AnitaOedit

'552319' door AnitaOedit '552319' door AnitaOedit

Peru

Peru

A Cute Smile

AnitaOedit

Een lieve glimlach op de top van de berg van Peru. Mijn hart smolt weg toen ik dit kleine meisje ontmoette. En ze zag er zo lief uit in haar kleurrijke pakje :)

'552240' door AnitaOedit '552240' door AnitaOedit

Peru

Peru

Peruvian Shepherd

AnitaOedit

In Peru is heel gebruikelijk dat je dames herders zult zien in de velden of in de steden. De Peruaanse dames die je in de stad vindt, zij doen dit voornamelijk voor de foto's als toeristen attractie. Ach ja, je kunt ze niet kwalijk nemen. Het is veel leuker om hen te ontmoeten in hun natuurlijke omgeving tussen de velden en bergen. Tip: vraag aan je gids (indien mogelijk) een tussenstop te doen in de kleine dorpjes waar normaal geen toeristen langs komen of ga struinen in de velden met je gids. Dit hadden wij gedaan en zo kwamen we in contact met de lokale bewoners.

'551854' door AnitaOedit '551854' door AnitaOedit

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Face of Peru

AnitaOedit

Een zwart-wit portret van een Peruaanse dame. Ze zat op de stoep en verkocht groenten die ze uit haar eigen tuin had geoogst. Ik heb deze foto ook in kleur en zal het binnenkort wel uploaden. Mijn voorliefde gaat naar zw/w :)

'551805' door AnitaOedit '551805' door AnitaOedit

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

AnitaOedit

Peru stond heel hoog op onze bucketlist en vorig jaar konden we eindelijk met onze eigen ogen het Incarijk aanschouwen. Wat een bijzonder plek en zo diep in de oerwoud verstopt. Het is ongelooflijk hoe de incas een stad boven op de gebergte van 2430 meter heeft kunnen bouwen. Tip: Er is 1 grote nadeel om Machu Picchu te bezoeken en dat is dat de Peruaanse Overheid een limiet heeft gesteld van 2500 bezoekers per dag. Dus zorg dat je MP ticket ruim van te voren gekocht is door de touroperator. Ben je een backpacker, plan het zo goed mogelijk voor jezelf anders kan je weken wachten om de inca stad te mogen aanschouwen. Tickets kunnen online gekocht worden. Indien je in Aguas Calientes verblijft en je wilt de volgende ochtend Machu Picchu met sunrise zien, ga om 04:00am (of eerder) buiten in de rij staan voor de bus van 5:30am. Ook hier geldt dat je je busticket ruim van te voren koopt. En neem wat snacks, water en je paspoort mee. Vooral je paspoort is belangrijk anders kom je niet in. Vergis je niet er zijn lange rijen bij de bus en bij Machu Picchu entree. Dus wees voorbereid! Nog 2 tips aan jullie; neem de laatste bus van 15:00pm naar Machu Picchu en je zult minder toeristen treffen in de Inca Stad dus mooi voor je fotografie. Onze gids vertelde dat mid Mei de beste maand is om Machu Picchu te bezoeken omdat het net na de regenseizoen is en rustig is qua bezoekers.

'529575' door AnitaOedit '529575' door AnitaOedit

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Namibian Beauty

AnitaOedit

Hier een zwart/wit portret van een himba dame. Deze himba vrouw draagt een hoofdtooi welke gemaakt is van dierlijke huiden en is een indicatie dat ze al getrouwd is. Haar lange dreadlocks, wordt gemaakt met behulp van een mengsel van gemalen oker, boter en geitenhaar.

'529300' door AnitaOedit '529300' door AnitaOedit

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Wild Horse

AnitaOedit

Dit keer geen foto uit het buitenland maar van onze eigen Hollandse bodem! Zo af en toe is het fijn weer in Nederland te zijn dan in die hete zandbak Dubai. Maar ja, stil zitten kan ik niet, dus ben maar weer gaan fotograferen. Was nooit naar de Oostvaardersplassen geweest, maar was overdonderd met het prachtige natuurgebied. Het is echt een leuke uitstapje en je hebt leuke wandelroutes waar je heerlijk ongestoord kan wandelen en genieten van de Nederlandse wildlife :)

'508876' door AnitaOedit '508876' door AnitaOedit

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dorstig!

AnitaOedit

Slok...slok...slok....slok...slokuuuhhhh.....aaaahhhhhh, zo nu mogen de rest. Ahummmmm....nee toch maar niet ben nog veelte dorstig! En zo verdreef hij een kudde zebra's van de waterpoel vandaan.

'508160' door AnitaOedit '508160' door AnitaOedit

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

White Rainbow at...De

AnitaOedit

Deadvlei in de Namib Desert in Namibie is een unieke landschap vooral in combinatie met de 900 jaar oude bomen, met zijn wit/grijze pan, schaduw en licht spektakel door de zon en de rode zandduinen met een donkerblauwe lucht. Klinkt allemaal goed, maarrrrr...wat ga je doen als je een dichte mist hebt??? Iiiieehhh, nou die pech hadden wij dus :( :( :( Vanaf 05:00 uur tot 10 uur hebben we constant mist gehad! Ik heb daar uren rond gelopen om te kijken vanuit welke hoek ik een aparte foto moest maken. En toen zag ik het. Het was een mirakel en nog nooit eerder heb ik een witte regenboog gezien :)

'508070' door AnitaOedit '508070' door AnitaOedit

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Etosha The Animal...K

AnitaOedit

Nou je hebt wel van vele gehoord maar Etosha is inderdaad de Ark van Noach :) Wat een variatie van dieren zeg, ongelooflijk mooi!! Bij sommige waterholes kon je uren zitten en alles observeren naar deze prachtige Animal Kingdom! Tip: Indien je reist in het droge winterseizoen (juni t/m oktober) dan zul je de meeste dieren treffen in het Westelijke gedeelte van Etosha Park omdat daar meer eten is.

'507683' door AnitaOedit '507683' door AnitaOedit

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Just The Two of Us

AnitaOedit

Aangekomen in regio Kaokoland waar de Himba dorpjes zijn, de Himba kinderen renden op ons af uit nieuwsgierigheid wie we waren. En wij waren natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar hun :) Voordat wij hun dorp mochten bezoeken, hebben wij uit dankbaarheid wat giften meegenomen en aan de dorp geschonken. Tip; Om de Himba dorp te bezoek, koop bij de dichtstbijzijnde supermarkt grote zakken maismeel, suiker, flessen water en beschuit en geef dit aan de ouderen en zij delen het samen met alle overige Himba gezinnen. Zo leg je een leuke contact met ze en je kan vrij in hun dorp lopen en fotograferen. Hier een foto van 2 broertjes die samen op de foto wilden.

'506897' door AnitaOedit '506897' door AnitaOedit

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Big Cat

AnitaOedit

We reden uren lang in Etosha in de hoop dat we een luipaard konden zien...helaas het mocht niet baten. Gelukkig hebben wij deze katachtige carnivoor in Okonjima Wildlife reserve gespot. Dus wil je big cats spotten ga naar Okonjima. Okonjima is the Home of the AfriCat Foundation in Namibia.

'506252' door AnitaOedit '506252' door AnitaOedit

Namibië

Namibië

Cheetah in the Mornin

AnitaOedit

Vroeg in de ochtend gingen wij met onze gids een Cheetah trail doen.....wel een beetje eng maar gelukkig viel het reuze mee. 3 cheetahs lagen te slapen en negeerde ons volkomen en de laatste cheetah liep heel mooi tussen de hoge grassen.

'505653' door AnitaOedit '505653' door AnitaOedit

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Himba Child

AnitaOedit

De Himba's zijn een oude inheemse groep van mensen en van beroep zijn ze herders. Ze worden ook wel Nomaden genoemd. Ze trekken met hun hebben en houwen, kinderen en vee naar verschillende locaties. Ze leven in het Noordwesten van Namibie. Hier een portret van een Himba kind.

'495241' door AnitaOedit '495241' door AnitaOedit

Sri Lanka

Sri Lanka

Green Tea!

AnitaOedit

Onderweg naar Nuware Eliya kwamen wij deze prachtige groene thee velden tegen. Het was een genot om naar te kijken met al die lagen van groene thee!

'490976' door AnitaOedit '490976' door AnitaOedit

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

De Wasserette

AnitaOedit

In Anuradhapura net voor de oude Stupa zagen wij een oudere man in een veld vol met witte lakens en kussenslopen. Was wel grappig te zien hoe de hele veld bezaaid was met witte goed.

'490030' door AnitaOedit '490030' door AnitaOedit

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Stilt Fishing

AnitaOedit

Er zijn nog paar plekken in het zuiden van Sri Lanka waar deze vissers mannen nog op palen vissen. Het is ongelooflijk hoe zij daar op kunnen balanceren en met uiterste concentratie kunnen vissen!!

'489277' door AnitaOedit '489277' door AnitaOedit

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Hatha Yoga

AnitaOedit

Adem in......en Adem uit.... Ga nu op je buik liggen en ontspant. Zorg dat je handpalm plat op de grond rusten en duw je armen en hoofd omhoog naar achteren...dit heet "De Cobra stand" :)

'489166' door AnitaOedit '489166' door AnitaOedit

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sad Eye

AnitaOedit

Sri Lanka staat bekend om zijn Olifanten in de natuur en toch vind ik jammer dat men olifanten vasthouden als toeristen attractie. Onze gids vertelde dat ze goed behandeld worden wij geen zorgen hoeven te maken!

'488559' door AnitaOedit '488559' door AnitaOedit

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Elephant Bath

AnitaOedit

Tijdens onze trip naar Sigiryia rock zagen we deze Sri Lankese man samen met zijn olifant ( helaas een gevangen olifant , waar op we tegen zijn ) in het water.

'488322' door AnitaOedit '488322' door AnitaOedit

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Baby Aapje

AnitaOedit

Baby aap verstopt zich hoog in een boom in Sri Lanka. Hij of Zij wilde niet afwijken van moeder maar toch was hij of zij nieuwsgierig!

'449087' door AnitaOedit '449087' door AnitaOedit

Thailand

Thailand

The Young Apprentice

AnitaOedit

Ik verveelde me heel erg op het eiland Koh Samui. Prachtige eiland maar behoorlijk toeristisch :( Ik heb mijn rug tas ingepakt, een scooter gehuurd en weg waren we. We zijn paar dorpjes gaan bezoeken en we kwamen bij een tempel en had niet verwacht dat wij hier een hele vriendelijke jonge boeddist zou tegenkomen en aan ons zijn verhaal vertelde over de boeddhisme.

'425120' door AnitaOedit '425120' door AnitaOedit

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Change of Shift

AnitaOedit

Drie soldaten stappen vanuit de rechter hoek om twee anderen soldaten te vervangen welk in de midden van de Memorial Hall staan! Stap.............stap..........Halt!!!!!.........Stap.............stap...........Halt!!!!!............Stap..............stap...........Halt!!!!! De ene soldaat wisselt met de rechter soldaat en de andere met de linker soldaat!

'420245' door AnitaOedit '420245' door AnitaOedit

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Taiwanese verkoper

AnitaOedit

Taipei stad is heel makkelijk te doen met de Taipei Subway. Kaartjes/muntjes zijn heel goedkoop en je kunt makkelijk reizen naar verschillende plekken. Wij gingen naar Danshui. Een leuke plek met vele markt kraampjes en je ontmoet veel locals. Wij kwamen deze aardig man tegen bij een plantenzaak. Tja...je zal wel denken wie koopt er een plant tijdens hun reis. Wij dus :) Mijn man was op zoek naar de eetbare pandanus plant en toevallig vond hij deze. De pandanus extract is overheerlijk voor cake recepten :)

'420070' door AnitaOedit '420070' door AnitaOedit

Verenigde Arabische EmiratenRas al-Khaimah

Verenigde Arabische EmiratenRas al-Khaimah

Hello from Dubai

AnitaOedit

Het was onze eerste off road drive hier in Dubai. Helaas zie je niet veel, maar dit hangt net van de seizoen af. We zagen hier en daar prachtige heuvels van zand en paar verdwaalde struiken en bomen. Je ziet wel wat kamelen maar dan van een afstand. Deze kameel stond lekker bij een boom te rusten en was meteen onze eerste kennismaking :0)

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik