Carootje

'191020' door Carootje '191020' door Carootje

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

"Aladin" wolken op...

Carootje

Seychellen hebben meestal wel een wolkenpartij in de lucht, maar wel enorm prachtige partijen. Op het kleine eiland La Dique was het vaak heel apart. De zee hier is erg ruw en een ontzettend sterke stroming. Oppassen geblazen, maar wel ook weer spannend om even in te gaan. Zwemkleding moet wel goed om je lijf zitten, want anders ben je in een seconde alles kwijt!!! Spreek uit ervaring!!!!

'190857' door Carootje '190857' door Carootje

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Rust, rust, rust

Carootje

Anse Source Dárgent op La Dique is een prachtige plek, In middag is het rond 15.00 uur nog een beetje druk met toeristen die een dagexcursie maken naar dit kleine eiland. Later op de dag blijf je meestal alleen achter. De luchten veranderen regelmatig en dat maakt het zo fantastisch daar.

'184277' door Carootje '184277' door Carootje

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Together is fun

Carootje

Even deze leuke foto laten zien dat wij beste vriendjes waren met deze schildpad. Hij/zij bleef ons maar volgen en het leek net of we hem/haar al weken ontmoet hadden. Geen topfoto, maar wel een reisfoto om nooit te vergeten!!!! Eline, mooi hè!!!

'183924' door Carootje '183924' door Carootje

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Hawksbill turtle

Carootje

Tijdens het snorkelen kwamen we deze knapperd tegen. Geweldig, hij bleef heel de tijd bij ons zwemmen. Elke keer hapte hij/zij naar lucht en dan zwommen we weer samen!!! Geweldige ervaring, want zoiets hadden we met snorkelen nog nooit beleefd, wel met duiken!!!

'183286' door Carootje '183286' door Carootje

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Op de fiets!!!

Carootje

La Dique, 1 van de vele eilandjes wat bij de Seychellen hoort, is het leukste en makkelijkste met de fiets te verkennen. Met de mountainbike moet je wel wat heuvels trotseren, maar met een heerlijk briesje is dat echt een sportieve bezigheid en je kunt heerlijk genieten van de zonsondergang. Wel van thuis een lampje meebrengen, want niet alle bike's hebben licht en veel openbare verlichting is er niet!!! De moeite waard!!

'181441' door Carootje '181441' door Carootje

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Wie wil hier nou niet

Carootje

We hadden een autootje gehuurd en dan kun je op het eiland Mahé heel veel mooie strandjes vinden waar maar enkele mensen vertoeven. Dit strand heet Anse Soleil. Wel een vreselijk moeilijke weg om er te komen, want ze zijn er een nieuw resort aan de andere zijde aan het bouwen!!! Het is de moeite waard om even te zweten in de auto tot je er bent!!!

'181276' door Carootje '181276' door Carootje

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Verliefd!!!!

Carootje

Op Mahé, grootste eiland van de Seychellen kun je heel veel prachtige strandjes vinden. Wel een autootje huren voor 35 euro per dag. Bij Beau Vallon kun je zalig blijven zitten tot de zon ondergaat. Toen ik door mijn lens keek van mijn klein Nikon camera zag ik dit verliefd stelletje voorbij lopen en dat gaf een heel romantische foto. Tja, de eilanden geven je vlinders in je buik, omdat ze zo mooi zijn!!!!

'166877' door Carootje '166877' door Carootje

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Ongerepte natuur

Carootje

Ook dit jaar weer genoten van de prachtige vergezichten tijdens onze wintersport in Campitello

'134781' door Carootje '134781' door Carootje

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Let it snow

Carootje

Wat een feest, ook een keer sneeuw in Nederland!!!

'132742' door Carootje '132742' door Carootje

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Miss Love

Carootje

Dit kleine meisje had allemaal kleertjes aan waar een hartje opstond. Ik vond het zo schattig. Ik vroeg aan de moeder of ik een foto mocht maken van haar. Achter het meisje zaten allemaal mannen en ja, dat was natuurlijk gelijk weer bingo. Ze schreeuwden allemaal dat ze graag met mij op de foto wilden!!!!! Mannen........!!!

'132679' door Carootje '132679' door Carootje

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Woeste pieken!!

Carootje

Ja, deze trip naar de pieken van Del Torres was ook een flinke klim. Niet zomaar een pad, je moest wel grote brokken steen opklimmen en dat viel niet mee. Ik ben altijd blij dat ik mijn wandelstokken van Nepal bij me heb, want dat helpt enorm om je op te hijsen. Geweldige route. Helaas een beetje somber weer!!!Toch tegek!

'132119' door Carootje '132119' door Carootje

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

B and B together!!

Carootje

Toch nog maar 1tje van een zonsondergang met mooie baobabs en mooie birds!!!!

'132094' door Carootje '132094' door Carootje

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Beautiful Baobabs

Carootje

Elke keer weer waren deze bomen de moeite waard om een foto te maken en elke keer bleven ze je fascineren!!!!

'131547' door Carootje '131547' door Carootje

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Natuurlijke...kleuren

Carootje

De kleuren zijn zo mooi op elkaar afgesteld, dat je bijna zou denken dat iemand het bewust heeft gedaan. De natuur heeft zijn werk hier goed gedaan en ik geniet na 8 jaar nog steeds van onze foto's. Wel jammer dat ik toen geen digitale camera had!!! Met rolletjes was je toch een beetje zuinig om foto's te maken !!!!

'131382' door Carootje '131382' door Carootje

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Fire!!!

Carootje

Zanzibar is een heel mooi en relax eiland als je na een prachtige safari in Tanzania alle indrukken even moeten laten verwerken. Wij hebben er ruim een week vakantie gehouden en we vonden het zalig. Het witte strand, heerlijke zon en vreselijk gezellige muziek , aparte dorpjes en natuurlijk ook de vele mooie sunset's elke avond!!!

'131264' door Carootje '131264' door Carootje

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Zwart-wit

Carootje

Midweek met mijn vriendin in Marrakech. Ik had 2 camera's bij me. 1tje met kleurenrolletje en 1tje met een zwart-wit rolletje. Het was voor mij de eerste keer dat ik ook zwart-wit heb gemaakt, maar dat doe je niet zo maar 123. Deze foto vond ik wel aardig gelukt vanwege haar sluier zo mooi afsteekt!!!

'130790' door Carootje '130790' door Carootje

ChiliChiloe

ChiliChiloe

Knus vissersplaatsje

Carootje

Tijdens onze trip(huurauto) door het gebied van Chiloé, kwamen we dit heel gezellige vissersdorp tegen. Het heet Quemchi. Niet veel toeristen komen schijnbaar daar, want we werden in de lokale snackbar hartelijk ontvangen. De dorpsgek zat er ook, maar moest gelijk de deur uit van de eigenares. Kregen nog een Chileens wijntje aangeboden!!!

'130775' door Carootje '130775' door Carootje

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Ook in India

Carootje

Overal in de wereld kom je de eekhoorntjes tegen, zelfs in India. Het blijven schattige beestjes om naar te kijken.

'129861' door Carootje '129861' door Carootje

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Schilderij?????

Carootje

Het landschap bij Torres del Paine lijkt soms net of een kunstschilder bezig is geweest met zijn palet. Ik denk dat er ook kunstschilders onder de reisreporters zijn en wel heel jaloers worden op deze mooie luchten en schaduwen.

'129765' door Carootje '129765' door Carootje

NepalNamche

NepalNamche

Woest landschap

Carootje

Blijft indrukwekkend landschap in Nepal tijdens de trekking naar Mount Everest Basecamp. Heel veel stijgen en dalen, maar als je dan gearriveerd bent na 15 dagen is het wel de moeite waard. Nog hoger dan 5300 meter zijn we helaas niet gekomen, want we moesten het in 30 dagen klaren.Toch een kick krijg je als je zo ver komt, hoor!

'129430' door Carootje '129430' door Carootje

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Arches

Carootje

Als je in het Arches National park rondloopt, denk je dat een kunstenaar aan het werk is geweest. De kleuren zijn op elk uur van de dag anders!!!

'128562' door Carootje '128562' door Carootje

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Stiekem kijken

Carootje

Deze vos zagen we bij Torres del Paine met nog een paar anderen. 1tje was heel tam en liep constant op de parkeerplaats, maar deze wilde toch niet echt dichterbij komen. Keek ook een beetje zielig, waarschijnlijk vanwege zijn concurrent, die alle gegeven maaltijden van de toerist veroberde voor zijn neus!!!!

'128221' door Carootje '128221' door Carootje

EgypteCairo

EgypteCairo

Wie kent ze nou...nie

Carootje

Ik hoef natuurlijk hier geen uitleg bij te geven. De piramiden van Gizeh zijn schitterende symbolen van de goddelijke macht van de eerste Egyptische farao's. Voor mij blijft dit toch 1 van de zeven wereldwonderen, hoor!!

'127972' door Carootje '127972' door Carootje

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Dorst!!!

Carootje

Dit aapje zat de druppeltjes van de lekkende kraan op te drinken. De foto is niet helemaal scherp, ik weet het, maar het moment vond ik zo schattig dat het toch best 1 van mijn liefste foto's vind van onze kleine trip in Jaipur. Toen hij gereed was, schoot hij gauw weg, alsof hij iets stouts had gedaan, de stakker!!!

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik