Ambassadeur Deerik

'1134368' door Deerik '1134368' door Deerik

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Amboseli Sunrise

Deerik

Zo'n typische Afrikaanse ochtend, mooie warme lucht met een paar mooie fotomodellen die wel even willen poseren. Deze foto is gemaakt in Amboseli NP, zeker een van mijn favorieten, lekker overzichtelijk en een hoge concentratie aan wildlife.

'1134087' door Deerik '1134087' door Deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Fijne feestdagen!

Deerik

Aan iedereen in deze mooie community, fijne feestdagen gewenst!! Dank voor het delen van jullie inspirerende beelden en op naar een mooi en gezond 2022. Hoop dat iedereen weer mooie reizen kan gaan maken en mooie plaatjes kan gaan schieten.

'1133807' door Deerik '1133807' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Eilandhoppen

Deerik

Een foto die het net niet heeft gehaald om een plek te krijgen in de nieuwe Columbus. Hierin staat een rapportage over mijn Galapagosreis eerder dit jaar. Wat ik zelf een van de grootste voordelen vond van het slapen op de eilanden, is dat je tijdens de sunset tussen de dieren kun staan. Dan nog moet je geluk hebben met een mooie sunset en een zeeleguaan die net ff zijn koppie omhoog doet.

'1133617' door Deerik '1133617' door Deerik

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Droommoment

Deerik

We zijn met onze eerste safari bezig aan de noord zijde van de Masai Mara, opzoek naar een luipaard jong welke hier eerder deze dag is gespot. Na bijna een uur zoeken vinden we hem, verdekt tussen de takken in een boom. Weer bijna een uur later zien we de moeder, zo'n 400 mtr verder op een heuvel, waar ze gaat liggen relaxen... We nemen er een kijkje, maar ik besluit snel terug te gaan naar het jong. Te veel begroeiing op de heuvel en ik verwacht dat ze vroeg of laat naar het jong gaat ipv andersom. De weinige andere jeeps blijven in de buurt van moeders. Weer een halfuur later, snelt moeders opeens naar het jong toe, dat net daarvoor uit de boom is geklommen en niet veel later zijn wij als enige getuige van dit schitterend moment, de hereniging van moeder en zoon. Een droommoment dat ik al lang graag wilde vastleggen.

'1133316' door Deerik '1133316' door Deerik

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stoffig

Deerik

Amboseli NP staat er om bekend dat het erg droog en stoffig kan zijn. Heerlijke elementen dus om mee te spelen. We hadden het geluk een paar keer in een zandstormpje terecht te komen, met o.a. deze zebra als fotomodel.

'1133269' door Deerik '1133269' door Deerik

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Wat een begin!

Deerik

Wat mij betreft kan een dag niet veel beter beginnen dan zo... Een luipaard (jong mannetje) ligt heerlijk te ontwaken in de warme opkomende zon. Zeldzaam heb ik een luipaard zo mooi in een boom weten vast te leggen.

'1133245' door Deerik '1133245' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Tijd voor de lunch

Deerik

Ik had al een paar zeeleguanen de zee in zien lopen toen ik besloot het voorbeeld, met mijn camera te volgen. Dit was in een hoek, beschermd door het rif en lava, waar de golven veel minder groot zijn dan 50 meter verder. Liggend in het water, met de camera net boven de golven, kon ik de zeeleguanen vastleggen terwijl ze de zee inliepen, opzoek naar wat zeewier voor de lunch.

'1133150' door Deerik '1133150' door Deerik

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Op zoek naar mama

Deerik

Deze kleine rakker, wat het zat om nog langer op mama te wachten. Heel de middag al in een boom liggen luieren en gapen. Dus brutaal aan de wandel op zoek naar zijn moeder.

'1133111' door Deerik '1133111' door Deerik

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Ollie voor Kilie

Deerik

Een foto die ik graag wilde maken, was dus olifanten voor de Kilamanjaro. Nou... dat is gelukt. Deze foto geeft ook direct echter een probleem aan... Er ligt bijna geen sneeuw meer op Afrika's hoogste berg. Helaas zijn de gevolgen hiervan (Opwarming van de aarde) ook in het park goed zichtbaar. Waar 20 jaar geleden nog zandvlaktes waren, is er nu een enorm meer (smeltwater), waar zelfs grote groepen flamingo's te vinden zijn. Dat was 20 jaar geleden ondenkbaar.

'1132966' door Deerik '1132966' door Deerik

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Aan de wandel

Deerik

Vorige week was ik o.a. nog in Amboselie NP, wat heeft ook daar de natuur mij verrast. Deze ochtend stuiten we op een leeuwin met 4 cubs, de dag erna waren we erbij toen de jongen werden voorgesteld aan de rest van de groep. We zaten midden in een docu van National Geographic.

'1132936' door Deerik '1132936' door Deerik

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

WOWWW Kenia

Deerik

Maandag teruggekomen van een korte maar zeer indrukwekkende reis naar Kenia. Zowel in Amboseli als in de Masai Mara werden we getrakteerd op een ongekend aantal bijzondere sightings. In een week tijd, 5 cheeta hunts, waarvan 2 succesvol en diverse andere ontmoetingen met het snelste landdier op aarde. Deze jacht van 2 cheeta's op een groep Topies was zonder twijfel het meest indrukwekkend. Het gevecht duurde minuten lang en kon alle kanten op gaan, de adrenaline gierde door ons lijf. Uiteindelijk was er 1 topi minder, maar waren wij een ervaring en duizenden foto's rijker.

'1132118' door Deerik '1132118' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Kleine draak

Deerik

Een soort die je echt alleen maar op de Galapagos eilanden tegenkomt, is de zeeleguaan. Ik vind ze echt geweldig deze kleine draakjes. Alhoewel klein... ze worden wel 1,5 mtr lang. Op ieder eiland hebben deze leguanen weer eigen kenmerken. Zo zijn ze op Santa Cruz helemaal zwart en hebben ze op Espagnola mooie groene en rode tinten. Deze is gemaakt op Isabela, daar zijn ze vooral zwart met een wat rood-tinten.

'1132098' door Deerik '1132098' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Puur Galapagos

Deerik

100% Galagapos. Op het eerste oog geen spectaculaire foto, maar voor mij misschien wel de bijzonderste van mijn laatste trip naar de Galapagoseilanden. Een Galapagos schildpad met op zijn rug een Darwin Vink. Een combinatie van 2 soorten die een heel verhaal vertellen. Het verhaal van de unieke diersoorten die er leven, gecombineerd met de vink die de basis heeft gevormd voor de evolutietheorie van Charles Darwin.

'1132004' door Deerik '1132004' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Watertrappelen

Deerik

Als je op het eiland Santa Cruz verblijft is een bezoek aan Tortuga Bay een absolute must, een prachtig hagelwit strand dat eigenlijk alleen bewoond wordt door de zeeleguaan. Terwijl ik hier in het water lag met mijn camera zwom deze op een metertje afstand aan mijn voorbij.

'1131990' door Deerik '1131990' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Who... me???

Deerik

Zo was ongeveer mijn reactie toen ik las dat ik communitylid van de week was;) Als Ambassadeur en lid van het eerste uur, had ik niet verwacht dit ooit nog te worden. Dank jullie voor de felicitaties maar ook dank voor alle foto's die jullie de afgelopen weken als favoriet hebben aangeduid!!! Bij deze een portret van een Blauwvoetgent. Zie de verbazing op zijn gezicht... een toerist?? In coronatijd?? hoe bestaat het....

'1131951' door Deerik '1131951' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Blauwe voetjes

Deerik

Alleen al de Blauwvoetgent (Blue-footed booby) is haast de moeite waard om naar de Galapagoseilanden te gaan. Vooral als ze gaan 'dansen' (Baltsen), het mannetje probeert dan indruk te maken op het vrouwtje door met zijn voeten te stampen en zijn veren te showen. Echt een schitterend gezicht!

'1131923' door Deerik '1131923' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Nieuwsgierig

Deerik

Snorkelen met zeeschildpadden blijft een feestje. Bij de Galapagoseilanden kom je vooral de Groene zeeschildpad tegen, van klein tot heel groot. Soms kun je echt minuten lang met ze meezwemmen, soms komen ze nieuwsgierig naar je toe, zoals deze. Deze is gemaakt bij Isla Lobos, bij San Cristobal.

'1131875' door Deerik '1131875' door Deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Mantelen

Deerik

Ook ik ben in Coronatijd meer in ons eigen landje op pad geweest. Gisteren vertoefde ik vlakbij in het natuurgebied de Maashorst in een vogelhut. Hier heb ik o.a. deze mantelende havik gefotografeerd.

'1131743' door Deerik '1131743' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

David en Goliath

Deerik

Lava hagedissen kom je eigenlijk overal op de Galapagoseilanden wel voor en alle maten en diverse kleurvariaties. Ik hoopte er ooit een vast te kunnen leggen op de kop van een zeeleguaan, helaas is dat niet gelukt. In dit geval zit hij midden op de rug van een zeeleguaan, pakte met die stekels ook mooi uit. Tip: probeer met dit soort kleine dieren op ooghoogte te komen, zo komt het onderwerp vaak beter tot zijn recht en met een beetje geluk een fraaie dof.

'1131595' door Deerik '1131595' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Vliegend door de zee

Deerik

De schoonheid van de Galapagoseilanden zit niet alleen boven, maar ook onder water. Twee keer had ik het genoegen, snorkelend, een school 'gevlekte adelaarsroggen' te ontmoeten. Echt bizar gaaf om zo'n groepje als engelen door het water zien te vliegen. TIP: Concha de perla Ik heb ze 2x mogen zien bij Concha de perla, een snorkelplek op het eiland Isabela. Je gaat er via een houten steiger en trapje eenvoudig de zee in en uit. Verder hebben we hier o.a. schildpadden en haaien gezien.

'1131557' door Deerik '1131557' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Zwart

Deerik

De zeeleguaan is een soort die alleen op de Galapagoseilanden voorkomt. Ik vind het echt prachtige draken. Op sommige eilanden worden ze rood-groen, op andere zijn ze zwart. Dit is zo'n zwart exemplaar, gefotografeerd op Isabela op zwarte lavarotsen aan de kust. Het mooie van een langer verblijf op de eilanden is dat je veel meer tijd door kunt brengen met bijv. de leguanen en heerlijk met achtergrondjes/situaties kunt spelen.

'1131474' door Deerik '1131474' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Playa Mann

Deerik

Playa Mann is een strandje net buiten Puerto Baquerizo Moreno op San Cristobal. Je loopt er in 10 minuten zo naar toe en het is een echte aanrader voor de zonsondergang en de zeeleeuwen daar.

'1131364' door Deerik '1131364' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Galapagoslandleguaan

Deerik

Door de enorme afgelegen ligging komen er op de Galapagoseilanden diersoorten voor die je nergens anders ter wereld aantreft, de landleguanen zijn er een van. Er zitten zelfs behoorlijke verschillen tussen de soorten onderling die op de diverse eilanden leven. Deze foto is gemaakt op Santa Fe met de zwarte lava aldaar als achtergrond.

'1131312' door Deerik '1131312' door Deerik

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Kleurplaat

Deerik

Plazas (South Plaza Island) Als je naar de Galapagoseilanden gaat mag dit eiland niet ontbreken, landschappelijk gezien mijn favoriete eiland. De bodem bedekt met rood-gele koraalachtige planten, enorme cactussen die er tussen groeien en dat met een azuurblauwe zee als achtergrond. Als bonus krijg je er de landleguanen bij (waarvan later meer). Helaas staat het eiland onder een soort van curatele. Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat er geen nieuwe aanwas van cactussen was (voedselbron voor de landleguanen). Ooit heeft de mens hier geiten geïntroduceerd, ondanks dat deze al tientallen jaren weg zijn, heeft de zuurgraat van hun uitwerpselen nog altijd invloed op dit landschap. Sinds kort is men dus begonnen met een kleine cactusplantage op dit eiland om zo voor nieuwe aanwas te zorgen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik