Bartvialle

'560092' door Bartvialle '560092' door Bartvialle

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Snaefellsjokull...nat

Bartvialle

In het nationaal park hebben we een wandeling gemaakt langs de gletsjer(snaefellsjokull) die de snaefelsvulkaan bedekt.Onderweg kwamen we mooie vergezichten zoals op deze foto tegen.

'560002' door Bartvialle '560002' door Bartvialle

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Landschap

Bartvialle

Als je over de ringweg van ijsland rijdt veranderen het weer en de landschappen voortdurend. Naast de vele groene heuvels en watervallen heb je natuurlijk ook de bekende vulkaanlandschappen zoals hier in het noordoosten van het eiland.

'552055' door Bartvialle '552055' door Bartvialle

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Close-up vos

Bartvialle

bij mijn eerste bezoek aan de awd kwam deze vos naar me toe om me vervolgens nieuwsgierig aan te blijven kijken, waarna ik deze close-up heb gemaakt.

'551423' door Bartvialle '551423' door Bartvialle

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Halde haniel

Bartvialle

op de stadsgrens van bottrop en oberhausen ligt halde haniel. Halde haniel is eigenlijk niets meer dan een hoop mijnafval van de prosper haniel kolenmijn. bovenop de 159 meter hoge berg kijk je over zowat het hele ruhrgebied heen.

'551098' door Bartvialle '551098' door Bartvialle

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Wittsee

Bartvialle

Het grenspark Maas-swalm-nette bevat een groot deel van noord en midden limburg plus het duitse natuurpark Schwalm-Nette. Deze foto is gemaakt bij de wittsee in duitsland. Een paar minuutjes vanaf venlo.Een wandel- of fietstocht leidt je langs mooie natuur en cultuurlandschappen.

'550665' door Bartvialle '550665' door Bartvialle

PeruJungle

PeruJungle

Amazone

Bartvialle

Ons verblijf in de amazone lag op een paar uur varen van iquitos en is alleen per boot bereikbaar. Deze opname is bij zonsopkomst voor onze junglelodge gemaakt, vlak voordat we op piranha's zijn gaan vissen en zoetwaterdolfijnen zijn gaan spotten. (beide activiteiten zijn overigens geslaagd).

'550143' door Bartvialle '550143' door Bartvialle

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vechtende vossen

Bartvialle

Het is algemeen bekend dat in de amsterdamse waterleidingduinen de vossen erg makkelijk te spotten zijn. Dit is een opname van mijn eerste bezoek aan de awd, waarvan ik in het begin niet eens kon voorstellen hoe brutaal de vossen daar zijn. Alhoewel ik het jammer vind dat ze hun natuurlijke schuwheid zijn verloren kun je ze wel mooi fotograferen.

'549775' door Bartvialle '549775' door Bartvialle

PeruCusco

PeruCusco

Cusco

Bartvialle

Ooit was het de hoofdstad van het rijk van de inca, tegenwoordig is het een toeristische trekpleister vanwege zijn historie en omdat het vlak bij machu picchu ligt.

'549490' door Bartvialle '549490' door Bartvialle

CubaVinales

CubaVinales

Valle de vinales

Bartvialle

valle de vinales, de bekende vallei waar tussen de kalkstenen rotsen naar verluidt de beste tabak ter wereld word geteeld.Het ligt op slechts 2,5 a 3 uur rijden van havana en ik vond het een van de mooiste landschappen die cuba te bieden heeft.

'549201' door Bartvialle '549201' door Bartvialle

PeruJungle

PeruJungle

Luiaard

Bartvialle

tijdens een tocht door de amazone wist onze gids een luiaard uit een boom te halen. Hoewel ik van mening ben dat je beesten met rust moet laten heb ik er toch een close-up van gemaakt.

'549040' door Bartvialle '549040' door Bartvialle

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

PeruHuaraz en de Cordillera Blanca

Cordillera blanca

Bartvialle

de cordillera blanca is ideaal voor een meerdaagse trekking door het berggebied waar de hoogste bergtoppen tot ver boven de 6000 meter reiken,behalve ijstochten over gletsjers en besneeuwde ijstoppen kun je ook tochten door de vele valleien maken.

'548665' door Bartvialle '548665' door Bartvialle

Zweden

Zweden

Zonsondergang in...zw

Bartvialle

een kilometer of 20 buiten torsby (centraal zweden) ligt een camping met nederlandse eigenaren gelegen aan dit prachtige meer. overdag kan je hier met je kano op uittrekken om bevers te spotten die in de riviertjes leven die in dit meer uitmonden. Als de avond valt kan je hier van een mooie zonsondergang genieten.

'548229' door Bartvialle '548229' door Bartvialle

Peru

Peru

Huacachina

Bartvialle

De zandduinen van Ica, ook wel bekend als huacachina. De zandduinen in dit gebied zijn honderden meters hoog. Een ideaal gebied om in een buggy door de duinen te crossen of om te sandboarden.

'548010' door Bartvialle '548010' door Bartvialle

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Colca canyon

Bartvialle

tijdens de colca canyon trekking vertrek je 's ochtends vroeg vanuit het dal en naarmate je hoger komt kun je de zonsopkomst over de andes zien.

'442487' door Bartvialle '442487' door Bartvialle

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Landschap

Bartvialle

Tijdens ons verblijf in Marokko hebben we een 2 daagse trekking door het atlas gebergte in de buurt van Imlil gemaakt. Wat ons vooral verbaasde waren de vele variaties in het landschap, op bovenstaande foto is hier een kleine impressie van te zien met op de voorgrond de ezel die onze bagage moest dragen.

'384446' door Bartvialle '384446' door Bartvialle

Costa Rica

Costa Rica

Doodshoofdaapje

Bartvialle

Deze foto is genomen in np corcovado.Een park dat bekend staat om zijn enorme biodiversiteit, Ik heb hier alle 4 de apensoorten van costa rica kunnen spotten evenals krokodillen,kaaimannen, rode ara's, meerdere tapirs,miereneters, slangen, en stierhaaien. Tevens is dit park een van de laatste bolwerken van de jaguar in centraal amerika.

'383484' door Bartvialle '383484' door Bartvialle

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Hohenzollernbrücke

Bartvialle

De hohenzollernbrücke bestaat uit twee bruggen die in 1907 en 1911 zijn gebouwd. Deze brug ligt op slechts enkele minuten lopen van het centraal station en de kölner dom die ook zichtbaar is op de achtergrond van deze foto.

'383092' door Bartvialle '383092' door Bartvialle

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Ny subway

Bartvialle

de metro van new york is met een netlengte van 368 km een van de grootste metronetwerken ter wereld en bedient vier van de vijf boroughs van ny city: Manhattan,brooklyn,the bronx en queens. De foto is gemaakt op 110th street net achter central park.

'381489' door Bartvialle '381489' door Bartvialle

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Manhattan skyline

Bartvialle

op deze foto is een gedeelte van de new york skyline te zien vanaf de brug van de uss intrepid, een vliegdekschip dat in de buurt van hell's kitchen ligt. Het vliegdekschip zelf is niet zo heel bijzonder, lang niet alles is toegankelijk en het meeste is gericht op kinderen.

'379261' door Bartvialle '379261' door Bartvialle

Costa Rica

Costa Rica

Corcovado

Bartvialle

deze foto is 's morgens vroeg genomen nabij onze lodge aan de rand van nationaal park corcovado. Om bij deze lodge te komen moesten we ongeveer 2,5 uur door het regenwoud rijden om vervolgens bij het kleine dorpje carate onze bagage af te geven zodat dat met paard en kar naar onze lodge werd gebracht, Zelf moesten wij nog ongeveer 3 kwartier over dit verlaten strand lopen om bij onze lodge te geraken.

'376985' door Bartvialle '376985' door Bartvialle

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Bomkraters

Bartvialle

Op deze foto zijn de bominslagen en bomkraters te zien die zijn achtergebleven na de bestorming op de kust van normandie op 6 juni 1944. Doordat er dagelijks veel bezoekers komen zijn tussen alle bomkraters en brokstukken allerlei slingerpaadjes ontstaan. Op de achtergrond zie je een van de kliffen waarlangs de geallieerden omhoog zijn geklommen.

'376699' door Bartvialle '376699' door Bartvialle

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Zonsondergang

Bartvialle

toen ik laatst door de bossen bij venlo liep zag ik deze zonsondergang tussen de besneeuwde takken,helaas was ik net te laat voor een betere locatie.

'376385' door Bartvialle '376385' door Bartvialle

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Hongerige hagedis

Bartvialle

in de laaggelegen regenwouden van costa rica stikt het werkelijk van de hagedissen,je ziet ze overal wegschieten. Terwijl deze basiliskhagedis zijn prooi had gevangen en eens om zich heen keek heb ik hem maar vastgelegd.

'375993' door Bartvialle '375993' door Bartvialle

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Le mont saint michel

Bartvialle

Le mont saint michel is eigenlijk niks voor mij omdat het te gewoon te toeristisch is maar aangezien we toch in de buurt zaten zijn we er 's avonds (laat) heen gereden om dit toch indrukwekkende eilandje vast te leggen. Door alle hordes toeristen die het eilandje dagelijks lokt is het vrijwel onmogelijk om overdag vanuit dit standpunt een foto zonder mensen erop te maken.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik