Ambassadeur Corriedewinter

9
Nederland
Corriedewinter was hier 31 Jul 2015
De zeehond, de bever, de ree, het edelhert en het wilde zwijn zijn de Grote Vijf in Nederland. In NP de Biesbosch kun je met een fluisterboot van Staatsbosbeheer mee om bevers te spotten. Onderweg krijg je uitleg van een boswachter, je stopt voor een bezoek aan Hoeve Amalia, waar je brood en worstjes boven een kampvuur kunt roosteren.Je vaart kreken in op zoek naar burchten en vraatsporen. Onderweg zie je ander wild, zoals ijsvogels, lepelaars en een kudde Schotse Hooglanders. De safari is zowel voor kinderen als volwassenen een prachtige belevenis. De prijzen variëren van € 27,50 tot € 35. Het totale programma duurt vier uur. Deze wildsafari’s zijn er het hele jaar door, maar vooral in de schoolvakanties. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Boek wel op tijd, de safari's zitten snel vol. staatsbosbeheer.nl/grote-vijf
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Uniek
  • Spannende belevenis
  • voor de hele familie
  • Dichtbij
  • Soms geen bevers
Review geplaatst op 2017-02-05
8
Portugal
Corriedewinter was hier 31 Aug 2016
Op een boshelling ten oosten van Braga staat het meest opzienbarende heiligdom van Portugal. De Bom Jesus do Monte. Bom Jesus do Monte betekent Goede Jezus van de berg. Hier komen heel veel gelovigen maar ook toeristen die allen de 116 meter hoge trappen beklimmen. De zigzag trappen zijn gewijd aan de vijf zintuigen. Elk wordt vertegenwoordigd met een eigen fontein en een afbeelding. In de kapellen vind je beeldengroepen die het lijdensverhaal van Christus weergeven. Aan het eind van de trappen staateen barokke, bezienswaardige kerk, gebouwd in 1725 en omgeven door een groot park met bomen, planten, bloemen en een meertje. Vanaf het plein voor de kerk heb je schitterend uitzicht op de omgeving.
Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Enige in zijn soort
  • Prachtig uitzichtpunt
  • In het hoogseizoen druk
Review geplaatst op 2016-11-10
10
Argentinië
Corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.
Land
  • perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer
  • luxe kamers
  • sterren kijken
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-06
10
Iran
Corriedewinter was hier 30 Apr 2015
Yazd ligt in het centrum van Iran en is in veel opzichten uniek. De stad is het centrum van het Zoroastrisme, een zeer oude religie met een bijzondere begrafeniscultuur. Waarschijnlijk is Yazd de oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld. De woestijnstad is vanwege haar unieke ligging nooit verwoest door aardbevingen, oorlogen en invasies. Zonder dat je het weet, kan je de vrijdagmoskee van Yazd al gezien hebben. Hij staat namelijk op een bankbiljet van 200 Rial, een heel klein bedrag, nog minder dan 1 eurocent waard. Deze briefjes worden nauwelijks nog gebruikt. Het kleinste dat ik kreeg was een muntje van 1000 rial. De tegelmozaïeken in 7 verschillende kleuren zijn schitterend; je komt ogen tekort om de details in je op te nemen. Je ziet bloemmotieven, sterren en religieuze teksten. Ook de iwan is prachtig ingelegd en bewerkt. Het 'plafond' van de iwan is opgebouwd uit muqarnas. Deze cellen (een soort honingraten) sluiten volgens een wiskundig patroon perfect aan bij de hoekige constructie van de rest van het gebouw. Als je naar boven kijkt, waan je je in de hemel en dat is juist de bedoeling.
Land
  • unieke bestemming
  • alleen met gids te bezoeken
Review geplaatst op 2016-11-04
9
Iran
Corriedewinter was hier 30 Apr 2015
Isfahan staat bekend als de mooiste stad van Iran. Terecht, ik heb het ervaren. Het is er heel rustig, er zijn brede boulevards met palmbomen, het grote Imamplein met de imposante moskeeën en het paleis en er zijn de eeuwenoude bruggen over de rivier Zayandeh. Ga vooral tegen de avond naar de Si-o-Seh Brug dé ontmoetingsplaats om te ontspannen. Onder en op de brug, die 33 bogen telt, hebben de Iraniërs zich overdag vermaakt met pootje baden, kletsen, picknicken en flaneren. 's Avonds is het tijd om onopvallend wat sociale banden te verstevigen. De Iraniërs zijn heel vriendelijk,ze praten graag met je over allerlei onderwerpen.
Land
  • De plek om locals te ontmoeten
  • Relaxte sfeer
  • Kledingvoorschriften voor vrouwen
Review geplaatst op 2016-10-27
10
Benin
Corriedewinter was hier 09 Jan 2011
Op 10 januari en in de week daarvoor wordt de nationale Voodoodag in Benin gevierd. De bekendste plek om dit feest te vieren is in Ouida op het strand bij de Porte de Non Retour. Op het festivalterrein raken velen in trance geraakt door het onophoudelijke getrommel van de muziekgroepen die de goden oproepen. Er wordt eer bewezen aan verschillende goden en het is spectaculair om te zien hoe de groepen opgaan in hun geloof. Soms is het zelfs beangstigend. Buitenlanders zijn welkom, maar je moet wel een flink bedrag voor een fotopermit betalen.
Land
  • Uniek in de wereld
  • Erg druk
Review geplaatst op 2016-08-12
9
Hongarije
Corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Land
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik