Bart Brouwer

10
Vanuatu
Bart Brouwer was hier 31 Jul 2014
Vanuatu, een land van actieve vulkanen, tropische stranden, dichte regenwouden, een rijke cultuur en ’s werelds gelukkigste mensen. Het is een land waar maar weinigen van gehoord hebben, waarschijnlijk door de afgelegen ligging in de South Pacific. De archipel bestaat uit 82 eilanden, waarvan de meeste niet veel meer zijn dan onbewoonde rotspartijen. Het is een zeer veelzijdige bestemming: Beklim Mount Yasur – een van 's werelds meest actieve vulkanen – op Tanna, duik naar het scheepswrak van de SS President Coolidge voor de kust van Espiritu Santo of relax op het paradijselijke Champagne Beach, dans met de Small en Big Nambas op Malekula, drink kava in een van de vele kava bars in de kleine hoofdstad Port Vila op Efate of bezoek de 'mama's markets' waar vrouwen vanuit de dorpen op het platteland naar de stad komen om groente, fruit en andere producten te verkopen.
Land
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Veelzijdig
  • Ongerepte natuur
  • Beklim een actieve vulkaan!
  • Weinig toerisme
  • Niet goedkoop
  • Afgelegen ligging
Review geplaatst op 2016-11-04 Door Bart Brouwer

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik