Bart Cox

profiel Bart Cox

Homepage

Naam

Bart Cox

Positie

575

Score

156

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

04 maart 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Naast mijn fulltime baan als sportdocent probeer ik iedere vakantie een nieuwe plek te ontdekken. Van surfen met een camper in Frankrijk, jagen in Schotland, snowboarden in de Dolomieten van Italie en Duiken in Egypte. Perfect om lekker weg te zijn in de 'kleine' vakanties. In de grote vakanties daarentegen zoek ik het avontuur wat verder weg. Ik heb immers 6 weken! Ik houd van actief zijn, de cultuur onderzoeken, een praatje maken met de locals, en vooral van dier en natuur. Als valkenier ben ik altijd op zoek naar vogels, maar ook andere dieren trekken mijn interesse.

Mijn Motto

'Happiness is only real when shared - Into the wild'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony a7

Overige

Zeiss 24-70mm lens Statief Polarisatiefilter

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'825611' door Bart Cox '825611' door Bart Cox

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Een edelhert in de...

Bart Cox

Een edelhert van zo dichtbij, wie had dat ooit gedacht! We reden met 4 valkeniers door de Schotse Highlands om te genieten van de rust en de prachtige natuur. Naast het indrukwekkende landschap is hier ook veel wildlife te vinden. Eerst zagen we de Famous Grouse en toen dit Edelhert. Hij stond tegen een heuvel op 200 meter afstand van de weg. Ontzettend graag wilde ik dit indrukwekkende dier fotograferen maar mijn vrienden gaven me weinig kans. Eigenwijs als ik ben ging ik het toch proberen. Tegen de wind in ben ik in tijgersluipgang omhoog gekropen. Ik had geluk dat de ogen van het edelhert tijdens het foerageren (eten) onder het maaiveld waren. Hierdoor kon ik hem sluipend benaderen. Met adrenaline in mijn lijf maakte ik bij iedere stap een foto. Toen ik op ongeveer 10 meter van het hert vandaan was heb ik mijn camera op een steen gelegd en maakte ik een burrelend geluid. Het hert reageerde daarop en keek vervolgens recht in de lens. Met de bovenstaande foto als eindresultaat.

'825606' door Bart Cox '825606' door Bart Cox

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Mount Rinjani trekkin

Bart Cox

Om 02:00 uur 's nachts worden we wakker gemaakt. Nog moe van de afgelopen dag, we hadden tot 2600 meter gewandeld. Nu begon de steile trekking naar de top van Mount Rinjani op 3726 meter echt! We kijk omhoog naar een overweldigende magische sterrenhemel. Wat zijn wij toch ontzettend klein op deze enorme aardbol. Andere wandelaars worden ook wakker, met de zaklamp aan in de tent kleden zijn zich geruisloos om. De tocht over bergkammen en losse gravel onder de sterrenhemel kan beginnen. Met zonsopgang zullen wij op de top zijn, wetende dat niet iedereen het doorzettingsvermogen heeft om de top zal halen. Wat een adrenaline stroomt er door ons lijf!

'825605' door Bart Cox '825605' door Bart Cox

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Beklim de Rinjani op.

Bart Cox

Ik sta op Krater Rim in Lombok op 2600 meter, en kijk met gemengde gevoelens naar de hoogste top van de Mount Rinjani. Wat een geweldig prachtig maar enorm zware tocht naar die top op 3726 meter. Ik ben moe, mijn kleding en gezicht zit vol stof en toch voel ik me energiek. Wat een adrenaline stroomde er door mijn lijf toen ik de top bereikt had. Met een voldaan gevoel bekijk ik op dit moment de top van de Rinjani van een andere kant. Met zicht op de 'rokende' vulkaan en het weerspiegelende vulkaanmeer.

Mijn fans (0)

Er zijn nog geen mensen fan van jou

Je bent nog geen fan van een reporter.

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Je hebt nog geen favoriete blogs