Bart de Leeuw

'258654' door Bart de Leeuw '258654' door Bart de Leeuw

SurinameJungle

SurinameJungle

Kinderen voor hut in.

Bart de Leeuw

Normaal willen de marron bewoners liever niet op de foto, maar deze kinderen kwamen zelf vragen om gefotografeerd te worden. In de hut zie je een stapel pannen opgesteld staan. In Marron dorpen is het zo dat des te meer pannen je hebt, des te meer status je hebt.

'256434' door Bart de Leeuw '256434' door Bart de Leeuw

SurinameJungle

SurinameJungle

Spelende kinderen...L

Bart de Leeuw

Toen de bootsman van onze korjaal plotseling verdwenen was, om later dronken terug te komen, moesten we wachten langs de waterkant. Tijdens het wachten werden we vermaakt door deze spelende Saramacaanse kinderen. Eerst waren ze erg verlegen, maar na verloop van tijd werden ze steeds brutaler. Uiteindelijk wilde ze zelfs poseren voor de camera.

'256433' door Bart de Leeuw '256433' door Bart de Leeuw

SurinameJungle

SurinameJungle

Schildpad op de weg

Bart de Leeuw

Op weg naar Danta Bai aan de Boven Suriname rivier kwamen we deze schildpad tegen midden op de weg. Waarschijnlijk was er al iemand overeen gereden, want zijn schild was aan de bovenkant ingescheurd. Verder liep hij wel normaal rond.

'120452' door Bart de Leeuw '120452' door Bart de Leeuw

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Vlag op Ferry naar...

Bart de Leeuw

Vlag op de ferry naar Kangaroo Island. Met de kust van het vaste land van Australië op de achtergrond.

'103769' door Bart de Leeuw '103769' door Bart de Leeuw

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Pelikanen op Kangaroo

Bart de Leeuw

Perfecte chaos bij het voeren van wilde pelikanen 's avonds om 17u in Kingscote.

'20817' door Bart de Leeuw '20817' door Bart de Leeuw

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Skyline Manhattan

Bart de Leeuw

Misschien wel de bekendste skyline ter wereld. Gezien vanaf de Staten Island Ferry

'20815' door Bart de Leeuw '20815' door Bart de Leeuw

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Monument John Lennon.

Bart de Leeuw

Het mozaiek monument met de tekst "Imagine", geschonken door de stad Napels, is ondanks de groepen touristen die er omheen staan een bijzondere plek.

'20814' door Bart de Leeuw '20814' door Bart de Leeuw

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Vissers haven Beruwel

Bart de Leeuw

De boten in de vissershaven van Beruwela, op de achtergrond de Moskee van Beruwela.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik