ChrisD

'565633' door ChrisD '565633' door ChrisD

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Valencia

ChrisD

Merkwaardige opname in Valencia. Krijg weleens commentaar dat dit een dubbel of 3X opname is maar dat is het niet, Het is 1 opname met 3 beelden erin. Weerspiegeling door het glas met daarachter omtrekken van cartoon achtige portretten in een museum.

'556041' door ChrisD '556041' door ChrisD

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Light my fire

ChrisD

Tijdens een vuur show in turkije gefotografeerd. De man zwaait omzich heen met fijne kooltjes voor een verbluffend effect. Korte sluitertijd en hoge iso toegepast voor dit resultaat

'548375' door ChrisD '548375' door ChrisD

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Golden Pilars Valenci

ChrisD

Wie deze zomer in Valencia is geweest heeft ze vast gezien, de 9 gouden rond reizende pilaren die als kunst object zijn geplaatst. Voorheen stonden ze in Istanbul en de bedoeling is dat dit project de wereld rond gaat.

'517524' door ChrisD '517524' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Walking to Bromo 2

ChrisD

Hier foto 2 toen we naar de Bromo vulkaan liepen, zelfde locatie als foto 1 maar het standpunt maakt het een totaal ander beeld. Ook hier weer groothoek en dezelfde nabewerking

'517523' door ChrisD '517523' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Walking to Bromo 1

ChrisD

Wandelend naar de Bromo vulkaan. Dit is de eerste van 2 foto's feitelijk op exact dezelfde locatie gemaakt. Groothoek uiteraard en een naberwerking erop los gelaten.

'517405' door ChrisD '517405' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Java Rijst

ChrisD

Rijstterras ergens onderweg op Java. Het blijft uniek hoe deze mensen in de bergen een gewas kunnen laten groeien die de eerste 3 weken water nodig heeft. Het zal ooit veel werk zijn geweest om de berg zo af te vlakken zodat het water blijft staan. Geijkt plaatje die iedereen wel kent die in azie is geweest.

'517402' door ChrisD '517402' door ChrisD

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Sunset Kids

ChrisD

Zonsondergang op Lombok waar dan altijd nog de lokale kinderen de verkoeling van de zee opzoeken. De vissersboten zijn binnen en moeders is het eten al aan het bereiden. Zo zal het iedere dag wel gaan vermoed ik. Expres eens de er niet opgezet maar de weerspiegeling ervan geeft een totaal andere kijk aan het geheel. Onderwerp zijn uiteraard de kinderen.

'517401' door ChrisD '517401' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Bromo vulkaan

ChrisD

Bromo vulkaan in de vroege ochtend. De highlight van Java zeg maar. Iedereen die als toerist op Java komt bezoekt deze vulkaan in de ochtend denk ik dus dit onderwerp is dan ook totaal plat gefotograferrd. Hoe dan ook wilde ik jullie deze niet laten ontgaan, tijdstip zal rond een uurtje of 5:30 zijn geweest.

'516091' door ChrisD '516091' door ChrisD

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Dolfijnen op Bali

ChrisD

Dolfijnen nabij Lovina Beach op Bali. Altijd lastig om deze dieren goed op de foto te krijgen, ze zijn maar een enkele seconde boven, meestal heb je de vinnen maar nu eindelijk een dolfijn die hoog genoeg kwam. Dan nog een gratie TIP, Mocht je hier ooit dolfijnen gaan spotten ga niet met de menigte mee, zoek naar Mister Made in 1 van de 2 touristenstraten, hij gaat een uur later als de rest en dan ben je totaal alleen op het water en de dolfijnen zijn rustig. kost iets meer maar je wilt echt niet met 70 bootjes tegelijk dolfijnen spotten.

'515649' door ChrisD '515649' door ChrisD

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Varen op Lombok

ChrisD

Een varen die nog uit moet groeien, en ik kan je verzekeren die varens op Lombok zijn onwijs groot, ik sta op een verhoging en nog moet je omhoog fotograferen. Uiteraard in zwart wit want kleur heeft ie niet nodig. Het gaat hem vooral om de compositie met het achterliggende boompje.

'515648' door ChrisD '515648' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sitting Alone

ChrisD

Feitelijk zit dit meisje in het waterpaleis in Yogjakarta te poseren voor haar vriendje die ook een foto maakte, haha, ik dacht die maak jij niet alleen vriend. Het meisje is origineel qua kleur, de rest is in verzadiging een behoorlijk stuk terug gebracht. Het is een beetje mijn kenmerk zeg maar.

'515545' door ChrisD '515545' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Empty Chair

ChrisD

Ergens in een Kampong kwam dit meisje verlegen uit de deur stappen, of ze schrok dat weet ik niet maar ze poseerde wel voor mijn dikke groothoek lens. de kleuren zijn uiteraard terug gebracht, meer omdat ik dit persoonlijk vind spreken.

'515542' door ChrisD '515542' door ChrisD

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Lelies in tegenlich

ChrisD

Tegenlicht met de zon in het water van enkele lelie's, het was op Balie maar waar ook alweer hé. maakt verder ook niet vee uit denk, men ziet toch niet waar deze is genomen. Gaat mij vooral om de opname, juist ook weer in zwart wit.

'515541' door ChrisD '515541' door ChrisD

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Borobodur

ChrisD

Hier even de Borobudur, vaak gefotografeerd natuurlijk, helemaal plat gefotografeerd feitelijk maar toch even een andere plaat zoals men gewend is. En vanwege de vele overeenkomende tinten is hier duidelijk voor zwart wit gekozen. Het voorgrondje geeft het geheel een eigenzinnig perspectief.

'460900' door ChrisD '460900' door ChrisD

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Sl AAP

ChrisD

Apen op het strand bij Manuel Antonio, dit gezinnetje lag in de boom en ze vielen nog net niet in slaap. Vaders kon het niet meer bijhouden met geeuwen. Dat is de waarheid, de foto suggereert dat het een vijandige vader aap is, of heeeeeel hogerig hahaha.

'460790' door ChrisD '460790' door ChrisD

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Wilde Papagaaien

ChrisD

Ze kwamen er toevallig aanvliegen en gebruikte het hek als tijdelijke rustplaats, deze wilde papagaaien. Geweldig spektakel natuurlijk als je aan ziet komen. Helaas was toen mijn camera nog in de tas, maar goed, nog altijd tijd genoeg gekregen om ze vast te leggen

'459747' door ChrisD '459747' door ChrisD

Jordanië

Jordanië

Posing the Goat, or..

ChrisD

Deze man in jordanie, Dana NP vondt het zo leuk dat ik zijn dieren aan het fotograferen was dat hij op een gegeven moment de geit maar op de ezel zette.

'416811' door ChrisD '416811' door ChrisD

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Erg Chebbi

ChrisD

Hier nog een foto uit de Erg Chebbi woestijn, liggend op de grond met een groothoek. Ook deze in zwart wit, structuur verhogend zou ik zeggen.

'416701' door ChrisD '416701' door ChrisD

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Laatste Bomen (2)

ChrisD

Zoals gezegd, alweer een plaatje in zwart wit uit de Erg Chebbi woestijn in Marokko, het zijn dezelfde bomen als op een andere foto maar nu frontaal tegen de zon in gefotografeerd. Persoonlijk denk ik dat mijn voorkeur uit gaat naar de eerste met de boompjes

'416450' door ChrisD '416450' door ChrisD

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Erg Chebbi Dessert

ChrisD

Hier nog een foto van de Erg Chebbi woestijn, ook weer in zwart wit om een geheel te creeren met de vorige 2 zwart wit foto's. Ik zal er nog een paar op zetten in de komende dagen, tevens iedereen bedankt die op mijn vorige foto's heeft gereageerd (!) Altijd leuk natuurlijk. Leuk bijkomend detail is trouwens dat de meeste foto's zijn genomen vanaf een hobbelende Dromedaris toen we sóchtends de woestijn uit reden Maar met een groothoekobjectief op mijn Nikon is het nog goed fotograferen.

'416243' door ChrisD '416243' door ChrisD

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Laatste bomen

ChrisD

Zowat de laatste bomen voordat de Sahara echt begint, De witte zand top rechtsachter is de hoogste zandduin van dit woestijn gebied Erg Chebbi. Ook deze in zwart wit, net als de vorige. Soms krijg ik commentaar dat mensen de foto in kleur willen zien, geloof me, al dat rooie zand en blauwe luchtjes zie ik hier al veel te veel langskomen. Ik vindt de kracht van een foto echt toenemen als je de kleuren weg kan laten en juist daardoor het beeld veel boeiender overkomt. Vaak heb je de kleuren niet nodig wat in tegenstelling is wat velen ervaren. Zelfs bergstructuren met softe tinten kunnen in zwart wit zeer veel meer beeld geven waardoor de foto versterkt. Het gaat niet op bij iedere foto uiteraard en het is natuurlijk mijn persoonlijke visie.

'416098' door ChrisD '416098' door ChrisD

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Erg Chebbi woestijn

ChrisD

Zwart wit opname van de Erg Chebbi woestijn nabij Merzouga. De zon was net een uurtje op ongeveer zodat er nog flinke schaduw partijen aanwezig zijn.

'415932' door ChrisD '415932' door ChrisD

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Little Petra

ChrisD

Deze man zat in uitgestorven Little Petra te spelen op een voor mij onbekend instrument met 1 snaar. Met zijn zang erbij klonk het net alsof je even in een andere wereld terecht was gekomen. De rust die hij uitstraalde gaf een extra dimensie aan deze bijzondere plak in Jordanie.

'415928' door ChrisD '415928' door ChrisD

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Petra, Schatkamer

ChrisD

PETRA, nummer 2 op de lijst van de Nieuwe Wereldwonderen. Al lopend door de SIC wordt de wandeling beloont met het eerste ''uit de rotsen gehouwen'' gebouw, De Schatkamer. Het onderwerp is al helemaal plat gefotografeerd natuurlijk, maar ik probeer er toch net iets meer aan te geven door juist Zwart-Wit te kiezen. De softe kleuren die daar aanwezig zijn hebben voor mij geen meerwaarde.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik