Car

'476583' door Car '476583' door Car

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Taroudant

Car

In Taroudant heb je aan de westzijde van de stad, net buiten de muren een leerlooierij, volg de pijlen. Ja die ken ik denk je als je al meer in Marokko bent geweest. Ik heb deze nu 2 keer bezocht in 4 jaar tijd en me 2 keer helemaal rond gelachen. Super vrolijke enthousiastelingen vertellen je vanalles over de werkzaamheden. Of je nu wilt of niet (ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat ik het proces wel kende) ze blijven vertellen, echt op een prettige manier . Iedereen werkt er met plezier, je mag overal rondlopen als je het met respect doet en als je even vraagt foto's maken. Ja daarna natuurlijk even in de shop rond neuzen en wel net doen of je wat wilt kopen. Nog niet commercieel, ga er snel een kijkje nemen als je in de buurt bent!

'284097' door Car '284097' door Car

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Ik zie je of toch...n

Car

Deze man was voor mij te typerend om voorbij te lopen. Hij keek per toeval recht in mijn lens, ik had het lef maar om 1 foto te maken. Hij heeft hier niet door dat ik de foto maak, doe net of ik een kiekje sta te maken van mn kinderen. Mijn vriend loopt in Marokko altijd met kleingeld in de broekzak. Al iets eerder had hij een bijdrage van ons ontvangen.

'283916' door Car '283916' door Car

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Tor in het roze

Car

In de bergen van Tafraoute heeft een Belgische kunstenaar in 1984 deel van de rotsten in kleuren gestoken. Maf, waanzinnig gezicht. Deze tor is er helemaal aan gewent. Hij heeft er zijn huisje van gemaakt. Wel lekker vrolijk.

'273316' door Car '273316' door Car

MaltaMalta

MaltaMalta

Oud en Nieuw

Car

De diversiteit aan bussen hebben mij verrast op Malta. Allemaal in dezelfde kleuren, maar elke model is anders. Ander type, ander merk, ander model en zeker een ander jaar. Op deze foto oud en nieuw samen. Ik bleef maar foto's maken daar op de centrale bushalte. En ondertussen maar opletten dat ik mn groep niet zou verliezen... Dat laatste is helaas niet gelukt :-)

'269423' door Car '269423' door Car

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Lowlands is dit...wee

Car

Dit weekend is Lowlands, uitverkocht evenement met veel muziek, dans, theater, straattheater, drank, kunst, literatuur, film en video. Foto's.... die worden er heel veel gemaakt vooral door mobielcamera's. A Campingflight to Lowlands Paradise, dus ik vond het wel passen tussen alle reisverhalen. Iedereen die op Lowlands is veel plezier!!!!

'268953' door Car '268953' door Car

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Varen in de...zononde

Car

Deze foto is voor mij bijzonder, mijn allereerste zonsondergang. Ik heb een tijdje op de brug gestaan om deze te maken samen met een Vietnamese vriend. Die dag waren we samen op pad geweest, ik achterop een brommer met hem. Door de binnenlanden dichtbij Hoian, waar het dagelijkse leven aan me voorbij trok. Ook bezochten we een milieu vriendelijk park waar ik de 7de lang neus was (buitenlander). Allebei hadden we een spielreflex camera bij ons, lekker foto's maken onderweg. Hij had een boel foto tips voor mij, super handig. Ik had mijn camera nog geen maand. Samen stonden we op de brug aan het einde van de dag. Goed denken wat is nou het mooiste om te fotograveren... Ik maakte deze, hij ook alleen een paar seconde eerder. Een dag later in Hue lieten we allebei ons rolletje ontwikkelen. Ik sprong een gat in de lucht dat het bootje precies in het licht vaart. Mn vriend was verrast, dat ik (vrolijk spring in het veld) dit voor elkaar had gekregen. Dit dag foto's maken was mijn mooiste dag in Vietnam ooit! Gemaakt met analoge Nikon.

'268949' door Car '268949' door Car

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Maggie

Car

Twee weken heb ik door Mada gereisd, overal zag ik huizen beschildert met reklame. Ik vond ze prachtig, maar hangend uit de bus, lukte de foto's niet zo goed. Op mn laatste dag liep ik buiten Antananarivo een stukje en zag dit pracht exemplaar. Ik word er weer vrolijk van als ik erna kijk. Gemaakt met analoge Nikon spiegelreflex, lens 70 -300 mm

'268224' door Car '268224' door Car

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Aït Ben Haddou (???..

Car

Dit is absoluut een van de filmstudio's van Marokko. Er wonen momenteel nog 9 families in deze stad van leem. Totaal wonen er 750 inwoners in Ait Ben Haddou, meerendeels in moderne gebouwen iets verderop. De stad staat werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Vele bekende films zijn er opgenomen waaronder: Lawrence d’Arabia (1961), Jésus de Nazareth (1976), Indiana Jones (1996), Kundun (1997), Gladiator (2000), Babel (2006) en Prince of Persia (2008)... De filmindustrie vormt een bron van inkomen voor diverse mensen rondom Ouarzazate, denk alleen al aan de extra toeristen die komen kijken. Ik was er gewoon om weer even te genieten van een kop thee op het terras met dit uitzicht, verveeld nooit als je het mij vraagt.

'268220' door Car '268220' door Car

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zeeuitzicht

Car

Bij Kaap de Goede Hoop in het Nationale park is er een pad naar beneden, heerlijk om even te lopen. Weg van de drukte. Onderweg zie je onder andere dit uitzicht, dassies en ander moois. Deze opname is gemaakt met een analoge Nikon spiegelreflex camera.

'475856' door Car '475856' door Car

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Walvissen kijken in..

Car

Walvissen kijken in Zuid Afrika is eigenlijk een must als je er bent. Er zijn vele plekken waar het kan. In Hermanus kun je gewoon op de rotsen gaan staan of zitten en de zee in kijken. In het juiste seizoen zie je zeer waarschijnlijk een walvis rond dobberen. Langs de kust rijden in Cape Point heb ik er ook vele kunnen bewonderen. De mooiste ervaring voor mij was in Plettenberg Bay. Een plaats aan de kust dichtbij Knysna. Daar kun je bij Ocean Sararis mee op een klein bootje. Maximaal 30 personen gaan mee. Ze hebben een vergunning om tot 50 meterbij de walvissen te komen (normaal 300). Bespaar jezelf met camera geen geld door de goedkopere tour met afstand van 300m te kiezen! Als de walvis besluit dichterbij te komen dan de 50 meter, mag dat van de vergunning. Ze blijven maximaal 20 minuten bij dezelfde groep dieren. Dit om de natuur te bekijken en niet te verstoren. Mocht je dichtbij deze ervaring mee maken kan ik je verzekeren dat je onder de indruk bent. Dat bootje is kleiner dan die walvis.... Ik hoef er niet bij te zeggen dat foto's maken waanzinnig is. Behalve walvissen is het ook mogelijk dat je robben, dolfijnen en diverse vogels ziet onderweg. De vaart gaat niet door bij slecht weer. Neem de tour van 9.00 uur dat is de 2de, dan weet de bootsman al waar hij walvissen kan vinden en in de morgen heb je meer kans om ze te spotten. Na je boottocht even na praten en dan lekker aan het strand ontbijten om dan bijvoorbeeld door te rijden voor de ottertrail (wandeling) in Tsitsikamma National Park (bij mooi weer zwemspullen mee!) Geniet ervan als je gaat! Carola

'267869' door Car '267869' door Car

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Cheeta

Car

Dit pracht dier keek recht in mijn lens! Hoe kan ik hier nu meer dan 25 woorden aan besteden...

'267666' door Car '267666' door Car

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Woestijn man

Car

Deze man heeft me veel geleerd van de prachtige woestijn bij Douz. We vertrokken voor 4 dagen op de rug van een kameel. Die kameel had ik al snel gezien en liep verder gewoon op mn blote voeten door het zand. Heerlijk. Lopen, genieten, eindeloos naar zand kijken, wat geeft dat een rust. 's Avonds stoppen, vuurtje maken, koken, kletsen, verhalen vertellen en zingen. Klinkt te simpel maar het was een van de mooiste dingen die ik heb gedaan. Lieve woestijn man sjoekeran!

'267664' door Car '267664' door Car

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Op de fiets naar de..

Car

Onderweg van de grens met Malawi naar Dar stopte we met de bus op een hieper toeristische plek, niet aan mij besteed. Ik bestelde snel ergens een meeneem koffie en ging even op pad. Toestel mee en genieten van de rust. Daar kwam ik dit beeld tegen. Precies wat ik zocht. Ben naar de moskee toegelopen, nog even staan praten. Zoiets maakt mn hele dag goed. Camera, Powershot A250

'475834' door Car '475834' door Car

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Hangsloten voor de...

Car

Op het eiland Kampa, dichtbij de Karlsbrug vind je een brug met tralies in de straat Velkoprevorske nam. Hieraan zijn vele sloten in allerlei kleuren bevestigt. Ik vind het een vrolijke bedoeling en in combinatie met de legende het omlopen waard. Volgens een “oude legende” wordt je liefde bezegelt door een hangslot ergens vast te ketenen waarna de sleutel over de schouder in de rivier wordt geworpen. Eeuwige verbondenheid van de geliefden is daarna een feit. Mooi hè? Vele steden over gehele wereld waaronder Rome, Parijs, Moskou, Stockholm, Rotterdam en Tokyo hebben een plek als deze. Waar en waneer de legende haar wortels heeft is onduidelijk. Zover bekend is de plaats Pécs in Hongarije de plek waar de (opleving van de) legende begon. Hier worden al sinds 1980 hangsloten opgehangen door geliefden. 50.08617392598363, 14.407609105110168 (ik snap nog even niet hoe ik de coordinaten moet invullen) Wil je een voorproefje, kijk bij mijn foto. Veel plezier als je gaat kijken, Carola

'267520' door Car '267520' door Car

Namibië

Namibië

Kleuren pracht in...S

Car

De kleurenpracht van de Sossus. Deze foto heb ik gemaakt tijdens mijn eerste bezoek aan de Sossus. Ik had een hele kleine analoge compact camera bij me. Heb 3 maanden gereisd door Namibie en Zuid Afrika en nog geen 2 rolletjes vol geschoten. Ik was te onder de indruk van alles om me heen.

'267512' door Car '267512' door Car

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Gesloten liefde

Car

Volgens een “oude legende” wordt je liefde bezegelt door een hangslot ergens vast te ketenen waarna de sleutel over de schouder in de rivier wordt geworpen. Eeuwige verbondenheid van de geliefden is daarna een feit. Mooi hè? Vele steden over gehele wereld waaronder Rome, Parijs, Moskou, Stockholm, Rotterdam en Tokyo hebben een plek als deze. Waar en waneer de legende haar wortels heeft is onduidelijk. Zover bekend is de plaats Pécs in Hongarije de plek waar de (opleving van de) legende begon. Hier worden al sinds 1980 hangsloten opgehangen door geliefden. Ik vind het een vrolijke bedoeling, als je het wilt bekijken het is op het eiland Kampa dichtbij de Karlsbrug.

'475825' door Car '475825' door Car

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Kampa museum

Car

Vorige maand was ik in Praag. Ik was al die toeristen zat en op zondagmorgen liep ik weg van de Karlsbrug langs het water. Ik kwam in een park waar het heerlijk rustig was. Aan de waterkant zag ik ineens een aantal gele pinguins staan. Appart, eerst foto's maken en dan denken. Zal het bij het restaurant horen wat ernaast was... Ik liep door en hield nog even mn zondagmorgen houding (lekker lui) Toen liep ik de poort van het Kampa museum binnen. Ik was eigenlijk meteen onder de indruk van wat er stond. Heerlijk om voor te genieten voordat je entree hebt betaald. Nu ben ik absoluut geen museum bezoeker, ik heb er het geduld niet voor en ik weet zo weinig van Kunst dat het aan mij niet besteed is. Toch ging ik naar binnen en ik heb alleen maar genoten. Het uitzicht, het apparte gebouw en de mooie stukken! Alleen maar positief, ik werd er lekker vrolijk van. Het meest bijzondere vond ik dat er verder niemand in het museum aanwezig was. Ik was de enige bezoeker. Toen ik naar buiten liep kwamen er meerdere bezoekers aanlopen. Wat blijkt op zondagmorgen is het er nooit druk. Aanrader, moderne kunst kijken in Praag op zondag morgen. Voor een voorproefje: http://www.museumkampa.com/en/ Veel plezier als je gaat. Carola

'267198' door Car '267198' door Car

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Soldaat op wacht

Car

Ik heb geen idee waarom, maar altijd zet ik deze wachters op de foto. Ik wacht er speciaal op als ik weet dat ze gaan wisselen voor de wacht. En waarom... Ik heb geen idee. Ondertussen heb ik wel een kleurige verzameling van serieus kijkende mannen (ik heb nog geen vrouw kunnen ontdekken). Dit is de eerste die ik hier upload, misschien komen er nog meer. - wordt vervolgt -

'267197' door Car '267197' door Car

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Pauze even sigaretje.

Car

Deze prachtige dame was aan het werk op het land. Samen met een paar andere vrouwen waar ze de reis aan het schudden. Ik liep naar ze toe dwars door het land en terwijl ik aankwam hadden ze lunchpauze. Of ik mee wilde eten. Tja daar kon in geen nee op zeggen natuurlijk. We hebben heerlijk zitten praten, ik in het Nederland en zij in het Vietnamees. Het was super gezellig.

'267073' door Car '267073' door Car

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Waarschuwing! Van...s

Car

Deze meneer koopt betelnoot mengsel om op te kouwen, waar hij overigens al mee bezig is. Op een markt bij Inle lake in Myanmar. Hij is er zo mee bezig dat hij niet merkt dat ik er een foto van maak. Genieten gewoon. En dat terwijl ik in die tijd niet rookte omdat ik zwanger was....

'475771' door Car '475771' door Car

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Luisteren naar een...

Car

Ben je in Parijs en vind je het leuk om een koor te horen zingen? In de Notre Dame zijn regelmatig optredens om 11 uur in de morgen. Kun je nog uitslapen ook ;-) Ook in de Madelein, Park de Luxembourg en andere plekken kun je vaak gratis concerten bijwonen. Koop een Pariscoop en kom er voor mindern dan 50 euro cent achter wat er nog meer te doen is. Veel plezier, Carola

'266613' door Car '266613' door Car

SwazilandManzini

SwazilandManzini

Drinken op de Manzini

Car

Dit is mijn eerste sneaky portretten ooit! Terwijl ik stond te praten met een bekende heb ik mn camera lekker nogelant scherp gesteld (analoge Nikon camera met 300mm lens) Mn hart ging echt te keer, ik vond het heel moeilijk om iemand in zijn dagelijkse leven zomaar boem op de foto te zetten. Bij het zien van deze foto is mijn "verslaving" begonnen om meer mensen zo op de foto proberen te krijgen. Deze foto is genomen op de markt in Manzini, Swaziland. Daar drinkt iedereen bevroren drinken (ontdooit natuurlijk zo met die hitte) zo uit een plasticzakje. Geen statiegeld, weinig afval en heerlijk fris drinken.

'266420' door Car '266420' door Car

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Rouwen rondom Sapa

Car

Dit meisje kwam ik tegen tijdens een trekking vanaf Sapa. Ze zat daar doodstil op een steen. Van een afstand heb ik haar op de foto gezet met mijn telelens (Nikon analoge camera met 300mm lens). Ik kreeg er een rond gevoel bij. Vroeg daarom aan onze gids (die ook stond te fotograveren) of hij misschien wist wat er gaande was. Het meisje zat te rouwen, ze had net een familielid verloren. Bah dacht ik. Waarom heb ik dit op de foto willen zetten? Ik weet het eigenlijk nog niet. Toch vind ik het een mooie combinatie de vrolijke kleuren, schoen die open is en haar gezicht....

'266250' door Car '266250' door Car

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Vissen in the lake

Car

Dit is de foto waardoor ik bij thuis komst echt verrast was. Op het kleine schermpje van mn oude Powershotje leek het niet super en groot vind ik deze prachtig. Tot mn knien stond ik in het water wat lekker kabbelde. De jongens in het water stonden daar zo mooi op een rij. Elke dag gingen ze zo vissen. En nog wat gevangen ook!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik