CarlavanOoij

profiel CarlavanOoij

Naam

Carla van Ooij-Ermers

Reviews

0

Foto's & tips

244

Blogs

1

Lid sinds

30 May 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Ik hou van de natuur en van fotograferen. Gelukkig is dit uitstekend te combineren. Het hoeft niet altijd ver weg. De Veluwe of Texel zijn ook mooi.

Mijn Motto

'Maak je hoofd leeg en je geheugenkaart vol.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

500d

Overige

Kitlenzen 18-55 mm en 55-250 mm. En L lens 70-200 mm + extender 2x

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (244)

'482311' door CarlavanOoij '482311' door CarlavanOoij

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Snorkelen (ook voor d

CarlavanOoij

Als je op het eiland Sao Miguel (Azoren) bent bezoek dan ook het eiland ‘Ilheu Vila Franca Campo’. Het is een heel klein eilandje vlak voor de kust. Het eilandje is eigenlijk een kraterrand van een oude verdronken vulkaan. De kraterrand is voor een klein deel weggesleten tot oceaanniveau waardoor het oorspronkelijke kratermeer nu gevuld is met oceaanwater. Het eilandje is een natuurreservaat en wordt beschermd tegen teveel toeristen. Daarom kun je er alleen komen met een ‘lijndienst’ bootje vanaf het dorp Vila Franca do Campo dat elk uur vertrekt. Per dag mogen maximaal 500 kaartjes verkocht worden. Zijn die op dan heb je pech en haalt het bootje alleen nog bezoekers van het eilandje af. De kosten zijn slecht 5 Euro voor een retourtje. Het is ideaal om daar te snorkelen. De kraterrand biedt bescherming tegen de oceaanstroming en door de beperkte oppervlakte en bergen rondom voelt het heel veilig. Verder is het water lekker warm, helder en niet heel diep. Ik heb daar voor het eerst mooie gekleurde vissen gezien. Ga er niet naar toe om te zonnen. Er is geen strand en je ligt/zit er op de rotsen.

'442981' door CarlavanOoij '442981' door CarlavanOoij

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Desolaat landschap

CarlavanOoij

Het eiland Sao Miguel kent 1 rondweg en die gaat dan ook meteen om het hele eiland heen. We reden die dag in ons huurautootje een deel van de rondweg. Na een paar km zagen we een weggetje richting strand. Hoewel het weer slecht was wilden we er toch even gaan kijken. Het strand bleek te bestaan uit gestolde lava begroeid met mossen. Niet wat we hadden verwacht, maar zeker geen teleurstelling.

'441342' door CarlavanOoij '441342' door CarlavanOoij

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Vrolijk uitgestorven.

CarlavanOoij

Dit is het lieflijke dorpje Bretanha op Sao Miguel (Azoren). De gekleurde huisjes geven het dorp een vrolijke sfeer. We waren er op een zondag en het dorp was compleet uitgestorven. Wat blijkt nu, bijna alle inwoners gaan na de kerkdienst naar een groot park in de buurt waar barbecue-plaatsen zijn ingericht. Met volle tassen en koelboxen gaan ze met de hele familie daar naartoe om te relaxen en te eten. Ze ontmoeten er vrienden en familie. Geen wonder dat bijna geen enkel huis een tuin heeft, ze gaan gewoon naar het gemeentepark.

Laatste blogs (1)

De mooiste 20 minuten die ik in Costa Rica heb meegemaakt was toen we in de riviertjes bij Tortuguero Nationaal Park in een bootje aan het varen waren. We gingen dwars door het oerwoud en het had me n... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (16)

'479963' door REvanSlooten '479963' door REvanSlooten

ItaliëRome

ItaliëRome

Bizarre kapel vol...b

REvanSlooten

Vlakbij Piazza Barberini aan de Via Veneto ligt een een zeer bijzonder kerk, Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Of beter gezegd een kapel onder de eigenlijk kerk, in deze kapel is de dood op een bijzondere manier aanwezig en een bezoek zal je zeker niet in je koude kleren gaan zitten. De kapel is de laatste rustplaats van ruim 4000 broeders (de kapucijners) en hun botten worden daar op een bizarre en lugubere wijze getoond. Tussen 1528 en 1870 zijn de botten verzameld en te zien als kandelaar, lampenkamp en altaren. Er zijn zes ruimtes waar de botten te zien zijn, in de divere ruimten worden de botten als geheel skelet tentoongesteld (met hun bruine gewaad soms nog aan!) en in een andere ruimte zijn de botten weer te zien als grote stapel of er is een geheel plafond mee bekleed. In Rome is het één en al genieten van de vele oude prachtige gebouwen, deze kapel is naar mijn inziens niet echt genieten, maar zo'n bizar iets heeft zeker een grote indruk op me gemaakt.

'476886' door MaureenB '476886' door MaureenB

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Met (hoogte)statief..

MaureenB

Je kunt Chicago niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan de grote hoogtes van Willis Tower (voorheen Sears Tower) of het Hancock Observatory. Willis Tower is sinds 2009 een stukje spannender geworden door de opening van 'The Ledge'; op de 103e verdieping kun je in een transparante uitbouw stappen, 'zwevend' in de lucht. Voor veel geld kun je een mooie foto meenemen als herinnering, maar als je een (hoogte)statief meeneemt kun je zelf zo'n mooie foto van jezelf van bovenaf nemen waardoor de duizelingwekkende hoogte goed te zien is.

'476030' door Georgette '476030' door Georgette

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Wenken en wegwuifen

Georgette

Het is handig om te weten dat men in Vietnam een wegwuif gebaar met de hand maakt, wanneer men wil dat je komt. Dus precies het tegenovergestelde als bij ons! In het begin liepen we weer een stukje naar achter als men die beweging maakte: zo van wegwezen...het heeft even geduurd voordat we begrepen dat ze juist wilden dat we bij hun kwamen. we vonden het al wel vreemd dat ze er zo vriendelijk bij keken.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik