Annemijn

profiel Annemijn

Naam

Annemijn Joppe

Reviews

2

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

28 March 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Over mij

Op mijn 16de maakte ik mijn eerste grote reis helemaal alleen. Nu ging ik wel vrijwilligers werk doen in een groep maar toch was het voor het eerst echt alleen. Ik ging naar Kenia. Een speciale reis waarbij we 2 verschillende culturen bij elkaar brachten en heel veel geleerd hebben over elkaar en het land.
Na een paar andere reizen ben ik nog een keer terug geweest om vrijwilligerswerk te doen in een Keniaans ziekenhuis. Daar heb ik de nare maar ook mooie dingen hebben kunnen meemaken.

Nu heb ik de smaak helemaal te pakken en ben ik allemaal verschillende landen en culturen aan het ontdekken. En ik ben nog lang niet uitgekeken.
Foto's maken is voor mij een leuke hobby en dat helpt mij de mooie herinneringen te onthouden.
Deze site helpt mij heel erg om verschillende landen al een beetje te ontdekken en de tips te ontvangen en te delen. Mijn bucketlist is nog lang niet afgewerkt!

Mijn Motto

'Don't call it a dream, but call it a plan!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'1111465' door Annemijn '1111465' door Annemijn

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Iets verder lopen dan

Annemijn

Petra, iedereen kent het wel, het bekende plaatje van de Schatkamer die tevoorschijn komt als je door de kloof loopt. Helaas zagen wij tijdens onze vakantie dat veel mensen alleen voor het bekende plaatje kwamen en niet verder liepen dan de schatkamer. Vonden wij eerlijk gezegd erg apart. Wij hebben de hele stad gezien en dat is ook zeker een aanrader. Er zijn mooiere plekjes dan alleen de Schatkamer. Bijvoorbeeld het Klooster. Het klooster ligt op een berg en ik kan je zeggen in die hitte is het een behoorlijke klim. Doe het ook vooral niet op slippers of hakken ( ja ik zag het mensen echt doen) want de stenen zijn ontzettend glad. Toen wij aankwamen bij het klooster was er ook eigenlijk helemaal niemand terwijl er rijen stonden bij de schatkamer. Bij het klooster en onderweg er naar toe heb je trouwens een super uitzicht! Dus loop vooral verder en klim die berg op!

'1111506' door Annemijn '1111506' door Annemijn

VietnamNinh Binh

VietnamNinh Binh

Ninh binh inplaats va

Annemijn

Tam Coc is natuurlijk een van de mooie plekjes van Vietnam. Je stapt aan boort van een roeibootje en je maakt een prachtige boottocht door de groene natuur. Helaas is het allemaal wat minder mooi dan het lijkt. Er worden bussen uitgeladen met toeristen die in Tam Coc op een bootje stappen dus als je niet van drukte houd en gewoon rustig van de natuur wil genieten moet je iets verder gaan dan Tam Coc. Ninh binh is een alternatief voor Tam coc en in Ninh binh is ook nog super veel te beleven. Wij hebben gewoon de scooter gepakt en zijn er zelf op uit gegaan. Je kan onderweg prachtige tempels bezoeken zoals de Bái Đính Temple. Onderweg zie je vaak ook de roeibootjes liggen. Mensen die daar wonen nemen je zelf mee op pad in een roeibootje en dan heb je echt een geweldige ervaring. En je weet bijna zeker dat het geld goed terecht komt. Bij Tam Coc was het erg naar om te zien dat de mannen het geld en de fooi van de vrouwen die het roeibootje vaarde afpakte. Aantal backpackers hadden ons ook getipt dat je het geld op de boot moet geven zodat ze het kunnen verstoppen. Dat hebben wij dus ook gedaan. We konde haar dan niet verstaan maar ze was er iedergeval super blij en verstopte het gauw onder een plank van haar roeibootje.

'1111453' door Annemijn '1111453' door Annemijn

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Safari op z'n mooist.

Annemijn

Nu meerdere keren in Kenia te zijn geweest, raad ik het zeker aan om naar de Masai Mara te gaan. We hebben nu twee keer de Masai Mara bezocht en het blijft elke keer weer bijzonder. De ene keer zie je een Hyene jagen op antilopen en de andere keer zie je heel veel leeuwen! wat we echt niet verwacht hadden. Zelfs een paar groepen met kleintjes.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik