wie kan helpen?

'366905' door Diana '366905' door Diana

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Sterkte!

Diana

Voor iedereen die in deze hitte dadelijk naar bed moet: sterkte! Op onze slaapkamer is het momenteel rond de 27 graden. Niet om vrolijk van te worden. Voor iedereen die vannacht na drie uur draaien en woelen nog niet in slaap kan komen: doe net alsof je in je bikini of zwembroek op deze locatie zit: de Fox Gletsjer op het Zuidereiland in NZL. Misschien helpt het.

'366902' door Diana '366902' door Diana

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Apegapen

Diana

Phoe, het is/was me het weekeinde wel. Het kwik bleef maar stijgen en de enige manier om een beetje af te koelen was om met je hoofd in de vriezer te gaan hangen. Het is hier in het zuiden momenteel nog steeds 32 graden en het enige wat ik vandaag heb gedaan is mijn ligbed van schaduwplek naar schaduwplek schuiven. Oftewel; ik heb de hele dag op apegapen gelegen, net zoals deze meneer in Singaraja, die overigens op apegapen lag omdat hij teveel arak had gedronken. Niet verstandig met deze temperaturen....

'366496' door Diana '366496' door Diana

KeniaNairobi omgeving

KeniaNairobi omgeving

Slaapvlooien

Diana

Locatie: Sweetwaters Game Reserve. Bij het opkomen van de zon troffen wij deze jakhals aan, die we per ongeluk stoorden bij zijn ochtendritueel. Nadat we effe waren blijven staan, stoorde hij zich niet meer aan ons en ging verder met waar hij al mee bezig was voordat wij kwamen: geeuwen en krabben. Het zijn net mensen....

'366235' door Diana '366235' door Diana

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Uitzicht

Diana

Nadat we een rondvlucht over het zuidelijk gedeelte van het Great Barrier Reef hadden gehad, dachten we dat we, toen de kust van Queensland weer in zicht kwam, achterover konden leunen en ontspannen. Doch ook langs de kust was het uitzicht meer dan de moeite waard, zoals hier, net voorbij Whiteheaven Beach.

'366157' door Diana '366157' door Diana

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Nuffig

Diana

Deze ongemotiveerde leeuw kwamen we tegen in de buurt van ons Tented Camp in Tsavo West. Hij lag een beetje nuffiig naar de grond te staren en op een gegeven moment tilde hij zijn kop in slowmotion op, keek effe met een scheel oog naar het vogeltje en liet daarna zijn hoofd weer zakken en ging zandkorreltjes tellen. Tot zover het thema koning der dieren.

'366145' door Diana '366145' door Diana

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Loeren

Diana

Locatie: Monkey Forest, Ubud, Bali. Iedereen die hier wel eens geweest is, weet het: in dit bos zitten de meest prettig gestoorde, brutale en maffe apen die op het eiland te vinden zijn, Het erge is dat deze apen ook nog eens worden "beschermd" door een priesteres die bij de ingang van het apenbos woont. Om de apen nog gekker te krijgen dan ze al zijn, kun je bij de ingang bananen, nootjes en ananas kopen. Als beloning wordt je, als één aap je in het vizier krijgt, soms letterlijk besprongen en wordt er gegraaid om als het effe kan met de hele buit in een keer aan de haal te gaan. Daar gaat dan je plan om rustig op een steen te gaan zitten en de nootjes één voor één aan de aapjes te voeren. Deze aap had zich voor een moment terug getrokken met zijn stukje ananas, doch was tijdens het eten alweer druk aan het loeren wat hij nog meer kon bietsen.

'365988' door Diana '365988' door Diana

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Jonkie

Diana

Tijdens een van onze gamedrives in Ambolseli kwamen we deze jonge kroonarend tegen. Hij maalde er niet om dat we precies onder "zijn" boom stopten en hem uitgebreid gingen begluren. Hij gluurde gewoon terug. De kroonarend is een donker gekleurde vogel, doch de eerste twee jaar heeft hij deze lichte kleur, aldus onze chauffeur. Dit was dus een jonkie.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik