ChrisL

'292339' door ChrisL '292339' door ChrisL

JapanKyoto

JapanKyoto

Straatlantaarns Kyoto

ChrisL

Normaal loop je de straatlantaarns zomaar voorbij maar deze verlichting van een winkelgalerij in Kyoto vroeg om een foto. De architect had deze foto waarschijnlijk in gedachten toen hij begon met ontwerpen.

'292026' door ChrisL '292026' door ChrisL

JapanKyoto

JapanKyoto

Geisha zwart wit

ChrisL

Zwart wit portret van een Geisha tijdens een voorstelling. Alleen dan krijg je de kans om een geisha rustig op de foto te zetten. De rust van het moment wordt nog eens versterkt door de zwart wit versie van dit shot.

'189273' door ChrisL '189273' door ChrisL

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

De natuur schildert

ChrisL

Soms kijk je op en zie je gewoon dat de natuur een schilderijtje voor je heeft neergezet, Om 16:00 's middags begint de zon een mooi kleurtje neer te leggen over het Sossusvlei landschap. De boom versterkt hier de grootsheid van de duinen.

'188216' door ChrisL '188216' door ChrisL

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Gemsbokken

ChrisL

Gemsbokken, ofwel oryxen, zijn dieren met schitterende tekening en mooie spiezen als hoorns. Deze twee stonden zo mooi opgelijnd dat de koppen bijna samensmolten. Een perfect fotomoment dacht ik, dus...

'187667' door ChrisL '187667' door ChrisL

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Is it art?

ChrisL

Elke blik die je werpt op de duinen in de Sossusvlei levert weer een prachtig plaatje op. Soms is het lijnenspel zo neergelegd alsof er een topkunstenaar bezig is geweest.

'187665' door ChrisL '187665' door ChrisL

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Duinen Sossusvlei

ChrisL

Prachtige scherpe vormen van de duinen in de Sossusvlei.

'472236' door ChrisL '472236' door ChrisL

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Mooie tussenbestemmin

ChrisL

Wij waren van plan om van de Fishriver Canyon via Helmeringhausen richting de Sossusvlei af te reizen. Maar een zuidafrikaanse fotograaf die we tegenkwamen zei ons dat we een alternatieve scenic route moesten nemen naar een fantastisch gebied. Pak vanaf Aus de C13 naar het noorden en sla na de zelfgebouwde windmolen aan de linkerkant linksaf. Wij volgden zijn advies en het was inderdaad een prachtig gebied met bijvoorbeeld vele gemsbokken. En hier kwamen we vlak na donker bij Farm Koimassis terecht, een prachtig gelegen farm met campsite. Perfect voor twee overnachtingen. Hier was het echt heerlijk wennen aan Namibie. Kortom wij waren heel blij dat we deze fotograaf waren tegengekomen.

'186594' door ChrisL '186594' door ChrisL

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

DEAD VLEI

ChrisL

DEAD VLEI. Een bijzonder stukje landschap. Ingekapseld tussen de duinen van de sossusvlei staat hier een bos dode bomen in een uitgestrekte 'witte' vallei. Het kost wat moeite om geen mensen op de foto te krijgen, maar als het lukt heb je wel een sprookjesachtig beeld op de plaat.

'186591' door ChrisL '186591' door ChrisL

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Uitzicht Big Daddy

ChrisL

Het was een behoorlijke klim. Maar vanaf de duin 'Big Daddy' (350m hoog) heb je een perfect uitzicht. Het maakt de vroege trip richting Dead Vlei echt de moeite waard.

'186446' door ChrisL '186446' door ChrisL

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Drinkende zebra's

ChrisL

In groepjes komen de zebra's af en aan om bij de schaarse waterplassen hun dorst te komen lessen. Het levert telkens weer een nieuwe streepjescode-compositie op.

'185573' door ChrisL '185573' door ChrisL

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's

ChrisL

In Etosha kun je echt naar hartelust Zebra foto's maken. Het aantal zebra's dat hier rondloopt wordt geschat tussen de 25k en 30k. De geweldige tekening op hun lijf levert elke seconde weer een mooi onderwerp voor een foto op. Je blijft schieten. Hier stonden ze weer eens perfect opgelijnd.

'185368' door ChrisL '185368' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Whahahaha

ChrisL

In een Himba dorp kom je voornamelijk dames tegen. Maar hier dan toch een jongetje die het bezoek van de vier toeristjes wel grappig vond en tussen het dansen en de gekke bekken trekken door in lachen uitbarstte. Grappig!

'185364' door ChrisL '185364' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Oei wat staat die zon

ChrisL

Dit Himba kindje (met volgens mij de typerende jonge meisjes haardracht) was de scherpte van de ondergaande zon even zat. Een mooi pose, waarbij de schaduw op haar gezicht de lage stand van de zon mooi benadrukt.

'185363' door ChrisL '185363' door ChrisL

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffe bij...zonsond

ChrisL

Een giraffe is zelf sowieso al een prachtig dier, misschien zelfs mijn favoriet. Maar deze situatie schreeuwde gewoon echt om aandacht. Wat een sfeer! En de compositie lijkt nu ook behoorlijk goed gelukt te zijn. Etosha is echt een schitterend wildlife park.

'185240' door ChrisL '185240' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Buiten een...buurtsup

ChrisL

Buiten een supermarkt tussen Spitzkoppe en Brandberg zagen we deze twee jochies buiten de winkel rondhangen. Ze vonden het fototoestel en de bijbehorende fotoserie heel interessant en moesten hartelijk lachen om de kiekjes die we van hun hadden geschoten. Echt een schattig duootje.

'184983' door ChrisL '184983' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Himba kindje

ChrisL

In het prachtige einde-middag-licht konden we dit Himbakindje prachtig portretteren.

'184882' door ChrisL '184882' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Himba [2]

ChrisL

Moeder Himba en baby nemen uit zichzelf deze ogenschijnlijk geregisseerde pose aan.

'184878' door ChrisL '184878' door ChrisL

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Himba [1]

ChrisL

Dit is de eerste Himba foto die ik plaats van ons bezoek aan een Himbadorpje vlakbij Kamanjab. Het uurtje dat we in het dorpje heeft heel wat mooie kiekjes opgeleverd. Het dorpje is naast de farm gebouwd nadat de Himba stam zelf aan de eigenaar, een gids die in zijn 25 jarige loopbaan een heel goed contact had opgebouwd met Himba's, gevraagd had of zij daar hun dorp mochten stichten. Het initiatief kwam dus niet van de westerling maar van de Himba's zelf. Meer Himba-foto's zullen volgen

'165399' door ChrisL '165399' door ChrisL

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Kleurrijke markt

ChrisL

De beroemde markt van Otavalo biedt je een heerlijk dagje rondslenteren. De kleurrijke hangmatten worden je bij elke marktkraam aangeboden en je kunt het gewoon niet laten om er een te kopen.

'165370' door ChrisL '165370' door ChrisL

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Machu Picchu's...terr

ChrisL

De inca's gebruikten de terrassen om verschillende gewassen te verbouwen. Elk terras op de Machu Picchu heeft door de specifieke hoogte haar eigen temperatuur en klimaat. Vanaf beneden bekeken geven de terrassen de mogelijkheid om deze compositie met diagonaal op de plaat te zetten. Prachtige plek, die Machu Picchu

'161984' door ChrisL '161984' door ChrisL

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Schaakstuk van ijs

ChrisL

Bij Torres del Paine trek je het park binnen via een bootochtje op Lago Grey waar de brokstukken vanaf de gelijknamige gletsjer ronddrijven. Ijsblauw zijn ! En in allerlei vormen. Met een beetje fantasie kun je hiermee schaakmat gezet worden...

'161712' door ChrisL '161712' door ChrisL

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Torres del Paine

ChrisL

De Torres, gefotografeerd voordat we het park inreden. Ik heb zelf door een blessure de laatste klim (uiteindelijk bij de Torres) in dit prachtige park niet mogen meemaken. Ik heb de Torres dus alleen vanaf deze plek gezien. Verder niet getreurd, want het is een prachtig park met bijvoorbeeld de geweldig mooie Cuernos.

'161411' door ChrisL '161411' door ChrisL

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Verlaten spoorlijn

ChrisL

Even buiten Trinidad ligt deze spoorlijn. Hij ziet er achtergelaten uit, maar soms komt er een stoomtrein langs. Verlaten geeft het wel een mooie sfeer.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik