Cooper90

profiel Cooper90

Naam

Raimondo Otting

Reviews

0

Foto's & tips

22

Blogs

0

Lid sinds

22 September 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Rome

Over mij

Hallo, hier weer een verslaafde aan reizen, fotograferen en eten. Ik zal dit zo fulltime willen doen ipv mijn huidige baan. Maar ik ben reuze benieuwd naar jullie reacties op mijn fotos en bevinding. Enjoy...

Mijn Motto

'Haal eruit wat erin zit, want je leeft maar even.Maar verstoor de natuur niet want deze moet blijven leven....'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

300 D

Overige

Ojectieven: - Canon 18-55mm - Sigma 70-210 mm - Sigma 70-300 mm

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "Cooper90"

 • profile image comment
  Door Riennavaplus• geplaatst op 23 Sep 2009 | 17:43:50

  Hai, Raimondo (is dat een Spaanse naam?),

  Wij willen dat ook wel fulltime doen :) (zie jouw profielomschrijving).

  Je kan hier ook reistips en blogs plaatsen, in het vorige berichtje ging het over een foto-tip die we tijdje geleden hadden geplaatst.

  Hoop Egypte-foto's heb je op je eigen site.....

  Groeten, Ryanne en MIchael

  Bericht aangepast op 13:12:29
 • profile image comment
  Door Huubm• geplaatst op 07 Jan 2010 | 16:09:02

  Hoi Raimundo,
  Bedank tvoor je reactie op mijn foto.

  groet Huub

  Bericht aangepast op 01:32:26
 • profile image comment
  Door Trijntje1• geplaatst op 06 Jan 2010 | 17:26:04

  dank je voor je reactie op mijn sneeuw in Nl foto. en bedankt voor de tip (weer !) leuk dat je meedenkt ! ga zeker even wat proberen....wie weet !

  groetjes
  Trijntje

  Bericht aangepast op 01:29:35
 • profile image comment
  Door SuzanneGeudeke• geplaatst op 22 Sep 2009 | 17:40:28

  Hoi! Het inderdaad goed dat je gewoon je mening geeft! Vind het leuk om te weten wat je van een foto vindt. Wat jouw foto betreft, er worden per dag zoveel foto's geplaatst dat het kan zijn dat mensen je gewoon niet gezien hebben. Maar het is een mooie foto hoor!

  Bericht aangepast op 23:13:18
 • profile image comment
  Door Elizabeth• geplaatst op 16 Feb 2010 | 14:32:21

  De foto is gemaakt in1987, ik heb het geprobeerd om recht te zetten dan ging er nog een stuk as van het rechter dak.
  Leuk toch die communicatie

  Bericht aangepast op 18:51:13
 • profile image comment
  Door Ingrover• geplaatst op 07 Jan 2010 | 19:32:01

  Hoi Raimondo,
  Je vroeg naar de kleruen van mijn foto kleurexplosie,ik heb idd een polarisatiefilter gebruikt omdat de kleruen nog meer te laten knallen.Maar als je daar staat zijn de kleruen ook al behoorlijk fel en contrastrijk hoor!

  gr.Ingrid

  Bericht aangepast op 17:32:39
 • profile image comment
  Door Trijntje1• geplaatst op 25 Sep 2009 | 08:02:39

  hoi hoi, bedankt voor je opbouwende commentaar.... dat vind ik altijd leuk ! zo leer je ook weer wat ! dus geef gerust commentaar op mijn foto's ! ik bewerk mijn foto's verder niet...dus vandaar dat de kleuren misschien niet zo knallen....heb geen photoshop of zo.... dus alles komt zo van de camera...

  groetjes
  Trijntje

  Bericht aangepast op 16:19:54
 • profile image comment
  Door SuzanneGeudeke• geplaatst op 22 Sep 2009 | 17:22:03

  Hoi! welkom op de site! En bedankt voor het beoordelen van mijn panama hoed foto! Ik vond de lamp juist wel leuk, maar smaken verschillen denk ik!. Komen jouw foto's binnenkort online?

  Bericht aangepast op 16:18:16
 • profile image comment
  Door Riennavaplus• geplaatst op 23 Sep 2009 | 11:10:56

  Hoi Raimondo,
  Op jouw vraag mbt onze foto-apparatuur:
  We gebruiken op dit moment nog steeds een oude Canon 350D. Hadden alleen een Tamron 28-75, maar sinds we die Canon 70-200 erbij hebben, is de kwaliteit zienderogen vooruit gegaan. Scherpte en kleuren en bokeh zijn mooier. Gebruiken geen filter, omdat we in het verleden eens hebben gehad dat alle vakantiefoto's net niet scherp waren vanwege een onzichtbaar vettig uv-filter. Verder natuurlijk even bij profs gekeken, hoe zij hun foto's presenteren.
  (hebben een mooie tip staan over hoop prof-fotografen met hun reisportfolio's, ben je wel een avondje zoet mee). We gebruiken voor de afwerking Photoshop en proberen een volle foto te produceren, meestal betekent dat iets donkerder maken (ook naar randen toe) en de kleuren terugbrengen. Hopelijk is je vraag hiermee een stukje beantwoord.
  Groeten Ryanne en Michael

  Bericht aangepast op 16:15:51
 • profile image comment
  Door Schelliej• geplaatst op 22 Sep 2009 | 15:19:26

  Bedankt voor de tip! Ik denk dat je helemaal gelijk hebt en ik ga er zeker iets mee doen!
  Wanneer verschijnen jouw eerste foto's?? Ik ben benieuwd! Succes!
  Groetjes Lenneke

  Bericht aangepast op 16:15:07

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (22)

'224107' door Cooper90 '224107' door Cooper90

TunesiëTunis

TunesiëTunis

Onderdelen voor de...

Cooper90

De median's in tunesie zijn super gezellig om te winkelen. Het grote voordeel tegen over andere landen in het midden oosten is dat je hier gerust kan rond kijken. Dus geen opdringeriger verkopers. Maar zoek je onderdelen voor je olielamp dan kun je hier zeker terecht.

'305911' door Cooper90 '305911' door Cooper90

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Hutung hoe zo...infra

Cooper90

In de Beijing vind je vele hutongs die soms al meer dan 700 jaar oud zijn. In deze wijken delen de mensen gezamelijk centraal gelegen wc en douche ruimtes. Als buitenlander zou je kunnen schrikken en denken dat je in een gevaarlijke achterwijk bent beland. Maar niets is minder waar. Ik voelde me volkomen veilig en voelde me totaal niet opgelaten. Het was intressant om door deze straten te lopen. En wie weet mag je wel eens bij iemand binnen kijken...

'305913' door Cooper90 '305913' door Cooper90

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Boven de wolken

Cooper90

Nee ik zat niet in een vliegtuig. Dit is genomen vanaf het SWFC. Het 100 etage hoge wolkenkraber van Shanghai. Het gaf het gevoel of dat je op een wolk zweefde...

Community updates

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

NIEUWE COLUMBUS-FOTOWEDSTRIJD

28-01-2021 We starten vandaag met een nieuwe fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 08 | Community-toppers


Radio Kootwijk. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Radio Kootwijk door Henk Vanetie
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Nikikwast

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik