Berenmoeder

profiel Berenmoeder

Naam

kim gruijs

Reviews

0

Foto's & tips

19

Blogs

0

Lid sinds

25 April 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Smithers

Over mij

Ik ben helemaal gek van bc canada sinds 1999 toen ik voor het eerst heen ging.
Sinds die tijd ben ik elk jaar nog heen geweest en vorig jaar ben ik voor 6 maanden gegaan.
Ik heb toen geholpen bij de northern lights wildlife shelter als vrijwilligster.
Mijn passie is beren en daarnaast al het canadeese wild leven.

Mijn Motto

'Traveling in nature, only TAKE pictures and LEAVE fotprints. Repect de natuur en ze zal jou ook respecteren.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

eos 450d

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "Berenmoeder"

 • profile image comment
  Door Jeannette• geplaatst op 31 Oct 2009 | 21:30:42

  Hoi Kim ik bedoel met gekunsteld alsof de achtergrond erin gemonteerd is of was het nacht? maar hoe krijg je dan zo'n foto?
  groet, Jeannette

  Bericht aangepast op 17:00:22
 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 27 Apr 2009 | 09:46:42

  Hoi Kim,
  Als je een op een andere RR wilt reageren lukt dat het beste als je op diens profielfoto gaat staan en aanklikt en dan bij reacties toevoegen je reactie geeft. Daarna klikken op het oranje reactie toevoegen. Dat leest nl degene die he betreft.
  Succes.
  Groetjes,
  Paula

  Bericht aangepast op 11:12:11
 • profile image comment
  Door Fotogravin• geplaatst op 25 Apr 2009 | 16:30:24

  Hoi Kim,
  Welkom op de site.
  Het begin is veelbelovend.Succes
  Jolanda
  Tip. Alsje je profiel volledig invult krijg je 16 punten

  Bericht aangepast op 11:10:34
 • profile image comment
  Door Marcelloromeo• geplaatst op 16 Jun 2009 | 18:49:58

  Bedankt voor je reactie !
  Tips voor het fotograferen van reeën ? Je komt ze bijna in alle provincies tegen, maar blijven moeilijk op de plaat te krijgen.
  Ik fotografeer ze meestal vanuit de auto, dan ruiken ze je niet (de geur van een auto verjaagt ze niet) Als je echt herten (edelherten) wilt fotograferen kun je in Nederland waarschijnlijk het best op de Veluwe terecht (kroondomein) of in de flevopolder bij de Oostvaardersplassen.
  Het is en blijft een geduldklus waarbij je een flinke dosis geluk moet hebben !
  Door door een bos te lopen (hoe voorzichtig ook leverd zelden een treffer op: ze hebben jouw allang gehoord en geroken voordat je je camera doorgaans kunt richten ...
  Het mooiste isn een gebied verkennen en dan regelmatig enkele uren uittrekken in de hoop dat ze op de betreffende plek eten gaan zoeken/passseren... Als apparatuur heb je een stevig statief nodig en een flinke (als het even kan lichtsterke) telelens van 400mm of meer eventueel met een goede 1.4 extender (converter)
  Groeten,
  Marcel.

  Bericht aangepast op 21:28:55
 • profile image comment
  Door Berenmoeder• geplaatst op 11 Aug 2009 | 18:40:48

  binen kort ga ik weer naar canada 18 september om precies te zijn. ik hoop dat ik dan weer thuis kom met nieuwe foto's om te plaatsen, dus nog even geduld er komen nieuwe foo's an. groetjes kim

  Bericht aangepast op 15:51:22
 • profile image comment
  Door Jvanmil• geplaatst op 05 Jun 2009 | 19:31:19

  Hey Kim,

  De eerste foto's uit Letland staan online! Het was weer echt fantastisch. bekijk ook mn oude foto's van Letland als je wil!.

  Groeten

  Jan

  Bericht aangepast op 15:14:25
 • profile image comment
  Door Noreen• geplaatst op 02 Jun 2009 | 17:36:45

  Hoi Kim! Dank je voor je reactie op dat brutale vogeltje. Leuk dat je er ook wat meer over weet, want het zijn prachtige beestjes om te zien. wat een gave foto's heb je trouwens. Wat gaaf dat je ook vrijwilligster bent geweest in Canada. Met welk wildlife heb je te maken gehad en wat waren je werkzaamheden. Ik heb paar jaar terug gewerkt in Z-Afrika op een wildlife rehabilitatiecentrum, dat was echt een geweldige ervaring! Groetjes Noreen

  Bericht aangepast op 15:12:37
 • profile image comment
  Door Jvanmil• geplaatst op 19 May 2009 | 19:20:49

  Hey Kim

  Leuke foto's heb je! Wat voor werk heb je gedaan bij de northern lights wildlife centre?

  groeten Jan

  Bericht aangepast op 15:06:06

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (19)

'173227' door Berenmoeder '173227' door Berenmoeder

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Vos op rooftocht in d

Berenmoeder

Deze vos was tijdens zons ondergang op muizen jacht. Hierbij spitst hij zijn oren als hij wat hoort en bespringt de muis met een hooge sprong. het enige bewijs wat achterblijft is een rood vlekje in de sneeuw.

'173210' door Berenmoeder '173210' door Berenmoeder

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Sneeuwpret

Berenmoeder

Deze jonge beer had enorme sneeuwpret in het pas gevallen sneeuw. Hij rende en rolde als een jonge hond in de sneeuw. Hij heeft dan ook op de foto een echt pret gezicht.

'173232' door Berenmoeder '173232' door Berenmoeder

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Tijd voor de...winter

Berenmoeder

Het lijkt net of deze grizzly zich ineens bedenkt dat het nu toch wel tijd wordt om in winterslaap te gaan.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik