Bertus

'211176' door Bertus '211176' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Wolkenbergen

Bertus

Het blijft altijd weer een fascinerend schouwspel, de ontwikkeling van wolken in de bergen. Op het ene moment is het nog helder en op het andere moment doemen uit het niets grote wolkenpartijen op. Genomen vanaf de Zugspitse bij Garmisch-Partenkirchen, de hoogste berg van Duitsland (2.962 m).

'210489' door Bertus '210489' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Buckelwiesen

Bertus

De gras begroeide bultachtige weide (Buckelwiesen) zijn onstaan aan het einde van de ijstijd. Mittenwald was door de isargletscher bedekt. Deze gletscher had oneindig veel puin/stenen naar Mittenwald geschoven. Toen de gletscher zich terug trok heeft het een bultachtig landschap achter gelaten. De 2 houten schuurtjes zijn typisch voor dit landschap en dienen om het hooi van de "Buckelwiesen" in te bewaren voor de wintertijd. Op de achtergrond is het karwendelgebergte te zien. In het dal ligt Mittenwald dit is niet te zien op de foto.

'209925' door Bertus '209925' door Bertus

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Ahorn in herfstpracht

Bertus

Diep in het Karwendelgebergte ligt een beschutte plek waar deze tot 600 jaar oude ahorn bomen (esdoorns) te vinden zijn. Het gebiedje heet de kleine Ahornboden en is alleen bereikbaar te voet of met de atb. Er staan ongeveer 7 van deze oude bomen. Tijdens onze wandeling naar het Karwendelhaus (circa 1800 meter) passeerden wij deze speciale plek.

'205469' door Bertus '205469' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Water en wolken

Bertus

De Königssee in januari aan het einde van de dag. Wolken en water lijken in elkaar over te gaan. In de verte is nog net St. Bartholomä te zien. Blijft een prachtig meer in elk jaargetijde.

'205464' door Bertus '205464' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Parasols

Bertus

Uitzicht vanaf Söldenköpfl richting de Jenner. Helaas een donkere regenachtige dag. Vond het toch de moeite waard om deze parasols in combinatie met het uitzicht vast te leggen. Parasols werden paraplu's. Omgeving Ramsau. Nog 2 dagen en we gaan weer die kant uit.

'204350' door Bertus '204350' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Vergezicht

Bertus

Uitzicht vanaf de Jenner richting Oostenrijk. Rechts is nog net de zuidkant van de Watzmann te zien, in het midden de Breithorn en nog net links de Schottmalhorn te zien. Tevens is op de foto een typisch zigzag berg-weggetje (leiterl) te zien. De Jenner is 1.874 m hoog en wie niet te voet omhoog wil kan de kabelbaan gebruiken. Op de Jenner zijn diverse almhütten waar het goed vertoeven is. Er is een groot aanbod van wandeltochten in diverse categorieën. Ligging Berchtesgaden.

'202333' door Bertus '202333' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Zoekplaatje

Bertus

Opname in het voorbij gaan. Niet direct in de gaten dat dit wel eens een grappige foto kon worden. Pas op het tweede gezicht werd duidelijk dat ik 4 benen miste. Opname aan de tegernsee in Beieren. Voor ons een leuke herinnering.

'202033' door Bertus '202033' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Uitzicht op de...Koni

Bertus

De Konigssee ligt in beieren, bij Berchtesgaden. Het meer is 6,3 km lang, 1,05 km breed en 190 m diep. Het water is van drink-kwaliteit en daarom mag er alleen met elektro boten op worden gevaren. De enige die met een motorboot mag varen is de visser van St. Bartholomä. (in het midden op de foto te zien) In 2006 was het meer geheel dichtgevroren en kon men er te voet over lopen. Dit gebeurd gemiddeld ééns in de 10 jaar. Het is absoluut de moeite waard om een boottocht over de Konigssee te maken om de beroemde echo te horen.

'201065' door Bertus '201065' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Goldener Oktober

Bertus

Vorig jaar oktober in de ochtend genomen in Berchtesgaden. De ochtendnevel is na een koude nacht bezig om op te lossen. Prachtige herfstkleuren. De lokale bevolking noemt deze tijd van het jaar "Goldener Oktober". Dat spreekt voor zich. Op de achtergrond is het visite kaartje van Berchtesgaden te zien namelijk, de Watzmann, de op één na hoogste berg van Duitsland.

'200711' door Bertus '200711' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Hoogste waterval van.

Bertus

De hoogste waterval van Duitsland (de Röthbachfall) zo'n 470 meter hoog. Voor ons was dit een adembenemende blik op de waterval in een prachtige omgeving. Ligging achter Obersee bij de Königssee in Berchtesgaden.

'200347' door Bertus '200347' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Erosie

Bertus

De Mühlsturzhörner in Klausbachtal (Nationalpark Berchtesgaden) Tot september 1999 waren hier nog 3 toppen te zien, maar ook hier eist erosie en steenslag zijn tol en donderden 250.000 m3 gesteente naar beneden het dal in. Het gesteente werd verpulverd tot fijne stof en kwam als meel neer op bomen en planten. De grotere stukken liggen in het dal en sommige werden door de zwaartekracht en het water verder weg gebracht.

'198646' door Bertus '198646' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Blau blüht der Enzian

Bertus

Het geeft wel 300 tot 400 soorten. Waarvan ongeveer 35 soorten in Europa voornamelijk in de Alpen. Vanwege de kleur van de Enzian werd deze bloem het symbool van de trouw. (blauw is symbool van trouw) Er is ook nog een gele variant. De wortelstokken van sommigen soorten worden sinds oudsher gebruikt om "Schnaps" te maken.

'181146' door Bertus '181146' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Overzicht Wimbachtal

Bertus

Uitzicht over het Wimbachtal. Het dal is meer dan 10 km lang en de monding is circa 1,5 km breed. Karakteristiek voor het Wimbachtal zijn de "puinstromen" die (niet merkbaar) constant door de zwaartekracht in beweging zijn. Het ligt bij Ramsau en van hieruit heeft men een makkelijke toegang tot het dal. Foto is genomen vanaf de Trischübelpass (1754 m)

'179086' door Bertus '179086' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Röthbachfall

Bertus

Uitzicht over de Obersee richting de hoogste waterval van Duitsland (de Röthbachfall) zo'n 470 meter hoog. Links op de foto het 500 jaar oude Fischunkelalm. De Obersee is het meer achter de Königssee te Berchtesgaden.

'179016' door Bertus '179016' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Avondschemering

Bertus

Fraaie avondschemering aan de Isar bij Bad tölz.

'177729' door Bertus '177729' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Winters tafereel

Bertus

Een Winters tafereel bij Maria Gern te Berchtesgaden.

'177434' door Bertus '177434' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

De Jenner

Bertus

De Jenner nog halverwege in de wolken. Zicht vanaf de Soleleitungsweg van Ramsau richting Berchtesgaden.

'176430' door Bertus '176430' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Wolkenzee

Bertus

Boven de wolken schijnt de zon. Mooi panorama vanaf de Roßfeldhöhenringstraße (panorama straat) te Berchtesgaden op een wolkenzee richting Oostenrijk.

'176230' door Bertus '176230' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Neuschwanstein

Bertus

Het sprookjes kasteel van König Ludwig II. Niet voor niets het meest bezochte kasteel van europa, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. Model gestaan voor het kasteel van Disney World in Amerika.

'173885' door Bertus '173885' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Fischunkelalm

Bertus

Prachtig uitzicht over de Obersee richting het 500 jaar oude Fischunkelalm, waar het heerlijk vertoeven is met een glas weizenbier. De Obersee is het meer achter de Königssee te Berchtesgaden.

'173496' door Bertus '173496' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Purtscheller Haus

Bertus

Schitterende blik op het Purtscheller Haus vanaf de Roßfeldhöhenringstraße (panorama straat) te Berchtesgaden.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik