Arja

'503113' door Arja '503113' door Arja

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Lovely singing bird

Arja

Ik blijf het altijd grappig vinden om vogels als wildlife te betitelen..maar het is en blijft natuur ! Deze was super nieuwsgierig, bleef ons volgen, aankijken en zong het hoogste lied. Gewoon even delen op deze druilige zondagmiddag!

'501387' door Arja '501387' door Arja

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

....landelijke sfeer

Arja

Najaar in Sicilie....stilte, warmte, wijngaarden, pizza's en overheerlijk ijs! De bevolking nog net zo aardig voor de toerist als in het begin van het seizoen. Het is gewoon genieten van dit eiland, cultuur genoeg, maar dat is ook logisch. Het eiland is van oudsher in verschillende handen geweest,een strategisch punt zo midden in de middellandse zee.

'500882' door Arja '500882' door Arja

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Plantages

Arja

De plantages in het Zuiden van de US laten een onweerstaanbare indruk op ons achter. Het leed, de tragedie voel je als je door voormalige plantages loopt. De combinatie van de rijkdom van de eigenaren, de armoede van waar de slaven woonde maakt het indrukwekkend.

'500881' door Arja '500881' door Arja

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Music everywhere

Arja

Music everywhere.....een bijzondere vibe heeft deze stad, toeristisch absoluut, maar als je daardoorheen kan kijken is het een genot. Een mix van culturen, overheerlijke eten, bijzondere mensen kortom een genot om hier te zijn !!

'495831' door Arja '495831' door Arja

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce ........kleuren

Arja

Ik kan hier wel 10 fotos plaatsen van dezelfde vergezichten....en allemaal hebben ze een andere kleur, van diep oranje tot en met grijzige gloed! Zorg dat je in de vroege ochtend er al bent, als de zon opkomt.Het is er dan nog stil, niet veel mensen nemen de moeite om zo vroeg op te staan. Maar ondanks de frisse wind die er waaide, de stilte en het schouwspel van de zon die opkwam kan ik iedereen aanraden!

'494524' door Arja '494524' door Arja

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Blue bird

Arja

De avond valt bijna en daar vloog ze, parmantig met kleine wormpjes in haar bek naar haar jongen. Parmantig vliegend, ons wel in de gaten houdend maar dan toch haar jonkies voeren. Het was een mooi en bijzonder gezicht....Wat voor een vogel het is? Moet je het antwoord schuldig blijven!

'494523' door Arja '494523' door Arja

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Strand....

Arja

Gulf Coast.........voor de een vertier met Casino hotels aan het strand, voor de ander enorme rust....Je hebt er van alles en dit kleine vogeltje wat eigenlijk altijd overal vrolijk rondhuppelt had een moment van stilte waarin ik m net kon vastleggen...

'494522' door Arja '494522' door Arja

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Caddo Lake

Arja

Stilte..........ruimte..............stilte..........de kayak in, wat te drinken en wat te eten ....en de dag was aan ons. Geen geluid anders dan het klotsen van het water, het geluid van een bootje in de verte, een vogel, een vis...BIj Amerika denk je vaak aan drukte en veel lawaai, bezoek Caddo Lake, huur een kano en je ziet wat het land ook te bieden heeft. Ongeveer 2.5 - 3 uur rijden vanaf Dallas naar het Oosten! Een aanrader, maar aan de andere kant...als jullie allemaal gaan wordt het misschien ook weer te druk :-)

'490283' door Arja '490283' door Arja

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Strand.....

Arja

De meeuwen aan het strand kunnen rekenen op aanhangers en tegenhangers....het vliegt mooi, maar het is oervervelend als ze zo zijn afgericht dat ze op alle etenswaren duiken! Maar zo in de lucht...prima!

'489203' door Arja '489203' door Arja

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Strand vogels

Arja

Wildlife als categorie voor een paar vogels op het strand vind ik altijd zo mooi klinken! Zo heel veel wildlife is het niet, echter het zijn bijzondere vogeltjes, want helaas een kenner ben ik niet en kan dus ook echt niet benoemen welke naam deze mooie diertjes hebben. Ze zitten altijd parmantig, rennen als een gek door de golven en het geeft mij altijd een zomers gevoel ! Daarom dus dan toch maar dit strandtafereel!

'489202' door Arja '489202' door Arja

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Dali museum

Arja

In St Petersburg is het Dali museum, het is er niet heel groot, maar wel bijzonder mooi. Dali in al zijn gekte heeft een bijzondere collectie neergezet. Kunstwerken, uitleg, een shop alles in een in een bijzonder mooi gebouw. Ga op donderdag na 17.00 uur en je hebt ook nog een lekkere korting te pakken. Check de website eveneens want er zijn regelmatig extra exposities of evenementen! Het adres: http://thedali.org/visit/

'489201' door Arja '489201' door Arja

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Alligator

Arja

De staat Florida staat vooral bekend om de Disney Parken en Miami. Maar het is een meer dan dat staat. Niet alleen zijn de Keys bijzonder en zijn de Everglades prachtig er zijn ook veel kleine(re) parken waar het bijzonder goed toeven is. Aan de westkant van Florida zijn prachtige stranden, hagelwit en bijzonder zacht zand, maar ietsjes het binnenland in kun je prachtige natuur tegenkomen. We hebben een kano gehuurd in de buurt van Tampa en hebben Wildlife genoeg gezien! Alligators, vlinders, schildpadden in alle soorten en maten. En het mooie ....het is er heerlijk rustig en een aangename temperatuur in de wintermaanden!

'488771' door Arja '488771' door Arja

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsondergang op Bali

Arja

Het blijft altijd mooi als de zon onder gaat, de dag eindigt, de geluiden verstommen, de warmte nog nazindert en het stil wordt op het strand. Eigenlijk maakt het dan ook niet uit in welk land je bent, het is overal even boeiend!

'488770' door Arja '488770' door Arja

Indonesië

Indonesië

Ceremonie

Arja

Als we een fietstocht maken in de omgeving van Ubud (binnenland) komen we opeens een hele stoet mensen tegen met allemaal offerandes. Mooie kleding aan, grote offers bij zich, vrouwen dragen de hoge offerandes op hun hoofd, bellen klinken....een bijzonder gezicht...

'488534' door Arja '488534' door Arja

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offerandes

Arja

Zoals in elke Aziatisch land zie je op straat veel mensen offeren, zo ook op Bali. Verse bloemen, muntjes, etenswaren en rijst. Het maakt niet uit of er veel mensen bij staan of kijken, men gaat geconcentreerd aan de slag en laat zich niet van de wijs brengen. Het is een bijzonder gezicht om te zien.

'488531' door Arja '488531' door Arja

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Landelijk Doorn

Arja

De Utrechtse Heuvelrug is een van de mooiste stukjes in Utrecht. Vanuit de stad is het een klein half uurtje met zowel de auto als de trein. Het is landelijk, heuvelachtig (ja, de naam zegt het uiteraard al) en je kan er betrekkelijk rustig lopen. Er is een goed evenwicht tussen natuur, stads en dorps. Cafeetjes genoeg om de koffie te nuttigen, een lunch te pakken en ook na een lange dag is het goed toeven op een van de terrasjes in de dorpen rondom Doorn, Zeist, Maarn, Maarsbergen. Ik zeg pak je fiets om te oefenen voor Alp d'Huez bij Amerongen, trek je wandelschoenen aan of zet je tent op bij een van de dagcampings in de buurt.

'488415' door Arja '488415' door Arja

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Lanzarote

Arja

Lanzarote, het eiland van de vulkanen, waar stranden gitzwart kunnen zijn, de wind altijd waait, de zon er bijna altijd is, kortom het ideale eiland om door te brengen in de koudere wintermaanden van ons kikkerland. De mensen zijn er vriendelijk, het is er niet al te druk in deze tijd van het jaar, maar ook dat is misschien ook wel net zo prettig. Er is tijd en ruimte om praatjes te maken en je van heerlijke gerechten te voorzien. Ook 6 januari is het grappig, er komt een optocht voorbij met de 3 koningen op kamelen met daaromheen verklede mensen, snoepjes worden aan de kinderen uitgedeeld, kortom het is 1 groot feest!

'488299' door Arja '488299' door Arja

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Kolibri

Arja

Ik vind de kolibri een van de mooiste vogels die er is - humming bird zoals ze zo mooi zeggen in Amerika. Het klinkt ook zo, het gezoem van de vleugels, het aan en afvliegen richting de bakjes met zoet suikerwater of de mooie bloemen die er in staan. Het is een af en aan van de vogels, blauwe kopjes, paarse kopjes...ik kan er uren bij blijven zitten. Magisch bijna.

'488168' door Arja '488168' door Arja

PolenWarschau

PolenWarschau

Warsaw

Arja

Een weekendje Warschau, geen idee wat ik er van mocht Verwachten. Het was al weer lang geleden dat ik in een land kwam waar ik de taal niet machtig van was, last staan het gebruik van andere valuta dan de euro! Maar het was een mooi lang weekend, genoeg te zien, genoeg te beleven, voortreffelijk eten en mooie architectuur. Het oude plein is opnieuw herrezen en staat op de Unesco lijst. Het is kleurrijk en iet alleen de gebouwen ook de mensen zijn voorkomend en bijzonder vriendelijk! Een aanrader dus

'488154' door Arja '488154' door Arja

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Rodeo

Arja

waar de paarden buiten stonden en enigszins verzopen in de regen liepen de stoere rodeo mannen met hun lange regenjassen over het terrein. Een praatje met elkaar stoere verhalen vast en zeker maar ondanks de slechte weersomstandigheden een spectaculaire show. En daarnaast gaf het ook een bijzonder beeld om in en rondom het stadion te lopen!

'488076' door Arja '488076' door Arja

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Crazy horses

Arja

In het Zuiden van Amerika kom je ook veel rodeos tegen. Na enig twijfel zijn we toch gaan kijken, wat een bijzondere aangelegenheid, het is een happening. Niet alleen lopen er stoere cowboys rond, maar het hele dorp en alles uit de omgeving loopt uit. De sfeer zit er goed in, ondanks het feit dat het slecht weer was. Een speaker die alles goed uitlegt met veel franje en flair. Kleine kinderen op grote schapen hebben hun eigen rodeo, de clowns leiden de stieren af als het moet.....en als je dan om de arena loopt, zie je de paarden half verzopen staan...want ondertussen bleef de regen jammer genoeg wel vallen!

'488075' door Arja '488075' door Arja

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Mexicaans invloeden i

Arja

Een bijzondere locatie dat is het.....Mi Tierra....de ambiance is geweldig, oude mannen zingen aan je tafel, de sfeer zit erin, mensen kletsen, dansen en lachen. Het eten is geweldig, de bediening aardig, het decor....can not miss it....mocht je naar San Antonio gaan, a must visit place! Ik kan mij niet anders dan aansluiten bij de onderstaande recensie die ik jullie niet wil onthouden! Mi Tierra Cafe y Panaderia Restaurant Review: Mi Tierra was established in 1941, and its resolutely northern Mexican cuisine evolved over the years to accommodate American tastes. Enchiladas, for example, morphed into a cheese-filled and decorated dish making much of a meat gravy flavored with comino and spiced with chile powder --- now the classic Tex-Mex version. Despite the history, we tend to prefer plates with a more Mexican bent --- the pollo en mole poblano, for example, or the Monterrey special of baked cabrito (kid goat). We are also suckers for the muy macho breakfasts, especially the chilaquiles “famosos” (tortilla strips scrambled with eggs and topped with salsa and cheese) and, if we’re feeling puckish, the menudo, a tripe soup that is a legendary hangover cure. On your way out, don’t fail to pick up an assortment of pan dulce from the beckoning bakery case; these Mexican pastries and candies are among the best in town.

'488074' door Arja '488074' door Arja

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Local country pub

Arja

Texas.....een hele nieuwe plek voor ons toen we er heen vlogen, maar wat een bijzondere staat, natuurparken, leuke hippe steden met zeer vriendelijke mensen maar ook ouderwetse country and western halls. Waar in de ochtend de koffie geurt maar de avond al lonkt met bekende en onbekende zangers en zangeressen. De nacht is lang als de zalen vollopen, de cowboy boots hun hakken laten gaan over de dansvloer, mensen zingen en lachen. Kortom een avond die je mee gemaakt moet hebben om de sfeer te kunnen voelen !

'487446' door Arja '487446' door Arja

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Wildlife op de boot..

Arja

Als je op de boot naar de Waddeneilanden vertrekt komen de meeuwen vanzelf....jagend op een stukje brood of anders lekkers wat overboord gegooid gaat worden. Het is best een mooi gezicht als je ze ziet loeren en duiken...en ze komen mooi dichtbij. Wat voor sommige mensen dan weer angstaanjagend is maar dat is een ander onderwerp :-)

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik