Cooijman

'287470' door Cooijman '287470' door Cooijman

IndonesiëBali

IndonesiëBali

UItzicht vanaf strand

Cooijman

Vanaf het strand kan je ver kijken over zee. Samen met strandstoelen en parasol geeft de foto toch echt een vakantie gevoel weer. Maar wat denk je van een eigen tentje op zee. Ook niet verkeerd.

'239798' door Cooijman '239798' door Cooijman

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

In de verte Tenerife

Cooijman

Op het eilandje Lobos, vlak boven het eiland Fuerteventura kan je, kan je een kleine berg beklimmen. Het is een goed pad om te lopen. Boven aangekomen heb je een geweldig uitzicht over het eiland. Je kan zelfs het eiland Tenerife zien liggen

'239794' door Cooijman '239794' door Cooijman

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Heb je wat voor me?

Cooijman

Tijdens een rondritje over het eiland stopte we op een parkeerplaats om van het uitzicht te genieten. Deze "kraai" kwam vlak bij onze auto en was zeler aan mensen gewend. Hij was niet bang voor ons. Het was net of hij stond te wachten of we hem wat te eten zouden geven.

'238631' door Cooijman '238631' door Cooijman

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Weerspiegeling

Cooijman

Lopend door het Alhambra kom je ogen te kort. Het is zeker een plaats waar je wel een dagje door kan brengen. maar let wel op de tijden die op de ticket staat vermeld. Als deze is verlopen kom je er toch echt niet meer binnen.

'237971' door Cooijman '237971' door Cooijman

MexicoMexico City

MexicoMexico City

Antropologisch museum

Cooijman

Als je in Mexico City bent, moet je zeker het Antropologisch museum bezoeken. Wij hebben er 2 uur voor uitgetrokken. Dit bleek echter veel te weinig. Alles wordt belicht over de natuurvolken van Mexico

'237968' door Cooijman '237968' door Cooijman

MexicoMexico City

MexicoMexico City

Zelf je troep opruime

Cooijman

In het park van mexico city lopen veel eekhoors rond, deze deed zich te goed aan afval wat was achter gelaten. Hier van kunnen de beestjes heel ziek worden of zelfs dood gaan. Als ieder nu eens zijn eigen troep zou opruimen en deponeren op de plaats waarvoor het is bedoeld.

'237966' door Cooijman '237966' door Cooijman

MexicoMexico City

MexicoMexico City

Antropologisch museum

Cooijman

Als je in Mexico City bent, moet je zeker het Antropologisch museum bezoeken. Dit beeld stond in de tuin van het museum. Het is echt de moeite waard en je moet er zeker enkele uren voor uit trekken zo groot is het.

'237445' door Cooijman '237445' door Cooijman

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Zware last

Cooijman

Op de markt van Solola worden zware lasten gedragen. Er moesten zelfs nog 2 extra mannen bij komen om de zware last op zijn rug te tillen. Hier gelden geen ARBO regels.

'237396' door Cooijman '237396' door Cooijman

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Hangmatten

Cooijman

Op het eiland Caye Caulker verkochten ze deze hangmatten. Het tema daar is ook "GO SLOW". Dit staat ook op de grond geschreven als je aan komt met de boot. Met deze hangmatten is dit wel heel symbolisch.

'237393' door Cooijman '237393' door Cooijman

BelizeEilanden

BelizeEilanden

De andere kant van...

Cooijman

De dag is bijna ten einde. Aan de andere kant van het eiland gaat de zon onder. In tegenover gestelde richting krijgt alles een rode warme gloed.

'237374' door Cooijman '237374' door Cooijman

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Zonsondergang

Cooijman

Eenzonsondergang blijft altijd een mooi gezicht, waar ook ter wereld is het toch elke keer weer anders. Dit is echter afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur.

'237371' door Cooijman '237371' door Cooijman

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Zwaar weer

Cooijman

Op het eiland Caye Caulker hadden we niet echt het mooiste weer, maar de temperatuur was wel goed. Maar voor het maken van een mooi plaatje is een zonnetje toch wel beter

'237056' door Cooijman '237056' door Cooijman

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Botenhuis Caye Caulke

Cooijman

Caye Caulker is een klein eilandje 45 minuten varen van de kust van belize. Je zult er echt niet verdwalen zo klein is het. Het is 7 km lang en 600 m breed.

'237046' door Cooijman '237046' door Cooijman

BelizeBelize City

BelizeBelize City

Rasta man

Cooijman

Wachtend op de boot, liepen we langs de haven waar we deze rasta man tegen kwamen. Ik probeerde onopvallend en foto te maken. Hij was echter druk aan het praten met een andere man. Maar plotseling keek hij mijn kant uit en zij dat ik gerust een foto mocht maken. Maar echt vriendelijk kwam dat niet uit zijn mond. Ik bedankte hem vriendelijk en ben snel doorgelopen.

'237041' door Cooijman '237041' door Cooijman

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

Zonsondergang uitzich

Cooijman

We reden van Antigua naar Flores. We kwamen daar aan en het begon al donker te worden. Toen we op onze hotelkamer aan kwamen en naar buiten keken zagen we dit uitzicht. Ik heb snel m'n camera gepakt om een foto te maken voor dat het te donker werd.

'237033' door Cooijman '237033' door Cooijman

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Offers brengen

Cooijman

In Chichicastenango gingen we via een steile heuvel naar een maya offerplaats die vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Aan de rookwolken die omhoog stegen zagen we dat er een ceremonie aan de gang was. Er waren 4 sjamanen bezig met hun ritueel. Het was heel bijzonder om dit mee te mogen maken.

'237027' door Cooijman '237027' door Cooijman

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Uitzicht over Lago de

Cooijman

Met het maken van een rondrieis ga je dingen tegemoet en laat je weer wat achter je. Dit was het laatste wat we zagen van het kratermeer Lago de Atitlan. Rest ons alleen herinneringen en de foto's natuurlijk.

'237016' door Cooijman '237016' door Cooijman

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Ik wil wel op de foto

Cooijman

Deze twee jongetjes stonden al een tijdje naar ons te kijken, terwijl wij koffie zaten te drinken. Met de vraag of ze op de foto wilden knikten ze ja en gingen er eens goed voor staan. Ik heb ze de foto laten zien, ze lachten naar ons en renden weg.

'236623' door Cooijman '236623' door Cooijman

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Met moeder...boodscha

Cooijman

Op de markt van Solola blijf je foto's maken, het ene momend is nog mooier dan de andere. Ik wilde graag een foto van de voorkant maken van een moeder met kind. Maar daar kreeg ik de kans niet voor. Telkens deed de moeder een doek voor het gezicht van het kindje.

'236607' door Cooijman '236607' door Cooijman

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Kuikentjes

Cooijman

Op de markt in Solola lopen de mensen in lokale klederdracht en verhandelen van alles. Levende dieren, vlees, garnalen, maar ook kleding, aardewerk, groente en fruit. Deze dame verkocht levende kuikens.

'236594' door Cooijman '236594' door Cooijman

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Schat, wat wil je ete

Cooijman

We liepen op deze kleurijke markt van Solola toen ik deze vrouw daar tegen kwam met een mobiele telefoon aan haar oor. Het is net of ze vroeg: Schat wat wil je eten vanavond. Samen met de kleurrijke traditionele kleding is dit toch wel een sterk contrast.

'236583' door Cooijman '236583' door Cooijman

MexicoSan Cristobal de las Casas

MexicoSan Cristobal de las Casas

Kerk

Cooijman

In San Juan Chamula, is op zondag altijd een hele grote locale markt. Bij deze markt staat ook deze kerk. Binnen in de kerk mag geen foto's worden genomen. In de kerk worden kwade geesten verdreven door rituelen en gebed. Als er iemand ziek is wordt er een gebedsgenezer geraadpleegd om de kwade geesten te verdrijven. Er wordt met kaarsen langs de "zieke" gevreven en zo ook met een levende kip. Daarna volgt een gebeds ritueel. Na afloop wordt de kip zijn nek omgedraaid. Ze geloven erin dat de kwade geest uit het lichaam is gedreven en nu in de kip zit. De kip wordt begraven met de hoop dat het probleem is opgelost

'236577' door Cooijman '236577' door Cooijman

MexicoAgua Azul

MexicoAgua Azul

Even zwemmen

Cooijman

Boven aangekomen bij de waterval van Aqua Azul kan je zwemmen in het mooie blauwe water. Als het heel warm is, is een koele duik heel lekker en verkoelend.

'474298' door Cooijman '474298' door Cooijman

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

Beklimming vulkaan...

Cooijman

Voor het beklimmen van de vulkaan moet je toch echt zorgen dat je goede, stevige schoenen aandoet. Van ons gezelschap gingen een aantal mensen op gympies en een zelfs op slippers. Aangezien het, hoe hoger je komt, steeds warmer wordt onder je voeten, is de kans groot dat de zolen onder je schoenen wegsmelten. De onderkant van de gympies was helemaal weggesmolten. Ook kom je een heleboel zolen tegen van schoenen omdat, door de warmte, de lijm loslaat. Wij liepen op bergschoenen en hadden nergens last van.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik