Barga

8
Namibië Twyfelfontein
Barga was hier 29 Aug 2019
Rotstekeningen, organ pipes en woestijnolifanten Twyfelfontein is een aanrader. Vanuit Swakopmund rijdt je over slechte dirt roads door een prachtig gebied met bergpassen en gekleurde bergen naar het noorden. Twyfelfontein staat bekend om de pre-historische rotstekeningen die je o.l.v. een gids (100 N$ is ongeveer €5 p.p) kunt bekijken tijdens een 45 minuten durende wandeling/ klim over de rotsen. De bosjesmannen hebben met de tekeningen een mooi inkijkje in hun leven achtergelaten. Je ziet goed bewaard gebleven afbeeldingen van giraffen, een leeuw, krokodillen etc. Een paar km verder liggen de organ pipes: zuilvormige basalt in prachtige kleuren, gevormd door erosie. Hier komen weinig bezoekers. Je betaalt een kleine vergoeding bij het hokje aan de overkant van de weg. Verder is ook Desert Elephant tour een absolute aanrader (vaak te boeken bij je accommodaties). Wij sliepen in de Twyfelfontein Country lodge , fantastisch gelegen met geweldige huisjes, maar matige service en eten. De trip was echter geweldig. Na 1,5 uur rijden door ruig terrein, waarbij tracks en uitwerpselen van de desert olifanten werden gevolgd, zagen we een grote groep desert olifanten incl. buffel en kleintjes in de buurt van de droge rivierbedding. Dit type olifant heeft zich volledig aangepast aan het leven in de woestijn en komt alleen nog maar hier in Damaraland en in Mali voor. Geweldige en spannende ontmoeting waarbij de olifanten soms rakelings langs onze jeep liepen.
Highlight
  • Desert Elephant Tour
  • Organ pipes bijzonder fraai en kleurrijk
  • San Rotstekeningen goed bewaard gebleven
  • fraai landschap
  • Wereld erfgoed
  • unieke ervaring
  • afgelegen
  • slechte wegen vanuit Swakopmund
Review geplaatst op 2020-09-17
8
Spanje
Barga was hier 01 Apr 2018
In Murcia wordt het begin van de lente gevierd met Banda de la Huerta (jaarlijks op de dinsdag na Pasen en aansluitend aan Semana Santa). De avond ervoor brengen Murcianen in klederdracht een bloemenoffer bij de prachtige kathedraal. Op dinsdagochtend is er een openluchtmis. De hele stad is in de ban van het feest en overal zijn extra terrassen en stalletjes. Studenten zien er fantastisch uit in hun klederdracht (jongens in witte broekrokken met gekleurde gillets, meisjes bloemrijke rokken en sjaals. Zij vieren hun eigen feestje op het universiteitsterrein en het is een bezoekje zeker waard. Het echte feest is echter in de oude binnenstad van Murcia. Rond de middag is er een prachtige processie. Deelnemers dragen folklore kleding (publiek ook vaak). Na de processie is het tijd voor de lunch. Overal in de stad zijn zgn. peña's (pop-up restaurants) van riet, waar je voor enkele Euro’s kunt eten (beperkte menukeuze). Het eten is door de buurtbewoners bereid en smaakt voortreffelijk. Wij werden bij Peña el Zarangollo warm onthaald en zaten als enige 2 toeristen aan lange stamtafels met de locals, terwijl de paella en pullen bier op tafel kwamen. Eind van de dag is de grande parade met als thema regionale producten. Het publiek zit massaal langs de weg en in het park (waar volop gepicknickt wordt). De sfeer is geweldig. Als afsluiting bezoek je dan nog een tapasbarretje en dan keert iedereen huiswaarts. Het is een zeer lokale happening zonder toeristen met veel couleur locale.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • groot volksfeest
  • niet bekend bij de massa
  • extreem druk
Review geplaatst op 2020-09-08
8
Italië Campania
Barga was hier 01 Apr 2017
Bijzondere begraafplaats in Napels Cimitero Delle Fontanelle is een bijzondere begraafplaats in een natuurlijke grot in de wijk Mater Dei in het noorden van Napels. De grot is onderdeel van een groot gangenstelsel uit de tijd van de Grieken en de Romeinen. Bij de pestepidemie van 1656 in Italië vielen er alleen al in Napels naar schatting 300.000 slachtoffers. Het waren vooral de armen die hier anoniem werden begraven, nadat hun lichamen werden achtergelaten op de plek waar ze overleden waren. In de 19e eeuw bestond het idee, dat hun zielen rond dwaalden, doordat ze niet eervol waren begraven. Een priester uit Napels vond samen met een aantal vrouwen, dat ook deze overledenen recht hadden op een eervolle laatste rustplaats. De vrouwen maakten duizenden schedels schoon en adopteerden ze als lid van de familie. Ze werden soms versierd en van namen of altaartjes voorzien. De katholieke kerk sloot de grot in 1969 om een einde te maken aan de heidense rituelen. Pas in 2010 zijn de grotten opengesteld voor publiek . Er liggen nu zo’n 40.000 schedels. Het geeft een dubbel gevoel: luguber, maar tegelijkertijd ook respectvol door de intentie. De sfeer is sereen, het is mooi verlicht en je loopt er vrijwel alleen. Toeristen komen hier nauwelijks. De toegang is gratis (begeleide rondleidingen tegen betaling). Het is zeer de moeite waard om dit onbekende stukje Napels te bezoeken. Wij waren hier in april 2017 en verbleven ook in deze authentieke wijk, die nog veel meer te bieden heeft.
Regio
  • respectvol
  • sfeervol verlicht
  • bijzonder
  • weg van de massa
  • niet centraal
Review geplaatst op 2020-08-30
8
Luxemburg Clervaux
Barga was hier 01 Jul 2020
Foto-tentoonstelling Family of man Vorig week hebben wij tijdens een korte trip naar Luxemburg “Family of Man” in Clervaux bezocht, een spraakmakende tentoonstelling. Edward Steichen was een Amerikaans fotograaf met Luxemburgse roots. Hij was curator fotografie van het beroemde Museum of Modern Art in New York. In 1955 heeft hij een fantastische verzameling foto’s van 273 fotografen uit 68 landen samengebracht. De tentoonstelling trok in de jaren ’50 en ’60 zo’n 9 miljoen bezoekers. In 1964 eindigde de rondreis van 10 jaar over de wereld en werd de tentoonstelling door de Amerikaanse regering aan Luxemburg geschonken. Op verzoek van Steichen heeft deze in het Chateau van Clervaux haar definitieve plek gekregen. De tentoonstelling bestaat uit ruim 500 zw-w foto’s met allerlei thema’s uit het leven, van geboorte tot aan de dood, zoals liefde, verdriet, gezinsleven, oorlog en vrede, moeder en kind, relaties, vriendschap en school. Bijzonder is, dat de foto's niet op land of fotograaf gerubriceerd zijn, maar op thema, waardoor je een originele opstelling krijgt van 1 onderwerp met beelden uit de hele wereld. Het is een zeer indrukwekkende tentoonstelling en een must-see voor fotografie liefhebbers van de Columbus community. Openingstijden: van 1 maart tot 1 januari te bezoeken en van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 18.00 uur Toegangsprijs: € 6 / gereduceerd tarief: € 4 / kinderen en jongeren t/m 21 jaar gratis www.visit-clervaux.lu/nl/clervaux/family-of-man
Stad
  • Rustige sfeer
  • Prachtige locatie
  • indrukwekkende foto-tentoonstelling
  • Verlichting ruimte niet overal optimaal
  • relatief weinig begeleidende teksten bij de foto's
Review geplaatst op 2020-07-28
8
Thailand Noordoost Thailand
Barga was hier 01 Dec 2019
In dec. 2019 maakten we als onderdeel van onze 5- weekse reis door Singapore/ Thailand een rondreis met huurauto door het Noord-oosten van Thailand. We zijn van Chiang Mai naar Bangkok gereden en hebben onderweg een aantal pareltjes bezocht die nog vrijwel niet door toeristen worden bezocht. Zelfs in het toeristische Thailand zijn er nog genoeg plekken waar je als toerist nog een uitzondering bent. Op de route van Sukhotai naar Dan Sai deden we Wat Pha Sorn Kaew aan, een onder de Thai zeer populair Boeddha complex op een rots. Eyecatcher zijn de 5 witte Boeddhabeelden die achter elkaar en op verschillende hoogtes zijn opgesteld. Het is bijzonder imposant om te zien. Onderdeel van hetzelfde complex is een grote pagoda, die versierd is met een kleurrijk mosaic van maar liest 5 miljoen stukjes glas en aardewerk. Het kleurenpalet is bijzonder fraai, zeker als de zon erop schijnt. Trappen, pilaren, muren en plafonds zijn bewerkt en je kijkt er je ogen uit. Zeker in het weekend (wij waren er op zondag) is het overlopen door Thai en zijn er verkeersregelaars om de drukte op de berg enigszins te regelen. Toeristen hebben wij niet gezien. dat deze streek (Isaan) zo bijzonder.
Regio
  • imposante combinatie van 5 Boeddha's
  • niet toeristisch
  • prachtige kleuren
  • uniek bouwwerk
  • kan extreem druk op de smalle weg de berg op
Review geplaatst op 2020-03-29
8
Laos Luang Prabang
Barga was hier 31 Oct 2007
Luang Prabang is een serene plaats, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco stata. De religieuze sfeer is alom aanwezig. Overal zijn tempels en monniken. Ondanks het feit, dat er aardig wat toeristen komen heeft de stad zijn unieke karakter weten te behouden.
Stad
  • Wereld erfgoed
  • Meer toerisme dan elders in Laos
Review geplaatst op 2017-09-30
8
India Karnataka
Barga was hier 31 Oct 2008
Badami is een must als je in Karnataka bent. Het is een authentiek stadje in een gebied vol cultuur en historie. De cave temples van de stad zijn zeer de moeite waard, maar ook een trip naar de sights in de omgeving is een must (o.a. tempelstad Pattadakal(Unesco). Badami zelf is niet toeristisch. Toen wij er waren was er nauwelijks acomodatie. het is een echt inlijkje in het dagelijkse leven van de Indiers buiten de grote steden
Regio
  • Authentiek
  • Culturele rijkdom
  • Primitief, maar daardoor juist bijzonder
Review geplaatst op 2017-09-30
8
India Goa
Barga was hier 31 Oct 2008
Voorafgaand aan het jaarlijkse Feast of St. Francis Xavier in old Goa verzamelen de locals zich in en rond de kerk. Er wordt eten en drinken meegenomen en iedereen gaat gezellig bij elkaar zitten. Normaal is Old Goa een spookstad zonder bewoners met lege kerken, maar ten tijde van dit festival komen er duizenden Indiërs naar deze plek om samen in de Basilica de bom Jesus de overblijfselen van St. Francis Xavier te gedenken op zijn sterfdag. Uren staan ze in de rij om de basiliek in te mogen. Na de plechtigheden in de Basiliek en in de open lucht wordt er uitgebreid gepicknickt, waarna iedereen richting kermis gaat. Het is absoluut een belevenis om hier naar toe te gaan; er zijn weinig toeristen en het geduld en de devotie van de Indiërs is indrukwekkend. Je wordt als buitenlander overigens hartelijk begroet en bent meer dan welkom.Wij waren er enkele dagen na de aanslagen in India in 2008 en hierdoor waren de veiligheidscontroles extreem aanwezig met overal lange rijen als gevolg.
Regio
  • Uniek religieuze happening
  • India in volle glorie
  • Extreem druk
Review geplaatst op 2017-09-30
8
India Karnataka
Barga was hier 31 Oct 2008
Badami is een must als je in Karnataka bent. het is een authentiek stadje in ene gebied vol cultuur en historie. De cave temples van de stad zijn zeer de moeite waard, maar ook een trip naar de sight in de omgeving is een must (o.a. tempelstad Pattadakal(Unesco).
Regio
  • Authentiek
  • Culturele rijkdom
  • Slecht eenvoudige accomodatie beschikbaar
Review geplaatst op 2017-09-30
8
Laos
Barga was hier 31 Oct 2007
Luang Prabang is een serene plaats, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco stata. De religieuze sfeer is alom aanwezig. Overal zijn tempels en monniken. Ondanks het feit, dat er aardig wat toeristen komen heeft de stad zijn unieke karakter weten te behouden.
Land
  • Wereld erfgoed
  • Meer toerisme dan elders in Laos
Review geplaatst op 2017-09-30
8
Laos Noord Laos
Barga was hier 31 Oct 2007
In Laos kom je op elke lokale markt wel een bijzonder uitgedoste dorpeling tegen. dat is één van de vele mooie en bijzonder kanten van dit prachtige en vriendelijke land
Regio
  • Wereld erfgoed Luang Prabang
  • Landelijke omgeving
  • Toeristischer dan rest van Laos
Review geplaatst op 2017-09-30
9
Laos Noord Laos
Barga was hier 31 Oct 2007
De bergdorpjes in het Noorden van Laos zijn zeer de moeite waard. Het grootste gedeelte van de vele stammen van laos, woont in het noorden. Maak hier een trekking en wandel van dorp naar dorp of ga via de namtha river per boot het gebied in. Luang Namtha is een uitstekende uitvalsbasis
Regio
  • Het echte laos
  • Authentiek dorpsleven
  • primitieve omstandigheden
Review geplaatst op 2017-09-30
9
Laos Noord Laos
Barga was hier 31 Oct 2007
Een trekking langs de bergstammen van Noord-Laos is een bijzondere ervaring in een ongerept gebied. De bevolking is puur en zeer toegankelijk. Het bergachtige gebied is prachtig en gevarieerd. Uit het niets duiken de dorpjes van de diverse stammen op. In enkele dagen hebben we wandelend en per boot diverse stammen bezocht, sommigen in traditionele kledij, anderen in hun dagelijkse kloffie, zoals de oma op de foto. Toerisme stond destijds nog in de kinderschoenen, wegen waren slecht en onverhard, de ervaring daardoor des te puurder. Dit jaar gaan we terug naar Laos. We zijn benieuwd of de cultuur bewaard is gebleven.
Regio
  • Traditionele bergstammen
  • Prachtige landschappen
  • Bergachtig terrein met steile delen
Review geplaatst op 2017-09-30

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik