Ate

'476779' door Ate '476779' door Ate

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

Nanjing Massacre...Me

Ate

Oké, het is geen excursie waar je vrolijk van wordt, maar het Nanjing Massacre Memorial Hall in Nanjing (Nanking) mag bij een bezoek aan de oude hoofdstad van China eigenlijk niet gemist worden. De Memorial Hall staat volledig in het teken van het bloedbad van Nanjing dat in 1937 plaatsvond. De Japanners waren China binnengevallen en hebben in Nanjing een massamoord gehouden. Op de plek waar een massagraf is gevonden is nu een herdenkingscentrum met een museumhal die zeer indrukwekkend is. Vooral mensen die willen weten wat China in de Tweede Wereldoorlog heeft moeten doorstaan en voor iedereen die wil weten waarom de verhoudingen tussen China en Japan vaak nog steeds moeilijk zijn (Japan heeft decennialang ontkend dat er ook maar iets is gebeurd in Nanjing), is dit een aanrader. Kijk hier voor de Wikipedia pagina van de Memorial Hall: [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Nanjing_Massacre_Memorial_Hall" target="_blank"]http://en.wikipedia.org/wiki/Nanjing_Massacre_Memorial_Hall[/url] En op deze pagina heb ik nog wat tips voor China verzameld: [url="http://www.aziatischetijger.nl/2010/10/08/toeristische-hoogtepunten-en-overnachten/" target="_blank"]http://www.aziatischetijger.nl/2010/10/08/toeristische-hoogtepunten-en-overnachten/[/url]

'288656' door Ate '288656' door Ate

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Ming Graven bij...Bei

Ate

Bij een bezoek aan de Chinese Muur wordt je soms ook een bezoek aan de Ming Graven aangeboden. Een prachtige plek waarbij vooral de dierenbeelden veel indruk maken.

'288655' door Ate '288655' door Ate

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Lama tempel in Beijin

Ate

De Lama Tempel in Beijing, één van de grootste en belangrijkste tempels van Beijing. Het was koud die dag, -8, maar de zon scheen uitbundig.

'288654' door Ate '288654' door Ate

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Shanghai bij De Bund

Ate

Shanghai bij De Bund, nog tijdens de opknapbeurt voor World Expo. Op de achtergrond de befaamde Oriental Pearl Tower. De fiets laat zien dat nog niet elke Shanghainees is overgestapt op de auto, al zijn er daarvan wel heel erg veel in deze metropool.

'476761' door Ate '476761' door Ate

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Propaganda museum...S

Ate

Benieuwd naar Chinese propaganda uit de tijd van Mao? In Shanghai is een prachtig propagandamuseum. Een beetje weggestopt in een flatkelder in een anonieme woonwijk, maar zeer de moeite waard. Meer informatie en hoe daar te komen staat op http://www.shanghaipropagandaart.com/. Ik was er vorig jaar december en was diep onder de indruk!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik