Annick

'480468' door Annick '480468' door Annick

OekraïneNoord Oekraine

OekraïneNoord Oekraine

Reizen met de trein..

Annick

Reizen met de trein door Oekraïne is een absolute aanrader. In tegenstelling tot de verhalen die ik in Nederland hoorde was het een fijne en veilige manier van reizen. Omdat het om vaak grote afstanden gaat kan je het beste de nachttrein nemen. Je slaapt in een cabine voor 4 personen. Op iedere wagon is een beheerder bij wie je thee kan krijgen en welke zorgt dat de toiletten redelijk schoon blijven en dergelijke. kaartjes zijn ook heel erg betaalbaar en je leert onderweg leuke mensen kennen. Je krijgt een lakenpakket en je tassen kan je opbergen onder de onderste bedden.

'480467' door Annick '480467' door Annick

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Oudste museum van...R

Annick

Kunstkamera is een antropologisch en etnografisch museum in St Petersburg. Het museum is opgezet door Peter de Grote Met het museum, dat in november 1728 werd geopend, wilde Peter de Grote de Russische bevolking dichter bij de wetenschap brengen, de toegang was dan ook de gratis.. Het museum is erg ouderwets wat het erg bijzonder maakt. Je kan het een beetje vergelijken met het tropenmuseum in Amsterdam maar dan een stuk ouderwetser. Ook is er een zaal vol ledematen en foetussen op sterk water (hier moet je wel tegen kunnen want het is vrij heftig vond ik zelf mede omdat sommige baby hoofdjes je aankijken) Hier vind je wek erg veel Nederlandse geschiedenis over de geneeskunde terug. Dit staat ook omschreven op borden in de vitrines (ook in het engels).

'480466' door Annick '480466' door Annick

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Centraal gelegen hote

Annick

Tijdens mijn vakantie in St Petersburg heb ik in het Nevsky Hotel Aster geslapen. Dit is een klein hotel wat erg centraal ligt. Vanaf hier ben je in 5 min lopen bij de Hermitage, metro en vele andere bezienswaardigheden. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam en spreken goed engels.. De kamers zijn klein maar wel schoon, het ontbijt is wat sober maar ruim voldoende om de dag te beginnen. Ook ligt het hotel een aan binnenplaats waardoor het erg rustig ligt en toch 50 m gelegen is van de hoofdstraat Nevsky Porspekt. Ik heb het hotel geboekt samen met een vlucht via Expedia zo waren we voor 2 personen goedkoop uit (eind oktober).

'480446' door Annick '480446' door Annick

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Leuk en lekker eten i

Annick

Op Nevsky prospect zit schuin to het Taleon Imperial Hotel in de kelder van de bontwinkel Elena Fur een Sovjet cafe. Als je binnenkomt waan je je in een Datsja. Het eten is er heerlijk en erg betaalbaar en het personeel is aardig en erg vrolijk. Je kan er diverse Russische gerechten eten en er is ook een bbq waarop dingen bereidt kunnen worden. Op iedere tafel staat een spelletje domino.. Er worden diverse russische bieren getapt en er zijn ook diverse drankjes uit de sovjet tijd te krijgen.

'463270' door Annick '463270' door Annick

Vietnam

Vietnam

Easy rider

Annick

Als je in Dalat bent boek dan een tour met een Easy rider. Dit zijn mannen met een motor die je overal mee naar toe kunnen nemen. Ik zelf ben vanaf Dalat in 5 dagen naar Hoi An gereden via de Ho chi minh trail. Dit was een geweldige ervaring. Mijn Easy rider genaamd Quy Ho Van. Het was een schat van een man die me echt alle ins en outs van het land heeft laten zien. Hij wist de beste en leukste restaurants te vinden en brengt je naar gebieden waar bijna nooit toeristen komen. De Easy riders hebben geen kantoor maar hangen rond in Dalat. Ze weten je snel te vinden. Ze bijna altijd wel een boekje met aanbevelingen bij zich. Lees dat goed door want het zijn niet allemaal topper. Maak van te voren ook duidelijke afspraken over wat je wilt zien. Maar het is geweldig.

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik