Bgavandenheuvel83

7
Israël
Bgavandenheuvel83 was hier 19 Dec 2017
Israël en de Westelijke Jordaanoever (Palestijnse gebieden) kunnen gemakkelijk zelf worden kunnen worden bereisd. Belangrijkste om rekening mee te houden is de Shabbat. In voornamelijke de Joodse steden ligt dan het openbaar leven inclusief vervoer stil vanaf vrijdagmiddag ongeveer 15:30 tot zaterdag 19:00. Bij een publieke vakantie van een week zijn de eerste en laatste dag van deze vakantie ook Shabbat. Mijn plekken waar ik ben geweest is het belangrijk op dit punt alert te zijn in Jerusalem, Tel Aviv (in mindere mate), Haifa. Bussen vanuit Akko naar Haifa is minder een probleem en tussen Nazareth en Haifa rijden de gehele week bussen. Dit geldt ook in de Palestijnse Gebieden. In 2014 kon ik voor ca. EUR 8,50 per uur hier een taxi met chauffeur huren hetgeen zeker het overwegen waard is.
Land
  • Diverse bestemming met natuur en cultuur.
  • Indrukwekkende landschappen.
  • Mooi weer in oktober.
  • Onvriendelijke bevolking. Westelijke Jordaanoever is de ontvangst beter.
  • Duur. Westelijke Jordaanoever is goedkoper.
Review geplaatst op 2017-12-20
9
Georgië
Bgavandenheuvel83 was hier 18 Dec 2017
In 2014 heb ik zelf door Georgië gereisd hetgeen erg goed te doen is. Gebruik kan worden gemaakt van openbaar vervoer en lokaal kunnen taxi's worden gehuurd voor een zeer acceptabele prijs. Prijs was in 2014 EUR 5 - 6 per uur en soms minder. De trip naar Ushguli kan je ook als je met reisorganisatie bent gemakkelijk zelf regelen in Mestia. I.p.v. meer dan EUR 50,- per persoon. te betalen kan je zelf de groep vormen. Een jeep kostte in 2014 voor een retour EUR 90,- en hier kunnen dan 6 tot 7 passagiers in. Naar Vardzia organiseert de lokale VVV het transport vanuit Borjomi. Vanaf drie personen vertrekt de tour en deze personen hoeven niet in één boeking te zitten. Tijdens mijn trip kon ik niet naar Kasbegi vanwege een aardverschuiving. Zugdidi en omgeving waren toen een mooi alternatief. Hier is gemakkelijk met de hulp van de accommodatie een auto en chauffeur te regelen voor ongeveer EUR 35,- voor de hele dag met de auto. Kortom Georgië is een mooi land met vriendelijke mensen, veilig en voldoende te zien om je drie weken te kunnen vermaken.
Land
  • Relatief gezien weinig toeristen.
  • Afwisselend cultuur en natuur
  • Goedkoop en gemakkelijk zonder reisorganisatie te doen.
  • Kan meer dan 40 graden worden in de zomer.
  • Gevaarlijk verkeer niet zelf rijden.
Review geplaatst op 2017-12-19

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik