Beryl

'1105550' door Beryl '1105550' door Beryl

Uganda

Uganda

Berggorilla's in...oe

Beryl

Oeganda is één van de meest ongerepte landen van Afrika. Het is er groen, de mensen zijn vriendelijk, weinig toeristen en bijzondere wildlife. Zo ook de berggorilla. Een trekking naar de berggorilla's is een rib uit je lijf, want het is niet goedkoop, maar het is once in a lifetime. Wij moesten om half 5 in de ochtend op staan. Toen we in Bwindi National park aankwamen waren we allemaal zenuwachtig. We hadden er al veel over gehoord en gelezen. Het zou een helse en zware tocht worden. Onze rangers waren vriendelijk en zeiden dat we het op ons tempo mochten lopen. De trekking was inderdaad enorm zwaar. Wij moesten 3 uur alleen maar omhoog klimmen, midden in de jungle, waar het ongelooflijk glad was en geen gebaande paden. Af en toe flink buitenadem, maar het was adembenemend onderweg. Eindelijk na 3 uur waren we aangekomen bij de familie berggorilla's. Tot onze verbazing waren er twee zilverruggen. Ze waren wat agressief naar elkaar en er stormde eentje op onze groep af. Gelukkig kon de ranger door een bepaalde fluitgeluid de gorilla tot rust krijgen. Er waren paar kleintjes die aan het stoeien waren. Het was heel bijzonder om in de leefomgeving van de berggorilla te staan. Een kleine berggorrila was zo nieuwsgierig dat hij naar mij toe kwam en over mijn benen wreef. Na een uur de berggorilla's bewonderd hebben zijn we terug aan de daling begonnen. Deze duurde ongeveer 2 uur. Het was één van de mooiste ervaringen tot nu toe.

'1099237' door Beryl '1099237' door Beryl

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Kilimanjaro en...wild

Beryl

Amboseli National park ligt in Kenia. Vanuit het park kan je de Kilimanjaro bewonderen. In dit park leven veel kuddes olifanten en leeft ook de grootste olifant van de wereld. Toen wij het park binnen kwamen rijden zagen we al snel een kudde giraffes bij elkaar staan met op de achtergrond de Kilimanjaro. Wat een gave ervaring! Het park is erg rustig. Er zijn nauwelijks toeristen en daardoor lijkt het wel of je alleen bent in het park. Wij zagen verschillende dieren en konden deze rustig bewonderen zonder dat er andere toeristen op af kwamen.

'1096969' door Beryl '1096969' door Beryl

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

Beryl

Als klein meisje droomde ik ervan om ooit de Machu Picchu te beklimmen. Ik wilde graag de Inca trail lopen, maar helaas lag ik de eerste dagen in Peru in het ziekenhuis vanwege een nierbekken ontsteking. Daarmee viel mijn plan in duigen, maar toch was het niet minder mooi. Vanuit Cusco zijn we met de trein naar Aguas Calientes afgereisd. Het is een dorpje aan het begin van de Machu Picchu en ligt op zo'n 2040 meter hoogte. Vanuit daar kan je kiezen om de bus te nemen of lopend naar het begin van de Machu Picchu te gaan. Wij kozen om het laatste stuk toch nog lopend te doen. Voor enkel Machu Picchu worden er per dag maximaal 2.500 mensen toegelaten. Je kan kiezen tussen de ochtend of de middag. Het uitzicht is adembenemend! Het is niet voor niets een wereldwonder!

'1095553' door Beryl '1095553' door Beryl

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Blauwvoet

Beryl

Ecuador is fantastisch en al helemaal omdat 30 km van de kust Isla de La Plata ligt. Het is DE plek om de blauwvoet Jan van Genten te spotten. Vanaf het vaste land van Ecuador vaar je met de boot naar het eiland. Wij zagen onderweg veel walvissen die uit het water sprongen. Wat ontzettend indrukwekkend was! Bij het aanmeren zwommen er grote schildpadden. Het eiland zelf is niet heel groot, maar er zijn genoeg trails te belopen. Het is adembenemend wanneer je voor het eerst de blauwvoet vogels spot. Op het eiland zijn er veel andere mooie soorten vogels. En als afsluiter kan je rondom het eiland snorkelen.

'1093719' door Beryl '1093719' door Beryl

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Helikopter vlucht...z

Beryl

NEW YORK! Een waanzinnige maar oh zo drukke stad. Je zintuigen worden de hele dag overprikkeld. Hoe je het beste zo'n wereldstad kan verkennen? Met een helikopter en dan wel eentje zonder deuren. Het was een te gekke ervaring. Boven bepaalde gebouwen en parken mochten we onze voeten uit de helikopter laten zwieren voor een 'shoes selfie' Zo vlogen we over the Brooklyn Brigde, 9/11 memorial, Empire state building, het Vrijheidsbeeld, Central Park en nog veel meer. Het was erg koud in de lucht en telefoons en camara's houden daar niet van daardoor zijn de foto's minder scherp. Zeker een aanrader als je in New York bent!

'1092320' door Beryl '1092320' door Beryl

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Theeplantages

Beryl

In elk land heb je een dorp waar elke reiziger meteen verliefd wordt op de relaxte sfeer en de groene omgeving. In Sri Lanka is dat Ella met de prachtige groene theeplantages. Hier wil je zeker een paar dagen blijven hangen. Het is indrukwekkend hoe hard de theeplukkers werken. Dit vrouwtje was druk bezig met het plukken van de theeblaadjes. Ikzelf heb het ook even mogen proberen, maar met een volle mand op je rug en de warme zon op je bol is dit toch best zwaar. Zeker één van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka.

'1091972' door Beryl '1091972' door Beryl

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Cheeta

Beryl

Heel vroeg in de ochtend gingen we op pad in Tsavo East NP. Na een halfuur rondspeuren kwamen we helaas geen wildlife tegen. Onze ranger kreeg via de radio te horen dat er een cheetah was gespot en scheurde er als een gek naartoe. Het waren er twee! Ook zij waren nieuwsgierig en liepen naar onze safari busje toe. Ontzettend indrukwekkend!

'1091611' door Beryl '1091611' door Beryl

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Zandgooien

Beryl

Wildlife in Kenia is fantastisch. Ik kan er uren naar kijken. Toen we tijdens onze safari deze olifant tegenkwamen was ik door het dolle heen. Zo bijzonder om een olifant van dichtbij te zien. Hij was op zijn gemak zand over zich heen aan het gooien. Onze ranger vertelde dat een olifant zand of modder over zich heen gooit om zijn dikke huid te beschermen tegen de zon en insecten.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik