Chateau

'1104226' door Chateau '1104226' door Chateau

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Taagbrug

Chateau

Deze hangbrug over de Taag, ook wel Ponte de 25 Abril of Ponte Salazar genoemd is in 1966 gebouwd. Hij is gebouwd door de American Bridge Company die ook de Golden Gate in San Francisco heeft gebouwd. Hij is 70 meter hoog, ruim 2 kilometer lang, en heeft 6 rijbanen. De langste overspanning is 1012 meter. Er wordt tol geheven, maar alleen maar als je in noordelijke richting rijdt. Aan de overkant zie je een beeld van Cristo Rei. Dit 110 meter hoge beeld is eigenlijk bedoeld als smeekgebed naar God om Portugal niet te betrekken bij de Tweede Wereldoorlog.

'1104076' door Chateau '1104076' door Chateau

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Congost de Mont Rebei

Chateau

Gisteren plaatste ik een foto van een trappenstelsel aan een loodrechte wand op de wandeling van Congost de Mont Rebei. De weg hiernaartoe voert langs een wandelpad dat is uitgehakt in de rotsen. Het pad kent geen afzetting. Het enige houvast dat je hebt is een stalen kabel die in de rotswand bevestigd is. Hier en daar is het pad best wel smal zodat je even moet wachten als er tegenliggers aankomen. Naar beneden toe kijk je in een diep ravijn waar kano's als speelgoedbootjes varen.

'1104015' door Chateau '1104015' door Chateau

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Congost de Mont Rebei

Chateau

Spanje heeft twee spectaculaire wandelingen: de Congost de Mont Rebei in het noorden en de Caminito del Rey in het zuiden. Wij waren afgelopen voorjaar van plan om beide te lopen. Uiteindelijk hebben we alleen de Mont Rebei gelopen, want voor de Caminito del Rey moest je tickets tevoren hebben geboekt en die hadden we helaas niet. Voor de Mont Rebei hoef je niet te reserveren, alleen betaal je een klein bedrag aan parkeerkosten voor de auto. Daarna kun je meteen beginnen aan de wandeling. Langs een groot meer loop je langzaam een steeds nauwer wordende kloof in. Het wandelpad is uitgehakt in de rotsen en je kijkt loodrecht naar beneden waar je kano's ziet varen. Na wat klimwerk onder overhangende rotsen opent de kloof zich weer en heb je prachtig uitzicht op een stuwmeer. Op een bepaald punt zie je de hangende trappen in de verte hangen tegen een loodrechte rotswand. Wat moet dit een enorme klus zijn geweest om dit te plaatsen!! Vervolgens zijn we over een hangbrug gelopen en van daaruit was het nog een lastig klimmetje naar de top van de rots waar het hangende wandelpad begint . Gezien de tijd (we moesten ook nog terug) zijn we afgedaald langs deze hangende trappen en weer terug naar boven gegaan om aan de terugweg te beginnen. Al met al een vrij inspannend tocht die je heel wat voldoening bezorgt. De auto kun je het beste parkeren bij de parkeerplaats Masieta.

'1103979' door Chateau '1103979' door Chateau

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Take a seat, enjoy an

Chateau

Madeira staat bekend als een drukbezochte reisbestemming. Op 75 km afstand van Madeira ligt een pareltje in de oceaan genaamd Porto Santo. Het wordt ook wel het ZEN eiland genoemd. Zennen is leuk, maar daar gingen we niet voor. Dit eiland (je) wordt vaak aangeprezen vanwege het 9 kilometer lange zandstrand en als woonplaats van Christiano Ronaldo. Dat is ook wel zo, maar wij hebben een andere kant van dit eiland ontdekt. Het leent zich prima voor wandelingen en fietstochten. Bij de laatste moet je wel beschikken over een fiets met versnellingen, want het is overal vrij heuvelachtig. Bijna constant heb je uitzicht op de prachtige kustlijn en het diepblauwe water van de oceaan. Ook is het mogelijk om te wandelen door mooie groene bossen. Wij waren er afgelopen maand. Tijdens wandelingen kwamen we vrijwel niemand tegen. Het eiland wordt in tweeën gedeeld door de luchthaven en de ernaast liggende golfbaan, aangeprezen als één van de mooiste ter wereld. Rondom heb je namelijk uitzicht op de oceaan. Tijdens één van onze fietstochten zijn we de golfbaan gepasseerd. Op het hoogste punt stond een bank waar we heerlijk hebben genoten van voorbijlopende golfers,maar vooral van het panoramische uitzicht om ons heen.

'1103904' door Chateau '1103904' door Chateau

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Hendrik de Zeevaarder

Chateau

Aan de oever van de Taag in Lissabon is het heerlijk wandelen. Één van de monumenten die je daar aantreft is het monument van Hendrik de Zeevaarder. Het Padrão dos Descobrimentos of het monument voor de ontdekkingsreizigers. Dit monument is in 160 gebouwd ter ere van de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. Het monument staat aan de over van de Taag terwijl verschillende historische figuren met Hendrik de Zeevaarder voorop over de Taag heenkijken. In totaal zijn er 33 historische figuren op het monument te vinden. Naast Hendrik de Zeevaarder staan Vasco de Gama, Afonso de Albuquerque, Gil Eanes en Bartolomeu Dias op het monument. De ontdekkingsreizigers worden vergezeld door cartografen, kunstenaars, wetenschappers en missionarissen. Je kunt met een lift naar boven (via de trap is ook mogelijk) vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de rivier. Ook heb je een mooi uitzicht op de prachtige mozaiektegelvloer.

'1099459' door Chateau '1099459' door Chateau

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Cerro TinTin

Chateau

Vanuit Salta rijden we richting Cachi. Hierbij passeren we het mooie National Park Los Cardones. Door dit park loopt een kaarsrechte weg genaamd Recta del Tin Tin. Het is een stuk weg van 18 kilometer lengte, alleen maar rechtdoor. Aan onze linkse kant wordt de weg geflankeerd door de Cerro del Tin Tin, een langerekt gebergte met als hoogste punt een top van 3763 meter. Het landschap is bezaaid met enorme cactussen. Het is een kurkdroog gebied waar in de maanden tussen November en Maart soms een buitje valt.

'1099434' door Chateau '1099434' door Chateau

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Playa de Monsul.

Chateau

Playa de Monsul is een uitgestrekt, ongerept strand op het schiereiland Cabo de Gata vlakbij San José in de provincie Alméria. Het bestaat uit fijn grijs zand, omgeven door vulkanisch gesteente. In het midden steekt een grote rots uit in zee. Dit strand is o.a. gebruikt voor opnames voor de films Indiana Jones, the Last Crusade en de Spaanse dramafilm Bwana.

'1099395' door Chateau '1099395' door Chateau

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Piedras Rojas

Chateau

Vanuit San Pedro de Atacama is het een flink eind rijden naar Piedras Rojas. We zijn op 4000 meter hoogte aangekomen. Het meer dat we hier aantreffen, Salar de Aguas Calientes, is omgeven door een roodachtig gesteente. De roodachtige kleur is veroorzaakt door oxydatie van ijzer. Het uitzicht op de omringende bergen is onwerkelijk, bizar, surrealistisch. Helaas, maar begrijpelijk, is toegang verboden vanwege de kwetsbaarheid van het gebied. Als je de weg vervolgt passeer je de Sico pas die je naar Argentinië leidt. Als je bij Piedras Rojas komt, zorg dan dat je fotocamera overuren kan maken. Op de foto op de voorgrond loopt de weg als een zwart lint. Het gebied is vanaf San Pedro de Atacama prima bereikbaar over mooie asfaltwegen.

'1099360' door Chateau '1099360' door Chateau

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Guanaco's spotten.

Chateau

Guanaco's en vicuna's kom je geregeld tegen op grote hoogtes. Wij rijden hier op ruim 4000 meter en aan de overkant, kilometers ver weg!, ontdekken we een paar guanaco's. Ze vallen mooi op in het weidse landschap. Meestal gaan ze er meteen van door als je in de buurt komt, zeker als je uitstapt om een foto te maken. Op deze afstand hadden we daar geen last van en konden we ze mooi fotograferen in een landschap dat gedomineerd wordt door vulkanen. Veel van deze vulkanen zijn nog geregeld actief.

'1099330' door Chateau '1099330' door Chateau

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Jama-pas.

Chateau

De afdaling van de Jamapas naar Salta blijft je constant verbazen. Je hebt eigenlijk geen idee van het hellingspercentage vanweg de weidsheid, maar afgaande op de trekkracht en het geluid van de motor krijg je toch een idee. Vrachtwagens gaan bijna stapvoets naar boven en kruipen als slakken omhoog. De kleuren en formaties van het omringende landschap blijven ons steeds verbazen.

'1099284' door Chateau '1099284' door Chateau

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Afdaling van de Jama.

Chateau

Vanuit San Pedro zijn we de Jama-pas overgestoken. De pas ligt op een hoogte van 4200 meter, maar tevoren, nog in Chili, passeer je op het hoogste punt 4800 meter. Zolang je in de auto blijft heb je weinig last, maar zodra je uitstapt wordt je meteen geconfronteerd met de ijle lucht. Om de paar passen moet je soms even stilstaan , dan kun je weer verder. De afdaling naar Salta is spectaculair. Enorme weidse landschappen met in de verte vulkanen die boven het landschap uit torenen. Als kleine stipjes zie je guanaco's en vicuna's. Veel meren zijn nog bedekt met sneeuw en ijs. Daar waar water is zie je vaak flamingo's foerageren. Op de voorgrond in het blauwe water zijn een paar flamingo's te ontdekken.

'1099225' door Chateau '1099225' door Chateau

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Nogmaals Valle de Arc

Chateau

Onlangs plaatste ik al een foto van Valle de Arco Iris. Ligt iets ten noorden van San Pedro de Atacama. Dit is een gebied waar de fotocamera overuren draait. Een landschap met bizarre kleuren en vormen. Na iedere bocht duikt weer een nieuw landschap op. Er zijn autoroutes, maar om optimaal te genieten van dit prachtig stukje Atacama kun je het beste te voet het gebied ingaan. Het gebied doet zijn naam Arco Iris eer aan. Je vindt er bijna alle kleuren van de regenboog.

'1099179' door Chateau '1099179' door Chateau

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Zahara de la Sierra

Chateau

Vanuit Olvera zijn we naar Ronda gereden. Niet via de N-weg, maar over de kleine witte weggetjes op de kaart. We rijden door een mooi glooiend landschap. We passeren kleine lieflijke witte dorpjes waar je stapvoets doorheen rijdt. Genieten! Aan de overkant van een mooi gekleurd meer, Embalse de Zahara, zien we weer een wit dorpje liggen: Zahara de la Sierra. Boven het dorpje de restanten van een moslimburcht.

'1099118' door Chateau '1099118' door Chateau

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Altaar van Monasterio

Chateau

Granada staat bekend vanwege het Alhambra. Buiten dit zijn er nog talrijke bezienswaardigheden, waaronder prachtige kloosters. Zo bezochten wij o.a. het Monasterio San Jeronimo. Het ligt in het centrum van de stad en is gewijd aan Hiëronymus van Stridon. De bouw van dit Gotische klooster stond o.l.v architect Diego de Siloé. Zodra je dit klooster betreedt slaat de verbazing toe. De kerk van het klooster van Hiëronymus heeft een typisch Augustijns bouwplan: het typische Latijnse kruis met gotische gewelven en zijkapellen, daarbij een verhoogd priesterkoor en bovenaan de brede trap een indrukwekkend altaar. Het altaarwerk is overwegend van de hand van Pablo de Rojas en de iconen beschrijven grotendeels de grootheid van Gonzalo Fernández de Córdoba (ook wel Gran Capitán), een voormalige hertog. Er wordt een bescheiden entreeprijs geheven voor een bezoekje. Een ander klooster dat ook beslist een bezoekje waard is , is Monasterio de la Cartuja, een Karthuizersklooster.

'1099080' door Chateau '1099080' door Chateau

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Congost de Mont Rebei

Chateau

Samen met de Caminito del Rey behoort de Congost de Mont Rebei tot de meest spectaculaire wandelingen van Spanje. Vanaf de parkeerplaats loop je langs het meer en ga je een steeds smaller wordende kloof in. Het wandelpad stijgt en je kijkt loodrecht naar beneden de kloof in. Hier varen de kanoërs als minibootjes voorbij. Langs een pad, uitgehakt in de rotsen en zonder afzetting wordt de kloof weer breder en kom je bij een hangbrug. Vanaf hier kun je verder omhoog via een venijnige klim. Boven aangekomen sta je aan het begin van een houten trappenstelsel (zie foto) dat langs een loodrechte rotswand naar beneden gaat. Ziet er gelukkig allemaal heel solide en betrouwbaar uit. Wij zijn hier afgedaald en weer terug omhoog gegaan. Na een korte pauze weer terug naar de parking La Masieta, waar we moe maar voldaan aankwamen. Helaas konden we de Caminito del Rey niet lopen omdat we geen tickets hadden gereserveerd. Moet je maanden tevoren al doen hoorden we van andere wandelaars.

'1099019' door Chateau '1099019' door Chateau

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Wandelen in Arco Iris

Chateau

Als je in de buurt van San Pedro de Atacama komt, dan moet je vast en zeker Valle de Arco Iris ten noorden van San Pedro bezoeken. Een schitterend gebied met bergen in allerlei formaties en kleuren. Wij hadden nooit gedacht dat bergen zó divers gekleurd kunnen zijn. Er voert een goede asfaltweg naar toe die overgaat in een onverharde, goed berijdbare weg. Op de centrale plaats is een wandeling uitgezet die je tussen bizar gekleurde bergen voert. Wij hebben hier met de camper overnacht. Als je geluk hebt wordt het prachtige landschap opgesierd door voorbijtrekkende kuddes lama's en alpaca's, de kers op de taart. Er gaan georganiseerde excursies naar toe, maar wat is er mooier dan dit gebied op eigen gelegenheid te ontdekken.

'1098999' door Chateau '1098999' door Chateau

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Pueblo Blanco Olvera.

Chateau

Hoe zuidelijker je komt in Spanje, des te meer witte dorpjes kom je tegen. In Andalusië is de concentratie witte dorpjes erg hoog. Je kunt hier routes rijden waarop je vele witte dorpjes, pueblos blancos, tegenkomt. Tussen ontelbare olijfbomen in , hoog op een heuvel, torent het witte dorpje Olvera uit. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het woord Olivera, hetgeen olijf betekent. Je ziet het al van verre liggen. Boven de huisjes uit steken de imposante kerk met daarnaast een oude kasteeltoren uit. Het stadje is een wirwar, van steile, soms zéér steile smalle straatjes. Het stadje laat zich het beste verkennen door de auto beneden te laten staan en tevoet de smalle steile straatjes in te gaan. Boven aangekomen, bij de kerk heb je een schitterend uitzicht over de prachtige groene omgeving. Hier loopt ook de Via Verde, een autovrije route aangelegd op de oude spoorbaan. Een ideale manier om al fietsend de regio te verkennen.

'1098960' door Chateau '1098960' door Chateau

Spanjesalamanca

Spanjesalamanca

Detail Plaza Mayor va

Chateau

Iedere grote stad in Spanje heeft wel een Plaza Mayor, zo ook de plaats Salamanca. Tijdens onze rondreis door Spanje hebben we deze mooie stad per fiets bezocht. Vanaf de camping zijn we langs de rivier Tormes naar de stad gefietst. Tijdens deze fietstocht heb je tussen de bomen door prachtige uitzichten op de stad. Het fietspad eindigt met uitzicht op de prachtige kathedraal van Salamanca. Met de fiets kom je eigenlijk overal en heb je geen parkeerproblemen. Door één van de toegangspoorten van het Plaza Mayor fietsten we zo het plein op. Ik had het plan om een overzichtsfoto van het hele plein te maken, maar helaas stond het plein vol met allerlei stalletjes. Wat wel goed lukte was het maken van detailopnames. Geen last van storende elementen.

'1098884' door Chateau '1098884' door Chateau

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Orange lady from...Se

Chateau

Het aquaduct van Segovia is hét symbool van de stad. Het werd gebouwd omstreeks de eerste eeuw. De overspanning telt 813 meter en het water werd vervoerd over een afstand van 15 kilometer. Het aqauduct wordt ondersteund door 221 pilaren die bestaan uit enorme blokken steen die , zonder gebruik van cement, op elkaar zijn geplaatst. Het aquaduct is in 1985 opgenomen in de lijst van de Werelderfgoederen van de Unesco. Het aquaduct is een geliefd object voor fotografen. Juist toen ik de goede uitsnede van de pilaren gemaakt had verscheen deze dame, gekleed in een oranje gewaad, in beeld. Een onverwachts extraatje!

'1093824' door Chateau '1093824' door Chateau

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Hoezo rommel??

Chateau

Een bezoekje aan de Flowermarket in Calcutta is altijd de moeite waard. Voordat je de markt bereikt loop je over een brug. Vanaf deze brug heb je een mooi overzicht over de markt. Op de brug moet je de weg zien te vinden tussen het aan weerskanten opgehoopte afval. Op de markt zelf is het net of je over een hoogpolig dik tapijt loopt, zó dik ligt het bloemenafval op de grond. Het is er altijd een drukte van jewelste. Voor een nog beter uitzicht kun je gaan staan op de Howrahbridge.

'1093768' door Chateau '1093768' door Chateau

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Robotjockey.

Chateau

In aanvulling op mijn vorige foto en op verzoek van enkele RR's hier een foto van een robotjockey op een kameel. Gekker moet het niet worden. Deze robots zien er simpel uit, maar er zijn er ook die er echt uitzien en verkleed zijn als een jockey. De heren rijden dan driedik naast elkaar op een asfaltbaan parallel aan de eigenlijke racebaan in hun dikke bolides. Met behulp van zendapparatuur bedienen ze de robots en geven signalen om het aantal zweepslagen op te voeren. Gekheid ten top hier!!

'1093757' door Chateau '1093757' door Chateau

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Op weg naar de...trai

Chateau

We rijden van Dubai naar Al Ain. Onderweg slaan we ergens een zijweg in en komen terecht bij een renbaan voor kamelen. Deze banen zijn omgeven door een weg waarop de eigenaars in hun fourwheeldrives meerijden om de kamelen met evt. berijders aan te moedigen. Vaak zie je dat er op de kameel geen berijder zit, maar een vastgezette robot. De kamelen op de foto zijn op weg naar de renbaan voor hun training.

'1093580' door Chateau '1093580' door Chateau

IJslandThingvellir

IJslandThingvellir

Kerkje Ulfljotsvatn

Chateau

Het Þingvallavatn-meer is met zijn oppervlakte van 84 km² het grootste natuurlijke meer van IJsland. Het diepste punt ligt op 114 meter. Je kunt het helemaal rondrijden. De weg is gedeeltelijk onverhard en voert langs kleine nederzettinkjes. Ook vind je er alleenliggende kerkjes. Zo zagen we dit kerkje temidden van de bloeiende lupines in de buurt van Ulfjotsvatn.

'1093429' door Chateau '1093429' door Chateau

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Talampaya

Chateau

Als je houdt van bijzondere landschappen dan is Talampaya dé place to be. Samen met het park Ischigualasto vormt dit één groot gebied van 604 vierkante kilometer. De canyon van Talampaya vormt het meest spectaculaire deel van het park. Rode steil oprijzende rotswanden van zandsteen van bijna 200 meter hoog. Ook zijn er veel rotsformaties die door weer en wind geworden zijn tot kunstwerken. Zo zijn daar The Monk, de Schoorsteen en de Drie Koningen. Er is hier vrijwel altijd wind waardoor het boetseren nog steeds verder gaat. Ook worden er hier voortdurend fossielen blootgelegd en vliegen hier veel condors rond. Als je het park wilt bezoeken moet je dat doen door een excursie te boeken. Die duurt 2 uur en je bezoekt de meest bijzondere rotsformaties. Zelf rondrijden is hier, jammer genoeg, niet mogelijk.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier