Deavonturenvan

profiel Deavonturenvan

Naam

Sanne Helbers

Reviews

0

Foto's & tips

56

Blogs

2

Lid sinds

01 July 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Londen

Over mij

Niet geschoten is altijd mis. Niet alleen ons reismotto, maar in het algemeen een mooi streven. Ik ben Sanne, 27 en cultuurwetenschapper. Samen met Robin (30) breng ik dat motto graag in de praktijk. En inmiddels hebben we het al aardig wat keren in de praktijk gebracht tijdens de reizen die wij samen hebben gemaakt. Tijdens die reizen doen we graag verslag aan het thuisfront. Die zijn inmiddels verslaafd, en dus komen we er niet meer mee weg om geen reisverslag te sturen. En omdat we daar zelf ook plezier aan beleven, delen wij onze verhalen en foto's graag met de lezers van Columbus. Enjoy!

Mijn Motto

'Nothing ventured nothing gained'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

Nikon 1 J3 en Canon

Overige

Nikkor VR 10-30 mm f/3.5-5.6 Nikkor VR 30-110 mm f/3.8-5.6 Canon EF-S 18-55mm Canon Ultrasonic zoom lens EF 55-200mm f/4.5-5.6 II usm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (56)

'441341' door Deavonturenvan '441341' door Deavonturenvan

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Street art in...Georg

Deavonturenvan

We waren niet op slag verliefd op Georgetown, de hoofdstad van het eiland Penang. Pas toen we de tweede dag met een rickshaw een toertje door de stad deden, liet de stad zich van haar mooiste kant zien. De schoonheid van deze stad ligt er niet dik bovenop, je moet wat meer je best doen. Zo is er in de zijstraatjes van Georgetown veel street art te vinden. Het kunstwerk op de foto is van een Litouwse kunstenaar. In de stad heeft hij er enkele gemaakt. Steeds wordt de combinatie gemaakt van een object met een muurschildering.

'441564' door Deavonturenvan '441564' door Deavonturenvan

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Ouraki vallei

Deavonturenvan

Op slechts een uurtje rijden van Marrakech ligt de Ouraki vallei, een uitloper van het Atlasgebergte. De weg er naartoe is al prachtig. Overal waar je stopt komen de plaatselijke kids naar je toe gerend om wat centjes uit je zak te kijken.

'440679' door Deavonturenvan '440679' door Deavonturenvan

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Matroesjka's

Deavonturenvan

Buiten het centrum van Moskou ligt de Izmaylovskoye markt. Door een smalle deur kom je de markt, die volledig uit hout is opgebouwd, op. 'Het lijkt wel een verlaten pretpark' merken mijn partner en ik tegen elkaar op. De houten kraampjes komen regelrecht uit een sprookje gelopen, evenals wat hun huurders verkopen. Bontmutsen, oude Sovjetpetten en -prullaria, geweven kleden en rijen en rijen dik met felgekleurde Matroesjka's. Zelfs enkele beschilderd als kosmonaut of Poetin. Het lijkt ook wel of de locals hier hun spullen komen kopen, die ze elders in de stad tegen fors hogere prijzen verkopen. De markt kent namelijk weinig toeristen en we zien Russen af en aan lopen met zakken vol met Matroesjka's. Het levert in ieder geval een kleurrijk plaatje op!

Laatste blogs (2)

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik