Danny-Iris

'366917' door Danny-Iris '366917' door Danny-Iris

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Genghis Khan de grote

Danny-Iris

Vanuit het Terelj national park kan je het grootste beeld van een man op een paar bezoeken. Het is de Mongoolse volksheld Genghis Khan. Het beeld is 40 meter hoog! Onder het beeld is een museum met verschillende spullen uit de Mongoolse geschiedenis.

'366454' door Danny-Iris '366454' door Danny-Iris

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Basilius kathedraal b

Danny-Iris

Omdat er zoveel aan de hand was toen wij in Moskou waren hebben we deze kathedraal helaas alleen van buiten kunnen bewonderen. Ook de rest van de bekende bezienswaardigeheden in Moskou hebben we niet, of alleen van veraf kunnen bekijken. Misschien een reden om toch nog een keer terug te gaan?

'366390' door Danny-Iris '366390' door Danny-Iris

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Russische eregarde

Danny-Iris

Toen wij in Moskou waren was er veel aan de hand. Er was een nationale feestdag op komst en president Poetin werd opnieuw president. Ook was de Russische eregarde aanwezig die netjes in de rij stonden te wachten tot alle 'belangrijke' mensen gepasseerd waren. We proberen binnenkort meer foto's te plaatsen van onze reis door Azië maar op het moment zijn we in China en is het hier soms lastig uploaden!

'339265' door Danny-Iris '339265' door Danny-Iris

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Valle dei Templi...Ag

Danny-Iris

In de Valle dei Templi in Agrigento staan veel mooie monumenten uit de Griekse tijd. Naast de tempels waren er ook bijzondere kunstwerken van brons.

'339158' door Danny-Iris '339158' door Danny-Iris

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Scala dei Turchi...Si

Danny-Iris

Op de weg van Agrigento naar Marsala hebben we de Turkse trappen bezocht. Deze kalkstenen rotsformatie is erg bijzonder om te zien. Ook is het een populaire plek voor de Italianen om een dagje te relaxen. Met tientallen, misschien wel honderden sjokken ze deze rots op met koelboxen en tassen vol eten!

'338982' door Danny-Iris '338982' door Danny-Iris

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Kunstenaar in Marsala

Danny-Iris

Bij de zoutpannen in Marsala kan je een met een boot naar verschillende eilandjes. Bij de entree staat deze kunstenaar die stenen graveert. Hij staat hier al jaren, hij heeft foto's van zichzelf van minstens 25 jaar geleden. Hij begon een lied tegen ons te zingen in het Italiaans en daarna liet hij ook nog een krantenartikel over hem zien! Een grappig mannetje!

'338943' door Danny-Iris '338943' door Danny-Iris

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Koopwaar op het stran

Danny-Iris

Als je in Siracusa bent en je hebt behoefte aan strand is de plaats Fontane Bianche aan te raden. Net als op veel Italiaanse stranden moet je betalen om erop te komen en rust is er niet te vinden! Het is echter wel erg vermakelijk om een middagje tussen de Italiaanse toeristen te verblijven! Op deze foto is de koopwaar van een strandverkoper te zien met op de achtergrond de zee.

'338857' door Danny-Iris '338857' door Danny-Iris

China

China

Verkoper ballonnen...

Danny-Iris

Pingyao is een kleine stad in China waar veel films zijn opgenomen omdat het centrum nog authentiek is. Dit stadje staat op de Unesco wereld erfgoed lijst en is zeker de moeite waard om te bezoeken! In de winter is het er echter erg koud. Ook is de lucht erg vervuild omdat er veel op kolen wordt gestookt.

'305242' door Danny-Iris '305242' door Danny-Iris

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Leguaan

Danny-Iris

Op Key Biscayne kun je heerlijk relaxed barbecueën, je kan hier verschillende dieren zien! Zo ook deze leguaan met zijn mooie schutkleuren! Toen we hem van dichterbij wilde bekijken ging hij plat op de grond liggen en uiteindelijk is hij snel een boom in geklommen!

'302224' door Danny-Iris '302224' door Danny-Iris

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Gedroogde Lama...foet

Danny-Iris

In La Paz heb je een straatje dat 'Witches market' genoemd wordt. Dit omdat er allerlei bijzonder dingen te koop worden aangeboden die gebruikt worden bij het offeren. Zo ook deze gedroogde lama foetussen. Deze lama foetussen worden ook begraven onder een nieuw te bouwen huis voor de veiligheid.

'301946' door Danny-Iris '301946' door Danny-Iris

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Wierook branden

Danny-Iris

Bij de tempels in China wordt veel wierook gebrand, je hebt de wierook in heel veel verschillende maten. Deze dikke wierook vonden we erg mooi omdat het lijkt alsof de draken op de wierook rook uitblazen!

'301842' door Danny-Iris '301842' door Danny-Iris

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Zonsondergang Rio

Danny-Iris

Weer één van de vele zonsondergangs foto's uit Rio! Ook deze is genomen vanaf de Suikerbroodberg waar je een prachtig overzicht hebt over Rio! Erg leuk om 's avonds de zonsondergang te bekijken!

'301698' door Danny-Iris '301698' door Danny-Iris

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Safety first

Danny-Iris

Onderweg naar de Pantanal was er veel te zien. Toen we even stilstonden voor een stoplicht zagen we deze vader met zijn dochter op de motor. Vader goed aangekleed en met helm maar dochter in alleen een jurkje en teenslippers! Een ongeluk zit in een klein hoekje, levensgevaarlijk!

'301403' door Danny-Iris '301403' door Danny-Iris

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Albino in Malawi

Danny-Iris

In het dorpje bij het Malawi meer kregen we een rondleiding. Kinderen kwamen uit alle hoeken en gaten aangerend om ons te begeleiden, ze willen allemaal een handje. We zagen ook dit albino kindje staan, hij durfde niet dichterbij te komen en bleef vlakbij het huis. Het is erg sneu om te zien hoe de huid van albino's in Afrika eruit ziet.

'301384' door Danny-Iris '301384' door Danny-Iris

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Moeder en kind

Danny-Iris

De dag dat we de grens van Mozambique naar Zuid Afrika over zouden steken zijn we bij een klein dorpje gestopt om kleding en andere spulletjes uit te delen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en de inwoners van dit dorpje waren dan ook heel erg blij met onze komst. Toen ze door hadden wat we kwamen doen begonnen ze te dansen en te zingen! Een prachtig moment, heel bijzonder dat mensen zo blij kunnen zijn met zulke kleine dingen. Ze wilde zelfs de plastic tas hebben waar we de spullen in hadden bewaard!

'301358' door Danny-Iris '301358' door Danny-Iris

ZambiaLuangwa NP Zuid

ZambiaLuangwa NP Zuid

Gaap

Danny-Iris

In het South Luangwa National Park kan je de vele dieren van dichtbij bekijken. Dit nijlpaard lag lekker in de modder an kwam alleen af en toe omhoog om te gapen en te poepen! Een mooi detail vonden wij dat je de verschillende kleuren modder op zijn huid ziet!

'301212' door Danny-Iris '301212' door Danny-Iris

China

China

Kaarsje branden

Danny-Iris

Bij de grote gans pagode in Xi'an worden, net als bij vele andere tempels, kaarsen gebrand. Ook wij hebben een aantal kaarsen gekocht en deze aangestoken.

'301197' door Danny-Iris '301197' door Danny-Iris

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Muur klever

Danny-Iris

Op de camping bij Lake Malawi was het 's avonds erg gezellig, ook deze kleine hagedis vond het erg gezellig en kwam dan ook erg dichtbij om alles goed te bekijken! Ook van flits trok hij zich weinig aan!

'301160' door Danny-Iris '301160' door Danny-Iris

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Lezen in de bieb

Danny-Iris

In Rio heb je een mooie oude bieb met meer dan 300.000 boeken! Wij zagen deze mannen hier rustig hun boeken lezen. Door het ontbreken van veel licht is de foto niet zo scherp als we zouden willen maar het resultaat is nog best leuk!

'301086' door Danny-Iris '301086' door Danny-Iris

China

China

Niets vergeten?

Danny-Iris

In de straatjes in Pingyao is allerlei moois te zien, zo ook deze volgeladen motor! Omdat het verschrikkelijk koud was toen wij hier waren waren er weinig mensen op straat. Wij zijn ook regelmatig naar binnen gegaan om op te warmen! We vonden het een leuk stadje maar wel erg vies, als je inademde voelde je het gewoon prikkelen in je longen en overal lag een zwarte stof laag op! We waren ook blij om na 2 dagen verder te reizen!

'300910' door Danny-Iris '300910' door Danny-Iris

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Vis drogen

Danny-Iris

De mensen die bij het Malawi meer leven eten veel vis op allerlei manieren klaar gemaakt. Deze vrouw was vis aan het roken, het stonk verschrikkelijk!

'300851' door Danny-Iris '300851' door Danny-Iris

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Libelles in de...Bies

Danny-Iris

In nationaal park de BiesBosch leven veel diersoorten, helaas hebben wij de bever niet kunnen spotten toen we er waren maar wel deze twee mooie libellen! Het is heerlijk om 's ochtends vroeg een wandeling te maken in de natuur en te genieten van de stilte!

'300825' door Danny-Iris '300825' door Danny-Iris

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Detail Lama Tempel

Danny-Iris

De Lama tempel is één van de vele mooie tempels in Beijing, dit is de eerste tempel die wij in China bezochten en we waren gelijk onder de indruk van al dit moois!

'300747' door Danny-Iris '300747' door Danny-Iris

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Ongeluk

Danny-Iris

Op de weg van Vilankulos naar Inhambane hebben we een groot oponthoud gehad, er was namelijk een ongeluk gebeurd waardoor de weg geblokkeerd werd. Gelukkig was er niemand gewond geraakt. Het was mooi om te zien dat alle Mozambikanen gingen helpen om de weg vrij te maken.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik