Bart Cox

profiel Bart Cox

Naam

Bart Cox

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

04 March 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Naast mijn fulltime baan als sportdocent probeer ik iedere vakantie een nieuwe plek te ontdekken. Van surfen met een camper in Frankrijk, jagen in Schotland, snowboarden in de Dolomieten van Italie en Duiken in Egypte. Perfect om lekker weg te zijn in de 'kleine' vakanties. In de grote vakanties daarentegen zoek ik het avontuur wat verder weg. Ik heb immers 6 weken! Ik houd van actief zijn, de cultuur onderzoeken, een praatje maken met de locals, en vooral van dier en natuur. Als valkenier ben ik altijd op zoek naar vogels, maar ook andere dieren trekken mijn interesse.

Mijn Motto

'Happiness is only real when shared - Into the wild'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony a7

Overige

Zeiss 24-70mm lens Statief Polarisatiefilter

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'825611' door Bart Cox '825611' door Bart Cox

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Een edelhert in de...

Bart Cox

Een edelhert van zo dichtbij, wie had dat ooit gedacht! We reden met 4 valkeniers door de Schotse Highlands om te genieten van de rust en de prachtige natuur. Naast het indrukwekkende landschap is hier ook veel wildlife te vinden. Eerst zagen we de Famous Grouse en toen dit Edelhert. Hij stond tegen een heuvel op 200 meter afstand van de weg. Ontzettend graag wilde ik dit indrukwekkende dier fotograferen maar mijn vrienden gaven me weinig kans. Eigenwijs als ik ben ging ik het toch proberen. Tegen de wind in ben ik in tijgersluipgang omhoog gekropen. Ik had geluk dat de ogen van het edelhert tijdens het foerageren (eten) onder het maaiveld waren. Hierdoor kon ik hem sluipend benaderen. Met adrenaline in mijn lijf maakte ik bij iedere stap een foto. Toen ik op ongeveer 10 meter van het hert vandaan was heb ik mijn camera op een steen gelegd en maakte ik een burrelend geluid. Het hert reageerde daarop en keek vervolgens recht in de lens. Met de bovenstaande foto als eindresultaat.

'825606' door Bart Cox '825606' door Bart Cox

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Mount Rinjani trekkin

Bart Cox

Om 02:00 uur 's nachts worden we wakker gemaakt. Nog moe van de afgelopen dag, we hadden tot 2600 meter gewandeld. Nu begon de steile trekking naar de top van Mount Rinjani op 3726 meter echt! We kijk omhoog naar een overweldigende magische sterrenhemel. Wat zijn wij toch ontzettend klein op deze enorme aardbol. Andere wandelaars worden ook wakker, met de zaklamp aan in de tent kleden zijn zich geruisloos om. De tocht over bergkammen en losse gravel onder de sterrenhemel kan beginnen. Met zonsopgang zullen wij op de top zijn, wetende dat niet iedereen het doorzettingsvermogen heeft om de top zal halen. Wat een adrenaline stroomt er door ons lijf!

'825605' door Bart Cox '825605' door Bart Cox

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Beklim de Rinjani op.

Bart Cox

Ik sta op Krater Rim in Lombok op 2600 meter, en kijk met gemengde gevoelens naar de hoogste top van de Mount Rinjani. Wat een geweldig prachtig maar enorm zware tocht naar die top op 3726 meter. Ik ben moe, mijn kleding en gezicht zit vol stof en toch voel ik me energiek. Wat een adrenaline stroomde er door mijn lijf toen ik de top bereikt had. Met een voldaan gevoel bekijk ik op dit moment de top van de Rinjani van een andere kant. Met zicht op de 'rokende' vulkaan en het weerspiegelende vulkaanmeer.

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik