DGroeneveld

'340093' door DGroeneveld '340093' door DGroeneveld

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mirror Lakes, Nieuw..

DGroeneveld

Voor het maandthema wilde ik graag deze foto delen van de Mirror Lakes nabij Milford Sound op het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland. Hier is het water zo helder dat alles (bijna) letterlijk weerspiegelt wordt! Kunnen we nog wat van leren in Nederland!

'340085' door DGroeneveld '340085' door DGroeneveld

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Reflectie van 1 van d

DGroeneveld

Tijdens onze roadtrip door Nieuw Zeeland kwamen we eigenlijk geheel onverwacht aan bij een DOC-camping midden in de natuur, verscholen niet ver van de hoofdweg nabij Hokatika op het Zuider Eiland wat een onverwachts prachtige slaap plek opleverde

'279499' door DGroeneveld '279499' door DGroeneveld

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Stockholm - een stad.

DGroeneveld

Terwijl ik bezig ben met verbaasd om me heen te kijken op een hop-on-hop-off boot en een mega cruise schip verder op voor anker gaat, vaart deze Zweed op z'n gemakje met z'n zeilbootje dwars door de stad. Alles kan!

'264885' door DGroeneveld '264885' door DGroeneveld

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Langs de waterkant,..

DGroeneveld

Het kan ook bijna niet anders; een hoofdstad met water, maar zoveel water als er in Stockholm te vinden was midden in de stad had ik nog nooit gezien. Langs deze boulevard leggen tientallen hop-on-hop-off boten en cruisers aan die de toeristen van eiland naar eiland brengen.

'264881' door DGroeneveld '264881' door DGroeneveld

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Geweldige omgeving va

DGroeneveld

Een snel shot vanuit de bus bij het vertrek van Skavsta Airport richting Stockholm. Zweden is zo mooi dat je niet weet wat je ziet als je er nog nooit geweest bent! Super

'259085' door DGroeneveld '259085' door DGroeneveld

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Het invallen van de..

DGroeneveld

Rond een uur of 21:00 - 22:00 (weet niet meer precies) viel de avond in tijdens de zomer van 2008. Vanaf de top van de Etna heb ik de mooiste zonsondergang ooit gezien!

'259083' door DGroeneveld '259083' door DGroeneveld

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Op weg naar de Etna

DGroeneveld

De weg richting de Etna, enkele maanden na de "uitbarsting" in 2008. Met een touringcar zijn we naar de voet van de berg gebracht om vervolgs een soort skilift naar boven te nemen en verder te gaan met een soort vrachtwagen. Iets om nooit te vergeten!

'257405' door DGroeneveld '257405' door DGroeneveld

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Alleen op de wereld

DGroeneveld

Cactussen staan overal in Arizona, des te bijzonderder is het om er 1 te fotograferen die in z'n uppie staat. Deze cactus was te vinden in de buurt van Roosevelt Dam.

'257398' door DGroeneveld '257398' door DGroeneveld

PeruLima

PeruLima

Krottenwijk buiten...

DGroeneveld

Pijnlijk wordt je je er van bewust hoe goed wij het in Nederland hebben als je langs de krottenwijken van Lima rijd. In Zuid-Amerika de gewoonste zaak van de wereld, maar voor mij (als beginnend reiziger) een grote schok om mee geconfronteerd te worden op de 1e dag in Zuid-Amerika.

'475292' door DGroeneveld '475292' door DGroeneveld

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Duurzaam toerisme in.

DGroeneveld

Respons Sustainable Travel is een kleine reisorganisatie gestationeerd in Huaraz, Peru. Guido & Pablo organiseren samen fantastische (rond)reizen door de Peruaanse Andes, met name in de omgeving van Huaraz in de Cordillera Blanca. Met Repsons kun je logeren bij local communities en bijdragen aan de ontwikkeling hier van. Bij Respons geen ge-eikte rondreis, maar een duurzame, unieke en op maatgemaakte reis die perfect aan sluit op ieders wens. In januari 2010 ben ik met een groep van 15 NHTV-studenten 2 weken rondgeleid in deze omgeving en het was zonder twijfel de leukste en meest leerzame reis die ik tot nu toe gemaakt heb! www.respons.org

'257358' door DGroeneveld '257358' door DGroeneveld

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

Julian - Vicos

DGroeneveld

Julian, 1 van de locals die mee werkt aan het sustainable tourism product van Resons. Julian woont in Vicos en leidt kleine groepjes mensen rond door de weidgestrekte omgeving van Vicos, vlak buiten Huaraz. Dit project helpt mee om om lokale gemeenschappen te ondersteunen, Vicos is zijn eigen gemeenschap. Tijdens een studiereis georganiseerd door Respons hebben wij ook 2 dagen kunnen genieten van de prachtige omgeving van Vicos.

'257354' door DGroeneveld '257354' door DGroeneveld

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

Kerk in Huaraz - Ande

DGroeneveld

Na de aarbeving van 1970 was Huaraz bijna vollledig van de aarde weg geveegd. Nu is de stad weer opnieuw opgebouwd en dit kerkje is 1 van de voorbeelden. Het is een klein kerkje, maar 1 van de velen in (hoe kan het ook anders) katholiek Peru. Huaraz is ondanks de jonge leeftijd een leuk stadje, maar nog relatief onbekend bij het publiek.

'257346' door DGroeneveld '257346' door DGroeneveld

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Porto de Galinhas

DGroeneveld

Toerisme is in Brazilië nog niet heel erg ontwikkeld, maar Porto de Galinhas heeft het goed begrepen. Een klein gezellig dorpje waar je met deze kleine platbodems de "natural pools" kan bezoeken. Een rif vlak voor de kust waar je allerlei vissen kan voeren en er zelf mee snorkelen. Een echte aanrader als je in de buurt bent!

'257342' door DGroeneveld '257342' door DGroeneveld

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

De weg van de natuur

DGroeneveld

De hoek is misschien niet de allerbeste, maar dit stuk aangespoeld hout lag er zo mooi bij op dit nagenoeg mens-loze eiland dat er geen foto van maken een schande zou zijn. De natuur doet hier duidelijk zijn eigen ding en geen mens die dit tegen werkt. Prachtig!

'257307' door DGroeneveld '257307' door DGroeneveld

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Op een onbewoond...ei

DGroeneveld

Een verzameling van palmbomen midden op een eiland aan de Noord-oost kust van Brazilië, op zich niet heel uniek natuurlijk, maar dit eiland verdwijnt nagenoeg onder water tijdens de vloed. Leuk plus puntje; dit eiland is ooit veroverd door de Nederlanders.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik