Babette Rens

'297221' door Babette Rens '297221' door Babette Rens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Uitzicht boven de mis

Babette Rens

Deze foto is gemaakt tijdens een mooie wandeltocht (die je goed alleen kunt maken). Ik heb diverse watervallen onderweg aangedaan. Deze foto is gemaakt onderweg naar Wing Hin waterval. Het betreft een uitzicht boven de mist in Khao Sok National Park.

'297219' door Babette Rens '297219' door Babette Rens

Thailand

Thailand

'Zwerf'-kind op de...

Babette Rens

Op de grensovergang tussen Cambodja en Thailand trof ik verschillende kinderen aan die er niet heel verzorgd uit zagen. Ze waren vies, hadden snotterbellen en waren erg gefocusd op rangorde. Ze vermaakten zich prima. Ze waren niet vervelend, maar probeerden natuurlijk wel wat geld los te peuteren. Ik heb met ze touwtje gesprongen en dat vonden ze erg leuk.

'200281' door Babette Rens '200281' door Babette Rens

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Zeeschildpadden bij..

Babette Rens

Zeeschildpadden bij Nha Trang. Nha Trang is een stad in Vietnam en is de hoofdplaats van de provincie Khánh Hòa. Nha Trang telt ongeveer 520.000 inwoners.De belangrijkste bronnen van bestaan zijn de visserij en het toerisme. Het ligt op 8 uur rijden van Ho Chi Minh City. Nha Trang en is ook bekend als een van de beste plaatsen in Vietnam voor snorkelen en duiken. Het is de meest mondaine kustplaats van Vietnam, met een keur aan restaurants, bars en discotheken. Goudgele stranden en de kraakheldere Zuid-Chinese zee sieren samen met de tientallen tropische eilandjes de kustlijn.

'200279' door Babette Rens '200279' door Babette Rens

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Een wild 'zebra-paard

Babette Rens

Zomaar uit het niets kwam ik een en wild 'zebra-paard' tegen op de openbare weg in de omgeving van Dalat. Bijzondere combinatie van een paard met zebra-strepen. Dalat is de hoofdstad van de provincie Lâm ??ng in de hooglanden van Vietnam. De stad bevindt zich op 1500 meter boven zeeniveau.Dalat is een toeristische trekpleister vooral vanwege haar gematigde klimaat en de omgeving.Dalat staat bekend om haar wijn, bloemen en groenten.

'200275' door Babette Rens '200275' door Babette Rens

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

'Wilde' buffels in de

Babette Rens

'Wilde' buffels in de buurt van Dalat. Tijdens een ritje met een brommertje in de mooie natuur rondom Dalat kwam ik een groep buffels tegen. Ze liepen/zwommen lekker in het wild rond. Nergens een afrastering en geen enkele buffel met een bel aan z'n nek. Heel mooi om te zien. Dalat is de hoofdstad van de provincie Lâm ??ng in de hooglanden van Vietnam. De stad bevindt zich op 1500 meter boven zeeniveau. Dalat is een toeristische trekpleister vooral vanwege haar gematigde klimaat en de omgeving. Dalat staat bekend om haar wijn, bloemen en groenten.

'200272' door Babette Rens '200272' door Babette Rens

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Roofvogel in Ream...N

Babette Rens

Een van de vele roofvogels in Ream National Park: Het Ream National Park is zonder meer een bezoek waard. Dit 21.000 hectare grote natuurpark ligt op 18 km afstand van de Sihanoukville, aan de prachtige kust.Ook de twee eilanden die voor de kust liggen behoren tot het natuurpark. Er is een groot bos, en tropische jungle. Er zitten zelfs dolfijnen in dit waterrijke gebied! Er worden diverse boottochten georganiseerd die u rondleiden door deze prachtige omgeving. U bezoekt dan ook het Thmor Tom vissersdorpje dat in dit natuurpark is gelegen.

'198857' door Babette Rens '198857' door Babette Rens

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Zeeschildpadden en...

Babette Rens

Zeeschildpadden en vissen bij Nha Trang. Nha Trang is een stad in Vietnam en is de hoofdplaats van de provincie Khánh Hòa. Nha Trang telt ongeveer 520.000 inwoners.De belangrijkste bronnen van bestaan zijn de visserij en het toerisme. Het ligt op 8 uur rijden van Ho Chi Minh City. Nha Trang en is ook bekend als een van de beste plaatsen in Vietnam voor snorkelen en duiken. Het is de meest mondaine kustplaats van Vietnam, met een keur aan restaurants, bars en discotheken. Goudgele stranden en de kraakheldere Zuid-Chinese zee sieren samen met de tientallen tropische eilandjes de kustlijn.

'198854' door Babette Rens '198854' door Babette Rens

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Vlinder bij...tempelc

Babette Rens

Vlinder bij tempelcomplex My Son. M? S?n is een tempelcomplex in de provincie Quang Nam in Vietnam, 69 kilometer ten zuidwesten van de stad Da Nang. Tijdens de dynastie van de Champa was het een keizerlijke stad. My Son is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw. Het hindoestaanse heiligdom is een groot complex, bestaande uit meer dan 79 religieuze gebouwen, onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd is als woonplaats voor de goden, met name Shiva.

'198851' door Babette Rens '198851' door Babette Rens

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Eendjes in de...rijst

Babette Rens

Eendjes in de rijstvelden. Tijdens een fietstocht door de omgeving van Hoi An kwam ik deze leuke eendjes tegen. Ze hadden de pas er goed in ! H?i An is een kuststad in centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. De stad ligt in de provincie Quang Nam en heeft zo'n 25.000 inwoners. Deze voormalige havenstad van het koninkrijk Champa ligt aan het estuarium van de Thu Bon rivier en was een belangrijk handelscentrum in de 16e en 17e eeuw. Toen kwamen er handelaren uit China, Japan, Nederland en India. In 1999 is de oude stad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden vertonen. Een voorbeeld daarvan is de 'Japanse brug' (Chùa C?u).

'198849' door Babette Rens '198849' door Babette Rens

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Rups in Sapa

Babette Rens

Rups in Sapa. Het is moeilijk te zien, maar het is toch echt een rups. Deze rups kwam ik tegen in Sapa. Sapa is een gebied in de bergen van de Noord-Vietnamese provincie Lào Cai. De stad is populair bij toeristen vanwege het Black-Hmong volk dat er leeft. Daarnaast staat de stad in de wijde omgeving bekend vanwege de grote markt die er wekelijks wordt georganiseerd.

'197118' door Babette Rens '197118' door Babette Rens

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Spin in Tuol Sleng...

Babette Rens

Spin (met enge stekels op z'n poten) in Tuol Sleng: Tuol Sleng is de oude Tuol Svay Prey hogeschool die in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd door deze dienst gebruikt als gevangenis (S-21) en martelkamer. Het precieze aantal gevangen is onbekend, maar schattingen lopen uiteen van 14.000 tot 20.000 mensen. De gevangenen zijn later in het uitroeiingskamp Choeung Ek omgebracht. Net als in de concentratiekampen van de Nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog legde de Rode Khmer alle gegevens vast in een administratie en werden er ook foto's gemaakt van de gevangen, soms zelfs 1 foto voor en 1 na marteling. Er hebben hier ook westerlingen uit Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten vastgezeten. Bij de bevrijding van Phnom Penh in 1979 vonden de Vietnamezen hier slechts zeven overlevenden. Eén van deze zeven heeft voor lange tijd naast het museum gewoond en dit beheerd. Nadat de Rode Khmer verjaagd was is hier het Tuol Sleng Museum gevestigd.

'197117' door Babette Rens '197117' door Babette Rens

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Hagedis bij de tempel

Babette Rens

Hagedis bij de tempels van Angkor. Angkor Wat is één van de oude hoofdsteden van het Khmer-rijk. Het woord Angkor betekent heilige stad en het woord Wat betekent tempel, wat de Nederlandse betekenis dus Heilige tempelstad maakt. De stad werd zo genoemd vanwege de voornaamste tempel die ook Angkor Wat heet. De eerste stad in het gebied werd gesticht in 889 onder de naam Yashodapura door koning Jayavarman III en wordt gezien als de overgang van Chenla met als hoofdstad Isanapura naar het Khmer-rijk. Het gebied was meer dan 500 jaar hoofdstad van het Khmer-rijk, dat Cambodja, delen van Vietnam, Laos en Thailand omvatte. De stad ligt in de hedendaagse Cambodjaanse provincie Siem Reap. Tijdens mijn tweedaagse bezoek aan de tempels van Angkor zag ik deze hagedis 'stiekem' tussen de tempels scharrelen. Het diertje heeft goede camouflagekleuren, waardoor het lastig te zien was.

'194885' door Babette Rens '194885' door Babette Rens

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

'Duizend'-poot bij de

Babette Rens

'Duizend'-poot bij de Cu Chi-tunnels: Op ongeveer 45 kilometer ten noordwesten van Ho Tsji Minh City (Saigon), in Cu Chi, tussen de Saigon- en de Van-rivier, werd in de Eerste Indochinese (Laos, Cambodja en Vietnam) Oorlog een 48 meter lange tunnel aangeleg, welke door de guerrilastrijders werd gebruikt bij hun verzet tegen de Fransen. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze tunnel met zeer eenvoudig gereedschap uitgebreid tot een 200 kilometer lang tunnelstelsel, dat tot 10 meter onder de grond lag. De gangen, 80 – 120 centimeter hoog en 60 centimeter breed, waren in een complex stelsel van 3 ot 4 verdiepingen met elkaar verbonden. Er was een wapenkamer, veldhospitalen, werk- en receatieuimtes, keukens en bronnen voor drinkwater onder de grond. Bovengronds was het terrein beplant en beveiligd met bamboepunten. In 1966 ontdekten de Amerikanen de verzetbasis en bombardeerden het hele gebied met ongeveer 500.000 bommen. Ook strooiden vliegtuigen zaad uit voor snel groeiend gras dat vervolgens aangestoken werd. Ze gebruikten tevens chemische middels als Agent Orange.

'194883' door Babette Rens '194883' door Babette Rens

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Roofvogel in Ream...N

Babette Rens

Roofvogel in Ream National Park: Het Ream National Park is zonder meer een bezoek waard. Dit 21.000 hectare grote natuurpark ligt op 18 km afstand van de Sihanoukville, aan de prachtige kust.Ook de twee eilanden die voor de kust liggen behoren tot het natuurpark. Er is een groot bos, en tropische jungle. Er zitten zelfs dolfijnen in dit waterrijke gebied! Er worden diverse boottochten georganiseerd die u rondleiden door deze prachtige omgeving. U bezoekt dan ook het Thmor Tom vissersdorpje dat in dit natuurpark is gelegen.

'194882' door Babette Rens '194882' door Babette Rens

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Schelpdier in Ream...

Babette Rens

Schelpdier in Ream National Park: Het Ream National Park is zonder meer een bezoek waard. Dit 21.000 hectare grote natuurpark ligt op 18 km afstand van de Sihanoukville, aan de prachtige kust.Ook de twee eilanden die voor de kust liggen behoren tot het natuurpark. Er is een groot bos, en tropische jungle. Er zitten zelfs dolfijnen in dit waterrijke gebied! Er worden diverse boottochten georganiseerd die u rondleiden door deze prachtige omgeving. U bezoekt dan ook het Thmor Tom vissersdorpje dat in dit natuurpark is gelegen.

'194845' door Babette Rens '194845' door Babette Rens

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Hagedis op Choeung Ek

Babette Rens

Hagedis op Choeung Ek: Choeung Ek, ook wel de killing fields geheten, is een agrarisch gebied een paar kilometer buiten Phnom-Penh in een boomgaard. Gevangenen van Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en omgebracht. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren in te slaan. Ook doodbloeden werd veel toegepast. Minimaal 17.000 mensen zijn hier omgebracht. Choeung Ek was slechts één van de vele killing fields (moordvelden) in Cambodja. Tijdens mijn bezoek aan deze indrukwekkende plek liep ik gedachten verzonken, toen ik in in eens geritsel naast me hoorde. Ik zag deze hagedis lekker scharrelen op een boomstronk vlak naast me. Gezellig !

'194842' door Babette Rens '194842' door Babette Rens

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Kikker bij de wc...Ch

Babette Rens

Kikker bij de wc Choeung Ek: Choeung Ek, ook wel de killing fields geheten, is een agrarisch gebied een paar kilometer buiten Phnom-Penh in een boomgaard. Gevangenen van Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en omgebracht. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren in te slaan. Ook doodbloeden werd veel toegepast. Minimaal 17.000 mensen zijn hier omgebracht. Choeung Ek was slechts één van de vele killing fields (moordvelden) in Cambodja. Tijdens mijn bezoek aan deze indrukwekkende plek moest ik naar de wc. Terwijl ik rustig ging hangen (want tja de wc zijn niet heel schoon), zag ik recht voor me deze kikker in een hoekje hangen/zitten. Mooi gezicht hoe zo'n leuk beestje daar met zijn zuignapjes blijft plakken.

'194840' door Babette Rens '194840' door Babette Rens

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Vlinder bij de tempel

Babette Rens

Vlinder bij de tempels van Angkor: Angkor Wat is één van de oude hoofdsteden (vanaf 889) van het Khmer-rijk. Het woord Angkor betekent heilige stad en het woord Wat betekent tempel, wat de Nederlandse betekenis dus Heilige tempelstad maakt. De stad werd zo genoemd vanwege de voornaamste tempel die ook Angkor Wat heet. Het gebied was meer dan 500 jaar hoofdstad van het Khmer-rijk, dat Cambodja, delen van Vietnam, Laos en Thailand omvatte. De stad ligt in de hedendaagse Cambodjaanse provincie Siem Reap.

'98433' door Babette Rens '98433' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland: kerk

Babette Rens

Heeg (Fries: Heech) is een dorp in de gemeente Wymbritseradeel, provincie Friesland (Nederland). Het inwonertal bedraagt ongeveer 2250 (2007). Heeg ligt een kleine tien kilometer ten zuiden van Sneek aan de noordelijke oever van het Heegermeer. Vanuit Heeg is het IJsselmeer eenvoudig te bereiken via het Johan Frisokanaal, de Fluessen en de Morra, en daarna de stad Stavoren. De palingvisserij was lange tijd een belangrijk middel van bestaan. Tot 1914 werd vanuit Heeg paling naar Londen geëxporteerd; de Heeger palingvissers hadden tot 1938 hun eigen ligplaats op de Theems bij de Tower Bridge. In het wapen van Heeg is een paling afgebeeld. Tegenwoordig is Heeg een bekend watersportcentrum met enkele zeilscholen, jachthavens en scheepswerven. Mede door de watersport heeft Heeg een aardig uitgaansleven en heeft ook de middenstand een behoorlijk niveau. In het centrum van het dorp bevinden zich nog enkele 18e eeuwse gebouwen.

'98423' door Babette Rens '98423' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland:...Wo

Babette Rens

Woudsend (Fries: Wâldsein) is een dorp dat met de buurtschappen Indijk, Koufurderrige, Smallebrugge en Ypecolsga het zuidelijkst in de gemeente Wymbritseradeel ligt, in de Nederlandse provincie Friesland.

'98417' door Babette Rens '98417' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland:...Wo

Babette Rens

Woudsend (Fries: Wâldsein) is een dorp dat met de buurtschappen Indijk, Koufurderrige, Smallebrugge en Ypecolsga het zuidelijkst in de gemeente Wymbritseradeel ligt, in de Nederlandse provincie Friesland.

'98413' door Babette Rens '98413' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland:...Wo

Babette Rens

Woudsend (Fries: Wâldsein) is een dorp dat met de buurtschappen Indijk, Koufurderrige, Smallebrugge en Ypecolsga het zuidelijkst in de gemeente Wymbritseradeel ligt, in de Nederlandse provincie Friesland. De Jager is een stellingmolen in Woudsend en werd vermoedelijk gebouwd in 1719. De achtkante bovenkruier werd in 1976 en in 1994 gerestaueerd en is bedrijfsvaardig. De Jager is één van de drie houtzaagmolens in Friesland.

'98407' door Babette Rens '98407' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland: een.

Babette Rens

Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoerden ze mest, terpaarde, aardappelen en andere bulkgoederen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje. De zeilschepen werden vanaf de 18e eeuw gebouwd tot circa 1930. De lengte bedraagt 12 tot 20 m. De breedte hangt samen met de afmetingen van bruggen en sluizen in het het vaargebied en is gemiddeld 3,5 m, maximaal een meter of vier. De boten zijn gebouwd om te zeilen en waren oorspronkelijk dan ook niet voorzien van een motor.

'98394' door Babette Rens '98394' door Babette Rens

NederlandFriesland

NederlandFriesland

2008: Friesland: op..

Babette Rens

Gaasterland (Fries: Gaasterlân) is een gebied binnen het gebied Zuidwesthoek in de provincie Friesland (Nederland). De streek is in contrast met het overwegend vlakke weilandenkarakter van Friesland juist glooiend en bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger gaasten. Het zijn in de Saalien-ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier en elders in Nederland heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 verder beplant met bos. De keileemruggen waren een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en zijn dat nu nog voor het IJsselmeer. Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoerden ze mest, terpaarde, aardappelen en andere bulkgoederen. De schipper en zijn gezin woonden aan boord van het skûtsje. De zeilschepen werden vanaf de 18e eeuw gebouwd tot circa 1930. De lengte bedraagt 12 tot 20 m. De breedte hangt samen met de afmetingen van bruggen en sluizen in het het vaargebied en is gemiddeld 3,5 m, maximaal een meter of vier. De boten zijn gebouwd om te zeilen en waren oorspronkelijk dan ook niet voorzien van een motor.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik