AnneKetelaars

'526653' door AnneKetelaars '526653' door AnneKetelaars

SpanjeTenerife

Costa Adeje - Tenerif

AnneKetelaars

In juli 2011 heb ik Tenerife bezocht, we verbleven in een goed en mooi gelegen appartementencomplex aan de Costa Adeje. Het restaurant op de foto is het meest idyllische wat ik in het stadje heb kunnen vinden. Als je naar de Costa Adeje gaat, zou je wat mij betreft zeker een bezoekje moeten brengen aan het Jungle park met de indrukwekkende vogelshow, een bananenplantage (met de typische bananen van Tenerife) en ga met een piratenboot dolfijnen en walvissen spotten.

'526658' door AnneKetelaars '526658' door AnneKetelaars

DuitslandBerlijn

De Reichstag - Berlij

AnneKetelaars

In juli 2012 heb ik Berlijn bezocht, de Reichstag is wat mij betreft één van de must-sees. De koepel ervan biedt een mooi uitzicht over de stad en is qua architectuur ook zeker van toegevoegde waarde. Het is wel verstandig een bezoekje aan de koepel van tevoren te reserveren om lange wachttijden te voorkomen.

'526664' door AnneKetelaars '526664' door AnneKetelaars

DuitslandBerlijn

Berlijn - in de ban..

AnneKetelaars

In juli 2012 heb ik Berlijn bezocht, waar ik aardig in de ban van de Trabantjes ben geraakt. Je kunt via Trabi World een stadstour maken in een Trabant. Je hebt de keuze uit allerlei bont gekleurde exemplaren of ga voor een dierenprintje. Het is aanvankelijk wat onwennig schakelen, maar dat went snel. In no-time verander je als deelnemer aan de stadstour in een toeristische attractie, wat toch wel een bijzonder ervaring is als je zelf toerist bent in Berlijn. Op East Side Gallery zag ik deze schildering op de Berlijnse Muur, die moest dan ook zeker op de foto. Als je naast Trabantjes, gebouwen, musea en de muur nog wat anders wilt bekijken in Berlijn, zijn die Hackeschen Höfe zeker een bezoekje waard. Het zijn acht aan elkaar grenzende hofjes verscholen in een drukkende winkelstraat van Berlijn met unieke winkeltjes.

'526669' door AnneKetelaars '526669' door AnneKetelaars

Groot-BrittanniëLonden

Londen - Big Ben &...

AnneKetelaars

In juli 2012 heb ik Londen bezocht. In het kader van een poging tot zo veel mogelijk toeristische trekpleisters op één foto; de Big Ben met London Eye op de achtergrond, een dubbeldekker (zei het een moderne variant) en een taxi. Mijn bezoek was tijdens de Olympische Spelen, vandaar de verwijzing naar de Winterspelen van 2014 op de taxi. Naast de alom bekende high-lights van de stad, vond ik een bezoekje aan Camden Market en de wijk Notting Hill ook zeker de moeite waard.

'526683' door AnneKetelaars '526683' door AnneKetelaars

OostenrijkTirol

Gerlos - Gerlosbach -

AnneKetelaars

In februari 2013 ben ik op wintersport geweest in Gerlos. Het skigebied rond Gerlos, het Zillertal arena, leent zich prima voor een week vol wintersport-plezier (inclusief après-ski). Maar voor wie toe is aan een dagje pauze of zich sowieso liever niet op de pistes begeeft, kan ik een wandeling langs rivier de Gerlosbach van harte aanbevelen

'526685' door AnneKetelaars '526685' door AnneKetelaars

GriekenlandCorfu

Paleokastritsa - Corf

AnneKetelaars

In september 2013 heb ik Corfu bezocht, we hadden twee eenvoudige appartementen geboekt op twee verschillende plekken op het eiland en wilden met een huurauto zoveel mogelijk van het eiland zien. Paleokastritsa is een schattig dorp met schitterende uitzichten over zee. Het is een fijne plek om te verblijven en als je er dan toch bent, ga dan mee op een dagexcursie per boot met bbq op het strand van Paradise Beach.

'526689' door AnneKetelaars '526689' door AnneKetelaars

GriekenlandCorfu

Achillion - Corfu -..

AnneKetelaars

In september 2013 heb ik Corfu bezocht, we hadden twee eenvoudige appartementen geboekt op twee verschillende plekken op het eiland en wilden met een huurauto zoveel mogelijk van het eiland zien. Achillion is het voormalige zomerpaleis van Sisi en een bezoek meer dan waard. Het paleis zelf is een plaatje, welke ook van binnen erg mooi is gedecoreerd. Maar de tuin maakt toch wel de meeste indruk.. Onderweg zijn we ook nog gestopt bij Pélekas, de Keizerstroon, waarbij het bij zonsondergang zou lijken alsof de zon vanaf de bergen de zee in rolt (helaas hebben we dat stukje moeten missen, dus ik kan niet vertellen of dat ook echt zo is;)). In ieder geval levert het je een mooi uitzicht over het eiland op.

'526692' door AnneKetelaars '526692' door AnneKetelaars

GriekenlandCorfu

Lákones - Corfu -...m

AnneKetelaars

In september 2013 heb ik Corfu bezocht, we hadden twee eenvoudige appartementen geboekt op twee verschillende plekken op het eiland en wilden met een huurauto zoveel mogelijk van het eiland zien. Vanaf Paleokastritsa kun je een leuke route maken naar hoger gelegen dorpjes, waaronder Lákones. Het is absoluut de moeite waard door te rijden naar Pági en een bezoekje te brengen aan het James Bond Café. In dit dorpje is namelijk de scene met de gele eend uit een James Bond film opgenomen (For Your Eyes Only uit 1981). De eigenaar van het café laat je graag zijn fotoboeken en het stukje uit de film zien ;)

'526693' door AnneKetelaars '526693' door AnneKetelaars

GriekenlandCorfu

Kassiopi - Corfu -...

AnneKetelaars

In september 2013 heb ik Corfu bezocht, we hadden twee eenvoudige appartementen geboekt op twee verschillende plekken op het eiland en wilden met een huurauto zoveel mogelijk van het eiland zien. Kassiopi is een leuk vissersstadje waar het goed toeven is. Maar het beste kan je er een bootje huren en je snorkelspullen meenemen. Ga op zoek naar de Blue caves (een heuse mini-onderwater-grot!) of ga voor anker bij de grote boei tussen de Noordoost-kust van Corfu en die van Albanië en laat je verrassen door dieprode zeesterren en rood/blauw/groen gestreepte vissen (die ik nergens anders op het eiland gezien heb)...

'526695' door AnneKetelaars '526695' door AnneKetelaars

GriekenlandCorfu

Kerkyra - Corfu -...s

AnneKetelaars

In september 2013 heb ik Corfu bezocht, we hadden twee eenvoudige appartementen geboekt op twee verschillende plekken op het eiland en wilden met een huurauto zoveel mogelijk van het eiland zien. Kerkyra is de hoofdstad van Corfu en daar is van alles te zien en te beleven. Na er bijna de hele dag doorgebracht te hebben, wilden we nog even de tempelcomplexen net buiten de stad (op loopafstand) gaan bekijken. Hoewel daar niet veel meer van bewaard is gebleven, troffen we wel dit leuk stuk strand aan.

'526696' door AnneKetelaars '526696' door AnneKetelaars

NederlandDen Bosch

Nistelrode - Nederlan

AnneKetelaars

In juni 2014 heb ik een tandem-parapentevlucht gemaakt bij Parasailing team Nistelrode: Lopen, lopen, lopen ... en dan heerlijk relaxed zweven op 375 meter hoogte, super toffe ervaring! Deze foto is van de vlucht van mijn vriend bij zonsondergang.

'527021' door AnneKetelaars '527021' door AnneKetelaars

JordaniëDode Zee

De Dode Zee -...Jorda

AnneKetelaars

In september 2014 heb ik een rondreis door Jordanië gemaakt. Als je in Jordanië bent mag een bezoekje aan de Dode Zee eigenlijk niet ontbreken. De Dode Zee bevindt zich op de grens tussen Israël en Jordanië en is het laagst gelegen meer van de wereld. Een foto van jezelf al drijvend in het meer of terwijl je de krant of een tijdschrift leest, zijn erg populair. Persoonlijk had ik mijn zinnen op iets anders gezet, namelijk de uitvoering van een perfect balletbeen. Als voormalig synchroonzwemster weet ik dat dit voor de meeste zwemsters bijna onmogelijk is. Al liggend op je rug wordt een been verticaal omhoog gebracht. Door deze beweging zakken je heupen onder de wateroppervlakte. De kunst is door stuwing en spanning die heupen aan de wateroppervlakte te krijgen. Laat daar het zout van de Dode Zee nou goed bij van pas komen. De stuwing kon ik achterwegen laten en de spanning kon ik ook tot een minimum beperken. Missie geslaagd! Een tip als je ook de Dode Zee in gaat, trek niet je beste bikini/badpak/zwembroek aan en neem ook niet je goeie slippers mee. Je kunt gewoon op blote voeten het meer in, maar nadat je het water uit bent en opgedroogd bent, is het zout nog steeds killing. Mijn Birkenstocks kon ik weggooien en een aantal reisgenoten hun Teva's ook ;)

'527079' door AnneKetelaars '527079' door AnneKetelaars

JordaniëMadaba

Mount Nebo - Jordanië

AnneKetelaars

In september 2014 heb ik een rondreis door Jordanië gemaakt. Onderweg zijn we gestopt bij Mount Nebo. Dit schijnt de plek te zijn vanaf waar Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Op heldere dagen kun je Jeruzalem in de verte zien liggen, helaas voor ons geen heldere dag. Om die reden trok het uitzicht vanaf Mount Nebo over het oosten van Jordanië meer mijn aandacht en heb ik er onder andere deze foto van gemaakt. Mount Nebo is de moeite waard om te gaan bekijken, ook als je wat minder religieus bent ingesteld, het biedt mooie vergezichten, er zijn een aantal kunstwerken/beeldhouwwerken te zien, opgravingen en een fraaie tuin ;) Excuses voor de datum en tijd onderin de foto, dit was onze eerste reis met deze camera en we kwamen er thuis pas achter dat deze functie onbedoeld aan had gestaan. Inmiddels staat ie uit ;)

'527311' door AnneKetelaars '527311' door AnneKetelaars

JordaniëJerash

Jerash - Jordanië -..

AnneKetelaars

In september 2014 heb ik een rondreis door Jordanië gemaakt. Jerash is de plaats die de schitterende ruïnes van de vroegere Romeinse stad Gerasa herbergt. Door verschillende aardverschuivingen is de stad bedolven onder het zand. Hierdoor is de stad ontzettend goed bewaard gebleven. In 1925 is men de stad gaan opgraven en bleken de aardverschuivingen wonderwel weinig grote schade aangericht te hebben. Vandaag de dag krijg je een goede indruk van hoe Gerasa eruit gezien moet hebben, de triomfboog, het forum, een tweetal theaters (een grote en een kleine) zijn in al zijn glorie te bewonderen. Al wandelend over de toegangsweg met zuilengalerij kom je schitterende delen van de stad tegen, waarbij zelfs het karrenspoor over de stenen nog zichtbaar lijkt te zijn. De opgravingen zijn nog niet afgerond, dus wie weet wat voor pareltjes er nog onder het zand liggen ;) Op de foto zie je het forum (marktplaats) met zijn bijzondere ovale vorm. Tip voor als je ook een bezoek wilt brengen aan Jerash, ga vroeg, want het is erg toeristisch en de mooiste indruk en plaatjes krijg je als er nog geen hordes toeristen zijn ;) Daarnaast is er erg veel te zien, waarbij er niet veel schaduw te vinden is, op het heetst van de dag kun je je tour er het best al (bijna) op hebben zitten...

'527627' door AnneKetelaars '527627' door AnneKetelaars

JordaniëJerash

Jerash - Jordanië -..

AnneKetelaars

In september 2014 heb ik een rondreis door Jordanië gemaakt. Jerash is zoals gezegd de plaats die de schitterende ruïnes van de vroegere Romeinse stad Gerasa herbergt. Door verschillende aardverschuivingen is de stad bedolven onder het zand. Hierdoor is de stad ontzettend goed bewaard gebleven. In de oudheid werden de zuilen voorzien van een sluitstuk, het zogenaamde kapiteel. Zoals ik het van mijn KCV-leraar heb geleerd zijn er drie soorten te onderscheiden (volgens bronnen zoals Wikipedia zouden het er meer zijn), namelijk de Dorische, Ionische en Korinthische stijl. De Dorische stijl is strak, de Ionische stijl heeft een soort van krullen aan de zijkanten (de 'ramshoorns') en de Korinthische stijl kenmerkt zich door de beeldhouwwerkjes die geïnspireerd zijn op bladeren. De meeste Korinthische kapitelen die ik heb mogen bewonderen, waren door de tand des tijds aardig afgeslepen en in sommige gevallen waren de beeldhouwwerkjes nauwelijks te onderscheiden. In Gerasa kun je ze echter in al hun pracht en praal bewonderen ;)

'528222' door AnneKetelaars '528222' door AnneKetelaars

JordaniëJerash

Jerash - Jordanië -..

AnneKetelaars

In september 2014 heb ik een rondreis door Jordanië gemaakt. Jerash is zoals gezegd de plaats die de schitterende ruïnes van de vroegere Romeinse stad Gerasa herbergt. Door verschillende aardverschuivingen is de stad bedolven onder het zand. Hierdoor is de stad ontzettend goed bewaard gebleven. In één van de twee theaters zorgden drie muzikanten voor een muzikaal intermezzo. Erg leuk en bijzonder om de traditionele muziek te horen, met de klederdracht erbij was het plaatje compleet. De man met de doedelzak was erg op de voorgrond. Ondanks dat hij naar mijn mening goed speelde en zijn publiek voor zich wist te winnen, kon het duo achter hem meer op mijn sympathie rekenen, wat een schatjes, prima op hun gemak op de achtergrond.

'528327' door AnneKetelaars '528327' door AnneKetelaars

JordaniëAmman

Restaurant Eida Kaman

AnneKetelaars

Tijdens onze rondreis door Jordanië in 2014 maakten we op een middag een stadswandeling door Amman. We besloten de locals op te zoeken in het down-town gedeelte, erg leuk om rond te struinen over een marktje, de winkeltjes te bezoeken en diverse baklava te proeven in een barretje. Must-see is 'the Duke's Diwan', het oudste gebouw van down-town Amman. Je wordt er met open armen ontvangen, leert er van alles over Jordanië en Amman en als je wilt wordt je naam in het Arabisch en in een prachtig oud schrift vertaald met dito kalligrafische letters. 's Avonds wilden we gaan eten rond Rainbow street, want we hadden gelezen dat je daar goed kon eten en ook nog voor een leuk prijsje. Het was die avond topdrukte en alles zat vol. Op een gegeven moment passeerde we een gemoedelijk uitziend restaurant, waar de bediening en een manager ons bij de ingang vriendelijk toelachten. Op het balkon zaten twee locals te eten en voor de rest was het leeg. Niet het restaurant waar je zo naar binnen zou lopen, maar iets zij me dat we het er best op konden wagen (dat hongergevoel zal ook vast ergens op de achtergrond meegespeeld hebben ;)). Bij binnenkomst werd ons uitgelegd dat ze vanavond hun opening hadden en wij de eerste bezoekers waren, de twee locals bleken bij het restaurant te horen... De keuken was Libanees en daar hadden we ons natuurlijk niet op voorbereid met reisgidsen over Jordanië. We besloten ons te laten verrassen en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Wat zijn we in de watten gelegd met de lekkerste gerechten! Het voltallige personeel (minus de koks) is bij ons langs geweest en er was zelfs een jongen in dienst speciaal voor de waterpijp. Na afloop zijn we met de crew op de foto geweest. Het was voor hen bijzonder dat wij de eerste gasten waren en dan ook nog eens geen locals, maar voor ons gold dat het eveneens erg bijzonder was om de eerste gasten te mogen zijn. Toen we het restaurant verlieten was het inmiddels lekker druk, het was ze van harte gegund! Voor mij in ieder geval de meest memorabele eet-ervaring tot nu toe ;) Ik heb even gegoogled en ze bestaan gelukkig (!) nog steeds, als je in Amman bent, zeker wat gaan eten bij Eida Kaman aan de Rainbow Street in Amman!

'528755' door AnneKetelaars '528755' door AnneKetelaars

JordaniëAl-Karak

Al-Karak - Jordanië -

AnneKetelaars

Tijdens onze rondreis door Jordanië in 2014 hebben we ook Al-Karak of Kerak bezocht. De stad herbergt een kruisvaardersburcht uit 1142, welke redelijk goed bewaard is gebleven en waar je je even lekker terug in de tijd kunt wanen. Ook de omgeving is er erg mooi, zelf was ik al snel afgeleid door babykamelen op één van de heuvels tegenover de burcht. Die had ik namelijk nog niet gezien op onze reis... Officieel zijn het babydromedarissen. Bij aanvang van onze trip hebben we geprobeerd het beestje bij zijn juiste naam te noemen, maar kameel klinkt toch echt beter dan dromedaris ;)

'528866' door AnneKetelaars '528866' door AnneKetelaars

JordaniëPetra

Petra - Jordanië -...

AnneKetelaars

In Jordanië mag een bezoek aan Petra uiteraard niet ontbreken. Het zou een hete septemberdag worden en we waren er op voorbereid dat we die dag aardige afstanden zouden moeten overbruggen. Al snel bleek dat dat absoluut geen straf zou worden... De tocht naar Petra begint bij de Siq, een hoge en smalle kloof, welke de 1 tot 1,5 km lange toegangsweg vormt van dit wereldwonder. En wat voor een toegangsweg, prachtig en zeer indrukwekkend, wat een kleuren, en wat voel je je soms een mini-mensje... Het heeft ook wel wat, dat je er moeite voor moet doen en niet meteen op de site bent. Aanvankelijk was ik geneigd nieuwsgierig om het hoekje van elke bocht te kijken in de kloof in de hoop alvast een glimp op te vangen van de Khazneh, de schatkamer. Net op het moment dat ik daar mee opgehouden was, omdat ik dacht dat het nog wel eventjes zou duren, is hij daar. De eerste glimp, een stukje van de Khazneh afgestoken tussen de kloof. Toch nog totaal verrast... Hoewel de Khazneh zeer indrukwekkend is, valt er nog veel meer te zien in en rondom Petra. Zelf was ik erg onder de indruk van de prachtige kleuren van de gesteenten en de vormen hierop. De kleuren en vormen zijn ontstaan door een perfecte mix van mineralen, regenwater en de poreusheid van het gesteente. Een tocht naar Ad Deir, het klooster, is ook zeker de moeite waard. Het was een heuse beklimming, de 700 à 800 (ik heb ze niet geteld, sorry) trappen rond het middag uur in de brandende zon. Ik heb mezelf een paar keer voor gek verklaard dat ik door bleef lopen. Maar goed, soms moet je niet teveel nadenken en gewoon doen! Ik was immers bewapend tegen de zon met flesjes water, zonnebrand en niet te vergeten mijn hoed à la Indiana Jones ;) Wat ben ik blij dat ik niet omgedraaid ben, het was de tocht meer dan waard! Een prachtig bouwwerk en vervolgens heerlijk bijkomen op het overdekte terras in de schaduw ;)

'529120' door AnneKetelaars '529120' door AnneKetelaars

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum - Jordanië -

AnneKetelaars

Een bezoek en overnachting in de Wadi Rum mocht natuurlijk niet ontbreken aan onze reis door Jordanië. Van tevoren dacht ik een beetje een beeld te hebben van hoe een woestijn eruit zou moeten zien, maar wat heb ik mijn visie daarop rigoureus bij moeten stellen! Wat een magnifiek landschap is dat! Naast zand in allerlei tinten wat in diverse glooiende vormen over het gebied is neergestreken, doemen imposante rotspartijen op en dat beleef je dan turend vanaf de open 'achter'bank van een jeep of te voet (of per kameel mocht je dat willen). Als absoluut hoogtepunt mag je de zonsondergang ervaren vanaf een rotspartij. Sublieme ervaring, daar werd je echt stil van! Terwijl ik rond wandelende in een landschap dat me erg deed denken aan een Western film, zag ik de hooibaaltjes al voorbij rollen en roofvogels rond cirkelen boven de overblijfselen van een bizon of iets dergelijks. En nog geen twee minuten laten hoor ik iemand van de groep roepen dat ze een skeletje hebben gevonden. Sneu voor het beestje, maar het leverde me deze foto op om het Wild Wild Middle East gevoel compleet te maken...

'529223' door AnneKetelaars '529223' door AnneKetelaars

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum - Jordanië -

AnneKetelaars

Bij aankomst bij het Rahayeb Desert Camp kregen we eerst een rondleiding door het kamp. Zo ook langs ons onderkomen voor de nacht... Er heerste teleurstelling in onze groep,want dit was duidelijk niet het soort tent uit de reisbrochure...Ik zelf had de reisbrochure niet eens aangevraagd, we gingen immers naar Jordanië (!) en zouden al die fantastische plekken in het echt gaan zien en beleven, waar we zouden slapen maakte mij eigenlijk niks uit ;) Zonder enige verwachting was ik juist dol enthousiast bij het zien van onze eigen bedoeinentent. Ze hadden de moeite genomen om elke tent te voorzien van een houten twee- en éénpersoonsbed. Daarnaast lagen er allerlei schattige kleden op de grond. Toen viel mijn oog op het nachtkastje (we hadden zelfs een nachtkastje!) en ik liep er naar toe. Er stond een schaal op gevuld met zand waar kleine kaarsjes in gestoken waren... meteen verliefd, het schattigste kaarsentafereel dat ik ooit had gezien... ik kon niet wachten tot ik ze eindelijk aan zou mogen steken ;) Uiteindelijk liepen we ook langs de tenten uit de reisbrochure en mochten er één van binnen zien. Voor mezelf maakte ik in gedachten een vreugdedansje, dat we niet daar de nacht door gingen brengen... Deze 'tent' had zijn eigen badkamer, er lag een tegelvloer in en maar één zo'n snoezig kleedje en het belangrijkste er was geen schaal met kaarsjes maar gewoon een lamp... Terug in onze tent wilde ik onze klamboe ophangen, die ik speciaal via Columbus had gekocht en die de hele reis al ongebruikt in de koffer had gezeten. Mijn vriend stond me hoofdschuddend en lachend aan te kijken, want eigenlijk was de klamboe helemaal niet nodig... Na een fantastische middag en begin van de avond met een heerlijke maaltijd, was het tijd voor de kaarsjes! Waarvan deze foto (verbeterpuntje voor de volgende keer, wel even de rest van het nachtkastje leeg maken...). Ik werd geroepen, we gingen sterren kijken buiten het kamp met onze gids (kwam er dan geen eind aan deze fantastische dag, blijkbaar nog niet ;))... Kaarsjes uit geblazen en terwijl ik de tent achter me dicht doe en een blik werp op het nachtkastje denk ik, ha mooi kan ik ze straks nog een keer aansteken... ;)

'529587' door AnneKetelaars '529587' door AnneKetelaars

NederlandDen Bosch

Suppen - Den Bosch -.

AnneKetelaars

Afgelopen zondag ging ik samen met mijn moeder en zusje suppen met de toppers van SUP Herman Lieven door en langs de Bossche binnenstad. Het was mijn eerste suptocht en ik had er al even naar uitgekeken... Ik heb via Herman Lieven in Den Bosch leren duiken en toen ik in de winkel was, zag ik een flyer van suppen. Bij het zien van de foto's was ik al verkocht, mijn verwachting was namelijk dat het suppen plaats zou vinden in één van de wateren rondom Den Bosch, maar je kon gewoon door de Bossche binnenstad peddelen...;) Moeder en zusje overgehaald en een datum geprikt. Met prachtige weer en vol goede moed gingen we op pad. Eerst de sup opblazen... dat was best een karwei (maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen ;)) Nadat de sups in het water lagen, eerst rustig op de knietjes beginnen en oefenen met sturen etc. (m'n kano-moves kwamen goed van pas). Al snel konden we gaan staan en dat ging een stuk makkelijker dan verwacht. Natuurlijk was het aanvankelijk wat onwennig, maar met tips en tricks van gids Jeroen begon het ergens op te lijken ;) Mijn oude camera had ik ook meegenomen, in een waterdicht zakje (welke goedgekeurd is... zie verderop). De foto is genomen bij de Citadel, vanwege de tegenwind en wat sterke stroming was staand peddelen voor beginners hier net teveel van het goede. Maar als ik op mijn knietjes op het board zat, voelde ik me net Pocahontas. ‘Hey ya hey ya jambiejee hey ya jambiejee hey hey hey ya’ (steady as the beating drum). Het was Gezellig Zaken in Den Bosch, en bij het nieuwe Sint-Jans bolwerk bij de Wilhelminabrug was het erg druk... Ik ben druk in gesprek met gids Jeroen en bewonder ondertussen ook het schilderij van Jheronimus Bosch langs de waterkant en blijven peddelen natuurlijk.. Niet teveel tegelijkertijd willen doen, Anne! Want voor ik 't weet steek ik de peddel wat ongelukkig het water in, begint het board te wiebelen en lukt het me niet meer om op mijn knieën te gaan zitten... En schuif ik achterover het board af...ten overstaan van al die mensen ;) en natuurlijk was het op de terugweg nog drukker dan op de heenweg... Gelukkig niet kopje onder gegaan, maar het water was niet echt aangenaam warm... Snel dat board weer op, ging mezelf niet laten kennen, gewoon weer opstaan... Een beetje bibberig, maar gelukt! Applaus (dat had ik niet gekregen als ik gewoon langs was komen varen...) lach op mijn gezicht, maar toch maar niet de kant van mijn publiek opgekeken, dat zou geheid een tweede dobberpartijtje worden... Sommige mensen hebben nu eenmaal een sterke aantrekkingskracht tot het water, toch ben ik blij dat ik tot één van die gelukkige waterratten hoor;) Zeker niet mijn laatste suptocht, echt een aanrader!

'530057' door AnneKetelaars '530057' door AnneKetelaars

PortugalLissabon

Lissabon - zeemeeuw..

AnneKetelaars

In februari 2015 heb ik Lissabon bezocht, op dag 1 werden we welkom geheten met behoorlijk wat regenbuien.. Hierdoor hebben we heel wat winkeltjes bezocht, waar we anders waarschijnlijk niet eens naar binnen waren gegaan, uitgebreid de tijd gehad om souvenirtjes te shoppen ;) Tussen de buien door konden we de bezienswaardigheden in het centrum bekijken. Een daarvan was de Elevador Santa Justa, deze 45 meter hoge lift biedt toegang tot het hoger gelegen Carmoplein. Hier kun je onder andere de Carmokerk bezoeken, het dak van deze kerk is in 1755 door een aardbeving verwoest en nimmer herbouwd, de kerk herbergt nu het Museu Arqueológico do Carmo gevestigd. Vanwege verbouwingswerkzaamheden was het museum tijdens ons bezoek gesloten. Sowieso een bijzonder plekje om te bezoeken! Het was er heerlijk rustig met een fraai uitzicht over de stad. Waarschijnlijk hadden we ook geluk met het weer, want bij mooi weer zal het hier vast drukker zijn met toeristen ;) Op de foto zie je een nieuwsgierige zeemeeuw met op de achtergrond uitzicht op het Pedro IV-plein (ookwel Rossio genoemd). Tot slot is ook de lift zelf een plaatje, volledig opgebouwd uit ijzer en rijkelijk versierd.

'530667' door AnneKetelaars '530667' door AnneKetelaars

NederlandDen Bosch

De wonderlijke klim -

AnneKetelaars

Vorige week vrijdag had het notariskantoor waar ik werk het jaarlijkse personeelsuitje. Mijn collega en ik hebben dit jaar de taken van de feestcommissie op ons genomen en daar hoort ook de organisatie van het personeelsuitje bij. Vanwege de 500ste sterfdatum van Jheronimus Bosch wordt in 2016 op zeg maar gerust immense wijze zijn leven en werk gevierd en verwelkomd in en rond Den Bosch. Zo wordt ook de eenmalige en unieke kans geboden om door de dakgoten van de Sint-Jan te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht en de 96 luchtboogbeeldjes die de kathedraal rijk is. De beslissing was dan ook snel genomen, dat we in ieder geval de Sint-Jan wilde 'beklimmen' tijdens ons personeelsuitje. Ondanks dat mijn weerapp tot het laatst toe vol bleef houden dat het ging regenen, hadden we geluk en bleef het bij bewolking. Aan de zijkant van de Sint-Jan (aan de kant van Parade) staat voor de gelegenheid een enorme steiger uitgestald waar je via een trappenconstructie boven komt. Een van de enthousiastelingen van Kring Vrienden (een Bossche vereniging die nauw betrokken is bij Den Bosch en wiens vrijwilligers onder andere het varen op de Binnendieze begeleiden) geeft ons als gids wat leuke en mooie informatie en dan kunnen we zelf op ontdekkingstocht ;) Via houten vlonders kun je vervolgens genieten van een prachtig rondje door de dakgoten. Op de linkerhoek van de Noordzijde bleef ik even staan en besloot ik 'n bietje te gluren naar de mensen beneden lopend door de Torenstraat, zoals je ziet was ik niet alleen, deze luchtboogbeeldjes en duif gingen mij namelijk al voor ;) Wij hebben genoten! Mocht je ook 'n bietje willen gluren, dan kan dat nog tot eind oktober via http://www.eenwonderlijkeklim.nl/