AnnettesAdventures

'331391' door AnnettesAdventures '331391' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Vaticaan

AnnettesAdventures

Dit koste me bijna mijn leven, aangezien een witte vespa de straat kennelijk te smal vond (?), en rakelings luid toeterend langs me scheurde. En ik stond nog op een zebra ook! ;-) De paus lag al op bed denk ik, maar toch... Het vaticaan is het vaticaan. En geheimpje: Ik heb hem twee dagen daarna LIFE gezien! ;)

'331390' door AnnettesAdventures '331390' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Ansichtkaart

AnnettesAdventures

Het kasteel in Rome - vlakbij het Vaticaan - trok me nooit. Ik vond het gewoon een groot, stenen gebouw. En wat wil je ook als je Rome hebt: Het mekka van de historische architectuur. Dan is het aardig concureren voor zo'n kasteel. Het arme kasteel. Dus ik heb nu maar eens een bezoekje gebracht aan het imposante gewelf. Het kasteel deed vroeger - heel vroege - dienst als schuilplaats voor de pauzen als ze aangevallen werden door het één of het ander gespuis van buiten. Een functioneel stuk steen dus. Vanaf het kasteel kun je een prachtig bruggetje over wandelen, met aan weerszijden allerlei engelen en heiligen. Deze foto is gemaakt aan het einde van dat prachtige bruggetje. En met wat elektronische plastische chirurgie vanmijn hand, is het nog best een aardig kasteel toch? ;)

'331388' door AnnettesAdventures '331388' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Plastic Flesje

AnnettesAdventures

Voor iedereen die op piazza Navona had willen zitten (nav foto 'zijstraatje'): Deze meneer LAG op piazza Navona! Zo ontspannen. Zo helemaal in het moment. Drukte om hem heen. Maar hij lag daar gewoon te liggen. Met zijn plastic flesje water onder zijn hoofd als kussen. Diep respect voor deze meneer. Die los laat op een plein waar iedereen alles alleen maar vast wil pakken!

'331337' door AnnettesAdventures '331337' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Zijstraatje

AnnettesAdventures

Zijstraatje naar het piazza Navona. Op een warme, zwoele woensdag namiddag. Nog lege tafeltjes die spoedig gevuld zullen worden door mensen die er genieten van elkaar en een goed glas wijn (dat hoop je dan natuurlijk).

'331336' door AnnettesAdventures '331336' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Binnen de gebaande...

AnnettesAdventures

Op het piazza Popolo wandelen dagelijsk honderden toeristen. Ze wandelen met standaard plattegrondjes de typische plaatjes langs. Ze genieten. Ze zijn gelukkig. Ze vinken standbeelden af op hun to-do lijstje. Deze twee vrouwen hadden een grote kaart. Een andere blik, en tuurden ieder onafhankelijk van elkaar op de kaarten. Ik werd nieuwsgierig naar ze. maar helaas zal ik nooit weten waar ze vandaan kwamen, en waar ze naartoe gingen..

'331335' door AnnettesAdventures '331335' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Fiat 500

AnnettesAdventures

Een fiat 500 schijnt als bijnaam het 'rugzakje' te hebben. En ik wou dat het waar was! Dat ik dit prachtige mooie autotootje aan het piazza di fiori zo om mijn schouders had kunnen hangen, en er mee naar huis had kunnen wandelen... pardon, rijden!

'330194' door AnnettesAdventures '330194' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Nog eentje dan... Voo

AnnettesAdventures

Handig om te weten is dat er ruim veertig wereldbollen langs de kade van het terrein staan. Handig om te weten dat je er uren langs kunt wandelen, dat elke bol zijn eigen kenmerk en details heeft. Allemaal binnen het thema 'Warme ideeen voor onze koelere aarde'. Handig om te weten dat je bus 21 vanaf het CS of 61 vanaf Sloterdijk kunt nemen om er te komen.Of kunt wandelen. Langer dan 20minuten ben je niet onderweg vanaf beide treinstations. Deze foto vind ik zelf erg mooi omdat de aardse kleuren van de bol mooi relateren aan het grijs van het beton op de achtergrond. Ik heb hem er bewust half op gezet om de relatie tussen hier en daar anders weer te kunnen geven.

'330193' door AnnettesAdventures '330193' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Aarde en Hemel

AnnettesAdventures

'Foto's van die mooie grote wereldbol mogen onbeperkt' grapte iemand. Maar er schuilt zoveel waarheid in! We hebben maar één wereld, met honderden planeten om ons heen. Maar hier moeten we het mee doen. Dit is ons huis. Ik sta er zelf veel te weinig bij stil, en misschien- of juist daarom is deze expo op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam wel zo'n geslaagde tentoonstelling! www.coolglobes.nl

'330177' door AnnettesAdventures '330177' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

De wereld

AnnettesAdventures

Ze zijn prachtig. Ik vind ze prachtig. Stuk voor stuk. Ik zou ze wel mee naar huis willen nemen, en ze op mijn balkonnetje van zes bij anderhalve meter plaatsen. Of op het dak van onze portiekwoningen. Zodat ze over ons kunnen waken. En glimlachen kunnen toveren op de lach van passanten. Maar dat gaat natuurlijk niet. Dus wandel ik langs ze. Zwaai. Zeg gedag. Vraag hoe het gaat. En eindig met Tot Ziens. Tot ziens mooie wereld.

'330176' door AnnettesAdventures '330176' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Cool Globe

AnnettesAdventures

Open expo van de Cool Globes in het Westerpark in A'dam. Toevallig is het park mijn achtertuin en wandel ik al weken een rondje langs de Globes. Vandaag was de zon echter zo mooi dat ik het niet kon laten tientallen foto's te maken. www.coolglobes.nl

'330174' door AnnettesAdventures '330174' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Wij kleuren de Aarde

AnnettesAdventures

Gemaakt door Andrea Harris. met als thema 'Eco Helden'. Al deze mensen waren stuk voor stuk helden toen ze op een dag besloten iets voor onze natuur te doen. Milieuactiviste Wangari Maathai plantte bomen door heel Kenia. Ze richtte de Groene Gordel Beweging op en won uiteindelijk de Nobel Vredesprijs. Dorothy Stang wijdde haar leven aan het behoud van het regenwoud in de Amazone en de mensen die er leven en de grond bebouwen. De kunstenares wil met deze creatie laten zien dat iedereen zo'n held kan zijn! Stuk voor stuk hebben we de macht onze aarde te steunen, en als we dat allemaal doen, wordt een groot karwei een peuleschil! De globes zijn trouwens allemaal te bewonderen op www.coolglobes.nl

'330172' door AnnettesAdventures '330172' door AnnettesAdventures

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Reikend naar de Hemel

AnnettesAdventures

Een Cool Globe op de open expo in het Westerpark in Amsterdam. De Globes staan naast elkaar opgsteld,en met een zonnetje erop stralen ze de kijker tegemoet. Het thema is duurzaamheid, en opwarming van de aarde. Ik vind vooral de heldere kleuren en de combinatie tussen kunst en natuur prachtig!

'329507' door AnnettesAdventures '329507' door AnnettesAdventures

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Napolitaanse baristas

AnnettesAdventures

Napolitaanse koffie bestaat uit een laagje chocoladesaus op de bodem van het kopje, met daarover een heerlijk gezette espresso gegoten. Na mijn illegale markt avontuur trof ik deze stralende barista aan. Lachend, en vol overgave bediende hij iedereen van een ochtendkoffie. I had the time of my life!

'329505' door AnnettesAdventures '329505' door AnnettesAdventures

ItaliëNapels

ItaliëNapels

'Illegale' Markt in..

AnnettesAdventures

's Ochtends om 8.00 uur kun je als blonde vrouw van dertig beter niet door deze straten wandelen. Was het advies. Dat ik achteraf kreeg. Gelukkig wist ik dat niet op het moment dat ik er was, en had ik wel zo nu en dan een gevoel van 'er klopt hier iets niet', maar niemand besteede werkelijk veel aandacht aan me, dus dat wat er niet klopte had in ieder geval niets met mij te maken. Waar het wel mee te maken had was veel illegaal spul dat hier op deze ochtendmarkt verkocht werd. duizenden schoenen, tassen, cd's , dvd's en elektronica lag op de tafels uitgestald. Iedereen liep met een zwaar serieus gezicht rond (wat was, dacht ik, omdat het natuurlijk zo vroeg in de ochtend was...) De enige vrouw die er liep was ik. Dus na 30 foto's en een sherlock holmes gevoel ben ik maar koffie gaan drinken.

'329501' door AnnettesAdventures '329501' door AnnettesAdventures

ItaliëCampania

ItaliëCampania

Uitzicht vanaf de...A

AnnettesAdventures

Vanaf Amalfi en vele bergdorpjes daar omheen kun je een wandeling maken langs de kustlijn. De wandeling varieert van 14-30 km en is een genot voor het oog! Je loopt gedurende de route door druivenvelden, over boerderijgrond, langs watervallen, bosgebieden, historische grotwoningen (!) waar echt mensen in leefden vroeger, en ondertussen laveer je naar de zee toe en van haar af. Italianen houden niet van wandelen om het wandelen- die wandelen voornamelijk ergens naartoe om er vervolgens te picknicken of iets dergelijks. Maar deze route uitzetten is ze goed gelukt! Hij heet dan ook niet voor niets:'D'egli Dei' wat 'De weg van God' betekent.

'478703' door AnnettesAdventures '478703' door AnnettesAdventures

ItaliëRome

ItaliëRome

Alice in Wonderland..

AnnettesAdventures

Behorend bij het blog over mijn avontuur in de via del Pigneto in Rome, volgen er hier wat praktische en handige tips voor als je in de buurt bent. Handig om te weten is dat de 'via del Pigneto' geen op zichzelf staande wijk is. De straat [waar alles om draait] ligt gedeeltelijk in de quartiere Presnestino-Labicano en gedeeltelijk in Tiburtino. Het begint bij de Porta Maggiore, het plein waar de meeste antieke aquaducten hun eindpunt hebben en waar de meeste tramlijnen van Rome samenkomen. Van daaruit strekt het wijkje zich in een driehoekige vorm naar het zuid oosten uit. Ze wordt begrensd door de Via Preenestina in de het noorden, de Circonvallazione Casilina aan de oostkant en de Via Casilina in het zuiden. Pigneto wordt gekenmerkt door laagbouw, in tegenstelling tot de meeste wijken van Rome. Dit geeft de wijk een heerlijk, huiselijk en dorps karakter. Je kunt er geweldig wandelen door de vele kleine straatjes, en genieten van de Italiaanse sfeer. De Via del Pigneto - de hoofdstraat van de wijk- is gedeeltelijk auto-vrij. 's Ochtends is er markt, en in de namiddag verandert de straat in een levendig en sfeervol geheel. Zakenmannen met iphones en vespa's kleuren het straatbeeld samen met krakers, punkers en de oudere lokale bevolking. Er wordt gegeten en gedronken. Opvallend is de enorm positieve energie die in de straat hangt. Eetgelegenheden zijn er volop, maar een aantal populaire suggesties zijn: 'Primo' - via del Pigneto 46. www.primoalpigneto.it - Goeie pizza's! 'Necci'- In de Via Fanfulla da Lodi 68, met een prachtig filmisch terras, dito interieur en bezoekers! www.necci1924.com 'Vini et Olii'- Via del Pigento 18, met echt lekkere wijn & sfeer! Wil je er logeren? Dan is www.pignetohouse.it een plaatje! Ik heb de bedden zelf niet getest, maar vanaf de stoep trokken ze me aanlokkelijk aan! Voor meer adresjes verwijs ik je naar: http://gourmettraveller.com.au/pigneto-rome.htm. Gourmet heeft een prachtig artikel geschreven met alle ins-en-outs over de eet en drinkgelegenheden in de wijk. Buon Appetito!

'329235' door AnnettesAdventures '329235' door AnnettesAdventures

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Reproducties

AnnettesAdventures

Een tekenend klasje studenten. Geconcentreerd en gefocused op hun object. De omgeving leek te verdwijnen terwijl ze op de treden van de kerk zaten. Terwijl hun aanwezigheid het voor ons - passanten - juist levendiger maakte. Aan de andere kant van de straat, daar waar ze naar kijken, is de ingang van een museum te zien met daarin werk van Da Vinci. Een replicatie van zijn werk siert de ingang.

'329230' door AnnettesAdventures '329230' door AnnettesAdventures

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Stoel in Florence

AnnettesAdventures

Florence heeft zoveel kunstschatten en dito toeristen dat ik er vaak 'gek' van werd. In de zijstraatjes kon ik de drukte ontvluchten, en mezelf een 'local' wanen. Wat uiteraard een vrolijke illusie was waar ik me iedere minuut meer in verloor. In de zijstraatjes maakte ik foto's van alles dat contrasteerde met de drukte die er omheen plaats vond. En zo ontstond deze zwart-wit foto van een lege stoel met daar omheen lunchende Italianen.

'328402' door AnnettesAdventures '328402' door AnnettesAdventures

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Handen

AnnettesAdventures

Deze meneer, de mevrouw en het jongetje waren allen - samen met tientallen anderen en ik - publiek bij een klassiek concert dat plaats vond in de straten van Santiago de Compostela. Het was een zondag, en de lokale bewoners wandelden ontspannen en genietend door de straten. Zo nu en dan stonden de mensen even stil om te kijken naar dat wat plaats vond. En naar wat er gebeurde. Maar vooral waren ze samen. Samen aan het genieten.

'328343' door AnnettesAdventures '328343' door AnnettesAdventures

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Zonsondergang in...Fl

AnnettesAdventures

De zonsondergang in Florence kun je het beste bekijken vanaf het Piazza Michelangelo. Iedere avond verzamelen er zich tientallen mensen op het plein dat boven de stad uit stijgt. Ruim een uur wordt er gegeten en gedronken, en gewacht op de zon. De zon die slapen gaat.

'328269' door AnnettesAdventures '328269' door AnnettesAdventures

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Zee bij Finisterre

AnnettesAdventures

Ik vind zelf de diepte in de foto erg mooi. De dreigende lucht in de verte maakt dat het lijkt alsof er geen achtergrond is. De bootjes die kabbelen op het water lijken net mensen die communiceren met elkaar over de toekomstige weersomstandigheden. Op de voorgrond zondert eentje zich af... Deze foto is gemaakt bij Finisterre in Spanje.

'328268' door AnnettesAdventures '328268' door AnnettesAdventures

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Het einde van de...we

AnnettesAdventures

Vroeger geloofden ze dat de wereld ophield na Finisterre. Columbus vertrok hier met zijn schip om de nieuwe wereld te ontdekken. Achter de golvende oceaan...

'328265' door AnnettesAdventures '328265' door AnnettesAdventures

SpanjeGalicia

SpanjeGalicia

Lucht bij Finisterre

AnnettesAdventures

Van Santiago naar Finisterre is het ongeveer 4 dagen lopen. Onderweg ontmoet je een totaal ander landschap van het typische spanje. Op deze foto is goed te zien welke weersinvloeden het land benaderen.

'328231' door AnnettesAdventures '328231' door AnnettesAdventures

Spanje

Spanje

Aankomst in Santiago.

AnnettesAdventures

Iedereen die aankomt in Santiago de Compostela viert feest. (Uiteraard geldt dat voor de lange-afstanders iets meer dan voor de mensen die de 100 km vanuit Sarria wandelen). Maar feest wordt er gevoerd. Op de foto een groep jongeren die vanuit Mexico gekomen zijn,en uitbundig genieten van alle kilometers die achter hun liggen. Op het plein voor de kathedraal in Santiago

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik