Appie007

8
Canada Icefields Parkway
Appie007 was hier 30 Jun 2016
Advies om van noord naar zuid te reizen. Veel mensen starten in Calgary, de meest voor de hand liggende plek om te starten. Wij kwamen via Vancouver en het binnenland bij Jasper in de bergen aan en reden richting Banff met vele tussenstops. Lake Louise in het hoogseizoen is erg druk, maar vroeg in de ochtend nog net te doen. Juli is prima qua weer. Wat een top bestemming om een dag of 5 door te brengen. Meer info? Geef maar een berichtje.
Regio
  • Veel te zien in korte tijd
  • Verbazingwekkend mooie en pure natuur
  • Perfect wandelen
  • Veel dieren
  • Druk van zuid naar noord
Review geplaatst op 2016-11-22
9
Canada Rocky Mountains
Appie007 was hier 30 Jun 2016
Groots, indrukwekkend en goed te bereizen zijn de kenmerken die ons als eerste opkomen. Het beroemde stuk tussen Jasper-Banff is vergeven van de mooie uitzichten, wandeltracks, watervallen en wildlife. De kunst is om het zo te plannen dat je de camper-file weet te ontwijken. De meeste toeristen reizen van Banff naar Jasper, vertrekken in de ochtend op vaste tijden. Wij hebben de reis net andersom ingepland en rijden op de drukke stukken tegen de stroom in. Lake Louise in hoogseizoen bezoeken is chaos tenzij je er om 8.00 uur bent bijvoorbeeld. Net buiten Jasper en Banff is het puur natuur en ben je al gauw zonder de grote menigte. Voor zowel sportievelingen als rustzoekers is dit een perfect gebied. De glacier snel overslaan, tenzij je in een 4x4 vrachtwagen een rondje over het ijs wil rijden met een grote groep. ;-( Echt een aanrader is de Bowvalley parkway, de alternatieve route van Banff naar Lake Louise! Verrassende uitzichten en veel wildlife! Ook heerlijke lunch/brunch picknick plekjes onderweg. En ja, ook hier goed opletten met eten, de beren zijn overal! De Canadian Rockies zijn echt een pareltje!
Regio
  • Unieke schoonheid qua natuur
  • Goede voorzieningen
  • Goede bereikbaarheid
  • Topbestemming voor fotografie
  • Bij tijden erg druk
  • Weer kan snel omslaan
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Canada British Columbia
Appie007 was hier 30 Jun 2016
Wij 'beperkten' ons tot Vancouver Island en het gebied er omheen. Dat is een aanrader want de afstanden zijn groot! Anderhalve week op het eiland is eerder te kort dan te lang. Vooraf goed de veerboten schema's checken voor de route en soms heeft BC ferries een mooie combideal. (Houden wij Hollanders wel van...) Tussen Vancouver Island en het vaste land ligt nog een smalle begaanbare strook onder de naam Sunshine coast. Een ander zonzekerder klimaat dan Vancouver Island en ook echt oogverblindend mooi. De relaxte sfeer is opmerkelijk. Verderop landinwaarts achter Vancouver ligt goudzoekersgebied en is een woestijnachtig klimaat. Dat is echt anders dan de vochtige groene kustlijn. Rij je nog verder door dan kom je bij de Canadian Rockies, een losse review waard. Vancouver kent vele gezichten. Mild, prettig en smeltkroes zijn kenmerken die in ons opkwamen. Wel druk qua verkeer, het centrum ligt op een eiland dat met (te smalle) mooie bruggen is verbonden. De UBC WIJK (University of British Columbia) is nieuw, groot en indrukwekkend. Stranden en veel overwegend jong (student+) publiek Aanvullende vragen? Stuur me gerust een berichtje. Appie (appie007)
Regio
  • Weer
  • Mensen
  • Verkeer soms erg druk in Vancouver
Review geplaatst op 2016-11-05

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik