Anoukzx

profiel Anoukzx

Naam

Anouk Buijs

Reviews

0

Foto's & tips

14

Blogs

2

Lid sinds

21 May 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Cuba

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Verslaafd aan reizen en nieuwe plekken ontdekken :)

Mijn Motto

'Tel niet de dagen maar zorg dat de dagen tellen'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Merk fotocamera

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (14)

'845317' door Anoukzx '845317' door Anoukzx

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Snorkelen in de Bali.

Anoukzx

Deze schildpad kwam ik tegen tijdens het snorkelen. Wat prachtig om te zien hoe deze dieren door de zonnestralen lijken te zweven en aan de oppervlakte tevoorschijn komen om naar lucht te happen! Een onvergetelijke ervaring.

'845564' door Anoukzx '845564' door Anoukzx

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Rainforest Sri Lanka

Anoukzx

In Sri Lanka bestaat er nog een regenwoud waar de mensen niets mee te maken hebben. Dit is van nature zo gegroeid en ontwikkeld. Deze vrolijke vriend kwamen we tegen tijdens een tripje door deze prachtige natuur. Wat een prachtige kleur heeft hij he?!

'845266' door Anoukzx '845266' door Anoukzx

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Toba meer

Anoukzx

Na een prachtige reis op Sumatra lekker relaxen bij het toba meer. Deze streek heeft zoveel prachtige cultuur en geschiedenis. De tradities zijn in stand gebleven, de mensen verwelkomend en het eten heerlijk!

Laatste blogs (2)

Na de prachtige treinreis vervolgden we onze reis in Kandy en het oostelijke gedeelte van Sri Lanka. We zijn in Kandy de tempel van de tand gratis binnen geglipt om vervolgens na een roerige nacht in... Lees meer

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'845361' door Karinm '845361' door Karinm

OmanSharqiya Sands

OmanSharqiya Sands

Oorverdovende stilte.

Karinm

In de Sharqiya sands is het goed toeven. We blijven er een nachtje, de autorit naar het tentenkamp, 1000 nights camp, is best spectaculair maar goed te doen. We hebben onze eigen bedoeïnentent, er is een prima restaurant en een bar gebouwd in een oude boot. Als de zon achter de zandduinen verdwijnt, wordt het donker, heel donker. En stil, heel stil. We lopen naar het eind van het tentenkamp om zo weinig mogelijk lichtvervuiling te hebben. Dan ontvouwt zich een hemel met miljoenen sterren, waarin de melkweg zich aftekent. Wat is de wereld toch mooi.

'845316' door JurreW '845316' door JurreW

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Zeven Gili vissers

JurreW

Tijdens het maken van een snorkel trip op Gili, zou het je haast ontgaan dat er zich vlak boven het wateroppervlak ook bijzondere taferelen afspelen. Op het heetst van de dag vissen deze mannen hun dagvangst bijeen.

'845224' door MariekeH '845224' door MariekeH

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Ride the wave

MariekeH

Kom je Australiërs tegen mét surfboard op een vliegveld of boot, dan weet je dat je naar het ´surfers paradise´ gaat. Toen Bali dertig jaar nog niet was volgebouwd, gingen de Australische avonturiers naar het rif om in een hut te slapen, dicht bij de golven, zodat er de volgende ochtend direct gesurft kon worden. Ook Sumbawa is populair om de golven en daarmee en geliefde surfbestemming. Er zijn verschillende opties om hier te komen. Natuurlijk kun je vliegen op de twee kleine luchthavens die het eiland rijk is. Het is ook mogelijk om per boot naar Sumbawa te gaan, zowel vanaf Flores als vanaf Lombok. We hebben zelfs iemand ontmoet, die met een gehuurde scooter van Bali naar Sumbawa reed/vaarde mét surfboard en al. De stranden in het zuidoosten zijn uitgestrekt en hebben zelfs wel iets weg van Australische stranden. Het is er prachtig! We ontmoetten weinig toeristen op dit eiland en het voelde voor ons alsof we buiten de gebaande paden reisden. Sumbawa heeft in oktober een droog landschap en de busreizen zijn fantastisch om mee te maken. Zo ervaar je veel van het leven van de locals en hun dagelijkse activiteiten. Reistip: Neem de ferry van Labuan Lombok naar Pototano op Sumbawa. Deze bootreis gaat er heftig aan toe en is een fantastisch avontuur. Het zuidoosten van Sumbawa is enorm relaxt en ´back to the basic´ om te verblijven. Huur een scooter en verken het eiland. Geniet van het lokale leven, de lokale gewoonten en het eten.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik