Dannycollewaert

profiel Dannycollewaert

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

29 September 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

België

Fav. stad

Lokeren

Over mij

autodidact in fotografie - fervente wandelaar - gepassionneerd amateurfotograaf
Jaarlijkse trektochten met vrienden in hooggebergte - lange afstandswandelingen (Rome - Santiago de Compostela, trekkings in mooie natuurgebieden - fietstochten enz.

Mijn Motto

'Genieten van prachtige natuurgebieden, plaatsjes en dorpen waar de tijd is blijven stilstaan. Zomogelijk contacten leggen met "locals" , dus niet zozeer de druk bezochte toeristische trekpleisters , maar - en dan nog liefst te voet, meerdaagse - langere tochten ondernemen en vooral openstaan voor d'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D 850

Overige

Panasonic Lumix LX 3 en LX 7 (pocket) Nikon D 700

Laat een reactie achter

9 reactie(s) bij "Dannycollewaert"

 • profile image comment
  Door Dalix• geplaatst op 09 Oct 2019 | 06:28:48

  Hoi Danny,
  Dank je wel voor je mooie compliment bij mijn foto's! Dat waardeer ik enorm. Reizen en fotografie zijn mijn allergrootste hobby's. Ik heb al heel wat van de wereld gezien, maar er valt nog zoveel te ontdekken. Wat tof dat de foto van de Sadhu in Varanasi bij je favorieten mag staan!
  Hartelijke groet,
  Marcel

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 08 Oct 2019 | 19:37:17

  Dank voor je mooie commentaar en het favoriet maken van mijn Maria zum Schwarzsee foto! Ik heb (inmiddels alweer 18jr geleden) een reis v 14 maanden gemaakt, en toen ook 14 landen bezocht. Toen fotografeerde ik nog analoog dus daarvan staan sommige foto’s wel op de site maar die zijn van mindere kwaliteit vind ik. En daarvoor veel in Afrika gereisd. Maar het reisvirus heeft me al jaaaren flink te pakken!! Veel plezier op de site!

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 07 Oct 2019 | 14:59:44

  Dat is een heel goed begin, meteen een rode ster. Van harte gefeliciteerd

 • profile image comment
  Door Indi• geplaatst op 06 Oct 2019 | 18:56:10

  Hallo Danny, welkom op de site, de fotos zijn zeer veelbelovend, groet frank

 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 04 Oct 2019 | 20:49:38

  Welkom Danny, en dank voor je mooie compliment! gr Miez

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 04 Oct 2019 | 19:50:52

  Dag Danny,
  Dank je voor je mooie woorden bij mijn foto. Waardeer ik zeer. Veel plezie op de site verder en ik ben benieuwd naar jouw foto's.
  GRoet Thijs

 • profile image comment
  Door Elleke• geplaatst op 01 Oct 2019 | 17:42:50

  Hi Danny, welkom op de site en bedankt voor de complimenten. Al moet ik toegeven dat mijn hoogtevrees eerde met de jaren toedeelt (vroeger had ik er helemaal geen last van ;-)) Ik verdwijn echter een paar weken van ‘t toneel, want nu onderweg naar Bali!

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 30 Sep 2019 | 16:52:41

  Wat aardig dat je reageert en al even door mijn foto's hebt gebladerd. Dank daarvoor!

 • profile image comment
  Door Jeanne• geplaatst op 30 Sep 2019 | 15:56:18

  Wat leuk een reactie van jou te krijgen, hartelijk dank daarvoor.
  Tevens wens ik je veel plezier op de site en zie ik de opnames tegemoet!!
  groeten,
  Jeanne

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'1102277' door Dannycollewaert '1102277' door Dannycollewaert

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Onthaasten aan de...C

Dannycollewaert

Tenerife heeft enorm veel te bieden voor wandelaars. Ik raad dan ook de Rother Wandelgids voor Tenerife aan, met meer dan 70 mooie kust, en bergwandelingen (mét gps tracks) en onderscheid makende van makkelijke tot risicovolle. Het beeld is genomen nabij de "montagna amarillo", een uitgedoofde vulkaan met avondlicht op de atlantische oceaan. Foto genomen met Panasonic Lumix pocketcamera, met vertraagde sluitertijd en geblokkeerd op een rots , zo dicht mogelijk bij het waterpeil (zorgde dan ook voor natte voeten :-)

'1102569' door Dannycollewaert '1102569' door Dannycollewaert

PortugalPorto

PortugalPorto

Heerlijk slenteren in

Dannycollewaert

Porto ademt sfeer uit, die oude huizen, de trappensteegjes, de prachtige pastelkleuren, de kleine restaurantjes bovenop de heuvel van het oude stadsgedeelte. Je hebt Porto niet gezien als je daar niet bent geweest

'1102568' door Dannycollewaert '1102568' door Dannycollewaert

PortugalPorto

PortugalPorto

Heerlijk slenteren in

Dannycollewaert

Tijdens een van mijn vele voetreizen, was het heerlijk pauzeren in Porto. De oude stad hééft het. Het is zalig te verdwalen in de steegjes, je hoeft immers niet onmiddellijk de grootste toeristische locaties op te zoeken. Uiteraard zijn de vele Porto kelders niet te versmaden.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'1102016' door TravelGoom '1102016' door TravelGoom

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Playa del Socorro

TravelGoom

De branding was rustig op het strand van El Socorro. Onder aan de kliffen liggen de rondgesleten stenen die door de golven worden gekieteld. De oranje lucht zat mee evenals de spiegeling op het natte lavazand.

'1101711' door Dalix '1101711' door Dalix

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

De bedelaars van Indi

Dalix

Sadhu's zijn hindoeïstische asceten of yoga-beoefenaars die toegewijd zijn aan het behalen van spirituele bevrijding door meditatie. In India kom je ze op veel plekken tegen, maar ik heb er nergens zo veel gezien als in Varanasi. En bijna zonder uitzondering zijn het bedelaars. Ze hebben immers naast 'juist handelen' en 'plezier', ook 'rijkdom' opgegeven.

'1101100' door Karinm '1101100' door Karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Maria zum Schnee aan.

Karinm

Voor een pittige wandeling naar de voet van de Matterhorn pak je de kabelbaan naar bergstation Schwarzsee. Van daar uit wandel je in iets meer dan 2 uur naar de Hörnlihütte, de hut waar de beklimming naar de top van de Matterhorn begint. Degenen die de beklimming naar de top van de Matterhorn hebben voltooid, spreken vaak hun dank uit in het kapelletje Maria zum Schnee, dat aan de Schwarzsee ligt. Het verhaal gaat dat het kapelletje is neergezet door 2 bergbeklimmers uit Zermatt. Zij waren op de Theodulgletsjer in dichte mist hopeloos verdwaald en deden elkaar de belofte dat als ze ooit terug zouden keren bij de Schwarzsee, ze een gebedshuis zouden bouwen als dank. Het kapelletje, gebouwd in de vroege 18e eeuw, werd een geliefd bedevaartsoord voor wandelaars en klimmers, voor boeren die in de droge zomers baden om regen, en voor ongelukkige echtgenotes die baden voor een gelukkiger leven. Ieder jaar op 5 augustus loopt er een processie van inwoners van de streek en hun gasten naar de kerk om een mis bij te wonen in de open lucht. Het majestueuze berglandschap, en het eenvoudige kapelletje en de immense wolkenlucht, beiden weerspiegeld in de Schwarzsee, gaven een serene rust aan deze plek.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik