Bluebird

'461185' door Bluebird '461185' door Bluebird

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Winterpret

Bluebird

Winterpret in de sneeuw. Tegenover het Fairmont hotel op het bevroren meer 'Lake Louise' is een ijsbaan gemaakt. Kinderen hebben er de grootste pret zoals je kunt zien.

'457245' door Bluebird '457245' door Bluebird

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon Poort

Bluebird

Een van de hoogtepunten van onze vakantie in de Verenigde Staten was Bryce Canyon in Utah. Grote, door wind af gesleten roodgekleurde canyons waar je door kunt wandelen. De grote rotspunten die door de wind erosie achterblijven heten Hoodoos en op deze foto kun je een beetje zien wat de verhoudingen zijn door te kijken naar de poort waar de gemiddelde mens makkelijk onderdoor kan.

'457170' door Bluebird '457170' door Bluebird

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Brandgevaar

Bluebird

In het stadje Semarang is er ook een gedeelte wat iets armer is dan de rest van de stad. De huisjes zijn in slechte staat en omdat het leven met de warme temperaturen zich toch grotendeels buiten afspelen wordt er ook buiten gekookt. Toch kan het op Java ook keihard regenen dus bouwen ze een afdakje boven de plek waar gekookt wordt. Van hout en doek. Gelukkig helemaal niet brandgevaarlijkmet open vuur. Ik vraag me af hoeveel ongelukken hier jaarlijks mee gebeuren?

'457056' door Bluebird '457056' door Bluebird

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Taipei 101 Tower

Bluebird

Op de foto zie je de 101 toren van Taipei. Tot 2007 was dit met 508 meter de hoogste toren van de wereld, tot de Burj Khalifa in Dubai de titel overnam. Het beste uitzicht heb je vanaf Elephant Mountain (zie mijn tip) Een hele grote heuvel aan de rand van de stad waar je bij slecht weer en mooi weer of bij zonsopkomst/ ondergang de mooiste skyline foto's kunt nemen. Je kunt op de foto ook heel sterk zien wat het hoogte verschil is in vergelijking met de rest van de stad.

'482704' door Bluebird '482704' door Bluebird

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Taipei; Prachtig...ui

Bluebird

Naast reizigers zijn we toch ook allemal een beetje fotograaf! Deze tip combineert het beste van deze twee. In Taipei heb je aan de rand van de stad een natuurgebied met bergen/ heuvels. Deze heten de 'four beasts' Maar laat je niet afschrikken... ze zijn heel goed te bewandelen. Je moet alleen wel van trappen lopen houden, maar om de paar meter staan banken om uit te rusten en van de omgeving te genieten. Elephant Mountain is de bekenste en dat is met een reden. Wanneer je boven komt heb je echt een prachtig uitzicht over de skyline van Taipei met haar toren de 101. Daarnaast kom je veelal lokale mensen tegen omdat toeristen deze plek eigenlijk nog niet kennen. Blogger Neil Wade heeft er op zijn [url="http://taiwan-photography-blog.com/2009/05/15/hiking-four-beasts-elephant-mountain/" target="_blank"]blog[/url] over geschreven met prachtige foto's als voorbeeld. Ik ben er daarna zelf geweest en in het echt is het nog mooier. De ingang vinden kan een beetje lastig zijn omdat je nadat je de metro uit komt ( bij de 101 toren) nog een klein stukje moet lopen. Zie voor duidelijke instructies het blog van Neil Wade.

'456896' door Bluebird '456896' door Bluebird

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Regering

Bluebird

washington D.C. is 1 groot openlucht museum. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je rondstruinen door de stad en elke keer weer nieuwe dingen zien. De dag begon en eindigde bij het Capitool. We hadden het geluk dat het een mooie dag was met een mooie zachte lucht.

'456764' door Bluebird '456764' door Bluebird

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Freedom Tower

Bluebird

Alvast een fantastisch en reislustig nieuwjaar gewenst voor iedereen! Deze foto heb ik genomen vanuit Brookly Bridge Park in de wijk Dumbo in Brooklyn. Een geweldig uitzicht op de skyline van South Manhattan. Vooral de Freedomtower springt er goed boven uit. Tenminste als het helder is. Deze avond regende het en was er veel laaghangende bewolking, maar na een paar minuten verscheen de toren weer.

'456639' door Bluebird '456639' door Bluebird

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Keukenhulp

Bluebird

Aan de overkant van de Sunda Kelapa; de oude haven van de hoofdstad ligt een klein sloppenwijkbuurtje. Ontzettend leuk om daar rond te lopen. De mensen zijn allervriendelijkst en lokaler dan dit zul je in Jakarta niet vinden. Overal kleine keukens waar geslachte kipen liggen of juist alleen maar vis. In deze keuken werden kippen bereidt. Op de voorgrond zijn de groenten en ui gesneden.

'456592' door Bluebird '456592' door Bluebird

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Lighthouse Cape May

Bluebird

Vuurtorens en de Verenigde Staten. Ze zijn bij mij een soort van onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb niet zoveel met vuurtorens maar als ik in Amerika ben moet ik er altijd een foto van maken. We komen uit de richting van Atlantic City; een stad die je definitief wil ontwijken! Langs de kust rijden we in zuidelijke richting en moeten met de veerboot de oversteek maken naar de staat Delaware. Maar niet voordat we langs Cape May Lighthouse uit 1859 gereden zijn. Gelegen in een prachtig natuurgebied, speciaal voor vogelaars zien we hem liggen.

'452450' door Bluebird '452450' door Bluebird

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Herfst Plantsoen...Le

Bluebird

Het plantsoen is één van de weinige stadsparken die Leiden telt. Elk jaargetij is evenmooi in dit park maar als de mist opzet is het nog heel even wachten tot de zon er doorheen breekt. Dat gebeurde wel 1 hele minuut lang en toen was het de rest van dag weer grijs.

'452345' door Bluebird '452345' door Bluebird

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hoed van Bladeren

Bluebird

Het plantsoen in Leiden kleurt hard mee met de rest van Nederland. Alleen verliezen de bomen nu hard hun bladeren en doet de plantsoenendienst heel hard hun best om de gevallen bladeren op te ruimen door ze op 1 hoop te blazen. Met als gevolg dat deze dame helemaal onder zat.

'451752' door Bluebird '451752' door Bluebird

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lezen in Central Park

Bluebird

Het is een waanzinnig mooie dag in de herfst. Alhoewel de zon schijnt is de temperatuur niet zomers te noemen. Maar zo in de luwte en in het zonnetje met wat warme kleren aan is het toch best leuk ontspannen in een stad waar bijna niemand een balkonnetje of een tuintje heeft.

'451627' door Bluebird '451627' door Bluebird

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Verlichte Tunnel

Bluebird

Dit is de 'underpassage' naar de 'Bethesda' fontein in Central Park. Vanwege de akoestiek staan hier vaak muzikanten te spelen voor geld. 's Avonds om 20:00 is het al snel uitgestorven op 1 van de muzikanten na. Zij speelt haar bas in de hoop op een paar extra dollars. Door de lange sluitertijd zie je haar helaas niet meer.

'451588' door Bluebird '451588' door Bluebird

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

BowBridge central Par

Bluebird

Naar aanleiding van mijn eigen geplaatste tip, ben ik de herfstkleuren gaan opzoeken. Dit is Bow Bridge in Central Park in New York. Deze brug trekt tientallen verliefde stelletjes aan. Zelfs huwelijksaanzoeken worden hier uitgevoerd. De brug heeft in vele films gefigureerd en met de herfstkleuren op de achtergrond kan ik me goed voorstellen dat je samen lekker kunt wegdromen als je daar bent.

'451259' door Bluebird '451259' door Bluebird

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Mijn eerste...vliegen

Bluebird

Van alle plekjes op de wereld is Nederland in de herfst toch wel heel erg mooi. Vanochtend er op uit getrokken in het bos van de Horsten in Wassenaar. Het was eindelijk mooi weer en ik had dan ook goede hoop na al die vochtigheid wat paddenstoelen tegen te komen. En toen zag ik zomaar mijn eerste rood met witte paddenstoel van deze herfst!

'451127' door Bluebird '451127' door Bluebird

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Vandalisme?

Bluebird

Grafitti vind je mooi of niet mooi. Soms is het vandalisme en soms is het kunst. Hier op Venice beach in Los Angeles is een gedeelte gereserveerd voor 'artiesten' die hun kunsten mogen tentoonstellen en over het eerdere werk van hun voorgangers heen mogen spuiten. Ook de palmen in dit gebied moeten het ontgelden. Persoonlijk ben ik van mening dat je de planten en bomen met rust moet laten maar op zich heeft het wel iets en past het goed in de omgeving.

'450978' door Bluebird '450978' door Bluebird

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Zonsopkomst in L.A.

Bluebird

1 van de iconen van Los Angeles is toch wel het 'Baywatch' lifeguard station op het strand. Overdag zit hier de strandwacht in met zijn verrekijker maar nu met zonsopkomst en lege stranden zijn de luiken nog gesloten.

'450906' door Bluebird '450906' door Bluebird

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Skater Jump!

Bluebird

Het skaterspark in Venice! Hier kun je goed oefenen met de sluitertijden van je camera. Wat een beweging en wat een sprongen. Zorg dat je een goed plekje hebt en weet waar ze springen en verbaas je je over hun kwaliteiten en de details van hun kleding. Ze zijn helemaal gestyled. Zonnebril; petje; beats koptelefoon, tatoeages en alles is merkkleding.

'482579' door Bluebird '482579' door Bluebird

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Herfst Fotograferen i

Bluebird

Ben je ook zo gek op de herfst en heb je het geluk om in New york te zijn. Ga dan met je fototoestel naar Central Park. Het Central Park Conservancy heeft haar medewerkers gevraagd waar zij vinden dat de beste herfstkleuren ziet in het park en heeft dat in een kaart vastgelegd. Scheelt ons weer een hoop tijd want er is natuurlijk zoveel te zien in New York! [url="http://www.centralparknyc.org/assets/pdfs/news/FallFoliage_Map_2013.pdf" target="_blank"]klik hier voor de kaart. [/url]

'450855' door Bluebird '450855' door Bluebird

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Venice Beach

Bluebird

Venice Beach. Het lijkt wel een openbare circusshow op straat. Zwervers, muzikanten, skaters, touristen en schaarsgeklede sporters. En dan kom je deze dame tegen die met 30 graden lekker dik is aangekleed inclusief hoge hoed. Je hoeft niet te raden wat ze doet; wil je je naam op een rijstkorrel?

'450786' door Bluebird '450786' door Bluebird

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

LifeGuard Off-Duty

Bluebird

Net voor zonsopkomst als de zon nog weerkaatst tegen de wolken en de lucht zachtrose maakt is het nog heerlijk vertoeven op het strand. De strandwacht is nog niet begonnen, maar langzaamaan komen er steeds meer surfers en andere ochtendmensen om nog even gebruik te maken van de rust voordat de hektiek van een mooie zomerdag weer losbreekt.

'449142' door Bluebird '449142' door Bluebird

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Carioca's

Bluebird

Carioca's. zo heet de bevolking van Rio. Aan de Copacabana, op het punt waar het strand overgaat in Ipanema, liggen een paar vissersboten die verse vis komen brengen. Door de Carioca's wordt de vis in kisten naar het vishalletje gebracht om daar meteen opgekocht te worden door restaurant-eigenaars.

'449093' door Bluebird '449093' door Bluebird

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Arlington in de herfs

Bluebird

Deze herfst is het een jaar geleden dat we hier liepen. Arlington National Cemetery is de laatste rustplaats voor bekende astronauten, politici en presidenten onder wie J.F. Kennedy. Dagelijks zijn er ongeveer 15 begrafenissen en de plek is bij iedereen vooral bekend om de rijen en rijen met witte kruizen ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten.

'449004' door Bluebird '449004' door Bluebird

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Copa, Copacabana

Bluebird

Barry Manilow zong er al over en vanaf de Suikerberg in Rio is het 4 kliometer lange strand in de vorm van een halve maan heel goed te zien. Na de bocht begint het strand van Ipanema, welke ik persoonlijk een leuker strand vind.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik