Cladonia

'1118883' door Cladonia '1118883' door Cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Santa Maria

Cladonia

Nog een foto van Barreiro do Faneca, een van de stukjes rode aarde gebied van Santa Maria! Door het Corona virus is het volgende Azoreneiland voor dit jaar geannuleerd, maar volgend jaar hoop ik er weer mooie plaatjes te kunnen maken!

'1110406' door Cladonia '1110406' door Cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Zondag

Cladonia

Na de H.Mis op zondag, in een mooie zondagse jurk, was dit meisje buiten aan het spelen! Ze wilde later, toen ze aan die vreemde toeristen gewend was, graag even door de verrekijker kijken!

'1110397' door Cladonia '1110397' door Cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Dorado

Cladonia

In Laborie, bij Mama Tillie, liet ze vol trots, nadat we daar nescafé gedronken hadden, de grote Dorado vis zien, die voor komende avond op het menu stond! Echte koffie konden we niet vinden in het dorp, daarvoor moest je in een hotel of guesthouse zijn.

'1110153' door Cladonia '1110153' door Cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Tijd voor een...banaa

Cladonia

Dit meisje was net uit school en de repetitie van de steelpan schoolband begon bijna, dus snel even een banaantje verschalken! Ze repeteren twee keer per week en zondags is er soms een uitvoering!

'1110148' door Cladonia '1110148' door Cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Laborie

Cladonia

We verbleven een week in Laborie in het zuiden van Saint Lucia. Vanuit ons guesthouse hadden we een geweldig uitzicht op de baai. Je kunt in het dorp alleen Creools eten, bij Mama Rose was dat het beste! Voor een grote supermarkt moest je naar Vieux Fort, een kwartiertje rijden, een huurauto is echt wel noodzakelijk!

'1102191' door Cladonia '1102191' door Cladonia

Portugal

Portugal

Rode aarde

Cladonia

Op Santa Maria,een klein eilandje van de Azoren met ongeveer 6000 inwoners, ontdekten we dit gebied met rode aarde. Het is aan de noordkant gelegen genaamd Barreiro do Faneca en bijzonder mooi! Je voelt je hier, op dit eilandje, heel veilig, je gaat echt terug in de tijd, mensen laten auto's gewoon open en huissleutels staan op deuren! Het bestaat nog!!

'1099304' door Cladonia '1099304' door Cladonia

Spanje

Spanje

Zilveren maan

Cladonia

Deze mooie vlinder, de zilveren maan, vonden we rustig zittend op een schermbloem! We maakten een wandeling door het Parc Natural dels Ports in zuidelijk Catalonië, ter hoogte van de Ebro-delta rijdt je dan het binnenland in via de stad Tortosa.

'1092795' door Cladonia '1092795' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Blau blau

Cladonia

De Bonaire whiptail lizard of blau blau is een veel voorkomende hagedis op het eiland. Hij is dol op insecten en ook houdt hij van lekkere vruchten! Gespot in Washington Slagbaai Nat. park.

'1092772' door Cladonia '1092772' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Geelvleugelamazone...

Cladonia

Al schuddend, hotsend en botsend baanden wij ons een weg door Washington Slagbaai Nat. Park in onze pick-up. Plotseling een heftig gekrijs en meteen zagen we een groep papagaaien neerstrijken op de grote boomcactussen (Cereus-soort) Wat een geluk! Deze papegaaien zijn een bedreigde soort en komen nog voor op Curacao, Bonaire en noord-oost Venezuela.

'1092678' door Cladonia '1092678' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Groene leguaan

Cladonia

Deze grote jongen, ze kunnen wel 1.50 tot 2.00 meter worden), stond opeens naast onze auto bij een benzinepomp! Als ze jong zijn, zijn ze prachtig groen en hoe ouder hoe grijzer ze worden. Vooral oudere mensen eten ze nog in de soep of als stoofpot voor veel kracht ( hopi forsa)

'1092671' door Cladonia '1092671' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Lac Bay

Cladonia

Aan de monding van Lac Bay bij Cai vind je bergen kroonslakken of Karkó. Vissers lieten de schelpen achter na ze geleegd te hebben, tegenwoordig zijn ze beschermd!

'1092662' door Cladonia '1092662' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Gele zanger

Cladonia

Rijdend langs het Goto-meer stopten we even om van het landschap te genieten en prompt vloog er een geel vogeltje op een zijspiegel van de auto. Schitterend, het bleek de gele zanger te zijn, de Yellow Warbler.

'1092660' door Cladonia '1092660' door Cladonia

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Salina Sint Marie

Cladonia

Na een bezoek aan het Christoffelpark, wat helaas al om 4 uur sloot, naar de kust bij Sint Willibrord. We vonden een heerlijk plekje om te relaxen onder het genot van heerlijk fris limoensap, lamunchi genaamd. We wilden hier eigenlijk niet weg zo mooi vonden wij het hier!

'1092620' door Cladonia '1092620' door Cladonia

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Prikichi

Cladonia

De eerste dag op Bonaire deze twee verliefde West Indische parkieten al op een tak van een kalebas! Prikichi in het Papiamento. De kleuren combinatie is uniek voor het eiland!

'1092612' door Cladonia '1092612' door Cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Waaiboom

Cladonia

In het Washington Slagbaai Nat. Park tijdens de klim naar de Brandaris (241mtr.) deze prachtige waaiboom of te wel Divi-Divi genaamd bewonderd. We waren helaas te laat gestart om de top nog te bereiken!

'1092610' door Cladonia '1092610' door Cladonia

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Amerikaanse steltkluu

Cladonia

Na een bezoek aan de kruidentuin van Dinah Veeris, langs de kust teruggereden. Vlak voor het Ford Beekenburg zagen we deze prachtige Amerikaanse steltkluut staan in een binnenwater.

'571836' door Cladonia '571836' door Cladonia

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zicht op het eiland L

Cladonia

Vanuit het noord-westen van het vaste land van Lanzarote hadden we dit fantastische panorama op het eiland La Graciosa.Het is het grootste eiland van de Chinijo Archipel,waarop zich twee dorpjes bevinden.

'571829' door Cladonia '571829' door Cladonia

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Mandenmaker

Cladonia

Na dat we de auto hadden geparkeerd voor een bezoek aan het huis en atelier van Cesar Manrique, de beroemde kunstenaar van Lanzarote, passeerden we deze Cestería (mandenmakerij) Prachtig om te zien hoe hij heel relaxed aan het werk was!

'568419' door Cladonia '568419' door Cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Fajã das Almas

Cladonia

Saõ Jorge is een hooggelegen eiland. Als je een van de vele aflopende rotsformaties in zee ( Fajãs ) wilt bezoeken, heb je daar wel wat tijd voor nodig, maar is zeker de moeite waard!

'567361' door Cladonia '567361' door Cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Bij Lagoa Capitão

Cladonia

Op het eiland Pico bevinden zich verschillende bergmeertjes waaronder Lagoa Capitão. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de berg Pico. Het is echt genieten, ook mede dankzij de oude juniperusbomen.

'567108' door Cladonia '567108' door Cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Reserva Florestal da.

Cladonia

Dit mooie bospark was een bezoek meer dan waard. Langs een waterlijn zijn vroeger watermolenhuisjes gebouwd, waarvan je er hier een ziet. De vele boomvarens in het park zijn altijd weer een zeer bijzondere bezienswaardigheid.

'566641' door Cladonia '566641' door Cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Hoogste berg Portugal

Cladonia

Het is fantastisch wandelen op en rondom de berg Pico op het eiland Pico. Met zijn 2351 mtr de hoogste berg van Portugal. Het is genieten van de schitterende wandelroutes op het heerlijk rustige eiland. Ga wel in de zomer, dan is het lekker warm, de rest van het jaar regent het veel!

'560415' door Cladonia '560415' door Cladonia

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Siurana

Cladonia

Siurana ligt in de omgeving van de Priorat, een streek met een eeuwenoude wijntraditie. Riurana is een schattig dorpje, hoog op een plateau gelegen met gerestaureerde eeuwenoude huisjes en een romaans12de-eeuws kerkje. Geniet van het schitterende uitzicht op dennenboomvalleien en kliffen.

'547179' door Cladonia '547179' door Cladonia

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Zonsopkomst

Cladonia

Geen moeite voor mij om vroeg op te staan voor de heerlijke zon die ons weer gaat verblijden en verwarmen. Prachtig te kijken naar dat wolkenspel in opkomend licht dat constant verandert.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik