Daffiev

profiel Daffiev

Naam

Davina Voets

Reviews

0

Foto's & tips

8

Blogs

0

Lid sinds

05 March 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zambia

Fav. stad

Bangkok

Over mij

Enthousiast op zoek naar het avontuur, het spannende en pure van het onbekende. Reizen is voor mij een verslaving, een virus waar ik niet van wil genezen.
Ik hou van de combinatie van reizen en de ervaringen zo oorspronkelijk mogelijk vastleggen op foto als unieke herinnering.
Vroeger met een groep of met mijn partner, nu met mijn vriend en mijn zoontje.
Het avontuur is oneindig!

Mijn Motto

'Travel is the only thing you buy that makes you richer'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'524548' door Daffiev '524548' door Daffiev

JapanTokio

JapanTokio

De kracht van...schoo

Daffiev

Als vorsten mogen we vooraan gaan zitten, op een verhoging. Zo hebben we perfect uitzicht op de sumo-ring voor ons. Door onze haarkleur en lengte steken we af tegen de andere toeschouwers om ons heen die ons openlijk bekijken alsof we van een andere planeet komen. We hebben geen idee wat ons te wachten staat. Vanaf het moment dat de ceremonie begint verwonderen we ons over de vele rituele die plaatsvinden voordat het echte 'worstelen' begint. Een soort dans, het gooien van zout, samenzang. Het zijn allemaal oude gebruiken die in eren worden gehouden. Best een gek gezicht om al die vrij forse (in onze ogen obesitas) mannen, slechts gehuld in een soort katoenen luier, met serieuze gezichten het licht zoetsappige toneelstukje te zien opvoeren. Waarschijnlijk denk je bij het zien van de foto niet direct aan schoonheid. De sumo-worstelaar hebben echter wel een heldenstatus in Japan. En hoewel de vrouwen zo weinig mogelijk eten om slank te blijven, zijn de sumo-mannen een lust voor het Japanse oog. Japan heeft een van de meest ondoorgrondelijke en tegelijk facinerende culturen van de landen waar ik ooit ben geweest. Verfijnde rituelen en eeuwenoude tradities staan in schril contrast met de bizarre gewoontes en wreedheden van het verleden en het nu. Het verfijnde Ikebana, de thee-ceremonies ten opzichte van de walvisjacht en de metro-billenknijpende mannen. Een reis door Japan prikkelt alle zintuigen!

'535222' door Daffiev '535222' door Daffiev

Birma

Birma

Koken met gemak

Daffiev

In de omgeving van Kalaw wonen verschillende bergvolken en de uitzichten over hun rijstterrassen, theeplantages, citrusgaarden en sesambloemvelden zijn prachtig. De mensen spreken hier niet goed Engels en hebben veelal hun eigen taal, maar zwaaien blijft een universeel gebaar. Met een gids lopen we door de bergen en lunchen we bij een familie thuis. In de keuken zit een opa met zijn kleinkind. Wat is het leven hier gewoon lekker eenvoudig.

'524060' door Daffiev '524060' door Daffiev

MaledivenSouth Male' Atol

MaledivenSouth Male' Atol

Op bezoek in een...an

Daffiev

Nog steeds ben ik zenuwachtig voordat ik erin spring, voordat ik me onderdompel in het onbekende. Maar dan, zover als ik kan kijken zie ik het, een kleurenpracht van organismen uit een andere wereld. Ik mag het allemaal best heel mooi vinden, maar hier ben ik slechts op bezoek. Ik ken de gebruiken niet, heb geen idee hoe het leven hier is. De onderwaterwereld is een van de meest onontdekte gebieden op deze wereld en het geeft mij altijd het gevoel dat ik als mens eigenlijk niet zo heel veel voorstel. Ik ben zelfs de grootste bedreiging voor deze unieke wereld. Maar daar denk ik niet aan als ik me bijna zen door de blauwe massa laat meevoeren, terwijl de lokale bewoners mij nieuwsgierig van dichtbij komen begroeten.

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik