CCastricum

'483895' door CCastricum '483895' door CCastricum

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

Splitpoint Lighthouse

CCastricum

Aan het begin van de Great Ocean Road staat deze Splitpoint Lighthouse. Het markante punt zorgt voor een mooi decor voor een foto. Tijd dus om er een te maken.

'483542' door CCastricum '483542' door CCastricum

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Een flinke hoosbui.

CCastricum

In Costa Rica kan je ineens een weeromslag meemaken. Wachtend op een mooie excursie vanaf Turtle Beach Lodge werden we hiermee ook geconfronteerd. De excursie ging door maar we hebben niets gezien en kwamen drijfnat terug.

'483271' door CCastricum '483271' door CCastricum

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Afrikaanse schone

CCastricum

Ze keek me zo zielig aan en ik kon het niet nalaten hier even een kiekje van te nemen. Wat een mooi gezichtje. Ze gaf ook alle medewerking.

'445925' door CCastricum '445925' door CCastricum

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Olifantenoog

CCastricum

In een 'Olifantentrainingcentrum' in de buurt van Chang Mai zagen we deze olifant. Hij keek me zo zielig aan alsof hij vroeg of ik hem ergens mee kon helpen. Ontsnappen of zoiets. Tja, dat ging even niet.

'445113' door CCastricum '445113' door CCastricum

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Hagedis die over wate

CCastricum

Al varend over de Rio Frio bij de grens van Nicaragua kwam ik deze Emerald Basilisk tegen. Een hagedis die, door heel hard te lopen, óver het water loopt. Zijn bijnaam is ook de Jesus Christ Lizard. Moeilijk te spotten tussen de bladeren maar toch gevangen in dit plaatje. Het was lastig scherpstellen op een steeds bewegende boot.

'445097' door CCastricum '445097' door CCastricum

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Familie aap

CCastricum

Tijdens de wandeling door het Bijilo NP (ook wel apenbos genoemd) zag ik dit setje op de tak zitten. Het kleintje was wel nieuwsgierig wat ik aan het doen was.

'443565' door CCastricum '443565' door CCastricum

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Moraine Lake

CCastricum

Wat een geweldige kleur van het water als je het meer voor de eerste keer ziet. Daarna trouwens ook wel hoor. De kleur wordt gevormd door de ijskristallen van de gletsjer en het zonlicht dat erop reflecteert.

'443368' door CCastricum '443368' door CCastricum

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Gambiaanse Vrouw

CCastricum

Deze vrouw in traditionele klederdracht was de rijst aan het uitzoeken of er niet teveel steentjes of andere ongeregeldheden in zitten. Dat kan wel eens voorkomen als men goedkopere rijst koopt.

'443168' door CCastricum '443168' door CCastricum

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Mount Ngauruhoe

CCastricum

Al klimmend de Mount Ruapehu op kwamen we boven en zagen dit fantastische uitzicht over Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro. Een vulkaan uit een boekje zo mooi is die vorm. Niet vreemd dat deze vulkaan dienst deed als hoofdrol in de Lord of the Ring Trilogie.

'442958' door CCastricum '442958' door CCastricum

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Vissersdorp Tanji

CCastricum

Op het strand van Tanji is het een drukte van heb ik jou daar als de boten met vis aankomen. Veel mensen op het strand staan klaar om te helpen de boot te lossen en anderen staan klaar om de vangst te kopen. Een kleurrijk spektakel.

'442851' door CCastricum '442851' door CCastricum

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Lokaal plaatje

CCastricum

Het is in Gambia een dagelijks beeld om de vrouwen op deze manier allerlei goederen te zien dragen. Schijnbaar hebben ze er geen last van.

'442820' door CCastricum '442820' door CCastricum

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Een groots overzicht

CCastricum

We volgden de route die de trein rijdt van Greymouth naar Christchurch op de weg en kwamen deze schitterende vallei tegen. Geen wonder dat deze treinroute in de top 5 staat van de mooiste treinroutes ter wereld.

'442819' door CCastricum '442819' door CCastricum

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Mount Cook

CCastricum

In het Aoraki Mount Cook NP hebben we een poos stilgestaan bij Mount Cook. Een schitterende berg die zich erg goed leent om te fotograferen als het helder is. En dat was het gelukkig.

'442815' door CCastricum '442815' door CCastricum

Costa RicaLiberia

Costa RicaLiberia

Zonsondergang

CCastricum

De mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien. De flarden mist rolden over de heuvels de dalen in terwijl de zon er doorheen scheen. Resultaat: een sprookjesachtig tafereel.

'442814' door CCastricum '442814' door CCastricum

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Dreiging

CCastricum

Een dreigende onweersbui boven een groot ananasveld. In de verte valt de regen al met bakken uit de hemel. Toch wel blij dat ik hier sta.

'442808' door CCastricum '442808' door CCastricum

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Een Steiger niet...al

CCastricum

Deze meeuwen hebben bezit genomen van de steiger in de baai van Nicoya in Costa Rica. Blijkbaar komt de wind van links want ze staan allemaal met de snavel in de wind.

'442807' door CCastricum '442807' door CCastricum

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman park

CCastricum

Een wandeling in het Abel Tasman NP is een schitterende bezigheid. Mooie doorkijkjes en steeds zicht op de Tasmanbaai. Een wandeling die ik graag nog eens over zou willen doen.

'442737' door CCastricum '442737' door CCastricum

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Een Hector Dolfijn...

CCastricum

Het zwemmen met dolfijnen is een belevenis op zich. Door het iets troebeler water zijn de onderwaterfoto's niet zo mooi maar deze is wel gelukt. Ze springen uit het water en maken ook regelmatig salto's. Waarom? Gewoon, omdat ze het kunnen......

'442735' door CCastricum '442735' door CCastricum

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Een Jan van Gent in..

CCastricum

Ten Westen van Auckland aan de kust is een grote kolonie Jan van Genten. Ze vliegen af en aan en weten altijd weer de exacte plaats van hun vrouwtje en jong terug te vinden. Mooi staaltje coördinatie. Door de straffe wind komen ze mooi voorbij zweven.

'442729' door CCastricum '442729' door CCastricum

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitsunday Island

CCastricum

Een stukje natuur dat uniek is. Een geweldig uitzicht op de delta van de Whitsunday Islands. De schakeringen van de diverse kleuren blauw laten je werkelijk verbaasd staan van de schoonheid.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 01| COMMUNITY-TOPPERS


Mist Ullingse Bergen Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: Mist Ullingse Bergen door Henk Vanetië
2. Review: Tafelberg door Jan10e
3. Communitylid van de week: Myrthe Levels
4. Nieuwkomer: Marretje on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik