BKempers

'493412' door BKempers '493412' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Pas op voor mijn...st

BKempers

Bij de Uluwatu Tempel zie je veel apen! Hier een foto van een moeder aan samen met haar kind! Een mooie foto van twee geweldige dieren.

'493411' door BKempers '493411' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ceremonie bij de...Ul

BKempers

Deze foto is gemaakt bovenaan de Uluwatu Tempel in zuid Bali. Er vond hier een besloten ceremonie plaats. Ik raad aan om hier op het einde van de dag heen te gaan zodat je de meeste toeristen vermijd.

'493408' door BKempers '493408' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Uluwatu Tempel

BKempers

Helemaal in het uiterste zuiden van het eiland Bali vind je de Luhur Uluwatu tempel. De tempel is prachtig op een klif gebouwd en je kunt hier genieten van een spectaculaire zonsondergang. Houd wel rekening mee met de apen die hier rondlopen. Zorg dat je geen zonnebril op je hoofd hebt of oorbellen, kettingen of andere accessoires om hebt want dit zullen de apen van je stelen, ze zijn de toerisme bij de tempel gewend. Bij deze tempel draag je een sarong, die krijg je bij de ingang van de tempel.

'493402' door BKempers '493402' door BKempers

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Gili Air

BKempers

De Gili Air is een tropisch eiland te westen van Lombok. Het maakt deel uit van de Indonesische eilandgroep, de Gili-eilanden. Gili Air is het kleinste eiland van de Gili-eilanden en ligt het dichtste bij Lombok. De overige Gili-eilanden zijn Gili Meno en Gili Trawangan. Op Gili Air hebben we een overnachting geboekt! Het is zeker een aanrader. Het enigste vervoersmiddel op het eiland is een paard met wagen, daarmee word je naar de kleine hotels gebracht. Onderweg rijd je over smalle zandpaden en kom je een bijzonder landschap tegen. Je ziet kleine weilanden met palmbomen waar de koeien van de bevolking hun gras staan te eten. De bevolking op dit eiland wonen in kleine huisjes. Helaas hebben we 2 dagen bewolking gehad en zelfs een fikse onweersbui. Het snorkelen en duiken is hier geweldig. we zijn schildpadden en zeesterren tegen gekomen. Het koraal rondom het eiland is beschadigd en word sinds kort goed beschermd door de eilandbewoners tegen dynamiet vissen en tegen toeristen die vissen op schildpadden. Op deze ochtend stonden we, op aanraden van een vrouw wie we hebben ontmoet savonds aan de bar van het hotel, om half 6 op om de zonsopgang te zien, die prachtig moest opkomen achter de vulkaan. Helaas was het ook sochtends bewolkt en konden we de zon niet zien. Wat ook een aanrader is om een fiets te huren en rond te fietsen over het kleine eiland.

'493394' door BKempers '493394' door BKempers

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Windsurfen op de rode

BKempers

Deze foto van twee Egyptenaren die windsurfen over de rode zee met op de achtergrond een moskee is gemaakt in Hurghada, op de terugweg van een excursie.

'493388' door BKempers '493388' door BKempers

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Leguaan

BKempers

In december en januari zocht ik mijn vriend op tijdens zijn stage in Curaçao. Deze mooie leguaan zat op de rand van het zwembad! Op de Nederlandse Antillen zie je veel leguanen.

'493386' door BKempers '493386' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Het heilige water

BKempers

De Tirta Empul is een tempel gebouwd rond de geiser van Tampaksiring. Tirta Empul betekent Heilig Bronwater. De Tirta Empul Tempel is één van de zes heiligste tempels van Bali. De entree van het complex is een typisch Balinese gespleten poort. Nog steeds worden magische en helende krachten aan het water toegeschreven, dat verjonging en zelfs onsterfelijkheid zou brengen. Het wordt gezien als het meest heilige water van Bali. De Tirta Empul Tempel word voor veel ceremonies gebruikt, ook vinden hier zich de belangrijke reinigingsrituelen plaats. Vanuit het hele eiland komen ze hierheen om zich onder te dompelen in dit heilige water. De Tirta Empul is ondanks de vele toeristen zeker de moeite waard om te bekijken. De omgeving is prachtig net als de tempel. Met een beetje geluk vind zich tijdens uw bezoek een ceremonie plaats. Het enige nadeel is de vele toeristen die deze tempel bezoeken.

'493371' door BKempers '493371' door BKempers

IndonesiëDenpasar

IndonesiëDenpasar

Locals

BKempers

In Indonesië kregen we de kans om een kijkje te nemen bij het huis van een familie. Erg interessant, vooral om de verschillen te zien tussen daar en hier in Nederland.

'493328' door BKempers '493328' door BKempers

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Snorkelen met wilde..

BKempers

Deze foto is gemaakt op mijn vakantie in Egypte. Bij ons hotel in Egypte, El Gouna kregen we de vraag of we een excursie dolfijnen cruise wilde doen. Ik was niet erg enthousiast en wilde het in eerste instantie niet doen. Want er zijn zoveel mensen in verschillende landen die je beloven dolfijnen te zien tijdens zo’n excursie (zelfs in landen waar geen dolfijnen voorkomen). Maar de man bleef volhouden dat we dolfijnen te zien kregen, het kwam bijna niet voor dat ze de dolfijnen niet zagen. Hij gaf ons een Facebook adres van het bedrijf. Dolphin Dancers heet het. Ze plaatsen foto’s van snorkelende toeristen en van dolfijnen van elke dag. Uiteindelijk hebben we ingestemd, en ik ben er blij van! De boot vertrok om 7 uur sochtends vanuit Hurghada. We kregen ontbijt en lunch op de boot en gingen snorkelen op 3 verschillende locaties. We waren net een 45 minuten op zee of we zagen de eerste dolfijnen. De mensen mochten snorkels en vinnen bij de bemanning afhalen, maar gelukkig hadden mijn vriend en ik die van onszelf waardoor we meteen het water in konden springen! Het was een geweldige ervaring, een groep van 20 a 25 dolfijnen (waaronder een baby dolfijn) die wel een half uur rondjes om ons heen zwom. Ze zwommen laag over de bodem van de oceaan en kwamen regelmatig langzaam omhoog en als je snel zwom (wat erg zwaar was door de hoge golven) kon je ze bijna aanraken, zo dichtbij kwamen ze. Een geweldige ervaring en een aanrader voor iedereen die op vakantie gaat naar Egypte, je kunt de excursie boeken via je hotel! Dolphin Dancers (Ook op deze naam te vinden op Facebook) Hurghada

'493320' door BKempers '493320' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Rijstvelden

BKempers

In dezelfde straat als de ingang van de tempel de Tanah Lot vind je prachtige rijstvelden. Daarom raad ik het aan om het laatste stukje naar de Tanah Lot lopend te doen

'493318' door BKempers '493318' door BKempers

IndonesiëPura Tanah Lot

IndonesiëPura Tanah Lot

Ceremonie Bali

BKempers

De Tanah Lot is een populaire tempel waar veel toeristen op af komen. Wij waren er op een bijzondere dag. De belangrijkste ceremonie vond hier plaats op de dag dat wij de Tanah Lot bezochten. Bijna geen toeristen en veel bevolking van de andere eilanden zoals Lombok en Java die hiervoor naar Bali kwamen. Erg bijzonder om als een van de weinige toeristen deze ceremonie mee te maken. Een nadeel: een gigantische file naar de Tanah Lot in een auto zonder airco waardoor we er in plaats van 3 kwartier, 3 uur over de heen weg hebben gedaan.

'493269' door BKempers '493269' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vulkaan beklimmen

BKempers

Onmisbaar is het beklimmen van de Gunung Batur vulkaan als je op reis bent door Bali. De Gunung Batur is een actieve vulkaan bij het Baturmeer. De Gunung batur vulkaan is 1717 meter hoog en is nog regelmatig actief. De laatste uitbarsting was in 2000. Ik en mijn vriend werden om 2 uur snachts bij ons hotel opgepikt. Om 4 uur begonnen we met de klim zodat we om 6 uur, met zonsopgang, boven waren. Samen met een gids en een zaklamp begonnen we aan de tocht. Het beklimmen van deze vulkaan is een echte aanrader. Het laatste stuk is best pittig omdat het laatste uur tot de top vrij stijl is. Maar de zonsopgang, het uitzicht op de andere vulkaan, het meer, het gestolde lava, het stoom wat nog uit de rotsen komt, de vele apen en het bekijken van de gigantische krater maken de klim zeker de moeite waard!

'493255' door BKempers '493255' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Duiken met...schildpa

BKempers

Tijdens onze reis in Indonesië doken we op verschillende plekken. Bij het eiland Nusa Penida bij Bali vind je een prachtige duikspot genaamd Pet. Je vind hier een rijke onderwaterwereld met grote koraaltuinen, veel verschillende soorten vis en deze prachtige schildpad.

'493223' door BKempers '493223' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Baby aapje Bali

BKempers

Na een dag duiken aan de westkant van Bali kwamen we op de terugweg tientallen aapjes tegen. We zette de auto aan de kant en maakte foto's van deze prachtige dieren en gaven ze vers fruit.

'493215' door BKempers '493215' door BKempers

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Duiken in Indonesië

BKempers

Duiken bij het eiland Nusa Penida in Indonesië is echt aan te raden! 'Onze' boot stopte dicht bij de kust waardoor je het eiland Nusa Penida met haar mooie strand en vele prachtige palmbomen van dichtbij kon bewonderen. Aan de andere kant hadden we een uitzicht op de hoge vulkaan Gunung Agung van het eiland Bali. Een rijke onderwater wereld met schildpadden, koraal en veel verschillende vissoorten!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 46 | COMMUNITY-TOPPERS


Ga de zon achterna op Milos ... Foto: Janouxkempkes
Topfoto & -tip: Ga de zon achterna op Milos door Janouxkempkes
Communitylid van de week: Dreamer666

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >