Annemaria

'367232' door Annemaria '367232' door Annemaria

VietnamSapa

VietnamSapa

De Black Hmong bij...

Annemaria

De vrouwen van de Black Hmong zijn te herkennen aan hun vooral zwartgeverfde kleren. Ze lopen in groepjes achter de toeristen aan, of voor hen uit. Het is een geestig gezicht, een soort zwaan-kleef-aan. Er moet geld verdient worden! Dus klampt men een toeristenkoppel aan en laat hen vervolgens niet meer met rust. Telkens als men zich weer op straat durft te vertonen, springen ze op van het stoepje toevallig net naast het hotel of guesthouse waar deze toeristen verblijven.

'366617' door Annemaria '366617' door Annemaria

VietnamSapa

VietnamSapa

Spelende kinderen

Annemaria

We waren een 'two-day trekking' aan het doen bij Sapa. Een trekking is misschien een groot woord, alles liep zo ongeveer naar beneden af, maar het maakte het niet minder mooi. Veel kleurrijke mensen gezien, kleine dorpjes doorgewandeld met vele vrouwen in ons kielzog, die later heel graag zelfgemaakte spulletjes aan ons wilden verkopen. Geef ze eens ongelijk. Er komen hier hordes toeristen en die brengen geld mee. Dit meisje zagen we met een aantal andere kinderen spelen op grote buizen die daar lagen om een energiecentrale te bouwen: energie uit waterkracht.

'366379' door Annemaria '366379' door Annemaria

VietnamSapa

VietnamSapa

Hmong meisje met haar

Annemaria

We waren met een scootertje op pad gegaan vanuit Sapa, mooi gebied! We wilden naar de Silver Waterfall en onderweg waren we even gestopt bij wat kraampjes om wat te eten. Dit Hmong meisje met (waarschijnlijk) haar broertje op haar rug liep voorbij.

'366167' door Annemaria '366167' door Annemaria

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Marktvrouw in Hanoi

Annemaria

Het is dè manier om je koopwaar mee te sjouwen in Azië. Gewoon op de schouder, zoals vroeger bij ons de emmers water werden vervoerd. Het is best zwaar, we kregen elders in de stad het spul even op de schouders getild. Dit natuurlijk om een foto te maken 'for free' en dan wel iets kopen hè! Ach, zo werkt het nu een keer, mensen doen erg hun best om wat centen te verdienen.

'364381' door Annemaria '364381' door Annemaria

VietnamSapa

VietnamSapa

Spelende jongens bij.

Annemaria

Deze drie jongens waren aan het 'chillen' op dit rotsblok, bij een van de dorpen ten zuiden van Sapa. Tijdens een tweedaagse trekking een en ander geleerd over de gewoonten en gebruiken van de bergvolkeren van hier.

'364371' door Annemaria '364371' door Annemaria

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Jongetje aan het werk

Annemaria

Zittend op straat voor een ontbijtje bij het busstation van Lai Chau, kwam deze buffel met zijn berijder voorbij sjokken. Erachteraan kwamen nog een stuk of wat buffels, die het jongetje terug huis bracht.

'345428' door Annemaria '345428' door Annemaria

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Openbaar vervoer

Annemaria

Schattig gewoon, die gele trammetjes die door de stad glijden, het ziet er authentiek uit. Ook onder de grond sta je soms verrast wanneer je ineens op een perronnetje staat dat zo uit Disneyland lijkt te komen.

'345426' door Annemaria '345426' door Annemaria

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Achter de schermen

Annemaria

De Sint Stephanusbasiliek (Szent István Bazilika) is een imposant bouwwerk, met 8.000 zitplaatsen een van de grootste kerken ter wereld. De buitenkant is groots, het interieur is oogstrelend mooi. Ik ken kerken waar de overdaad schaadt, maar hier is alles in balans en vormt het één geheel. Als je boven een kijkje wilt nemen om zo het geheel vanuit een ander perspectief te bekijken, kom je lang een zaaltje waar de habijten van de priesters op een hanger hangen....

'341100' door Annemaria '341100' door Annemaria

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

De Chinese muur

Annemaria

Wat een bepalend monument voor het landschap, die Chinese Muur! En wat bijzonder om er zelf overheen te lopen! We zijn vanuit Beijing naar het noord-oosten gegaan om daar bij Jinshanling de mmuur op te klimmen. Geen mens te bekennen, alleen een lief vrouwtje dat ons op leek te wachten (onze taxichauffeur pleegde net voor aankomst een verdacht belletje....) om ons te begeleiden naar de muur en meteen van alles aan ons wilde slijten. We vonden haar wel leuk en besloten met haar mee te lopen (echt veel keus hadden we niet eigenlijk, ze bleef gewoon dicht bij ons) om haar later van wat koopwaar te ontdoen. Veel teveel betaald, maar dat was redelijk bewust.

'341096' door Annemaria '341096' door Annemaria

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Up close and personal

Annemaria

Bij de Temple of Heaven is veel groen te vinden. De bomen die er staan hebben prachtige basten, vooral van dichtbij bekeken. De lijnen, de curves, de knoesten; prachtig vind ik dat!

'330303' door Annemaria '330303' door Annemaria

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Samen delen

Annemaria

Wandelend in de Verboden Stad zagen we dit tweetal. Lief stel zo, elkaar helpen met de koptelefoon, of misschien wil hij laten horen aan haar wat er verteld wordt door de audio guide.

'330288' door Annemaria '330288' door Annemaria

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Muziek bij begrafenis

Annemaria

Xingping is een leuk plaatsje langs de Li River, in de buurt van Yangshuo. We liepen door de straten, op zoek naar zonnebrandcrème die hier nergens te krijgen is. Nou ja, niet de soorten die wij kennen. Dan maar een Chinees merk, whitening staat er dan op ;-) Even verderop hoorden we een hoop herrie in de vorm van Chinees vuurwerk, van die miljoenklappers. Een hoop mensen op de been, getrommel, drakendansen en vuurwerk wat voor je voeten werd gegooid. Na enige tijd spotten we een oude man die ondersteund werd en iemand die een portret van een oude vrouw vasthield. Dit was een begrafenis!

'329884' door Annemaria '329884' door Annemaria

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Geslaagd!

Annemaria

In het park rondom de Temple of Heaven liep dit meisje met haar vriendje. Net geslaagd en vriendlief was er naarstig op los aan het fotograferen. Het meisje straalde nou niet bepaald enthousiasme uit..... Je ziet ze regelmatig lopen zo, in de maand juli.

'329878' door Annemaria '329878' door Annemaria

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Vuilnisman

Annemaria

Rondwandelend binnen de muren van de Temple of Heaven valt het op hoe schoon alles is, ook buiten de muren overigens. Dankzij de inzet van mensen zoals deze mannen en vrouwen. Goed voor de werkgelegenheid.....

'319949' door Annemaria '319949' door Annemaria

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Zonsopkomst in de...S

Annemaria

Wat en geweldige ervaring (weer), op een dromedaris de Sahara intrekken, alleen de gids en wij, bij het kampement (ook geheel alleen, dus de privésfeer zat er mooi in!) heerlijke tazine gegeten en 's avonds de duin op voor een schitterende zonsondergang. De volgende morgen weer de klim gedaan en dit was het resultaat.

'316582' door Annemaria '316582' door Annemaria

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Hangmarokkanen

Annemaria

Heerlijk toch, lekker hangen bij elkaar. Op een bankje, op een stoepje, op een terrasje of gewoon op een kar. Geen haast, even de tijd nemen voor sociaal contact.

'316581' door Annemaria '316581' door Annemaria

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Kleurrijke waren in..

Annemaria

De souk van Marrakech is een plek van kleur, geur en vele indrukken. Overal winkeltjes met potten met fel gekleurde vloeistoffen, stenen kruiken met kruiden en verfstoffen. Een waar feest voor het oog!

'315260' door Annemaria '315260' door Annemaria

MarokkoFez

MarokkoFez

Sfeer

Annemaria

Wat een prachtig gezicht toch, hoe men in Marokko de kruiden aan de man brengt. En dan de juiste hoek vinden om dit moois te fotograferen, best lastig!

'313780' door Annemaria '313780' door Annemaria

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Tripje Rose Valley

Annemaria

Het was er best fris, maar wat is de natuur er mooi: Rose Valley in het Atlas gebergte van Marokko. Het lijnenspel in de rotsen, de kleuren.... Fantastisch! Ook de mensen zijn er mooi en fotogeniek, zouden ze dat zelf beseffen?

'302283' door Annemaria '302283' door Annemaria

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Basiliek te Oudenbosc

Annemaria

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een rooms-katholieke kerk te Oudenbosch. De kerk werd gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd in 1912 tot basiliek verheven. De kerk is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek, met het front van de Sint-Jan van Lateranen te Rome. De architecten zijn P.J.H. Cuypers en G.J. van Swaay.

'302259' door Annemaria '302259' door Annemaria

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

H.H. Athanasius,...Am

Annemaria

Tja, wie van de vier kerkvaders is dit? Ik heb geen idee, maar de basiliek te Oudenbosch is een prachtige basiliek naar een idee van Pastoor Willem Hellemons die inspiratie had opgedaan in Rome.

'293802' door Annemaria '293802' door Annemaria

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Basiliek te Oudenbosc

Annemaria

Wat een prachtige basiliek, die van Oudenbosch. Als je in de Sint Pieter in Rome bent geweest ben je al best verwend (maar eigenlijk is die veel te overdadig vind ik....), toch mag deze van Oudenbosch er ook zijn.

'293736' door Annemaria '293736' door Annemaria

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Basiliek te Oudenbosc

Annemaria

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een rooms-katholieke kerk te Oudenbosch. De kerk werd gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd in 1912 tot basiliek verheven. De kerk is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek, met het front van de Sint-Jan van Lateranen te Rome. De architecten zijn P.J.H. Cuypers en G.J. van Swaay. Bron: Wikipedia

'476967' door Annemaria '476967' door Annemaria

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Opera in de Arena van

Annemaria

De Arena van Verona is zeker een van de meest tot de verbeelding sprekende openluchttheaters voor muziek en opera evenementen in Italië. Vanaf 17 juni tot en met 27 augustus staan op het programma: La Traviatta, Aida, De Barbier van Sevilla, Nabucco, La Bohème en de opera Romeo et Juliette. Kaartjes kun je natuurlijk vooraf in eigen land al regelen, maar wij hebben ter plekke in een kantoortje kaartjes gekocht voor ik geloof 15 euro (wat jaren geleden hoor) en zaten op de stenen ergens ter hoogte van het podium, zelfs iets opzij naar achteren nog geloof ik. Maar Aïda was op deze locatie geweldig, ook vanaf deze plek! Wil je beter zitten, wel even eerder iets reserveren hoor!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik