BrigitteSgoeds

'382842' door BrigitteSgoeds '382842' door BrigitteSgoeds

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Surf scene op Sunset.

BrigitteSgoeds

Als er al zoiets bestaat als de perfecte golf, dan is het zeer waarschijnlijk dat je die vindt aan de Noordkust van Oahu. In de wintermaanden is dit surfers mecca overspoelt met de beste surfers van de wereld. In de zomer zijn de golven kleiner en dan is het ook voor beginners een goede plek om het te leren.

'382841' door BrigitteSgoeds '382841' door BrigitteSgoeds

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Volley ballen op...Wa

BrigitteSgoeds

Waikiki Beach, heerlijk strand in Honolulu waar dagelijks veel gesport wordt op en om het strand. Zeer schoon en veilig strand. Ideaal om surflessen te nemen. Foto genomen met I-phone

'309082' door BrigitteSgoeds '309082' door BrigitteSgoeds

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Het schip de Emeraude

BrigitteSgoeds

Als je besluit een nacht op een schip door te brengen op Halong Bay, dan kan ik je de Emeraude van harte aanbevelen. Het is een prachtig schip. Misschien een beetje prijzig maar als je wat te vieren hebt is het de meest romantische setting die je maar kunt bedenken.

'309075' door BrigitteSgoeds '309075' door BrigitteSgoeds

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Bay vroeg in d

BrigitteSgoeds

In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam. Het omringende land is rijk aan steenkool, die in opdracht van de Vietnamese regering wordt gemijnd.

'309068' door BrigitteSgoeds '309068' door BrigitteSgoeds

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Bay

BrigitteSgoeds

De Halongbaai (Vietnamees: V?nh H? Long) is een baai bij de stad H? Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. V?nh H? Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten.

'309066' door BrigitteSgoeds '309066' door BrigitteSgoeds

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Bloemenverkoopster in

BrigitteSgoeds

Een Vietnamees bloemen vrouwtje vervoert haar koopwaar op de fiets. In het voorbijgaan genomen vanuit de fietstaxi daarom niet helemaal scherp helaas.. Geeft toch een goede indruk van het kleurrijke straatbeeld van Hanoi

'309064' door BrigitteSgoeds '309064' door BrigitteSgoeds

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Straatbeeld Hanoi

BrigitteSgoeds

Hanoi; een prachtig koloniale stad in het Noorden van Vietnam met een levendig straatbeeld. Het is leuk om een stadsrondrit te maken met een fietstaxi. Zo kom je langs alle leuke plekjes.

'309061' door BrigitteSgoeds '309061' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Eendjes in sawa

BrigitteSgoeds

Deze eendjes worden losgelaten in de sawa's om deze schoon te maken als de rijst geoogst is. Ze eten de achtergebleven restjes weg zodat het weer mooi schoon wordt voor de volgende beplanting.

'309059' door BrigitteSgoeds '309059' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Parende sprinkhanen

BrigitteSgoeds

Opnieuw een foto van de parende sprinkhanen. Ik heb me erover verwonderd dat ze zulke felle kleuren hebben. Je zou toch verwachten dat ze schutkleuren hebben zoals de meeste sprinkhanen die wij kennen.

'309058' door BrigitteSgoeds '309058' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vlinder in jungle van

BrigitteSgoeds

Opnieuw een foto van een vlinder. Dit gevlekte exemplaar lijkt op een nachtvlinder (en misschien is het dat ook wel?) Desalniettemin vond ik 'm de moeite waard.

'309056' door BrigitteSgoeds '309056' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vlinder

BrigitteSgoeds

Tijdens een wandeling door de jungle zagen we diverse vlinders. Ze waren redelijk makkelijk te fotograferen en bleven mooi zitten. Wat opviel was dat ze voornamelijk bruin en wit waren. Weinig opvallende kleuren. Maar wel mooi, toch?

'309048' door BrigitteSgoeds '309048' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vier op een rij

BrigitteSgoeds

Deze arme haantjes zaten hele dagen in deze mandjes. Op Bali wordt nog regelmatig hanegevechten gehouden maar ik weet niet of deze daarvoor gebruikt werden.

'309046' door BrigitteSgoeds '309046' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Parende sprinkhanen

BrigitteSgoeds

Tijdens een vogelkijkwandeling spotten we deze parende sprinkhanen, prachtig van kleur. Ze gingen ongestoord verder terwijl ik probeerde ze zo scherp mogelijk vast te leggen.

'309045' door BrigitteSgoeds '309045' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Donkere wolken over..

BrigitteSgoeds

Dreigende donkere wolken trokken laat in de middag over Ubud op Bali. De hemel kleurt prachtig oranje en vormt een mooi contrast met de contouren van de jungle.

'309044' door BrigitteSgoeds '309044' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Kikker na regenbui

BrigitteSgoeds

Na een flinke regenbui in de namiddag probeert deze dikke pad de trappen van een huis te beklimmen in Ubud op Bali. (januari 2010) Camera: EOS350D

'309042' door BrigitteSgoeds '309042' door BrigitteSgoeds

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vrouw werkt in...rijs

BrigitteSgoeds

Deze vrouw bewerkt het rijstveld wat gelegen is achter het hotel (Komaneka at Bisma, in Ubud) Zij en een aantal mannen waren dagelijks aan het werk om de omliggende rijstvelden en hoteltuin in picobello staat te houden.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik