Bart Nikkels

profiel Bart Nikkels

Naam

Bart Nikkels

Reviews

1

Foto's & tips

2

Blogs

0

Lid sinds

07 mei 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

China

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Ik ben Bart, 34 jaar en heb enorme passie voor reizen. Ik ben dol op onze planeet en wil er zoveel mogelijk van zien, proeven, voelen en deze belevingen met iedereen delen.

Mijn Motto

'"a Journey of a thousand miles begin with a single step"'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Alpha 7

Overige

Cullman travel tripod.

 

5 reactie(s) bij "Bart Nikkels"

 • profile image comment

  Welkom bij de Community Bart..

  Door akerkvliet • geplaatst op 2019-05-12 20:54:42
 • profile image comment

  Hoi Bart, welkom op de site!

  Door indi • geplaatst op 2019-05-12 09:52:50
 • profile image comment

  Proficiat met je titel Nieuwkomer vd week, veel plezier op de site!

  Door karinm • geplaatst op 2019-05-12 08:31:13
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je eretitel Bart!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-05-11 18:44:31
 • profile image comment

  Beste Bart, welkom op onze Community. De redactie heeft jou verkozen tot Nieuwkomer van de week. Gefeliciteerd! We zijn ontzettend benieuwd naar al jouw reisfoto's en -verhalen.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2019-05-10 18:13:21

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (2)

'1096394' door Bart Nikkels '1096394' door Bart Nikkels

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Bezoek aan PETRA...Jo

Bart Nikkels

Voor een bezoek aan PETRA raad ik aan minimaal 2 dagen in te plannen. Petra is een enorm groot wereld wonder waar zoveel te zien is dat het in 1 dag niet te doen is. Wanneer je aankomt bij het meest bekende en drukke bouwwerk "the treasury" zul je deze van bovenaf willen zien. Dit kan op 2 manieren, de korte weg, betaald en, de lange weg, gratis en veel mooier. Zorg er ook voor dat je de klim naar het grootste bouwwerk "the monastery" maakt. Het kost wat inspanning maar zeker de moeite waard. En vergeet niet een gesprek aan te gaan met de mensen bij de winkeltjes onder het genot van een lekker glaasje thee.

'1097926' door Bart Nikkels '1097926' door Bart Nikkels

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

Beklim een vulkaan

Bart Nikkels

Wanneer je in Guatemala bent zul je een aantal locaties niet overslaan. Een bezoek aan Antigua zal dan ook zeker op de planning staan. Wanneer je in deze koloniale en kleurrijke stad rondloopt zullen er diverse excursies worden aangeboden. Ook het beklimmen van de 'legendarische' vulkaan Acatenango. De top van deze vulkaan, welke vlak naast de beruchte en actieve Volcàn de Fuego ligt, bevind zich op zo'n 3800m hoogte. De klim naar de top wordt verdeeld over 2 dagen zodat je een overnachting hebt op de flank van deze zwarte reus. Vanaf de weg start de klim tussen de gewassen mais en bonen door. Elke stap omhoog zakt weer een halve terug is het losse vulkaan zand. Na een uur of 2 bereik je een compleet andere omgeving en zal de klim steiler worden. Je bevind je nu in een benauwd tropisch bos waar het pad je in haarspeldbochten omhoog brengt. Tegen de avond wordt de boomgrens bereikt en wordt het kamp opgeslagen op een vlak gedeelte tussen rotsen en wat laatste struiken. Hier wordt de nacht doorgebracht. Matrassen of luchtbedden zijn niet aanwezig. De slaapzak biedt, samen met het tentzeil, de enige bescherming tussen de scherpe keien en mijn rug. De volgende morgen kun je genieten van een opkomende zon boven het bergachtige gebied. Na een klein ontbijt gaat de klim verder richting de top. Al na 15 minuten is er geen boom of plant meer te zien en is de enige beschutting tegen de felle wind af en toe een grote rots waar je achter kunt duiken. Na een aantal uur door het zwarte vulkaan zand te ploegen wordt dan eindelijk de top bereikt. Hier, boven de wolken, is het alsof je op een andere planeet bent. Een enorme uitgebluste krater waar je omheen kunt lopen en aan alle kanten van het uitzicht kunt genieten. Ook kun je de nog altijd actieve Volcàn de Fuego zien roken en af en toe spuugt hij nog wat oranje spetter de lucht in. Hierna volgt de, minder intensieve, weg naar beneden. Deze wordt binnen 2uur afgelegd. Eenmaal beneden verlang je naar een zachte matras om de indrukken aan de binnenkant van je ogen te verwerken. De tocht was zwaar maar alle inspanning wordt ruimschoots beloond.