Bruneau

'364917' door Bruneau '364917' door Bruneau

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Mole Park in Ghana

Bruneau

Deze beesten kijken je de hele tijd aan, dus een strak portret is makkelijk te maken. Nu nog de juiste compositie afwachten en knip. Best redelijk gelukt, en zo moeilijk is het toch allemaal niet.

'363670' door Bruneau '363670' door Bruneau

Indonesië

Indonesië

Leuke vlinder op Timo

Bruneau

Timor is een onontdekt paradijs. Je waant je er letterlijk aan het einde van de wereld. Maar het is alleen iets voor avontuurlijke reizigers die al genoeg lachende kindertjes hebben gezien en hun buik vol hebben van zonsondergangen.

'363668' door Bruneau '363668' door Bruneau

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komodo Varaan

Bruneau

De Komodovaranen zijn vooral goed te vinden rondom de 'keuken' van de rangers op het eiland. Een wandeling maken is verder wel interessant, maar niet zozeer om deze beesten te zien.

'363517' door Bruneau '363517' door Bruneau

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Stadje binnenland...B

Bruneau

Zicht op een klein stadje in het binnenland van Noordoost Brazilië. Deze plek is ongeveer 700 km ten zuiden van Fortaleza en 800 kilometer ten westen van Recife. Prachtig groen gebied

'363349' door Bruneau '363349' door Bruneau

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Badderen in Ghana

Bruneau

In de omgeving van Bolgatanga brak een hevig onweer uit. Al snel vormden zich meertjes. Deze dame sprong uit de auto en nam een heerlijk bad in dit 'ephemeral lake' in dit steppegebied, een paar honderd kilometer ten zuiden van de dorre sahel.

'363276' door Bruneau '363276' door Bruneau

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Kindertjes op straat

Bruneau

Veel kinderen op straat in Cambodja. Phnom Penh is een gezellige stad om doorheen te dwalen. Vergeet ook de gigantische markthal niet en let op de architectuur.

'363254' door Bruneau '363254' door Bruneau

MaliOost Mali

MaliOost Mali

Pijproker in Mali

Bruneau

Deze trotse Malinees ging graag op de foto. Ook zijn nageslacht, maar die staan op andere foto's. Ben benieuwd hoe dit dorp er nu bij ligt met de huidige schermutselingen. Deze foto is in november 2011 gemaakt. Als de Westerse landen zich niet zo nodig met Libië moesten bemoeien was er nu ook geen burgeroorlog in Mali.

'363194' door Bruneau '363194' door Bruneau

MaliDogonland

MaliDogonland

Baobab volgens het...

Bruneau

Deze baobab heeft meer kleur. Ik heb per ongeluk de verkeerde geplaatst. Baobabs zijn er in alle soorten en maten. Kaal of groen, met of zonder vrucht. De vruchten lijken trouwens op een soort gemummificeerde ratten, maar als je ze opent zijn ze eetbaar en lekker.

'363191' door Bruneau '363191' door Bruneau

MaliDogonland

MaliDogonland

Baobab in Mali

Bruneau

Baobabs zijn er in alle soorten en maten. Kaal of groen, met of zonder vrucht. De vruchten lijken trouwens op een soort gemummificeerde ratten, maar als je ze opent zijn ze eetbaar en lekker.

'363082' door Bruneau '363082' door Bruneau

MaliBamako

MaliBamako

Beeldentuin Museum in

Bruneau

In het centrum van Bamako is een museum. Het is niet echt de moeite van een omweg waard, maar het is een leuke aanleiding om eens door de stad te wandelen. Een echt relekste sfeer is het er overigens niet. Ik voel me behoorlijk bekeken en niet met allerlei vriendelijke glimlachen. In de beeldentuin van het museum mag ik fotograferen als ik eerst iets betaal, in de orde van 50 eurocent. Maar wat blijkt, dat is inclusief het gebruik van modellen. Prompt komen er vijf kindertjes en die gaan telkens keurig poseren. Achteraf vragen ze NIET om geld hetgeen er volgens mij op wijst dat die betaling al is geschied aan de poort.

'362979' door Bruneau '362979' door Bruneau

MexicoMexico City

MexicoMexico City

Straatbeeld in Mexico

Bruneau

Straatbeeld in Mexico City. In Mexico is het gezellig wandelen door de drukte. Je ontmoet er mensen van allerlei pluimage. Het is een van de grootste steden ter wereld, maar toch voelt dat helemaal niet zo. Met een bus ben je er ook snel uit en zit je ineens in het kale landchsap.

'362940' door Bruneau '362940' door Bruneau

MaliSegou

MaliSegou

Zonsondergang aan de.

Bruneau

Zonsondergang aan de Niger. Ook een goede gelegenheid om een bad te nemen in de rivier. Segou is een leuk plaatsje, vooral als je wegloopt uit het centrum dat vol staat met souvenirstalletjes waarvoor je flink wat overbagage moet betalen om het mee te krijgen.

'362927' door Bruneau '362927' door Bruneau

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Skytrain in Bangkok

Bruneau

De Skytrain in Bangkok en het nieuwe wagenpark eronder. Auto's van meer dan 3 jaar oud heb ik niet gezien in Bangkok, Alles is glimmend en nieuw, zelfs de tuktuks. Vrachtauto's zijn er ook niet. Ik vind het een raadsel hoe ze de winkels bevoorraden.

'362926' door Bruneau '362926' door Bruneau

BirmaSittwe

BirmaSittwe

De bediening van het.

Bruneau

Sittwe is een pareltje. Iedereen gebruikt het slechts als overstap naar/van de boot naar Mrauk-U, maar hier is het veel leuker. Eigenlijk ga ik er niets over zeggen. Ik hou het voor mezelf.

'362916' door Bruneau '362916' door Bruneau

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Vruchtbaarheidssymbol

Bruneau

In Bangkok, Sukumvit, trof ik in een afgelegen parkje aan de klong deze ode aan de lingam aan. Vruchtbaarheidssymbolen zijn vrij algemeen in Thailand en andere landen in Azië en Afrika trouwens ook. Dus wie hier niet tegen kan kan... Op verzoek kan ik de precieze coördinaten doorgeven.

'362855' door Bruneau '362855' door Bruneau

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Strand van Botafogo

Bruneau

Mooi weer op het strand van Botafogo. Soms kan het hier behoorlijk hard waaien en dan is het strand snel leeg want iedereen pakt in en maakt zich uit de voeten.

'362854' door Bruneau '362854' door Bruneau

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Copacabana op een...d

Bruneau

Het strand van Copacabana is bij velen bekend als druk, zonnig en vol met in minimale bikini's geklede Braziliaanse dames. Niet altijd. Op deze foto was het nagenoeg leeg; het motregende bij een graad of 25.

'362853' door Bruneau '362853' door Bruneau

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Copacabana bij...optr

Bruneau

In februari 2006 traden de Rolling Stones op op Copacabana. Een gratis toegankelijk concert. Op het strand waren, naar ik later in de krant zag, ca. twee miljoen mensen verzameld. Straten waren afgezet, het was een gekkenhuis. Een grote zweterige schaars geklede mensenmassa.

'362828' door Bruneau '362828' door Bruneau

MacauMacau

MacauMacau

Straatje in Macau

Bruneau

Macau was tot iets van 15 jaar geleden een Portugese kolonie. Veel was daar niet van te merken. Er wordt links gereden, en niemand spreekt Portugees of ziet er Portugees uit. Alleen alle opschriften op straat zijn tweetalig: Chinees en Portugees. En hier en daar zijn nog wat Portugees aandoende geveltjes.

'362749' door Bruneau '362749' door Bruneau

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Winkel in Amman

Bruneau

Moslims dragen dan vaak wel veel verhullende lange jurken m/v, maar wat eronder zit zie je wel gewoon in de winkel etalages. Zo blijft het allemaal extra spannend.

'362748' door Bruneau '362748' door Bruneau

JordaniëJordanië Woestijngebied

JordaniëJordanië Woestijngebied

Zonsondergang in zuid

Bruneau

Spoorlijn reflecteert een zinderende zonsondergang in de woestijn van Jordanië. Jordanië is een aanrader voor mensen die naar het Midden Oosten willen: Midden Oosten voor beginners, zullen we maar zeggen. Velen spreken Engels, goede wegen en overal tankstations en pinautomaten. Genoeg drank en overnachtingsmogelijkheden en ook goed eten.

'362747' door Bruneau '362747' door Bruneau

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Girls in Jordan

Bruneau

Wandelend door Akaba ben ik zelf de bezienswaardigheid. Dat is lekker makkelijk. Aardige open mensen en minder hoofddoekjes dan in Nederland voor wie het weten wil. Drank, ook bier, moet je halen in speciale Liquor Stores.

'362721' door Bruneau '362721' door Bruneau

GabonGabon binnenland

GabonGabon binnenland

Mangolaan in Gabon

Bruneau

Deze mangolaan verwijst naar vervlogen tijden. Duidelijk is te zien dat de mangobomen tegen de 100 lopen. Dit kun je zien doordat ze hun ronde vorm verliezen en uitstulpingen krijgen, alhoewel je dat op deze foto niet echt goed ziet. Deze laan is vlakbij een Franse missiepost in het binnenland aan een brede rivier (Mission Sainte Anne). Alleen te bereiken per vliegtuig en daarna nog een fikse boottocht.

'362712' door Bruneau '362712' door Bruneau

GabonKustgebied

GabonKustgebied

Laagland van Gabon

Bruneau

Luchtfoto van Gabon, ten zuiden van Port Gentil. Duidelijk is een (bijna) afgesneden meander van een rivier te zien. Nog even en er blijft een hoefijzervormig meer over. Ook zie je een soort van kaarsrechte donkere lijnen door het oerwoud lopen. Dat zijn trajecten waar in het verleden kabels hebben gelegen om seismisch onderzoek te doen voor de opsporing van olie. De kabels zijn allang weg en het oerwoud heeft de lijnen alweer bijna weggewerkt. Op de grond zie je er niets meer van.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik