DennisWierenga

'456931' door DennisWierenga '456931' door DennisWierenga

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

De watervalllen van..

DennisWierenga

Van een hoogte van 110 meter valt het water in twee etappes naar beneden in een diepe kuil het landschap in Wanneer je aan de rand van de afgrond naar beneden kijkt, zie je de vele olijfbomen waarlangs het pad je omlaag meevoert. Die olijfbomen zijn de naamgever van de watervallen, "ouzoud" is namelijk het Berberwoord voor olijven. Het pad naar de voet van de watervallen leidt je langs mooie plekjes waar met name de lokale bevolking lijkt te genieten van de plaatselijke natuur (in ieder geval tijdens ons bezoek). Er zijn speelse maar brutale apen die onze van tak tot tak springen en daarbij ook ons af en toe als springplank gebruikten. Aan de voet van de waterval kun je op een terrasje wat eten en drinken en eventueel kun je op een vlot of een bootje de waterval zeer dicht benaderen. Wij bezochten de waterval in het najaar en vonden de aanblik al spectaculair, in het voorjaar wanneer het smeltwater uit de atlas wordt afgevoerd is de waterval nog vele malen spectaculairder.

'456828' door DennisWierenga '456828' door DennisWierenga

Zweden

Zweden

De houten kerk van...

DennisWierenga

In de provincie Värmlands län in de buurt van Hagfors, ligt het dorpje Ekshärad. Een dorp dat iets meer dan duizend zielen telt, maar ze hadden er een supermarkt dus we hadden er wat te zoeken. Terwijl we het parkeerterrein oprijden zie ik aan de overkant van de weg dit kerkje liggen te glinsteren in de late middagzon. En terwijl de rest van de familie een winkelwagentje pakt en de winkel inloopt, pak ik mijn camera uit mijn fototas en druk een paar keer af. De houten kerk staat al meer dan 4 eeuwen op deze plek, maar ziet er nog altijd prachtig uit, blijkbaar word de kerk goed onderhouden door de gemeenschap. In 1688 kwam het gebouw gereed. Ik ben ook klaar, berg mijn camera weer op en volg mijn gezin de winkel in.

'456594' door DennisWierenga '456594' door DennisWierenga

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Kuala Gandah Elephant

DennisWierenga

op twee uur rijden van Kuala Lumpur vind je het Kuala Gandah Elephant Sanctuary, een opvangplaats voor olifantenweesjes en olifanten wiens leefgebied bedreigd word door ontbossing en het oprukken van de mens. Het centrum is niet alleen een toeristenattractie waar je als bezoeker de olifanten kunt wassen en voeren. Maar is in eerste instantie bedoeld voor het herplaatsen van zijn bewoners in het wild op plaatsen waar nog wel voldoende ruimte is. In de afgelopen 25 jaar zijn op die wijze al meer dan 400 olifanten in het wild (her)uitgezet. Het toeristische karakter van het opvangcentrum zorgt ervoor dat er voldoende financiële middelen binnenkomen om dit goede werk voort te zetten. Daarnaast vergroot het centrum ook de publieke kennis bij de lokale bevolking over het belang van de Olifant en het beschermen van hun leefomgeving. Ikzelf heb hier met een aantal studievrienden onder andere een jong olifantje in de rivier mogen wassen, absoluut een geweldige ervaring om te zien hoe dat kleine maar toch imposante beest er van genoot! Je moest wel af en toe opzij stappen om wat drijvende olifantenpoep te ontwijken maar verder was het onvergetelijk!

'456582' door DennisWierenga '456582' door DennisWierenga

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Whisky Bedouin in Wad

DennisWierenga

Ontmoet Musa, onze gids door de woestijn van Wadi Rum! Achter in zijn hobbelende 4WD reden we een dag lang langs alle hoogtepunten die we wilden zien, machtige rotspartijen die soms wel in hele aparte vormen geërodeerd waren, zandduinen waar we vanaf konden sandboarden, eeuwenoude rotstekeningen, natuurlijke bruggen die we konden beklimmen en lokale fauna als wilde kamelen en woestijnhagedissen. Voor zonsondergang bracht hij ons naar een plek waar we van de veranderende kleuren van zand rots en lucht konden genieten, waarna we naar het tentenkamp gingen om bij het knapperende haardvuur van een typische bedouinenmaaltijd te genieten en de nacht door te brengen. Ook s 'middags werd er goed voor de inwendige mens gezorgd, we kregen een uitgebreid lunchpakket mee en Musa sprokkelde hout om een vuurtje te stoken en daar een potje kruidenthee of "Whisky Bedouin" op te zetten!

'456431' door DennisWierenga '456431' door DennisWierenga

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Zeehondenbank

DennisWierenga

Op een zandbank tussen Ameland en Terschelling lagen wel een paar honderd zeehonden te luieren in het zonnetje. Diverse boten bieden trips aan naar de robbenbanken waarbij spotten zo goed als gegarandeerd is. De dieren worden niet te dicht genaderd en de motor wordt uitgezet zo dat ze zo min mogelijk gestoord worden. Hier een negental in beeld in diverse luie poses, vaag op de achtergrond een kleine kolonie aalscholvers.

'456298' door DennisWierenga '456298' door DennisWierenga

ItaliëToscane

ItaliëToscane

De straatjes in Pienz

DennisWierenga

Heel Toscane is mooi, maar Pienza en zijn omgeving is mijn favoriete locatie. Ieder bezoek aan Toscane gaan we er wel een keer kijken; Naar Toscanes beroemdste huisje il Cipressini, bekend van alle typisch Italiaanse producten waar het op staat afgebeeld, of een blik over de Orcia Vallei met zijn gouden graanvelden, cipressenlaantjes en fraaie hoeves, of een tocht door die zelfde vallei heen. Maar Pienza zelf mag er ook wezen. In de vijftiende eeuw werd in Pienza dat toen nog Corsignano heette, de latere paus Pius II geboren, deze zorgde er persoonlijk voor dat de stad tot een renaissance-achtige stijl werd getransformeerd. Binnen drie jaar stonden er een Pauselijk paleis, stadhuis en een Dom. Sinds 1996 staat het stadje op de Unesco werelderfgoedlijst.

'456168' door DennisWierenga '456168' door DennisWierenga

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Bijkomen op een bankj

DennisWierenga

Op de stadswallen van Saint Malo heb je een mooi uitzicht over het Kanaal, met de rotseilandjes, zeeforten en bootjes. Op heldere dagen zie je Jersey liggen. De wallen hebben verschillende uitzichtpunten waar je even een blik kan werpen of op een bankje bij kan komen. Dit stelletje hadden geen oog meer voor het uitzicht. Zij zat met haar telefoon te spelen, van hem hoefde het helemaal niet meer, de kater na de Calvados van gisteravond werd hem even te veel ;-)

'456143' door DennisWierenga '456143' door DennisWierenga

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Land in zicht!

DennisWierenga

De ferry van Killini op de Peleponnesos naar Zante op Zakynthos doet er een kleine drie uur over. De tocht over de Ionische zee is onder de warme zon en een verkoelend briesje prima vol te houden. Wanneer je de haven van het eiland nadert lijk je de hoofdstad, die uitnodigend op de flanken van de Bochaliheuvel ligt, vrijwel recht in te varen. De haven ligt dan ook mooi centraal in het stadje. De patroonheilige van Zakynthos is Dionysios van Zakynthos, (1547-1622) Maar Dionysios is natuurlijk ook de Griekse god van de wijn. In 1953 werd Zakynthos door een grote aardbeving getroffen met in totaal zo’n 120 schokken, waardoor 70% van het eiland werd verwoest. De belangrijkste kerk van Zakynthos de "Agios Dionísios" bleef echter gespaard. Of het nu de Grieks Orthodoxe heilige was of de god, blijkbaar heeft hij het beste voor met het eiland. Ikzelf heb meer met de Griekse god, niet alleen vanwege de wijn maar mijn voornaam is ook van die van hem afgeleid!

'456015' door DennisWierenga '456015' door DennisWierenga

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Echte vriendschap

DennisWierenga

Ik blijf het een apart gezicht vinden, de fysieke contacten tussen mannelijke vrienden op straat in Marokko. Jongens lopen hand in hand of omarmt, ze geven elkaar drie kussen bij het groeten. Terwijl deze zaken bij een jongen en een meisje niet toegestaan zijn. Ik vind het een leuk gezicht om te zien hoe goede vrienden op deze manier met elkaar omgaan, maar tegelijkertijd geeft het me ook een gevoel van dubbele standaards.

'456003' door DennisWierenga '456003' door DennisWierenga

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Piccadilly circus

DennisWierenga

Piccadilly Circus werd in 1819 aangelegd om een verbinding te vormen tussen Piccadilly en Regent Street. Het plein is een belangrijk verkeersknooppunt, en een toeristische attractie. Het staat vooral bekend om de gigantische neonverlichting en videoschermen waar reclame op te zien is. Ik ontken overigens in alle toonaarden dat ik voor het plaatsen van deze foto gesponsord word door Samsung "everyone's invited" , "Always" Coca Cola, Burgerking "Taste is King" , Budweiser "King of Beers", Sanyo "Affordable Quality". TDK "The power of creative thinking" of Boots Pharmacy "Let's feel good" Rest mij nog te zeggen I'm lovin it! ;-)

'455921' door DennisWierenga '455921' door DennisWierenga

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Het mannetje van het.

DennisWierenga

Voor het stoplicht staat een monnik te wachten tot hij kan oversteken Het poppetje op het stoplicht heeft wel iets van hem weg, (zelfde kledingkleur, zelfde kapsel) ;-)

'455899' door DennisWierenga '455899' door DennisWierenga

JordaniëPetra

JordaniëPetra

De wachter voor de...

DennisWierenga

In Rome bij het Colosseum staan Romeinen in legionairsoutfit te poseren. Voor wat kleingeld kun je met ze op de foto. In Griekenland bij de Acropolis had ik eigenlijk iets soortgelijks verwacht, Griekenland in crisis hoge werkloosheid en hiermee een kans om leuk te verdienen. Het leek me nogal voor de hand liggen, maar ik heb ze er niet kunnen ontdekken. In Jordanië waren ze wel hier bij de Schatkamer maar ook aan het begin van de Siq staan ze klaar om te poseren, met een ieder die maar wil. Het leuke is dat ze er niets voor terugvragen, je mag uiteraard wel een vrijwillige bijdrage voor de restauratie en het onderhoud van Petra doen, maar dit word niet opgedrongen. Juist daarom heb ik het graag gedaan, of zal dat gewoon de juiste tactiek zijn? Ook bij andere toeristische attracties zoals Het Ash Shawbak kasteel zag je deze figuren op de muren staan. Natuurlijk het is een toneelstukje, maar ik vind het een leuk acteerkunstje. Op de achtergrond rechts, zit een Desert Patrol Officer, een kamelenruiter die 82% van het land patrouilleert voor de nationale veiligheid en misdaadbestrijding. Dit is wel een echte ;-)

'455758' door DennisWierenga '455758' door DennisWierenga

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Herengracht

DennisWierenga

De Herengracht wordt beschouwd als de belangrijkste gracht van Amsterdam. In de 17e eeuw woonden de rijkste kooplieden en de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad aan deze gracht. Een adres aan de Herengracht wordt nog steeds gezien als prestigieus. Na de groei van de stad in de 16e eeuw werd het centrum verder uitgebreid en waren er nieuwe grachten nodig. Het ontstaan van de grachtengordel zoals we die nu kennen kwam tijdens de Gouden Eeuw. In 1612 besloot burgemeester Frans Hendricksz. Oetgens dat de stad moest uitbreiden om alle inwoners en handelaren onderdak te kunnen geven. Hierom werden de Keizersgracht, vernoemd naar de Heilige Roomse Keizer Maximiliaan I, de Herengracht, vernoemd naar de Heren Regeerders van de stad Amsterdam en de Prinsengracht, vernoemd naar de Prins van Oranje, uitgegraven. Tegenwoordig word de grachtengordel vooral bevolkt door expats en exclusieve kantoren.

'455632' door DennisWierenga '455632' door DennisWierenga

ItaliëToscane

ItaliëToscane

De heuvels bij...Volt

DennisWierenga

We fietsen vanuit Vada aan de kust naar Volterra, we verlaten de vlakke kuststreek en gaan de heuvels in. In eerste instantie gaat het goed maar bij het dorpje Guardistallo krijgen we een beklimming van meer dan 30° voor de kiezen, gelukkig is het maar een klein stukje. We zoeken in het dorp een bakkertje op voor de lunch en zitten in een heerlijk Italiaans tafereel tussen de oude mannetjes op het terras. Maar we moeten verder dus na een korte break stappen we weer op. via licht glooiende wegen komen we via Ponteginori bij Saline di Volterra. Daar zijn we nog slechts 9 kilometer verwijderd van Volterra, maar de laatste 5 kilometer schijnen bijzonder pittig te zijn. Even twijfelen we of we het wel aankunnen maar er is maar een manier om daar achter te komen. De klim bleek pittig maar gelijkmatig omhoog te lopen, het ging ons prima af. Slechts vlak onder top was er een steil stuk dat het uiterste van ons vergde. Even later fietsten we het campingterrein op waar we een mooi plekje zochten. Een aantal campinggasten kwam ons even een schouderklopje geven omdat we het gered hadden. De eerste heuvelettappe was ons enorm meegevallen.

'453474' door DennisWierenga '453474' door DennisWierenga

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Mont Saint Michel Dee

DennisWierenga

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig schiereiland in Frankrijk. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust vlakbij degrens van Bretagne en Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle verhoogde weg naar het eiland. Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers. Maar bussen rijden tot de voet van de rots. In 1979 kreeg Mont St. Michel het Werelderfgoed-stempel van Unesco.

'453327' door DennisWierenga '453327' door DennisWierenga

GriekenlandPeloponnesos

GriekenlandPeloponnesos

Monemvasia

DennisWierenga

Vanuit de kalme, vlakke zee doemt vlak bij de kust plotseling een enorme rots op, het is Monemvasia. Vroeger zat deze rots gewoon aan het vasteland vast. Een aardbeving zorgde er in het jaar 375 voor dat de rots los kwam en sindsdien is het een eiland. Om het eiland weer te verbinden met het vasteland werd er een dijk aangelegd die de naamgever is van het eiland Monemvasia, Mone is Grieks voor "enige" en emvassi staat voor "ingang". Vanaf het vasteland lijkt het haast of het eiland slechts een kale rots is met een paar gebouwen in de voorgrond. Op de andere zijde van de rots bevinden zich echter een complete stad. Deze is onderverdeeld in een beneden stad met allerlei steegjes en klassieke Venetiaanse huizen en een bovenstad waar vroeger de rijke families woonden. Tegenwoordig is de bovenstad echter een grote ruïne, Alleen de 13e eeuwse Agia Sofia kerk is redelijk geconserveerd gebleven.

'453123' door DennisWierenga '453123' door DennisWierenga

MarokkoFez

MarokkoFez

De Leerlooierijen in.

DennisWierenga

De Tanneries of Leerlooierijen van Fes zijn beroemd en berucht, het is natuurlijk een prachtig gezicht om te zien hoe hier nog volgens het echte ambacht leer gelooid en geverfd wordt. Maar helaas is niet alles even positief aan deze ouderwetse arbeid. De leerlooiers staan hier dagelijks bloot aan gevaarlijke chemische stoffen zoals kankerverwekkende chroomzouten en zuren die een vernietigende werking op hun huid hebben Als kijker heb je vooral last van de stank van duivenpoep die gebruikt word om het leer soepel te maken, maar een korte tijd blootgesteld worden aan de lucht is misschien vervelend, maar daar raak je wel aan gewend. Het blijft een mooi gezicht de leerlooierijen maar ik hoop dat ze snel met gezondere alternatieve producten kunnen werken of minstens beter bescherm worden

'453019' door DennisWierenga '453019' door DennisWierenga

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Schloss Neuschwanstei

DennisWierenga

Al eerder plaatste ik mijn verhaal over mijn zoektocht naar de plek voor het standaard ansichtkaartplaatje van Slot Neuschwanstein dat zo ongeveer op ieder souvenir te vinden is. Over hoe ik me daar met gevaar voor eigen leven ;-) over een richeltje met aan weerszijde een afgrond heen schoof om een ander, maar toch ultiem plaatje te schieten. Nadat ik mezelf weer in veiligheid had gebracht en weer vaste voet op de berg had gezet ben ik verder geklommen om te kijken of ik toch nog mijn gezochte plek kon vinden. Dat lukte dus niet, maar na een tijdje was er toch nog een redelijk open plek waarbij ik vrij zicht had op het kasteel en de omgeving, dit maal bleef ik iets verder van de afgrond verwijderd, een keer zo een adrenalineshot is meer dan genoeg voor wie het vorige verhaal nog eens wil lezen. http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/beieren/reisreporter/fotos/429509.html En uhm ik heb dus niet over het richeltje gelopen maar ben er op gaan zitten en heb mezelf er overheen geschoven.

'452933' door DennisWierenga '452933' door DennisWierenga

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Fontein Burj al Arab

DennisWierenga

Een kamer? nee die hebben ze niet, alleen suites in het 7 sterren hotel de Burj al Arab. en die suites gaan vanaf net geen € 1000 per nacht voor een deluxe one bedroom suite. Wil je echt uitpakken dan ga je voor de Royal two bedroom suite vanaf € 5800. Maar wat krijg je nou voor die goedkope optie? Nou uiteraard een persoonlijke butler die 24 uur per dag voor je klaar staat. een ontbijtje op bed of in een van de restaurants. een flesje rood, wit of fris, vers fruit en dadels, gratis wi-fi (echt? ja echt!) en gratis ongelimiteerd toegang tot het Wild Wadi Waterpark. Tegen een meerbetaling heb je ook een airport transfer in een Mercedes S-klasse of zelfs een Rolls Royce. En ik, waar ik voor koos? Ik nam voor € 70 p. p. de high tea. daarvoor krijg je uiteraard thee, maar ook een cocktail, gebak, sandwiches en bonbons. Allemaal even heerlijk maar je krijgt vooral een geweldige belevenis. en daar had ik dat geld best voor over! Op de foto de fontein in het Atrium op de eerste etage, met daaromheen poorten naar luxe boetiekjes en een van de restaurants.

'452911' door DennisWierenga '452911' door DennisWierenga

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

De Sfinx van Wadi Rum

DennisWierenga

De zandstenen rotsformaties in de Wadi Rum woestijn hebben door erosie vaak de meest bizarre vormen, en vele van de formaties hebben dan ook een bijnaam gekregen door de Bedoeinen die deze woestijn als hun thuis zien. Zo vind je er de zeven pilaren van de wijsheid, maar ook bijvoorbeeld de Paddestoelrots De formatie op de foto deed mij denken aan een sfinx die nooit afgemaakt is of waar behalve de neus (zoals die in Egypte) wel meer vanaf gevallen is. Ik herken er links zijn achterkant in, een voorpoot aan de andere kant met daarboven zijn hoofd. Hoewel ik daar dan weer niet echt een leeuwenkop of Farao uithaal. ;-)

'452815' door DennisWierenga '452815' door DennisWierenga

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

De Jongens van Jan de

DennisWierenga

Handen als kolenschoppen, met spieren als staalkabels op een bovenarm zo dik als mijn dijbeen. De jongens van stavast, van niet lullen maar poetsen, geen woorden maar daden. De havenarbeider is een uitstervend beroep, waar vroeger schepen met door mankracht beladen en gelost werden, nou vooruit misschien dat er een lier en een katrol bij kwamen kijken, komen er nu vrijwel geen mensenhanden meer aan te pas. In de enorme containerterminals op de Maasvlakte staan gigantische volautomatische havenkranen die vrijwel al het mensenwerk uit handen hebben genomen. Een groot drama voor de vele havenarbeiders die hierdoor hun baan verloren hebben. Maar een grote vooruitgang voor het havenbedrijf want het is stukken efficiënter op deze wijze en waren ze op de oude wijze doorgegaan dan was de overslag wel overgegaan naar een andere haven die zichzelf wel gemoderniseerd had. Langs de maas zijn er ook nog altijd ook kleinere haventjes zoals deze (waarschijnlijk in Schiedam of Vlaardingen). Ook hier is inmiddels gemoderniseerd en staan de fraai gekleurde havenkranen op een rijtje te wachten tot ze weer containers kunnen laden. En de jongens van Jan de Wit? Die zitten tegenwoordig als loods op een sleepbootje!

'452750' door DennisWierenga '452750' door DennisWierenga

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Cascata della Marmore

DennisWierenga

Rare jongens die Romeinen? Ja ze deden aparte dingen, maar het waren, zeker voor die tijd, briljante ingenieurs. Vlak bij het stadje Terni, in het zuiden van Umbrië, stroomt het riviertje de Velino, een zijtak van de Tiber. De Velino overstroomde regelmatig en dat veroorzaakte veel overlast voor de omwonenden De Romeinen creëerden een kanaal waardoor de stroom van de rivier verlegd werd en het water de afgrond van de Marmore kliffen in stortte. Het resultaat is een de grootste waterval van Europa (hoewel dat volgens mij op wel meer plaatsen geclaimd word) met een totaal hoogteverschil van 165 meter in diverse trappen. 50 jaar geleden werd de stroom opnieuw verlegd om hydro energie op te wekken. de echte waterval is nu slechts nog enkele malen per week op vast tijden actief. Dan blijft het een spectaculair gezicht.

'452720' door DennisWierenga '452720' door DennisWierenga

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Zonsondergang les...M

DennisWierenga

Krijsende meeuwen scheren over de onbemande carrelets, het is inmiddels hoog water maar er word nu niet gevist. Morgenochtend als het water opnieuw hoog staat komen de vissers en laten ze hun netten dalen waarna ze afwachten tot er een school vissen boven het net zwemt, waarna ze hem snel omhoog hijsen aan het touw dat via een lier aan het net vastzit. Bij laag water worden staan de carrelets er ook werkeloos bij, maar dan wordt in het drooggevallen slik gezocht naar kokkels en andere schelpdieren en worden de oester en mosselbanken geoogst. Nu de zon ondergaat en de lucht rood en oranje kleurt, word die oogst honderd meter hierachter in een restaurantje bereid en even later opgegeten door een gemengd publiek van zowel lokale gasten als toeristen, die het zich allen laten smaken. Wij kijken eerst nog even hoe de zon in de zee zakt, daarna schuiven wij ook aan.

'452679' door DennisWierenga '452679' door DennisWierenga

GriekenlandAkropolis

GriekenlandAkropolis

Orthodox met moderne.

DennisWierenga

Bovenop de Acropolis barst het van de toeristen, Japanners met hun klikkende camera's, Amerikanen die rijkelijk en luid strooien met hun superlatieven, Russen met nieuw geld die menen de baas van de wereld te zijn en zo kan ik nog wel even door generaliseren. Uiteraard zijn er ook een heleboel toeristen die niet aan de vooroordelen voldoen, ook uit Japan, Amerika en Rusland. Ook zie je veel Grieken, al dan niet geëmigreerd en nu op bezoek in het moederland, die zelf een kijkje komen bij het wereldberoemde culturele erfgoed waarvan er zoveel te bekijken is in Griekenland. Over de Orthodoxe priesters had ik ook vooroordelen, want Orthodox is dat niet hetzelfde als conservatief? De ouderwetse donkere gewaden werken mee aan het opbouwen van mijn vooringenomenheid. Want die zullen net als de Amish in Amerika wel verstoken blijven van moderniteiten. Ach en af en toe prik je in een keer door zo'n vooroordeel heen, als je een Griekse Pappa (priester) plotseling met een moderne camera in de weer ziet.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik