Davied

'398317' door Davied '398317' door Davied

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Lunch

Davied

Ook tijdens de jaarlijkse Kamelen Markt in Pushkar word er samen gegeten. Dit gebeurd in de kleine tentjes van de kamelen handelaren. Een hele groep komt bij elkaar om even de stand van zaken te bespreken onder een hapje en een drankje. Zo te zien gaat het deze handelaar goed af met de verkoop.

'398011' door Davied '398011' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Independence Day

Davied

De onafhankelijksdag van Bolivia is 6 augustus en word gevierd met veel parades. Zo zijn er in de nacht parades met lantarens. Natuurlijk wel in de kleuren van de Boliviaanse vlag. Voor veel Bolivianen is het een eer om mee te mogen lopen in een van de parades.

'397373' door Davied '397373' door Davied

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Koninklijk Paleis

Davied

Na een bezoek aan de Killing Fields was het tijd om wat 'leukers' te bezoeken. Het immense koninklijk paleis bijvoorbeeld in Phnom Penh. Dit is slecht een van de vele gebouwen...

'397319' door Davied '397319' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Wees

Davied

De derde en laatste foto van mijn drieluik van mijn bezoek aan het weeshuis. Door het weeshuis te bezoeken tijdens mijn stage zag ik hoe vrijwilligers een groot verschil maken. De aandacht die deze kinderen krijgen is onbetaalbaar en ze fleuren helemaal op.

'397265' door Davied '397265' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

De markt

Davied

Op de grote markt van Cochabamba zijn veel mensen die op allerlei manier geld proberen te verdienen. Zij het met een officieel kraampje in de markt op gewoon op de stoep. Deze vrouw maakt kleden waar mensen hun goederen in kunnen vervoeren. Veel klanten heeft ze niet wat bijna iedereen loopt langs haar heen.

'397134' door Davied '397134' door Davied

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Trein

Davied

In Oruro vertrekt de trein naar Uyuni en naar Chili. Het begin van de reis gaat gewoon over de openbare weg. De treinrails lopen gewoon dwars over de hoofdweg in Oruro. een heel speciaal gezicht want er is namelijk ook een grote markt in Oruro en de kraampjes staan soms op de rails... even aan de kant voor de trein!

'396977' door Davied '396977' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Straatverkopster

Davied

Tijdens de Semana Santa, de heilige week voor Pasen zijn er veel activiteiten in Cochabamba. Veel straatverkopers maken hier dankbaar gebruik van om wat extra bij te verdienen. Tot diep in de nacht verkoop deze vrouw allerlei kleine dingetjes zoals snoepgoed en sigaretten.

'396866' door Davied '396866' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Voetbal

Davied

In de avond word er druk gevoetbald rond het meer van Cochabamba. Deze velden hebben geen gras maar zijn hobbelige zand velden. Het voetballen word er niet makkelijker op maar het geeft prachtige plaatjes in de avond als de zon ondergaat.

'396503' door Davied '396503' door Davied

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Zonsondergang

Davied

Soms hoef je helemaal niet ver te reizen. Deze zonsondergang heb ik gefotografeert vanuit mijn dakraam. Deze prachtige lucht zie je maar zelden in Nederland en de foto geeft een goede impressie van de skyline van Lochem.

'396378' door Davied '396378' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

San José Tempel

Davied

In Bolivia vind je nog veel oude (koloniale) kerken. Ze worden prachtig onderhouden en stralen een diep geworteld geloof uit. De kerk is ook bijna altijd vol. Gelukkig was er dit moment waarop het even rustig was in de kerk en ik deze foto kon maken.

'396268' door Davied '396268' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Aymara New Year

Davied

Een andere foto van de nieuw jaar vering in Bolivia. Vlak voordat de zon opkomt wacht iedereen gespannen. De traditie schrijft voor dat je de zon op de eerste dag van het nieuwe jaar met open armen ontvangt voor goed geluk het aankomende jaar. Deze traditie is nog zo leven dat veel jongeren speciaal de hele nacht op deze plek bivakkeren.

'396041' door Davied '396041' door Davied

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Salar Zonsondergang

Davied

Een van de mooiste momenten tijdens mijn reis door Bolivia kan ik nu al zeggen. Dat is de zonsondergang die ik heb gezien op de perfect egale Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Op sommige plekken bestaat de Salar uit hexagonale platen. Als de zon heel laag staat geven de randen een prachtig effect.

'395737' door Davied '395737' door Davied

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Torre de la Compañía.

Davied

Deze prachtige toren, onderdeel van een kerk dat ingestort is is een van de mooiste gebouwen van Potosi. Zeker al het in de nacht ook nog mooi verlicht word. Ook staat deze toren op het 50 Boliviano Biljet van Bolivia.

'393392' door Davied '393392' door Davied

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Hotel de Ville

Davied

Het stadhuis van Luxembourg, prachtig verlicht in de nacht. Van het centrale plein heb je een prachtig zicht op het stadhuis. Helaas staan er van allerlei verschillende moderne apparaten op het plein die touristen informatie geven over Luxembourg. Het contrast is wel mooi, oud en nieuw bij elkaar op het plein.

'393086' door Davied '393086' door Davied

Frankrijk

Frankrijk

Moret sur Loing

Davied

In Frankrijk zijn prachtige kerken te bezichten. Zo ook in Moret-sur-Loing. Dit kleine plaatsje onder de rook van Parijs heeft nog een prachtig oud centrum met een toegangspoort en een een oude, beetje griezelig aandoende, kerk. De Gotische luchtbogen zijn prachtig!

'392912' door Davied '392912' door Davied

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Clouds

Davied

Na een lange klim worden we beloont met dit uitzicht, nou ja uitzicht. De wolken blokeren het zicht op het dal. Voor nu maakt het niet uit want zo geeft het een prachtig beeld met het kerkje dat nog wel zichtbaar is. Het lijkt een beetje op alleen op de wereld.

'392757' door Davied '392757' door Davied

Frankrijk

Frankrijk

Wereld Hal

Davied

In het paleis van Fontainebleau kun je prachtige zalen en hallen bezichtigen. Deze hal/bibliotheek was helaas niet toegankelijk maar vanaf dit standpunt kon ik gelukkig ook de indrukwekkendheid van de wereldbol en de hal in een foto vastleggen.

'392550' door Davied '392550' door Davied

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Love at the Amber For

Davied

Tegen de avond verlaat dit koppel het Amber fort. Na de hele dag hier rondgelopen te hebben keren ze voldaan terug naar Jaipur. De blauwe kleren passen perfect in de tinten van de de vallende duisternis.

'392423' door Davied '392423' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Aymara Nieuw Jaar

Davied

Op 21 juni word in Bolivia het nieuwe jaar volgens de Amara kalender gevierd. Dit gebeurd door ceremonies te houden bij verschillende Inca ruines in heel het land. Men wacht tot de zon opkomt en houd de handen in lucht om zo geluk voor het aankomende jaar te ontvangen. De vlag op de foto is de inheemse vlag van Bolivia.

'391943' door Davied '391943' door Davied

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Sprookjesachtig

Davied

Tijdens de Pushkar Camel Fair zijn er vele ceremonies rond het heilige meer van Pushkar. De meeste zijn tegen de avond zodat de lichtjes een nog mystiekere sfeer creëren. De zonsondergang tijdens deze ceremonie maakt de sfeer helemaal compleet.

'391834' door Davied '391834' door Davied

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

De laatste gloed.

Davied

Aan elke dag komt een einde. Zo ook aan een drukke verkoopdag op de Pushkar Camel Fair. Aan de dag komt weliswaar een eind, maar niet aan de drukte. Deze gaat door tot diep in de nacht... De eerste tekenen zijn al zichtbaar, over beginnen lichtjes te branden die voor een ongelofelijk sfeer zorgen in de nacht.

'391640' door Davied '391640' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Wees

Davied

Ook dit jongetje woont in het weeshuis in Cochabamba dat door de staat word gerund. Veel vrijwilligers werken hier en zorgen ervoor dat deze kinderen sport en muziek lessen krijgen. Ook ik heb een dagje meegeholpen.

'391490' door Davied '391490' door Davied

BoliviaCochabamba

BoliviaCochabamba

Plaza Colon

Davied

Elke stad in Bolivia en waarschijnlijk in Zuid Amerika heeft een plein dat Plaza Colon heet. Dit plein is vernoemt naar de ontdekker van Amerika, Christopher Columbus. Vaak zijn dit de mooiste en belangrijkste pleinen van de stad. Aan dit Columbus plein in Cochabamba staat de indrukwekkende kerk El Hospicio, een van de mooiste kerken van de stad.

'391419' door Davied '391419' door Davied

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Waiting...

Davied

Wachten op de markt, in Cambodja kan dat wel eens lang zijn want de markten daar zijn groot, onoverzichtelijk en vreselijk druk. Voor toeristen natuurlijk erg leuk en spannend, maar misschien iets minder praktisch voor de 'snelle' dagelijkse boodschap.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik