Annettoz

'210284' door Annettoz '210284' door Annettoz

AustraliëNorthern Territory

AustraliëNorthern Territory

Buurman Krokodil

Annettoz

Tijdens een van onze lange 4WD wegen maakten we een stop bij een prachtige gorge. Daar was geen mens te bekennen, maar wel een paar prachtige kaketoe's, spinnen en krokodillen. Gelukkig ongevaarlijke zoetwater beesten! Net als elk ander dier wat we tegenkwamen onderweg wilden de jongens hem even "aan de staart schudden". Ook al is hij klein, in het water is hij nog steeds de baas. Vooral met zijn vriendjes erbij!

'210261' door Annettoz '210261' door Annettoz

Kroatië

Kroatië

Plitvicka Jezera

Annettoz

In het Plitvicka Jezera park kun je uren rondlopen. Elke hoek heeft weer zijn eigen verrassingen! Zo liepen wij op het einde nog onverwacht aan tegen deze mooie hoek.

'208429' door Annettoz '208429' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Zingend door het dal

Annettoz

Dit meisje is misschien wel een van de beste zangeressen van Thailand. Hier in Pai kijkt ze uit over de vallei en ondanks de vele toeristen om haar heen, draaide ze haar gezicht naar het dal toe en schreeuwde uit volle borst een berichtje naar haar overleden moeder. Hoeveel ze van haar houdt en hoe bijzonder mooi het leven kan zijn. Een intrigerende en bemoedigende ontmoeting die ik niet snel meer zal vergeten.

'207464' door Annettoz '207464' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Hill tribe badplaats

Annettoz

Langs het zandpad naar deze waterval toe, wonen heel veel originele hill-tribes. Deze waterval wordt door hen gebruikt als badplaats. Je moet dan ook niet raar opkijken, wanneer je aan het zwemmen bent en een oud Thais mannetje zich opeens naast je in het water staat in te zepen in zijn onderbroekje (gemaakt uit een lap stof)! Schrik ook niet als er een hond steeds achter je aanloopt, schooiend om wat eten! Naast dat soort leuke tafereeltjes is het uitzicht werkelijk fantastisch. Deze waterval ligt iets buiten het dorpje Pai.

'207461' door Annettoz '207461' door Annettoz

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Na regen komt...zonne

Annettoz

Dit is nou een typisch stadsbeeld van de Noord Thaise stad Chiang Mai. Na een heftige regenbui komt de zon weer op volle kracht tevoorschijn en verblindt ieder op zijn weg. Een gevaarlijk iets met al die scooters en volle weggetjes!

'206760' door Annettoz '206760' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Een bijzondere avond

Annettoz

Vanuit mijn hut in het dorpje Pai had ik elke avond weer een eersteklas uitzicht op de zonsondergang. Elke twee minuten veranderde de lucht van kleur en was ik gedwongen om weer een foto te maken. Op dit soort dingen raak ik maar niet uitgekeken. Vooral wanneer je in een wijdopen veld staat, omringd door bergen in de verte en een prachtig kleurenspel in de lucht. Wat voel je je dan toch nietig..

'206574' door Annettoz '206574' door Annettoz

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Met bakken uit de...h

Annettoz

Bij categorie had ik bijna de neiging om "onderwater" in te vullen, want zo voelt het als het regent daar tijdens het regenseizoen! Alles stroomt binnen no-time vol met water. Wegen veranderen in snelstromende beekjes en binnen een minuut ben je tot op het bot doorweekt. Dit kleine restaurantje bij het busstation van Chiang Mai beschikt ten minste nog over een veelvuldig buizensysteem wat het water in stromen het dak afvoert.

'206563' door Annettoz '206563' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Olifantenvriend

Annettoz

Op de terugweg van een verschrikkelijke donderbui stapten we hard op de (scooter)rem om snel een foto te maken van deze vrolijke olifantenvriend. De jongen behoort tot een kleine familie die drie olifanten bezit waar toeristen op diervriendelijke (!) manier een ritje kunnen maken op de rug van deze grote, hooggevoelige dieren. Na een uitgebreid gesprek met de vader van het gezin gehad te hebben blijkt dat een olifant voor de mensen daar een extreem waardevol bezit is, maar zo duur is in de onderhoud dat ze zelf "hun vijand zo'n dier niet cadeau zouden willen doen!" Hoe dan ook, was deze jongen overduidelijk gek op de dieren.

'206554' door Annettoz '206554' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Donder en bliksem op.

Annettoz

Aom en ik rijden heerlijk op ons scootertje richting de bergen, op naar de watervallen. Opeens vanuit het niets komt er een gigantische laaghangende bevolking optrekken en een bliksemschicht vlak voor ons waarschuwt ons met de scooter om te keren en terug te rijden naar het kleine dorpje Pai.

'206549' door Annettoz '206549' door Annettoz

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Kleinste Canyon van..

Annettoz

Rond het stadje Pai kom je alles tegen in mini-formaat. Een mini-waterval, een kleine Hot Spring een lief riviertje en zo ook deze mini-canyon. Een erg mooie plek wat nog niet is afgezet met hekjes of iets dergelijks, maar niet geheel ongevaarlijk. Niet al te lang geleden is er nog een tourist overleden, omdat hij te dicht bij de rand kwam en het zand begon te schuiven. Het smalle weggetje op de foto is de plek waar hij naar beneden gleed. Hoe dan ook, een prachtige locatie om even te gaan zitten en de omgeving op je in te laten werken.

'206545' door Annettoz '206545' door Annettoz

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bangkok madness

Annettoz

Er is altijd al veel verkeer in de stad Bangkok, maar rond spitsuur lopen de wegen helemaal stampvol. Erg frustrerend als je net dan in de taxi zit. Vandaar dat ik op het moment van de fot lekker naar de Skytrain wandel die elke vijf minuten vertrekt. Zonder vertragingen en tien keer goedkoper!

'202878' door Annettoz '202878' door Annettoz

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Hill tribe meisje

Annettoz

Dit meisje van de hill tribes is in een traditioneel gewaad gehesen om toeristen te trekken. Ik vind het jammer dat dit dus niet meer 'echt' is. Desondanks was ik wel onder de indruk van de rijke kleuren en het mooie gezichtje van het meisje en pas nadat ik de foto gemaakt had kwam ik erachter dat ze helemaal niet op de foto wilde. Sorry! De echte hilltribes wonen nu trouwens in de voorstad van Chiang Mai, waar de overheid ze een stuk grond heeft toegewezen en waar het enorm arm is.

'472862' door Annettoz '472862' door Annettoz

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Olifanteneiland...Bur

Annettoz

In Thailand heb je veel mogelijkheden om olifanten te zien of een ritje op de rug te maken. Je kunt ze zelfs voeren midden in de meeste grote steden. De dieren worden hier helaas vaak slecht behandeld, krijgen weinig te eten, worden geslagen met scherpe punten aan stokken, slapen naast vuilnisbelten, worden gescheiden van hun familie en de manier waarop ze gevangen worden is al helemaal verschrikkelijk. Een goed alternatief voor wie toch dichtbij deze machtige dieren wil komen is het olifanteneiland vlakbij Buriram, in het dorpje Baan Pai Noi. Hier werkt de Nederlandse organisatie Bring The Elephant Home aan een nieuw project met twee dorpjes om olifanten uit de stad te redden. Als vrijwilliger kun je twee weken meelopen met het project (of korter) en helpen bij het planten van bananenbomen, het voeren van olifanten, het wassen van de dieren, ze leren zwemmen en het bouwen van onderdak. Het is een unieke ervaring omdat in deze dorpjes verder geen tourist te bekennen is, je echt dichtbij de dieren leeft en overnacht bij de mensen thuis die ongelooflijk goed voor je zorgen. De dorpelingen zorgen voor een hartelijke ontvangst en in korte tijd kan er een hechte band met elkaar worden opgebouwd.

'202132' door Annettoz '202132' door Annettoz

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Man vs. Olifant

Annettoz

Ik was stomverbaasd over de interactie tussen de olifant en zijn 'mahout'. Op deze foto wordt de onzichtbare communicatie tussen de twee voelbaar. Dorp: Baan Pai Noi, Buriram. Project: Bring The Elephant Home.

'192577' door Annettoz '192577' door Annettoz

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Zeekasteel

Annettoz

Een fragment van de tempel "Wat Arun" dat dankzij zijn kleuren aan een eeuwenoud zeekasteel doet denken.

'472371' door Annettoz '472371' door Annettoz

Thailand

Thailand

Pinnen op het eilalnd

Annettoz

Als je geld wilt pinnen op het eiland Koh Phangan, doe dit dan ALLEEN bij de bank. Er vindt daar op grote schaal pinpasfraude plaats. Een beetje vergelijkbaar met de opzetstukken die ze op het pinautomaat zetten om je pas te kopieren.

'472345' door Annettoz '472345' door Annettoz

Thailand

Thailand

Eten op Koh Phangan

Annettoz

Bij Haad Rin Beach (als je van sunset beach naar sunrise beach loopt) zit halverwege een klein restaurant genaamd: "Meow Restaurant", tegenover het "Cosy Resort". Dit restaurant wordt door een familie gerund, is enorm goedkoop en serveert erg lekkere maaltijden. Voor 50 baht heb je een flinke maaltijd, vers bereid in de buitenkeuken. Daarnaast is de sfeer ook erg leuk, omdat je langs de kant van de weg zit in een bamboe-hutje. De mensen zijn erg blij met klanten en handelen daar ook naar!

'472249' door Annettoz '472249' door Annettoz

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Elefin coffee

Annettoz

Aan de straat Soi 1, zit het luxe restaurant/cafe "Elefin". Het eten is hier enorm goed en erg goed betaalbaar. Je kunt hier in alle rust ontbijten, lunchen, brunchen of dineren. Ze hebben hier een brede keuze aan gerechten, dus naast Thais eten vind je hier ook westerse gerechten. Daarnaast is het kwa inrichting een van de gezelligste plekken van Bangkok. Ze werken veel met planten en hebben een knusse bistro-uitstraling.

'472248' door Annettoz '472248' door Annettoz

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Luxe massage resort,.

Annettoz

In Thailand stikt het van de massagesalons, maar zoek maar eens een geschikte uit waar er niet gevraagd wordt om een "happy ending". Ik heb het gevonden aan de weg Soi 1 in het Sukhumvit District. Achter het restaurant "Elefin" ligt het "Hansar Health Spa" complex. Hier binnenlopen is alleen al een bijzondere ervaring. Het ruikt er naar de lekkerste olien en is onwaarschijnlijk schoon en sfeervol ingericht. De gasten worden ontvangen met een gezondheidsdrankje en het schoeisel wordt vervangen voor comfortabele sloffen. Na het drankje, worden de klanten meegenomen door een van de gastvrouwen naar een kamer waar allemaal houten bedden staan met heerlijke matrassen erop. De bedden worden gescheiden door witte gordijnen. De gasten krijgen de gelegenheid om zich om te kleden en krijgen ruimvallende, zachte kleding aan. Wanneer je op het bed plaatsneemt, vallen de gordijnen dicht, gaat de vogeltjesmuziek aan en komt de masseuze. Het is geen huid-op-huid massage, maar alles gaat over de kleding heen. Erg fijn voor wie niet van aanraking houdt, maar wel gemasseerd wil worden! Ik heb een benen, armen, rug, schouders, nek, hals en schedel massage genomen. Het duurde een uur, waar ik 10 euro voor heb betaald. Na afloop kreeg ik nog een kop kruidenthee en kon daar zo lang blijven zitten als ik wilde. Het complex beschikt ook over een zwembad en een loungeruimte.

'471922' door Annettoz '471922' door Annettoz

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Mooiste autoroute ter

Annettoz

De Gibb River Road in het noord-westen van Australie loopt dwars door het hart van de Kimberleys. Deze dirtroad begint ongeveer bij Broome en/of Derby en loopt naar Kununurra/Wyndham en is maar liefst 660 kilometer lang. Het landschap is echt spectaculair en heeft een paar bijzondere bezienswaardigheden onderweg. Zo kun je bij Tunnel Creek de grotten induiken en door knie-hoog water met een zaklamp je weg zoeken. Bij Windjana Gorge kun je even stof afblazen en langs het water zitten, waar verschillende (zoetwater)krokodillen aan het zonnebaden zijn. Ook kom je hier veel varanen en slangen tegen, dus wees altijd alert en onthoud dat je erg afgelegen zit. Onderweg kom je veel gratis (onbeheerde) campingplekken tegen, waar je naar een echte wc kunt en drinkwater kan bijvullen. Je komt hier bijna geen mens tegen, wat extra waarde toevoegt aan de bijzondere sfeer die er hangt. De bottletrees zien er mysterieus uit tijdens de paarse zonsondergangen, terwijl de witte kaketoe's luid schreeuwend rondvliegen. Volgens de Lonely Planet kan de weg bereden worden met een 2 wielaandrijving. Dit is echter niet altijd het geval. Na veel regen heb je echt een 4WD nodig. De weg heeft verschillende vertakkingen en bij elke "kruising" staat een bord met daarop op de weg goed begaanbaar is of niet. Let dus liever op deze borden, want die worden regelmatig bijgehouden. Bereid je goed voor. Er zijn tankstations te vinden via zijtakken van de weg, maar voor de zekerheid zou ik een extra jerrycan meenemen want ik ben in die twee dagen geen station tegen gekomen. Ook is het slim om bij de Woolworths supermarkt een 10 of 20 liter tank drinkwater te kopen. Het is onderweg enorm heet en droog. Neem ook voldoende eten mee en een EHBO setje, want als je hulp nodig hebt, heb je nog een lange weg te gaan. Ben je in de buurt en beschik je over een eigen voertuig, twijfel dan niet om deze route te nemen! Dit is echt een van de mooiste delen van de Outback. Volgens de Australiers is deze route een van de laatste echt avontuurlijke routes van het continent, dus neem je kans zou ik zeggen! p.s. de route kreeg de 4e plaats bij de verkiezing van "mooiste autoroute ter wereld"!

'471909' door Annettoz '471909' door Annettoz

Thailand

Thailand

RABIES-INENTING: Ja o

Annettoz

Dit is meer een vraag dan een tip. Ik ga straks 3 maanden op stage in Thailand en kreeg het advies van de GGD om me in te enten tegen rabies. Ik heb dit meteen opgezocht op internet, maar de meningen zijn erg verdeeld. Veel reizigers vinden de 3x 90 euro pure geldklopperij, met name omdat je na de inentingen, mocht je gebeten worden, alsnog binnen 48 uur twee injecties nodig hebt. Je koopt dus tijd om bij het ziekenhuis te komen als het ware. Daar tegenover staat dat zonder inentingen je na een beet vijf injecties moet halen + een duur serum, die in het buitenland "vaak van minder goede kwaliteit is". Daarnaast zijn sinds 1988 twee Nederlanders overleden aan hondsdolheid, beiden na een beet in Afrika en is de kans dat een dier besmet is ook weer erg klein. Ik vraag mij nu sterk vertwijfeld af of ik in een toeristisch land als Thailand, waar ik niet intensief met dieren ga werken, echt een rabies-inenting nodig heb. Wil iemand die ervaring heeft met rondtrekken door dit land hier wat over zeggen? Ik begrijp dat het een persoonlijke mening is en beschouw reacties dus niet als een advies, maar ik wil graag weten wat ik kan verwachten in Thailand. (Aangezien de huisarts erg dramatisch mededeelde dat hondsdolheid ALTIJD dodelijk afloopt).

'172698' door Annettoz '172698' door Annettoz

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Wie het hardst...schr

Annettoz

Soms kun je al heel veel ontdekken in je eigen tuin!

'171439' door Annettoz '171439' door Annettoz

Nieuw-ZeelandWellington

Nieuw-ZeelandWellington

Ondersteboven?

Annettoz

Soms weet je even niet meer wat nou onder of boven is!

'170751' door Annettoz '170751' door Annettoz

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Zonsondergang op...Am

Annettoz

Amsterdam ziet er vanuit een vliegtuig erg mooi uit tijdens de zonsondergang. Met zo'n uitzicht vergeet ik even dat ik vliegen eigenlijk best eng vind!

Community updates

WEBSITE UPDATE
11-05-2020 Sinds vandaag worden staande foto's in het 'nieuwe design' niet meer afgekapt op de individuele fotopagina.

FOTOWEDSTRIJD 
07-05-2020 Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa. Doe mee

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-ambassadeurs

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg

Wildlife-ambassadeur
Erik Joosten aka Deerik