Ciska van Geer

9
Duitsland
Ciska van Geer was hier 02 Jun 2022
Baltrum. Van oudsher kreeg dit eiland in de familie de bijnaam bejaardeneiland. Er leek voor hen - toen 4, 7 en 10 jaar oud - bar weinig te beleven. Zelfs vliegeren vlak naast de haven was niet gewenst ... achteraf logisch. Het veld ligt op de aanvliegroute van het plaatselijke vliegveld. Nu, ruim 20 jaar later kan ik beamen dat het op het eiland voor mensen in de reservetijd goed toeven is. De schaal maakt dat alles dichtbij is. Er zijn 2 supermarkten en tennisbanen. Er is een mooi strand, maar ook een binnenzwembad. De minigolfbaan ligt heerlijk beschut. Het tempo ligt lekker laag en het lijkt of iedereen tijd heeft voor een praatje. De sfeer is ontspannen. Transport gaat per fiets of paardenwagen. Kleine kinderen scheuren nog wel met hun stepje of fietsje over de prachtig bestrate wegen, maar ze dragen een helmpje. De natuur nodigt uit tot wandelen. Kenmerkend en uniek is de tribune aan de boulevard die uitzicht heeft op zonsondergang in de Noordzee. Bij de visboer annex restaurant kun je kennis maken met vis zoals je die niet eerder hebt geproefd: Steinbeißer, een aanrader. Er is een prima natuurcenrum, van waaruit Wattwanderungen worden georganiseerd. Op weg naar die enorme slikplaat kun je terloops een goede uitleg krijgen over de theorie achter de getijdebeweging. Met laag water behoort een wandeling naar de kust tot de mogelijkheden. De pont vaart vanuit Nesmersiel. Kortom, op dit kleine Duitse waddeneiland is meer te beleven dan wij indertijd wisten
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Gastvrij
  • Autovrij
  • Rustig tempo
  • Geen restaurant met terras met uitzicht op de Noordzee
Review geplaatst op 2022-06-06
9
China Beijing
Ciska van Geer was hier 27 Oct 2008
Het zomerpaleis steekt de Verboden Stad naar de kroon. Het park en de gebouwen dateren uit de 12de eeuw. De fundering en het marmerwerk zijn nog oorspronkelijk. Rond 1888 heeft Keizerin Cixi opdracht gegeven tot herstel. Nu is het 300 ha grote park een plek om te ontspannen. Er is veel te zien en dus moet je tevoren keuzes maken. Aanrader is de tuin van harmonisch plezier met prieeltjes rond een vijver vol lotus planten. Het is vooral een ontmoetingsplaats waar muziek klinkt. Voor een wandeling door de stenentuin rondom het gebouw achter het paleis moet je goed ter been zijn, In de hal van de boeddha houdt de sfeer het midden tussen toerisme, boeddhisme, ontspanning en bezinning. Er staat een 5 meter hoog en 5 ton zwaar gouden standbeeld van Boeddha met 1000 armen -Guanyin- uit de Ming dynastie. Traplopen is een must. Op Lake Kunming vaart de drakenboot heen en weer tussen het Zuidzee eiland en het paleizen terrein. Op de 728 meter lange pergola zijn 8000 zeer kleurrijke schilderingen te bewonderen. Alles zien is onmogelijk, maar de plek is een schitterende combinatie tussen cultuur en natuur..
Stad
  • cultureel
  • kleurrijk
  • historisch
  • divers
  • minder geschikt als je slecht ter been bent
Review geplaatst op 2022-02-09
10
Nederland De Wadden
Ciska van Geer was hier 01 May 2021
Al ruim 40 jaar is het Waddengebied mijn reisdoel, een brede scope. Soms zijn het de eilanden, dan weer is het op het wad. Het weer speelt een grote rol bij de planning. Er is vaak een plan A en een plan B. Reserveren is er niet bij. Het is leven met de dag en met het tij. Om na al die jaren te beweren dat er geen geheimen meer zijn, dat is te veel gezegd. De Nederlandse eilanden hebben elk een eigen karakter, ik heb zo mijn voorkeur. Vlieland stond lange tijd strak bovenaan mijn prioriteitenlijst: veel natuur, weinig verkeer, mooi. Een bezoek aan de westkant van Schiermonnikoog bracht een verschuiving. Dat is toch ook een schitterend eiland met een prachtige natuur. Dan Ameland, wel meer verkeer, maar de oude dorpskernen zijn in zekere zin uniek. Een keuze tussen Terschelling en Texel is lastig. Misschien is het ook niet nodig om te kiezen. Als je op eigen kiel het gebied verkent kom je toch overal wel eens in de haven en dan kom ook weer nieuwe plekjes op het spoor. Dan het wad, hoe mooi is dat ... daar is eigenlijk geen dag gelijk. De invloed van het licht is onbeschrijfelijk. De wind kan het water niet onaangenaam golvend krijgen zolang je de zeegaten mijdt. Droogvallen doe je toch liever niet boven 5 Bft. Zeker op een harde zandplaat kan een schip de bodem goed raken. Natuurlijk liggen er boeien om het diepere vaarwater te markeren, maar als je bekend bent met het ritme van het tij is het vaargebied Waddenzee veel groter en het blijft je verrassen.
Budgetreizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken
  • Dichtbij
  • Veel natuur
  • Donker
  • Wijds
  • Dynamisch
  • Afwisselend
  • Weer kan spelbreker zijn
  • Niet alle watersporters zijn bekend met erecode
  • Soms volle haven
Review geplaatst op 2021-09-11

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

De toppers van week 38 zullen in de loop v.d. week bekend worden gemaakt.


Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
2. Review: Faeroer, Denemarken door MyrtheL
3. Communitylid van de week: Erickindt
4. Nieuwkomer: Ranilisza

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik