CDees

'460947' door CDees '460947' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hollands schone

CDees

Steeds meer groen wordt ingeruild voor grijsbouw. Gelukkig bestaan er nog een aantal unieke groene plekken als de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en de nieuwe wildernis zoals de Oostvaardersplassen. Ook het Goois Natuurreservaat valt hier onder. Het is dan wel niet zo uitgestrekt als bovengenoemde natuurgebieden maar het doet zeker niet onder en loont zeker de moeite voor een mooie wandeling.

'460945' door CDees '460945' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Good Morning

CDees

Weer een mooie zonsopgang in het Goois Natuurreservaat tijdens een vroege wandeling. Met de naaldbomen op de voorgrond is het net alsof je in het buitenland waant.

'460944' door CDees '460944' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Bij toeval onderweg

CDees

Op de fiets naar het werk loont! En niet alleen voor je gezondheid maar ook zulke plaatjes die je onderweg tegen komt om (niet) te laten schieten. Hier de pittoreske skyline van Naarden-Vesting.

'448708' door CDees '448708' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Misty Morningglow

CDees

Een mooi Hollands plaatje op deze vroege herfstochtend met op de achtergrond een wat licht optrekkende mist en in combinatie met een mooi opkomend zonnetje.

'439761' door CDees '439761' door CDees

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Flam Express

CDees

Een diep uitzicht tijdens de machtige Myrdal - Flam railway. Het boemeltje brengt je door de meest mooie plekken van de regio van +- 500m naar zee niveau Flam. Van daaruit zijn er verschillende fjord tochten te maken door de Aurlandsfjord.

'439759' door CDees '439759' door CDees

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Rocha da Relva

CDees

De Azoren archipel is al afhankelijk van eigen producten en import van het vaste land Portugal, maar deze mensen die onder aan een klif wonen zijn volledig op hun eigen aangewezen. Zo verbouwen zij gewassen(druiven etc(zie mijn andere foto), wordt er gevist en verbranden zij hun afval. De kinderen krijgen thuis les en er wordt nog steeds gebruik gemaakt van ezeltjes voor zwaar vervoer naar boven de klif.

'439753' door CDees '439753' door CDees

BermudaHamilton

BermudaHamilton

Sunset Bermuda

CDees

Het plaatje zegt genoeg: Een mooie sunset over het Bounty Island Bermuda in the great atlantic. Bermuda is overigens van Engels invloeden en dat is te merken in het verkeer en hun eigen geld.

'439749' door CDees '439749' door CDees

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lights on

CDees

Een nachtelijke view over de East River richting het oosten van New York met op de voorgrond het Chrysler Building. Zo ver je kunt kijken zie je pas de omvang van NYC.

'439743' door CDees '439743' door CDees

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

The city who never...

CDees

The City who never sleeps: 20 miljoenen stad New York. Onder de naam Nieuw-Amsterdam is de stad in 1625 gesticht als handelspost van Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een stad met 20 miljoen inwoners welke dag en nacht door gaat zoals hier mooi is vastgelegd op een regenachtige namiddag op Broadway/Timesquare

'426997' door CDees '426997' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Sunrise

CDees

Op de vroege morgen tijdens een wandeling met de hond een warm welkom van de zonsopkomst. Het is dan ook echt een aankondiging van de eerste lekkere dag(week) van 2014.

'424119' door CDees '424119' door CDees

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Met een korrel zout..

CDees

Deze kei is in de loop der eeuwen uitgehold door de zoute wind die vrij spel heeft op deze helling aan grote keien waait. Hierdoor is deze hartvormige uitholling op de foto ontstaan. Het gebied eromheen ligt vol met de gekste creaties aan uitgeholde keien door dit stille maar harde natuurgeweld.

'424110' door CDees '424110' door CDees

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Preikestolen

CDees

Dit beeld is wel bekend bij de mensen die op trektocht gaan naar Noorwegen; de Preikestolen vlakbij Stavanger, een schitterende klim van 2 uur waar voor je een prachtig uitzicht krijgt over de achterliggende Fjorden van die mooie continent

'424104' door CDees '424104' door CDees

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Vrijheid

CDees

Dezelfde plek als in mijn andere foto Frihet maar vanuit een andere hoek genomen. De waanzinnige plek van deze woning met zo een uitzicht over de fjorden is op deze foto nog beter vastgelegd.

'424101' door CDees '424101' door CDees

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Frihet

CDees

Deze plek kwam ik tegen tijdens een trek door de Ulriken. Met zo een rust, waanzinnig uitzicht en natuurlijk zwembad voor de deur geef ik deze groot gelijk hier een huisje neer te zetten.

'424098' door CDees '424098' door CDees

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Ulriken

CDees

Het is niet voor niets mijn favoriete land om te reizen. Ik trek er dan ook graag naar toe om te genieten van zulke vergezichten van deze wildernis bovenop de Ulriken.

'424090' door CDees '424090' door CDees

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Mestreecht

CDees

Bij een wandeling langs de oude vesting in het mooie Maastricht kwam ik door deze vestingpoort. De schemering en een beetje fotoshop kwam er deze foto uit.

'423240' door CDees '423240' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nazomeren

CDees

Deze foto heb ik op een zomerse dag genomen op 5min lopen van mijn huis. Zo zie je maar dat je niet de hele wereld over hoeft voor mooie foto's, maar ook in eigen land genoeg wildernis heb.

'423237' door CDees '423237' door CDees

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Ochtendglorie

CDees

Voor mooie foto's hoef je echt de wereld niet over. Deze heb ik 5 min lopen van mijn huis genomen op een vroege ochtend met wat vorst aan de grond.

'423227' door CDees '423227' door CDees

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Romeins Theater

CDees

Een Romeins theater c 5 v Chr. in het hart van de stad. Dat vindt je in Carthagena, in zuid Spanje en draagt bijvoorbeeld nog inscripties, die Gaius en Lucius als opvolger van Augustus presenteren. Zij waren de geadopteerde kinderen van Agrippa, de schoonzoon van Augustus. Hoewel ze Augustus niet zouden opvolgen, ze stierven al op jonge leeftijd, werd hiermee wel het dynastieke karakter van het regime publiekelijk ten toon gespreid, wat in de Republiek nog onmogelijk was. Augustus voelde zich blijkbaar al zeker van zijn monarchale zaakHet is niet aan de hand van bronnen te duiden dat Augustus of Agrippa ook in Cartagena is geweest, maar gezien de ligging van de stad is het een reële mogelijkheid dat ze vanuit deze havenstad zee hebben gekozen.Gevonden sculptuur geeft ook aanleiding te veronderstellen dat Griekse en Italiaanse vaklui zijn ingeschakeld. Op basis van deze inscripties, de tijd van de bouw (rond 5 v. Chr.), architectuur en sculptuur kan ook zonder concrete bronnen over het verblijf van de keizer of zijn naaste verwanten worden geconcludeerd, dat er een verband is tussen de aanwezigheid van het keizer en de bouw van het theater.

'423220' door CDees '423220' door CDees

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

A Coruna

CDees

Steegjes als deze vind je nog alleen als je het massa toerisme van dit land ontloopt en in het najaar reist. Zo ook hier in noord Spanje, A Coruna.

'423218' door CDees '423218' door CDees

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York by night.

CDees

Een foto die ik genomen heb vanaf het Empire State Building met een waanzinnig uitzicht over de miljoenen wijk Manhattan. De twee lichtbundels zijn de herdenkingen aan 9-11 en moeten de Twintowers zijn. De foto is genomen in 2009 en inmiddels is deze plek opnieuw opgebouwd met een nieuwe Tower van glas.

'423215' door CDees '423215' door CDees

PortugalAzoren

PortugalAzoren

North Atlantic

CDees

Sunsets als deze kom je toch echt alleen tegen op het water. Zo ook deze foto welke ik tijdens een boottocht heb genomen op de Atlantische Oceaan.

'423212' door CDees '423212' door CDees

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Magisch Corsica deel

CDees

Opvolgend op mijn andere foto van de azuurkust van Corsica, hier een foto van het ruige binnenland. Meer hoef ik niet te zeggen denk ik.

'423210' door CDees '423210' door CDees

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Magisch Corsica

CDees

Het bekende eiland met zijn 3 gezichten: een mediterraans aangenaam zeeklimaat en azuurblauwe baaien waar het hele jaar door goed vertoeven is, het wilde en bergachtige binnenland met zijn UNESCO natuur waar op sommige plekken in de winter geskied kan worden en als laatste: De Mooren kop die je overal op het eiland tegen komt. Hierbij een foto tijdens een mountainbike trip over de adembenemende kustweg D818 die van zuid naar noord gaat.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik